O idee. Dupa ce montezi prefiltrele poti sa lasi decat filtru grosier de 5 microni si cel de carbune activ iar cel al 3-lea cel de 1 micron poti sa nu il montezi, scoti furtunul care intra in membrana si ii dai drumul sa curga cativa litri, In felul acesta clatesti fltrul de carbune iar cel de osmoza are o durata de viata mai mare.
Meștere Dexter! În timpul montajului ai comis o mare greșeală, pipăind membrana osmotică, cea ce in instrucțiunea de montaj este precizat: E INTERZIS SĂ ATINGI MEMBRANA SAU SĂ FOLOSESTI UNELTE! Montarea se face cu mănuși de unică folosință.
Daca se foloseste apa de fantana neinfectata mai are vreun rost sa folosim aceste filtre? Am observat ca folosind aceeasi apa de casa la incalzirea in pardoseala apa arata urat pe instalatie. Poate faci un video cum.se intretine o instalatie de incalzire in pardosea/ calorifere. Numai bine!
Pacat ca nu s-a pus baterie dubla. Majoritatea locuintelor au nevoie de umidificatoare iarna si daca ai la dispozitie apa demineralizata, ai mult mai putin de curatat la ele.
Salut, detin deja un sistem de filtrare prin osmoza inversa de care sunt foarte multumit. M-ar interesa daca imi poti spune ce model este dozatorul de apa. As dorii sa achizitionez si eu unul. Multumesc anticipat.
Salut, dozatorul care apare in video se numeste : Dozator apa de birou cu sistem de filtrare Zass ZTWD 04 WF care a costat in 2021 ~800 lei. Spun numai cum se numeste si cat a costat, nu spun ca il si recomand :). Numai bine!
@@MesteruDexter daca cunosti o alta firma, dar fara sistem de filtrare inclus in dozator, te rog sa mi o recomanzi. Multumesc! Ma intereseaza in special racirea ape:)
@@alyn4uify salut, am vazut mai multe dozatoare de apa nu pot spune ca pot recomanda un model anume, dar este doar o parere personala. Referitor la acest model de la Zass, este ok pt un low cost, poate fi zgomotos atunci cand raceste( precum frigiderul) dar in rest este ok. Chiar daca are sistem filtrare inclus, se anuleaza ff simplu, la cel din video a fost anulat pentru ca foloseste apa filtrata deja prin osmoza.
Salut, acest kit a costat 1150 lei + manopera de instalare care variaza in functie de cine o face. Dozele de inlocuire sunt ieftine , este un cost de aprox 70 lei dupa primele 6 luni (se schimba 3 filtre)iar dupa urmatoarele 6 luni un cost de aprox 130 lei ( se schimba primele 3 filtre+ ultimele 2)si tot asa din 6 in 6 luni , la care se adauga desigur manopera. Numai bine!
Salutare! As vrea sa trec si eu de la cumpararea apei la bidon, la un sistem de filtrare. Schimbarea filtrelor se face odata la 6 luni indiferent de cantitatea de apa care trece prin ele? Se inlocuiesc si cele doua de sus pozitionate pe orizontala?
asta ma intereseaza si pe mine. Probabil ca se schimba mai des daca ai apa mai murdara. Eu am apa care si in contract este trecuta ca nefiind pentru uz casnic si are un miros urat ca de gunoi/mal.
Salut, schimbul filtrelor se face de obicei in felul urmator: - cele 3 preFiltre , inainte de membrana se schimba la 6 luni. - cele 2 postFiltre de dupa membrana se schimba la 12 luni, cu mentiunea ca pot fi adaugate mai multe filtre dupa membrana, cum ar fi magnetic sau chiar si o lampa uv pt sterilizare. Osmoza cumva asigura undeva la aproximativ 100L de apa pe zi, pentru o cantitate mai mare de apa exista un alt fel de sistem de filtrare care sa asigure cantitatea necesara. Numai bine!
