üç yıldır doğal bahçecilik yapmaya çalışıyorum, cevap aradığım bir çok soruma cevaplar ve sorunlarıma çözüm yolları gösteren çok faydalı seriniz için ,teşekkürler.
Videolarınız gerçekten çok faydalı ve kaliteli emeğinize sağlık. Ahmet bey de çok iyi bir üretici, şeffaf, samimi ve dürüst. Yakınlarımı hep kendisine yönlendiriyorum.
Sizden özenip tohum çimlendirmeye çalışıyorum. 20-30 adet tohumdan 5 tanesini çimlendirmeyi başarabildim, bu karışımı da deneyeceğim. Öğretici videolarınız için teşekkür ederim.
Aldiginiz tohumlar hazir tohumsa ondan hepsi cikmiyor. Bazi cekirdekler tam erismeden tohum yapiyorlar o yuzden hazir tohumlardan verim az oluyor. Ben kendim yetistirdiklerimden birakiyorum onlarin hepsi cikiyor😊
Gayet güzel, bilgilendirici bir video. Ben şahsen çok bilgilendim. Fideleri kendi yetiştirmek isteyenler için çok faydalı bilgiler ihtiva eden bir video olmuş. Emeğinize sağlık.
Tecrübe, doğru teknik bilgi, harika bir sunum. Çok teşekkür ederiz. Verdiğiniz bilgilerden çok istifade ediyoruz. Biz de şehirden köye taşındık. Bu bahar biz de bahçeye ekim yapacağız. Sizin paylaşımlarınız bizim gibi acemiler için çok değerli. Sağolun, sevgiyle kalın.
@@eryamanciftligi Hocam sağolun bilgiler için. Ben marul tohumundan fide yapmak istiyorum. 1 ay kadar viyolde tutup tarlaya dikimini yapacağım. Bunun için 1 ölçü torf 1 ölçü perlit kullansam yeterli olur mu? Herhangi bir gübre kullanmadan sadece sulamayla 1 ay boyunca sağlıklı fideler yetiştirebilir miyim?
@@eryamanciftligi Ben burdaki tarımcılara sordum youtubedan biraz araştırdım. Gübreye gerek yok dediler. Ben kendi kafama göre şöyle düşündüm 1 kova torf 1 kova perlit 1/5 solucan gübresi karışımı yapıp ona atayım tohumları. Ama gerek yok solucan gübresine dediler. Haklılar mı?
@@Just_Football934 Teşekkürler, peki çimlenmeyi torf ve perlit ile yapıp çimlendikten sonra gelişirken, sıvı solucan gübresi ile sulasam olur mu sizce? Yani 10 gün torf+perlit 15. gün solucan gübre karıştırılmış su ile sulama? Cevaplarsanız sevinirim.
O kadar güzel bir iş yapıyorsunuz ki anlatamam. Lütfen devam edin :) Çok güzel bir yayındı. Ellerinize sağlık. Ahmet Bey'e de teşekkür ederim. Yeni videolarınızı da sabırsızlıkla bekliyorum. Saygılar...
Marketlerde 5 10 lira olup da sineklenmeyen, tabaklanma yapmayan pişman etmeyen torf görmedim. En son iyi bahçe marka migrostan cocopeat ve bitki besinli ve perlitli hazır karışım aldım 15 liraya belirgin kaliteli hem de uygun be sinekleme yapmıyor tavsiye ederim. Toprak konusu çok önemli teşekkürler emeğiniz için
Çok iyi, bilgilendirici bir video olmuş, emeği geçenlere teşekkürler. Yalnız 9:02 inci dakikada oranlar verilirken küçük bir hesap hatası yapılmış onu düzeltme gereği duydum: 50 litre için %2,5 1,25 litre yapar ama beyefendi orada %2,5 diye 2,5 litre koymuş. Eğer 50 litre için 2,5 litre ise oran %5 olur. Saygı ve sevgiler, işleriniz rast gitsin...
Merhaba, cok guzel bilgiler veriyorsunuz bende fidanlarimi iyi kotu kendim yetisdiriyorum bu yil insallah sizin paylasimlarinizdan faydalanip biraz profosyonelce yapmak isdiyorum. Ben Newyork da yasiyorum malum burada hala kar var bahceme fidanlrimi Mayis 15 inden sonra dikiyorum. Bol bereketli bir yil olsun hepimiz icin.
