ÇOCUKLARDA KALÇA ÇIKIKLIĞININ TEŞHİS VE TEDAVİSİ

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 8 вер 2024
  • ÇOCUKLARDA KALÇA ÇIKIKLIĞININ TEŞHİS VE TEDAVİSİ
    Çocuklarda kalça çıkıklığı nasıl teşhis edilir ve tedavisi nasıl yapılır?
    Prof. Dr. Alper Gökçe Çocuklarda Kalça Çıkıklığını Anlatıyor.
    ortobiyoloji.co...
    ➤Tel : +90 212 294 64 10
    ➤Mobil & Whatsapp : +90 535 574 51 55
    ➤Arapça/Arabic :+90 530 661 51 55
    ➤Mail: info@ortobiyoloji.com
    ➤Web: ortobiyoloji.com/
    ➤UA-cam: / @ortobiyoloji
    ➤Facebook : / ortobiyoloji
    ➤İnstagram : / ortobiyoloji
    + Doğumsal kalça çıkıklığı Tedavisi
    Kalça ekleminin gelişmesi doğumdan sonra da devam eder bu nedenle kalça gelişimine zarar verecek hareketlere dikkat etmek gerekir. Bebeklerin kucağa alındığında bacakları ayrı kalacak şekilde tutulmalı, bol kıyafetler giydirilmeli, hafif örtülerle örtülüp rahat hareket edebilmesine imkan verilmelidir. Kundağa sarmak kalça eklemleri açısından sağlıklı değildir.
    Erken teşhis edildiğinde 6 aylığa kadar olan bebeklerde “pavlik bandajı” ile kalça kemiğinin kalça eklemine oturması sağlanabilir.
    Erken teşhis edilememiş ve kalça eklemi normal pozisyonunda olmayan kişilerde ise diğer yaşıtlarına göre sürtünme ve aşınmaya bağlı kireçlenme ve kalça hasarları çok erken bağlayacaktır.
    Özellikle doğumsal kalça çıkıklığı ya da gelişimsel kalça displazisi olan kişilerde 35 yaşından itibaren kireçlenmeye bağlı hareket kısıtlığı, kalça ağrısı şiddetlenmeye başlar ve hasta 40 yaşına gelmeden kalça protezi tedavisine mecbur kalır.
    En önemli sebebi kalça kemiğinin yuvarlak başının normal konumunda olmadığından dolayı kalça sürekli aşınır ve 60 lı yaşlarda oluşması beklenen ameliyatlık seviyedeki kireçlenme 35 li yaşlarda olur. Hasta kalça protezi tedavisi yaptırmadığı sürece ağrılı ve hareket kısıtlığının çok fazla olduğu bir kalça eklemiyle yaşamak zorunda kalır.
    Kalça protezi tedavisi genel anestezi altında ameliyathanede hastanın kalçasına, kalçaya kesi yapılarak kalça eklemi açılır. Deforme olmuş kemik ve eklemlerden bir miktar kesilip çıkarılarak kişiye uygun olarak önceden temin edilmiş kalça protezi hastanın kalçasına monte edilir. Kalça eklemi tekrar kapatılarak operasyona son verilir.

КОМЕНТАРІ • 8

  • @mucahit4492
    @mucahit4492 2 роки тому +1

    Allah bu işini layıkıyla yapamiyan doktorları beltaraft etsin inşallah 1 senedir kalca kemiği sıkıntısını yaşıyorum haylen bir sonuç yokk

    • @ortobiyoloji
      @ortobiyoloji  2 роки тому

      Merhaba, tetkiklerinizle birlikte muayene edip görüş sunabilir, tedavinizi yapabiliriz.
      Daha fazla bilgi için bize ➤Mobil & Whatsapp : +90 535 574 51 55'i arayarak ulaşabilirsiniz.

  • @bernakurbanov1305
    @bernakurbanov1305 Рік тому

    Hocam benim kuzenim uzbekistanli kendisi 2 yasinda şu an 6 aylıkken tranva yaşadı doktorların hatası ila sakat kaldi doktorlar ne olduğunu ne yapacağını bilmiyorlar amaliyti kaldıramaz diyorlar nasl yardamci olabilirsiiz

  • @user-of8dq3uc8o
    @user-of8dq3uc8o Рік тому

    Hocam kızım bir yaşında iki kalçada çıkıklil var amaliyat olunmasi lazim dediler bende korkuyorum yan etkileri olurmu diye ilerde sakat kalirmi sizce amaliyat yaptirmalimiyim

    • @omerveinevi7000
      @omerveinevi7000 6 місяців тому

      Merhabalar kızınız ameliyat oldu mu benim kızımda oldu alçida kaldı 2 gün önce çıktı alcisi

    • @erkan9006
      @erkan9006 2 місяці тому

      Nasıl düzeldi mi çıkışlığı çocuğunuzun

  • @offelya
    @offelya 3 роки тому +1

    Hocam benim bebeğim prematüre şu an küvözde 60 gün oldu doktor sağ kalça da çıkıklık var dediler plavik bandaj ı istediler götürdük düzelir mi ne kadar sürede düzelir.? Ve ayrıca çift taraflı kasıklarda fıtık da mevcut

    • @aylinozturk7203
      @aylinozturk7203 3 роки тому

      Bebeginiz simdi nasil cok geçmiş olsun inşallah hiçbir şeyi kalmaz