Revin, știam ce este apa distilată,dar nu știam că în timpurile,,moderne " este bună de ingerat de către anumite persoane, dacă trebuie, trebuie!.(dar mai bine,NU, părerea mea!).
@@MesteruDexter Am intrat pe net, dacă este să vorbim despre apa distilată, cică cei cu anumite afecțiuni,ar fi indicat să consume așa ceva,dar să fim optimiști, oricum clipul este util,ca de altfel tot ce postează Meșterul,de aceea sunt și abonat!.
@Okas Osmoza inversa este o tehnologie de purificare a apei care utilizeaza membrane semi-permeabile pentru a indeparta pana la 99,7% din elementele dizolvate in apa. Se obtine astfel o apa pura, fara impuritati, bacterii sau virusuri pe cand prin distilare se indeparteaza 100% din impuritati, virusi , bacterii deci in mare este cam acelasi lucru. Numai bine!
@@MesteruDexterSalut! Aș vrea să te întreb: Din 10 litri de la robinet care intra prin acest sistem de filtrare cat obținem apa filtrată (cea care ajuta ngem sa o bem sa sa o folosim efectiv) și cât este valoare reziduală ( care se pierde și nu se folosește fiind trimisa direct in sistemul de scurgere? Adică care este eficienta acestui sistem ? Deci, apometrul îmi înregistrează 10 l consumați și cât obțin eu efectiv apa filtrată și bună de băut ?
Salut, de regula exista solutie pt orice tip de problema a apei dar solutia nu se aplica de obicei in general. Pentru fiecare caz in parte exista solutii particulare dar care se aplica numai dupa un buletin de analize fizico chimice si microbiologice. De exemplu, filtrul din video, osmoza inversa poate rezolva orice problema a apei,ea eliminant in procent de 97 % din impiritatile si bacteriile din apa, o transforma in apa potabila dar in limita a unui cantitati de apa pe zi, sa zicem 100 L ceea ce nu acopera necesarul zilnic al unei locuinte deci se preteaza numai pentru baut si personal recomand o prefiltrare inainte de osmoza, imediat la iesirea din hidrofor.Numai bine!
@@sandornelu6614 Am gasit pe net ceva convenabil, ultrafiltrare cu 8 stadii de filtrare.La un filtru am renuntat ca avea apa cu gust ciudat. A ramas in 7 . Reglat regulatorul de presiune pe 2,2 atm merge perfect.
Buna ziua, am ceva asemanator, nu aceeași marca, problema este ca după 2 ani și 3 săptămâni adică la 3 săptămâni după ce a ieșit din garanție îmi curge tot timpul pe evacuare, aveți idee ce ar putea avea? Multumesc
@@constantintroanta408 Salut, carcasa membranei are 3 orificii. O intrare si 2 iesiri. Una dintre iesiri, in cotul acela infiletat are o supapa de sens, iar cealalta nu are, aceea fara supapa este cea care merge la canalizare. Sper sa te ajute raspunsul. Toate cele bune!
@ Posibil sa fie un model diferit insa ce am intanit eu pana acum, cele 2 iesiri nu au fost identice, ba chiar filetele au fost diferite, la cotul cu supapa , filetul este mai subtire daca nu ma insel.
Salut, da sistemul de filtrare este osmoza inversa. Chiar daca pare ciudat, firma care comercializează acest sistem de filtrare nu are un site, ea funcționând prin recomandări, daca esti interesat te pot pune in legatura cu vanzatorul. Numai bine! Later edit: Link catre produs: apapom.ro/product/osmoza-inversa/
Salut, acest kit a costat 1150 lei + manopera de instalare care variaza in functie de cine o face. Dozele de inlocuire sunt ieftine , este un cost de aprox 70 lei dupa primele 6 luni (se schimba 3 filtre)iar dupa urmatoarele 6 luni un cost de aprox 130 lei ( se schimba primele 3 filtre+ ultimele 2)si tot asa din 6 in 6 luni , la care se adauga desigur manopera. Numai bine!