Helal olsun. Araştırma ve değişik uygulama deneyleri ile en iyi yöntemi bulmak istiyor. Tek kelime ile şapka çıkartılır. Tarım bakanlığı nın ziraat mühendisleri masa başında ballı maaş almaya devam etsinler. Ne iş yaparlar bilinmiyor. Onlara tek tavsiyem Hollanda Trakya kadar kuzey ülkesi ve ülke toprakları deniz seviyesi altında olmasına rağmen tarım ve hayvancılık yan ürünleri de dünyada marka olmuş yok satıyorlar. Bizim ülkemizde tarım hayvancılık ve yan ürünleri orman vs ürünleri yok edilmiş. Yahudilerden alınan genetiği değiştirilmiş tohumu Türk insanı tarlasında kullanıyor. Pazar ve marketleri mizde kimyasal ürün ile yetiştirilen insan sağlığını yok eden meyva sebze satılıyor. Elma armut portakal mandalin limon vs. kabuğu ayakkabı cilası gibi parlıyor. Kanserojen kimyasal ile üretilen bu sebze meyvaları yurt dışındaki ülkeler satın almıyorlar. Ancak iç piyasaya verip kendi halkını zehirleyen tarım üreticilerimiz var.
Çok teşekkür ederim. Çok güzel bir anlatım. Geçen yıl internetten solucan gübresi aldım bir torba. Yarısı taş doluydu. Lütfen Kullandığınız marka adını yazabilir misiniz.
Çok iyi bir tanıtım oldu Teşekürler 50 hg karışım ne kadar acaba benimde Minyatür bir bahcem var onu canlandırmaya çalışıyorum neyi nezaman yapacağımı araştırıyorum er Yaman ciliginizi tüm videolarını beğeniyle seyrettim hepside çok güzel bol bereketli ürünler olur inşallah selamlar
Teşekkürler çok faydalı açıklamalar yanlız izlemiş olduğumuz videoda saksıda çimlenme sürecinde ve viyollere alındıktan sonraki ilaçlama çalışması yapılıyormu bu konuda açıklama yaparsanız çok sevinirim iyi çalışmalar
Sizin hazirladigin toprakta tohumu çimlendirdigimizde viyollere şaşirtma yaparken sadece bahçe topragi ve gübre kullansak sorun olur mu yoksa şaşirtma yaparken de torf, solucan gübresi, perlit ve vermikülit karisimli toprak mi hazırlanmali
Tohumdan yetiştirme çok zahmetli ve masraflı oluyor. Sonuçta çimleniyor ama gelişmiyor. O kadar emeğin boşa gidiyor. En iyisi zamanı gelince fide olarak alıp öyle saksiya dikmek. Saksiya da koyun gübresi çam altı topraği ve perlit yeterli oluyor. Vermikülit solucan gübresi gibi maliyetli ürünlerere gerek de kalmıyor
@@kiyametingelisikiyametinge7967 ben amaçları evinin balkonun da yeşillik olsun isteyenler için dedim. Fidecilerde 20 den fazla biber fidesi 3tl. Üstelik kendim tohumdan ettiklerimden daha canlı daha gelişmişlerdi. O fideleri görünce kendi emeklerime acıdım resmen :) Hatta ben ektiğim tohumların büyüyüp ürün verme ihtimalini bile görmüyorum. Çünkü ilk defa yapıyorum. Bu işle ilgilenenler ısıtma sistemi ışık sistemi kuranlar bile emeğinin karşılığıni alamaya biliyor. Hem emek hem yapılan masraflar boşa gidiyor. Yani 3 tl ye biber 3 tl lik domates ve 2-3tanede gelişmiş salatalık fidesi alıp da onlardan ürün alma ihtimali daha yüksek daha maliyetsiz. Tohumdan ekip başarısız sonuçlar görmektense fide alıp onların gelişimini görmek daha keyif vericidir. Dediğim gibi balkonun da yeşillik olmasını isteyenler fide almalı bence
güzel video hocam saolun. benim de geçen sene fidelerimin sap kısmı biraz uzun oldu. yeterli güneş ışığı da aldı aslında balkonum çok güneş görüyor. sap kısmının uzun olması sadece ışık alıp almamasıyla mı alakalı.
Çok faydalı bilgiler veriyorsunuz. Not alarak izliyorum. Fakat araştırdım, leonardit, humik ve fulvik asitli solucan gübresi bulamadım. Nereden buluyorsunuz? Humi Fulvik asit ve Leonardit var, solucan gübresi yok. 4'ünün de olduğu karışım nerede satılıyor? Marka ismi vermek istemezsiniz biliyorum ama Google'a ne yazıp aratabiliriz, onu belirtirseniz çok memnun olurum. Bir de oranlarda kafam karıştı. Başlangıçta 50 kg torf kullandınız ama eklediğiniz her şeyi %2,5 hesabıyla, 2,5 litre kullandınız. Torf 50 değil 100 kg olsaydı, %2,5 oranı için 2,5 litrelik kaplarda koyduğunuz ilave maddeler tam olarak doğru oranda olurdu diye düşündüm. Yanılıyor muyum acaba?
2 місяці тому
Merhabalar topreyhan-fesleğen tohumlarım filizlendi, 3 cm civarına ulaştılar 24 günde. Plastik kurabiye kabına ekmiştim üstünü kapatıyordum ama artık açık bırakıyorum, yavaş yavaş güneşe çıkarıyorum. Fakat bundan sonra nasıl ilerlemem gerekiyor bilmiyorum yardımcı olabilir misiniz? Saksıya mı almalıyım, küçük fide viyollerine mi almalıyım, yoksa biraz daha büyümelerini mi beklemeliyim nasıl bir yol izlemeliyim?
Merhaba, viyolde yetiştirdiğimiz bir fidanı mesela leylandiyi daha sonra 2 litrelik veya 5 litrelik saksıya almak arasındaki fark nedir yani saksının büyük olmasının ya da küçük olmasının faydası ve zararı nedir, teşekkürler.
Teşekkürler bu çok faydali video için..Bu toprak karışımını ve solucan gübresini nasıl temin edebiliriz,size nasıl ulaşabiliriz?Ahmet Bey'i aradım, kargo ücretlerinin yüksekliği nedeniyle il dışına gönderemediklerini söyledi.
Ustam öncelikle videonuzu çok beğendim.merak ettiğim bişey var domates biber patlıcak gibi sebzelerin tohum olarak ekilirken. Dolunaydan önce mi yoksa eski ay evresinde mi ekmeliyiz .sizce ay hareketlerinin önemi varmıdır ???
Abi çok iyi bilgiler veriyorsunuz çok teşekkürler yanlız Almanya’da bu ürünler ne kadar sağlıklı olur bu konuda bilgi verebilirseniz çok sevinirim saygilar ..
Merhaba bu sene tohumdan yetiştirmek istiyorum ancak bazı malzemelerin isimlerini tam anlayamadım rica etsem yazarmisiniz.ozellikle kapak toprağına hangi ürünü koydunuz
Merhaba tohumları bu karışımlarla ektikten ve cimlendikten sonra bahçeye ekersek sorun olur mu? Bahçe toprağına gübre veya başka karışım serpmemiz gerekir mi?
Hocam bende buna benzer bir karışım yapıyorum cocopit vermikul perlit ve solucan gübresi karışımı benim merak ettiğim bir pet bardağa ekip şaşırtma yapmasam büyüyünce direk bardaktan toprağa aktarsam verim alirmiyim yoksa viyole ekip büyüyünce pet bardağa alıp gövdesi guclenince topragamı alsam daha verimli olur
İzledim güzel de ben nasıl hazırlayacağım. O torfun markası ve nereden alacağımızı bildirirseniz. Birde o kullandığı solucan gübresini nereden alacağız
ALLAH milyonlarca kez razı olsun sizlerden... sadece amatör değil profesyonel yapacaklar için bile çok büyük ve güzel bilgiler
üç yıldır doğal bahçecilik yapmaya çalışıyorum, cevap aradığım bir çok soruma cevaplar ve sorunlarıma çözüm yolları gösteren çok faydalı seriniz için ,teşekkürler.
Videolarınız gerçekten çok faydalı ve kaliteli emeğinize sağlık. Ahmet bey de çok iyi bir üretici, şeffaf, samimi ve dürüst. Yakınlarımı hep kendisine yönlendiriyorum.
Sizden özenip tohum çimlendirmeye çalışıyorum. 20-30 adet tohumdan 5 tanesini çimlendirmeyi başarabildim, bu karışımı da deneyeceğim. Öğretici videolarınız için teşekkür ederim.
Tohumları bir gün suda beklet, içi boş olan tohumlar suyun üstünde kalır, dolu tohumlar da dibe çöker. Çöken tohumları kullanırsın çimlendirme için.