Salut, nu este adevarat. In functie de calitatea apei de retea, daca apa de retea are o incarcatura mare, apa filtrata potabila va fi putina. Noi calculam un coeficient de 6 / 4, unde 4 apa reziduala, si 6 apa stocata. Dar din nou, nu poate fi calculat exect, valoarea incarcaturii TDS variaza si din aceste considerene nu poate fi atinsa o limita de exactitate. Toate cele bune!
Salut,Chiar daca pare ciudat,firma care comercializează acest sistem de filtrare nu are un site, ea funcționând prin recomandări, daca esti interesat te pot pune in legatura cu vanzatorul. Adaug in link sa vezi ce model este :rolfis.com.ua/shop/filtry-dlya-vody/filtry-dlya-pitevoy-vody/sistemy-obratnogo-osmosa/ustm-ro-5-emi.html Numai bine!
@@MesteruDexter Bună ziua nu sunt interesat neapărat de acest sistem vrea un sitem bun și fiabil chiar dacă este mai scump , sunt interesat și de mentenanța la 6 luni sau un an .I-mi puteți recomanda un sistem bun și fiabil vă rog, mulțumesc frumos
@@marius-dorindumbrava4178 Exista mai multe modele pe piata, o mare parte China, pe care nu le recomand iar referitor la modelul din video, pot spune ca este fiabil, este fabricat in Polonia interactionez cu el de cativa ani si nu au fost probleme niciodata. Stiu ca firma care il comercializeaza asigura instalare si mentenananta in anumite orase din tara.
Salut, pe furtunul care duce la scurgere , curge apa reziduala doar in momentul in care se filtreaza apa, nu tot timpul. In functie de calitatea apei de retea, daca apa de retea are o incarcatura mare, apa filtrata potabila va fi putina. Noi calculam un coeficient de 6 / 4, unde 4 apa reziduala, si 6 apa stocata. Dar din nou, nu poate fi calculat exect, valoarea incarcaturii TDS variaza si din aceste considerene nu poate fi atinsa o limita de exactitate. Toate cele bune!
Salut, am o cositoare de 25 cc și nu știu ce piston sa îi iau, am o problema cu el, s a spart și acum nu găsesc un piston anume, cositoarea este chinezeasca, iar eu nu am un șubler pentru a măsură diametrul pistonului, ma poți ajuta sa găsesc pistonul?
Salut, schimbatul unui piston este un lucru de finete iar pt finete ai nevoie obligatoriu de un subler. Un subler decent este pana in 100 lei, cumpara unul mai de calitate si il vei avea toata viata. Recomand sa schimbi setul motor cu totul, daca renteaza in functie de cat costa. Personal nu te pot ajuta sa gasesti pistonul, trebuie sa te adresezi magazinului de unde ai luat motocoasa sau unui service motounelte. La Bucuresti de exemplu, la Obor se gasesc piese pt motocoasele chinezesti.Spor si numai bine!
@@hhhhhbb5376 Un aspect ff important atunci cand achizitionezi o scula este service-ul, ca un sfat, alege o marca consacrata la care sa poti gasii piese schimb altfel, va fi de unica folosinta. Numai bine!
Salut, de regula exista solutie pt orice tip de problema a apei dar solutia nu se aplica de obicei in general. Pentru fiecare caz in parte exista solutii particulare dar care se aplica numai dupa un buletin de analize fizico chimice si microbiologice. De exemplu, filtrul din video, osmoza inversa poate rezolva problema apei dure , o transforma in apa potabila dar in limita a unui cantitati de apa pe zi, sa zicem 100 L ceea ce nu acopera necesarul zilnic al unei locuinte deci se preteaza numai pentru baut.Numai bine!