@@flyspace8570 akşamdan mi suya koyalım yoksa 24 saat beklesin mi
@@Murhem-j4f bir dahakine sizin dediğiniz gibi yapayim
Aldiginiz tohumlar hazir tohumsa ondan hepsi cikmiyor. Bazi cekirdekler tam erismeden tohum yapiyorlar o yuzden hazir tohumlardan verim az oluyor. Ben kendim yetistirdiklerimden birakiyorum onlarin hepsi cikiyor😊
Bilgilendirme için seracı abiden Allah razı olsun ,çok güzel içerik ayrıca.
Gayet güzel, bilgilendirici bir video. Ben şahsen çok bilgilendim. Fideleri kendi yetiştirmek isteyenler için çok faydalı bilgiler ihtiva eden bir video olmuş. Emeğinize sağlık.
Çok özendirici ve motive edici. Çok az sebze yetiştirme alanım olduğu halde bir şeyler yapmaya çalışacağım. Teşekkürler.
Süper aydınlatıcı bilgiler bunlar. Allah razı olsun her ikinizden de.
Harika ilk defa bu kadar açık net anlatımla karşılaştım. Emeğinize sağlık.
Super bir kaynak olustuyorsunuz. Bilgi disinda izlemeside rahatlatici ve keyifli. Hocam, sizi savunacagiz 💪💪
Allah sizden razı olsun Emeğinize sağlık bol kazançlarınız olsun videonuz çok bilgilendirici olmuş.👍🏻
Net bilgiler iceren müthis arşivlik bir video olmus emeginize saglık .... takipteyiz ....
hocam teşekkürler.... bilgilendirici bir paylaşım olmuş.. içindeki bu doğa sevgisinin daim olması dileğiyle..
Çok güzel bilgiler. Anlatım anlaşılabilir bir dil ve tarzda. Uygulama gösterimi ve açıklamalar anlaşılmayı bütünleştiriyor. Emeğinize sağlık.
Harika bir video olmuş, 5 dönüm konik biberiye ekicem ve tohumla a için bu yöntemi kesinlikle deniyeceğim.
Çok faydalı bilgiler bunlar hiçbir yerde bulamayacağımız.Ağzınıza emeğinize sağlık.
Tecrübe, doğru teknik bilgi, harika bir sunum. Çok teşekkür ederiz. Verdiğiniz bilgilerden çok istifade ediyoruz. Biz de şehirden köye taşındık. Bu bahar biz de bahçeye ekim yapacağız. Sizin paylaşımlarınız bizim gibi acemiler için çok değerli. Sağolun, sevgiyle kalın.
vatana millete faydalı olduğunuz için çok teşekkür ederim
İlk defa tohum fide yapacam sizleri dinledim bu çalışmalarınız için teşekkür ederim
👋
@@eryamanciftligi Hocam sağolun bilgiler için. Ben marul tohumundan fide yapmak istiyorum. 1 ay kadar viyolde tutup tarlaya dikimini yapacağım. Bunun için 1 ölçü torf 1 ölçü perlit kullansam yeterli olur mu? Herhangi bir gübre kullanmadan sadece sulamayla 1 ay boyunca sağlıklı fideler yetiştirebilir miyim?
@@eryamanciftligi Ben burdaki tarımcılara sordum youtubedan biraz araştırdım. Gübreye gerek yok dediler. Ben kendi kafama göre şöyle düşündüm 1 kova torf 1 kova perlit 1/5 solucan gübresi karışımı yapıp ona atayım tohumları. Ama gerek yok solucan gübresine dediler. Haklılar mı?
@@Elenwir gübre de kullanman gerekir yoksa gelişmez
@@Just_Football934 Teşekkürler, peki çimlenmeyi torf ve perlit ile yapıp çimlendikten sonra gelişirken, sıvı solucan gübresi ile sulasam olur mu sizce? Yani 10 gün torf+perlit 15. gün solucan gübre karıştırılmış su ile sulama? Cevaplarsanız sevinirim.
ne kadar güzel anlatım emeklerinize sağlık
O kadar güzel bir iş yapıyorsunuz ki anlatamam. Lütfen devam edin :)
Çok güzel bir yayındı. Ellerinize sağlık. Ahmet Bey'e de teşekkür ederim. Yeni videolarınızı da sabırsızlıkla bekliyorum. Saygılar...
Allah razı olsun videolarınız çok bilgilendirici kafamızda hiç soru işareti kalmıyor çok teşekkür ederiz
Çok faydalı bir video olmuş
Çoğu insan çimlendirmeyi başarıyor fakat 5. Günden sonra işler doğru yürümüyor 😊
Sizi tebrik ediyorum. Çok küçük çiçek tohumları sorun oluyordu. Sayenizde işi çözdük. Arıcılık konusunda her zaman emrinizdeyim.
👍
Çok teşekkür ederim.Çok faydalı bi çekim olmuş.Kolaylıklar diliyorum.Ben de Beykoz Akbaba'lıyım.Selamlar.
Hoş sohbet ile harika bilgiler için teşekkürler
Teşekkürler çok güzel şeyler öğreniyorum fide büyütmede bende küçük bir sera yaptım ilk defa inşallah olur diye düşünüyorum 👏🏻👍🏻
Emeğinize sağlık çok güzel bilgiler vermişsiniz o kadar işime yaradı ki teşekkür ederiz👍
Marketlerde 5 10 lira olup da sineklenmeyen, tabaklanma yapmayan pişman etmeyen torf görmedim. En son iyi bahçe marka migrostan cocopeat ve bitki besinli ve perlitli hazır karışım aldım 15 liraya belirgin kaliteli hem de uygun be sinekleme yapmıyor tavsiye ederim. Toprak konusu çok önemli teşekkürler emeğiniz için
Kac litre aldin 15 liraya
Allah razı olsun çok güzel açıklamalı ve faydalı bilgiler hobi amaçlı bu işleri çok seviyorum ve araştırıyorum bu videolarla bilgilenmiş oluyorum
Çok iyi, bilgilendirici bir video olmuş, emeği geçenlere teşekkürler. Yalnız 9:02 inci dakikada oranlar verilirken küçük bir hesap hatası yapılmış onu düzeltme gereği duydum: 50 litre için %2,5 1,25 litre yapar ama beyefendi orada %2,5 diye 2,5 litre koymuş. Eğer 50 litre için 2,5 litre ise oran %5 olur. Saygı ve sevgiler, işleriniz rast gitsin...
Daha önce %5 şeklinde bir ifade var. Sanırım 50 de 2,5 olacak.
Fide yetistirme adına harika bilgilendirici bir video olmuş tşk emeğinize sağlık 👌
Sağolun varolun. Çok güzel bilgiler aktarıyorsunuz. 👏👏
gerçekten helal olsun çok yararlandım açık bilgiler net olarak aktarılmış saygılar
Harika bir kanal. Teşekkürler, emeğinize sağlık 🎉
Çok tesekkür ederiz,ikinizde cok iyi anlatiyorsunuz
Merhaba, cok guzel bilgiler veriyorsunuz bende fidanlarimi iyi kotu kendim yetisdiriyorum bu yil insallah sizin paylasimlarinizdan faydalanip biraz profosyonelce yapmak isdiyorum. Ben Newyork da yasiyorum malum burada hala kar var bahceme fidanlrimi Mayis 15 inden sonra dikiyorum. Bol bereketli bir yil olsun hepimiz icin.
Başarılar
Çok iyi bilgilendirme idi..elinize emeğinize sağlık.
Çok cok guzel ve hepimiz için yine çok bilgilendirici bir video olmuş .. notlarimi aldim , tesekkurler ..
Ellerinize sağlık çok güzel oldu. Bu bilgiler çok değerli 🙏
Emeginize saglik cok guzel paylaşım olmuş👏👏👏
Hocam video harika bir sorum olacaktı.serasi olmayanlar ilk çimlenme için nerede muhafaza etmelidir aydınlık karanlık günes vb ?
çok faydalı olmuş. videoya boyunca tüm yaptığım hatalar yüzüme vuruldu hdjdndjdk.
Helal olsun. Araştırma ve değişik uygulama deneyleri ile en iyi yöntemi bulmak istiyor. Tek kelime ile şapka çıkartılır. Tarım bakanlığı nın ziraat mühendisleri masa başında ballı maaş almaya devam etsinler. Ne iş yaparlar bilinmiyor. Onlara tek tavsiyem Hollanda Trakya kadar kuzey ülkesi ve ülke toprakları deniz seviyesi altında olmasına rağmen tarım ve hayvancılık yan ürünleri de dünyada marka olmuş yok satıyorlar. Bizim ülkemizde tarım hayvancılık ve yan ürünleri orman vs ürünleri yok edilmiş. Yahudilerden alınan genetiği değiştirilmiş tohumu Türk insanı tarlasında kullanıyor. Pazar ve marketleri mizde kimyasal ürün ile yetiştirilen insan sağlığını yok eden meyva sebze satılıyor. Elma armut portakal mandalin limon vs. kabuğu ayakkabı cilası gibi parlıyor. Kanserojen kimyasal ile üretilen bu sebze meyvaları yurt dışındaki ülkeler satın almıyorlar. Ancak iç piyasaya verip kendi halkını zehirleyen tarım üreticilerimiz var.
alayı vatan haını,iktidarından muhalefetıne tıksınıyorum!!!