Salut,Chiar daca pare ciudat, firma care comercializează acest sistem de filtrare nu are un site, ea funcționând prin recomandări, daca esti interesat te pot pune in legatura cu vanzatorul. Adaug in link sa vezi ce model este :rolfis.com.ua/shop/filtry-dlya-vody/filtry-dlya-pitevoy-vody/sistemy-obratnogo-osmosa/ustm-ro-5-emi.html Numai bine!
Apa filtrată prin osmoză inversă este apă potabilă dar NU este apă bună de băut. Apă potabilă nu înseamnă neapărat că este bună de băut. Apă potabilă înseamnă o apă microbiologic pură. Apa trecută prin osmoză chiar dacă este pură din punct de vedere microbiologic nu mai conține nici-un mineral sau electrolit ceea ce înseamnă că nu mai poate fi absorbită de organism, iar organismul nu se poate hidrata corespunzător cu o astfel de apă. Mai mult decât atât o apă fără săruri minerale o să consume mineralele din rezervele proprii ale organismului pentru a putea fi metabolizată și eliminată, de asemenea apare și un stres destul de mare asupra rinichilor. În timp apar carențe de minerale în corp, deshidratare cronică și o grămadă de alte probleme de sănătate.
O idee.
Dupa ce montezi prefiltrele poti sa lasi decat filtru grosier de 5 microni si cel de carbune activ iar cel al 3-lea cel de 1 micron poti sa nu il montezi, scoti furtunul care intra in membrana si ii dai drumul sa curga cativa litri, In felul acesta clatesti fltrul de carbune iar cel de osmoza are o durata de viata mai mare.
Meștere Dexter! În timpul montajului ai comis o mare greșeală, pipăind membrana osmotică, cea ce in instrucțiunea de montaj este precizat: E INTERZIS SĂ ATINGI MEMBRANA SAU SĂ FOLOSESTI UNELTE! Montarea se face cu mănuși de unică folosință.
multumesc pt video
Daca se foloseste apa de fantana neinfectata mai are vreun rost sa folosim aceste filtre?
Am observat ca folosind aceeasi apa de casa la incalzirea in pardoseala apa arata urat pe instalatie.
Poate faci un video cum.se intretine o instalatie de incalzire in pardosea/ calorifere.
Numai bine!
Salutare! Am si eu un sistem asemanator.....dar mai are si o pompa electrica...
Buna, ar fi super daca ai pune si un link al produsului,multumesc.
Salut, las link cu produsul:
apapom.ro/product/osmoza-inversa/
Toate cele bune!
Super. Cât costă un astfel de sistem?
Salut, sistemul din video a costat 1150 lei plus montaj. Numai bine!
Pacat ca nu s-a pus baterie dubla. Majoritatea locuintelor au nevoie de umidificatoare iarna si daca ai la dispozitie apa demineralizata, ai mult mai putin de curatat la ele.
Salut, se poate monta cu baterie dubla insa locatia unde s-a instalat nu are nevoie de apa demineralizata.
Toate cele bune!
Salut, detin deja un sistem de filtrare prin osmoza inversa de care sunt foarte multumit. M-ar interesa daca imi poti spune ce model este dozatorul de apa. As dorii sa achizitionez si eu unul. Multumesc anticipat.
Salut, dozatorul care apare in video se numeste : Dozator apa de birou cu sistem de filtrare Zass ZTWD 04 WF care a costat in 2021 ~800 lei.
Spun numai cum se numeste si cat a costat, nu spun ca il si recomand :).
Numai bine!
@@MesteruDexter Hehe, multumesc pt raspuns!
@@MesteruDexter daca cunosti o alta firma, dar fara sistem de filtrare inclus in dozator, te rog sa mi o recomanzi. Multumesc! Ma intereseaza in special racirea ape:)
@@alyn4uify salut, am vazut mai multe dozatoare de apa nu pot spune ca pot recomanda un model anume, dar este doar o parere personala.
Referitor la acest model de la Zass, este ok pt un low cost, poate fi zgomotos atunci cand raceste( precum frigiderul) dar in rest este ok.