Güzel,faydalı bir video daha teşekkürler emeklerinize sağlık
Cok faydalı bir cekim olmus teşekkürler
Abi emegine saglık faydalı bilgi verdin Allah razı olsun
Şeytanilere rahmanilik ogretiyorsunuz ,teşekkurler
Bu bilgiler için teşekkür ederiz hocam
Çok açıklayıcı bir video olmuş teşekkür ederiz
çok faydalı bir paylaşım olmuş teşekkür ederim kolay gelsin
Çok kaliteli bilgiler için teşekkürler
Teşekkürler üstat emeklerinize sağlık
Çünkü yıllar önce 12 elma armut vs.almiştim alakasız şeylerle karsilaştim
Elinize sağlık olsun Bayağı güzel bilgi edindik teşekkür ederiz
👍
Emeğinize sağlık çok bilgilendirici video olmuş. Peki leylandi fidanları ve ağaç tohumları için de bir karışım öneriniz var mı
Tebrik ederim. Herşey çok net
Çok güzel bilgiler teşekkür ediyorum emeğinize sağlık
Hocam sizinde beyefendininde emeğine sağlık 🌸
Cok guzel bir cekim kardeslerim
Hocam çok güzel bir çalışma olmuş. Emeğine sağlık. Bu şekilde bir çalışma çilek fidesi yetiştirmek içinde yapmanızı rica etsem
👍
bilgiler harika oldu teşekkür ederim
Çok çok güzel bir video olmuş. Çok teşekkür ederim.
Tebrikler. Çok başarılı olmuş.
hocam çok bilgilendirici güzel video olmuş teşekkürler
Teşekkürler elinize emeğinize sağlık sevgi saygı hürmetler bizden
Çok güzel bilgiler çok teşekkürler emeğinize saglık
Çok teşekkür ederim. Çok güzel bir anlatım. Geçen yıl internetten solucan gübresi aldım bir torba. Yarısı taş doluydu. Lütfen Kullandığınız marka adını yazabilir misiniz.
Üreticiden aldım ben satış linki yok ne yazık ki
Çok iyi bir tanıtım oldu Teşekürler 50 hg karışım ne kadar acaba benimde Minyatür bir bahcem var onu canlandırmaya çalışıyorum neyi nezaman yapacağımı araştırıyorum er Yaman ciliginizi tüm videolarını beğeniyle seyrettim hepside çok güzel bol bereketli ürünler olur inşallah selamlar
20L çuval yaklaşık 5-6 kg geliyor
Zevkle takip ediyorum teşekkür ediyorum
Merhaba, çok teşekkürler. Hazır torflar varmıdır? karışımı hazır olan mesala potgrond veya klas gibi karışım kullanılabilir mi?
Merhaba.çok yararlı bir video olmuş.teşekkür ederim sizlere.agaris marka torfu internette bulamadım.nasıl alabilirim
Çevre ve doğayı korumamızı teşvik eden bir video olabilir. Teşekkürler
Leonarditli solucan gübresinin markası nedir nerden temin edilmiş. Bilgi verirmisiniz
Teşekkürler çok faydalı açıklamalar yanlız izlemiş olduğumuz videoda saksıda çimlenme sürecinde ve viyollere alındıktan sonraki ilaçlama çalışması yapılıyormu bu konuda açıklama yaparsanız çok sevinirim iyi çalışmalar
Sizin hazirladigin toprakta tohumu çimlendirdigimizde viyollere şaşirtma yaparken sadece bahçe topragi ve gübre kullansak sorun olur mu yoksa şaşirtma yaparken de torf, solucan gübresi, perlit ve vermikülit karisimli toprak mi hazırlanmali
Yeterli gübreli bahçe toprağı da olur
Çok teşekkürler🙏
Çok faydalı video, teşekkürler.
Bizleri çok güzel aydınlattınız. Emeğinize sağlık. Sözünü ettiğiniz solucan gübresini nereden alabiliriz?
İnternetten bulabilirsiniz
@@eryamanciftligi hocam internette satıllmıyor sanırım. ben bulamadım. lütfen yardımcı olur musunuz ? birebir aynı ürünleri almak istiyorum.
@@atesim3437 +90 (539) 463 50 59 whatsapp hattımızdan bilgi alabilirsiniz
Tohumdan yetiştirme çok zahmetli ve masraflı oluyor. Sonuçta çimleniyor ama gelişmiyor. O kadar emeğin boşa gidiyor. En iyisi zamanı gelince fide olarak alıp öyle saksiya dikmek. Saksiya da koyun gübresi çam altı topraği ve perlit yeterli oluyor. Vermikülit solucan gübresi gibi maliyetli ürünlerere gerek de kalmıyor
Ama ozaman hibrit tohumlardan oluyorlar böyle atalik tohum ekiliyor maksad baska yani
@@kiyametingelisikiyametinge7967 ben amaçları evinin balkonun da yeşillik olsun isteyenler için dedim. Fidecilerde 20 den fazla biber fidesi 3tl. Üstelik kendim tohumdan ettiklerimden daha canlı daha gelişmişlerdi. O fideleri görünce kendi emeklerime acıdım resmen :) Hatta ben ektiğim tohumların büyüyüp ürün verme ihtimalini bile görmüyorum. Çünkü ilk defa yapıyorum. Bu işle ilgilenenler ısıtma sistemi ışık sistemi kuranlar bile emeğinin karşılığıni alamaya biliyor. Hem emek hem yapılan masraflar boşa gidiyor. Yani 3 tl ye biber 3 tl lik domates ve 2-3tanede gelişmiş salatalık fidesi alıp da onlardan ürün alma ihtimali daha yüksek daha maliyetsiz. Tohumdan ekip başarısız sonuçlar görmektense fide alıp onların gelişimini görmek daha keyif vericidir. Dediğim gibi balkonun da yeşillik olmasını isteyenler fide almalı bence
güzel video hocam saolun. benim de geçen sene fidelerimin sap kısmı biraz uzun oldu. yeterli güneş ışığı da aldı aslında balkonum çok güneş görüyor. sap kısmının uzun olması sadece ışık alıp almamasıyla mı alakalı.
Işık yetersizliğidir aydınlık olması yeter olmayabilir
Ellerinize sağlık, çok güzel bilgiler veriyorsunuz,ayrıca solucan gübresinin markasını yazarmisiniz.
Açıklamalarda var
@@orucreeis instagram.com/eryaman_ciftligi?igshid=YmMyMTA2M2Y= instagram hesabımızdan ürünlere bakıp whatsapp hattımızdan sipariş verebilirsiniz +90 (539) 463 50 59
Çok faydalı bilgiler veriyorsunuz. Not alarak izliyorum. Fakat araştırdım, leonardit, humik ve fulvik asitli solucan gübresi bulamadım. Nereden buluyorsunuz? Humi Fulvik asit ve Leonardit var, solucan gübresi yok. 4'ünün de olduğu karışım nerede satılıyor? Marka ismi vermek istemezsiniz biliyorum ama Google'a ne yazıp aratabiliriz, onu belirtirseniz çok memnun olurum. Bir de oranlarda kafam karıştı. Başlangıçta 50 kg torf kullandınız ama eklediğiniz her şeyi %2,5 hesabıyla, 2,5 litre kullandınız. Torf 50 değil 100 kg olsaydı, %2,5 oranı için 2,5 litrelik kaplarda koyduğunuz ilave maddeler tam olarak doğru oranda olurdu diye düşündüm. Yanılıyor muyum acaba?
Merhabalar topreyhan-fesleğen tohumlarım filizlendi, 3 cm civarına ulaştılar 24 günde.
Plastik kurabiye kabına ekmiştim üstünü kapatıyordum ama artık açık bırakıyorum, yavaş yavaş güneşe çıkarıyorum.
Fakat bundan sonra nasıl ilerlemem gerekiyor bilmiyorum yardımcı olabilir misiniz?
Saksıya mı almalıyım, küçük fide viyollerine mi almalıyım, yoksa biraz daha büyümelerini mi beklemeliyim nasıl bir yol izlemeliyim?
Merhaba, viyolde yetiştirdiğimiz bir fidanı mesela leylandiyi daha sonra 2 litrelik veya 5 litrelik saksıya almak arasındaki fark nedir yani saksının büyük olmasının ya da küçük olmasının faydası ve zararı nedir, teşekkürler.
Süper bir vidyo oldu
50 lt nin yüzde ikibuçuğu 1.25 yapmazmı?Siz 2.5 lt kullandınız?
Beykoz fide isin uzmani bu bilgileri paylastiginiz icin cok tesekkurler 50 litrelik bu karisimi kac tl
Teşekkürler bu çok faydali video için..Bu toprak karışımını ve solucan gübresini nasıl temin edebiliriz,size nasıl ulaşabiliriz?Ahmet Bey'i aradım, kargo ücretlerinin yüksekliği nedeniyle il dışına gönderemediklerini söyledi.
Ece hanım instagram hesabımızdan iletişime geçerseniz gönderebiliriz
@@eryamanciftligi İnstadan yazdım Enis Bey.
Tamamdır
@@eryamanciftligi Hocam gönderim yapıyor iseniz ben de almak istiyorum.
Merhaba tohumları ektikten sonra bahçede üzerini poşetle orterek soğukta tutsak cimlenirmi yoksa evin içinde mi tutmaliyiz??
Soğukta çimlenmez videoyu tam seyredin
Slm bu biber tohumlarını ekmeden nekadar süre saklayabiliriz şimdiden emeğinize yüreğinize sağlık
Çok uygun şartlarda uzun yıllar saklayabilirsiniz ancak poşette vs her geçen sene çimlenme oranı düşer
@@eryamanciftligi tsk ederim
Ustam öncelikle videonuzu çok beğendim.merak ettiğim bişey var domates biber patlıcak gibi sebzelerin tohum olarak ekilirken. Dolunaydan önce mi yoksa eski ay evresinde mi ekmeliyiz .sizce ay hareketlerinin önemi varmıdır ???
Ay hareketlerinin önemi olduğuna inanıyorum ama açıkçası bilgim yok bu konuda
@@eryamanciftligi anladım hocam teşekkür ederim cevapladiginiz icin
Son cemre düştükten sonra toprak ısınıyor demektir eğer gece sıcaklıkları nda uygun dereceler olursa sırasıyla tohum atımları yapılabilir
Abi çok iyi bilgiler veriyorsunuz çok teşekkürler yanlız Almanya’da bu ürünler ne kadar sağlıklı olur bu konuda bilgi verebilirseniz çok sevinirim saygilar ..
Yunus bey deneyerek görebilirsin ancak
Harika olmuş çok teşekkürler
Merhaba bu sene tohumdan yetiştirmek istiyorum ancak bazı malzemelerin isimlerini tam anlayamadım rica etsem yazarmisiniz.ozellikle kapak toprağına hangi ürünü koydunuz
Merhaba tohumları bu karışımlarla ektikten ve cimlendikten sonra bahçeye ekersek sorun olur mu? Bahçe toprağına gübre veya başka karışım serpmemiz gerekir mi?
Bahçe toprağını de gübrelemeniz gerekir
Daha çok gelişmesi için daha verimli olur
Bu ses SESLENDİRME yapmalı.
Maşallah diyelim, nazar değmesin.
😄
Ekosalfarm kullanıyorum memnununuz
Hocam bende buna benzer bir karışım yapıyorum cocopit vermikul perlit ve solucan gübresi karışımı benim merak ettiğim bir pet bardağa ekip şaşırtma yapmasam büyüyünce direk bardaktan toprağa aktarsam verim alirmiyim yoksa viyole ekip büyüyünce pet bardağa alıp gövdesi guclenince topragamı alsam daha verimli olur
Yaptığınız gibi de olur iki kere şaşırtmak şart değil
Merhaba ben kornişon fidesi yapmak istiyorum hangi boy viole yapmam gerekiyor birde toprak karışımını bana yazarsanız sevinirim teşekkürler
Ahmet bey, o güzel fidelerden Ankaraya gönderebilir misiniz? Marul tohumlarım kıl gibi uzadı.
Ne yazık ki fide satışımız yok
İzledim güzel de ben nasıl hazırlayacağım. O torfun markası ve nereden alacağımızı bildirirseniz. Birde o kullandığı solucan gübresini nereden alacağız
Torf
Agaris Marka Litvanya
Gartengold serisi tohum torfu
Solucan Gübresi
Süpersol Marka
Leonardit, Hümik asit, Fulvik asitli
Organik sertifikali
@@eryamanciftligi Agaris Marka Litvanya
Gartengold serisi tohum torfu diyorsunuz ama bu markayı internette bulamadım. Nereden alabiliriz? Teşekkürler.
Emeğinize sağlık. ben şuan biber tohumu eksem geç kalmış sayilirmiyim ?
Ekebilirsiniz