Chiar daca are sistem filtrare inclus, se anuleaza ff simplu, la cel din video a fost anulat pentru ca foloseste apa filtrata deja prin osmoza.
Sistem cu 3 filtre,care este ordinea de montare ppe,carbon,mineralizant?
Cat costa acest kit + instalare ? Si dozele de inlocuire ? Prea complicata instalarea.
Salut, acest kit a costat 1150 lei + manopera de instalare care variaza in functie de cine o face.
Dozele de inlocuire sunt ieftine , este un cost de aprox 70 lei dupa primele 6 luni (se schimba 3 filtre)iar dupa urmatoarele 6 luni un cost de aprox 130 lei ( se schimba primele 3 filtre+ ultimele 2)si tot asa din 6 in 6 luni , la care se adauga desigur manopera. Numai bine!
Salutare! As vrea sa trec si eu de la cumpararea apei la bidon, la un sistem de filtrare. Schimbarea filtrelor se face odata la 6 luni indiferent de cantitatea de apa care trece prin ele? Se inlocuiesc si cele doua de sus pozitionate pe orizontala?
asta ma intereseaza si pe mine. Probabil ca se schimba mai des daca ai apa mai murdara. Eu am apa care si in contract este trecuta ca nefiind pentru uz casnic si are un miros urat ca de gunoi/mal.
Salut, schimbul filtrelor se face de obicei in felul urmator:
- cele 3 preFiltre , inainte de membrana se schimba la 6 luni.
- cele 2 postFiltre de dupa membrana se schimba la 12 luni, cu mentiunea ca pot fi adaugate mai multe filtre dupa membrana, cum ar fi magnetic sau chiar si o lampa uv pt sterilizare.
Osmoza cumva asigura undeva la aproximativ 100L de apa pe zi, pentru o cantitate mai mare de apa exista un alt fel de sistem de filtrare care sa asigure cantitatea necesara.
Numai bine!
OK,apreciez!,o întrebare, dacă se poate,pentru ce se folosește apa distilată la robinet, în locuință?.
Revin, știam ce este apa distilată,dar nu știam că în timpurile,,moderne " este bună de ingerat de către anumite persoane, dacă trebuie, trebuie!.(dar mai bine,NU, părerea mea!).
Salut, apa distilata nu este pentru baut, casnic,cel mai mult se foloseste la statia / fierul de calcat . Numai bine!
@@MesteruDexter Am intrat pe net, dacă este să vorbim despre apa distilată, cică cei cu anumite afecțiuni,ar fi indicat să consume așa ceva,dar să fim optimiști, oricum clipul este util,ca de altfel tot ce postează Meșterul,de aceea sunt și abonat!.
@Okas Osmoza inversa este o tehnologie de purificare a apei care utilizeaza membrane semi-permeabile pentru a indeparta pana la 99,7% din elementele dizolvate in apa. Se obtine astfel o apa pura, fara impuritati, bacterii sau virusuri pe cand prin distilare se indeparteaza 100% din impuritati, virusi , bacterii deci in mare este cam acelasi lucru. Numai bine!
@@MesteruDexterSalut! Aș vrea să te întreb: Din 10 litri de la robinet care intra prin acest sistem de filtrare cat obținem apa filtrată (cea care ajuta ngem sa o bem sa sa o folosim efectiv) și cât este valoare reziduală ( care se pierde și nu se folosește fiind trimisa direct in sistemul de scurgere? Adică care este eficienta acestui sistem ? Deci, apometrul îmi înregistrează 10 l consumați și cât obțin eu efectiv apa filtrată și bună de băut ?
Se poate folosi și la un hidrofor cu apa din puț la țară?
Salut, de regula exista solutie pt orice tip de problema a apei dar solutia nu se aplica de obicei in general. Pentru fiecare caz in parte exista solutii particulare dar care se aplica numai dupa un buletin de analize fizico chimice si microbiologice.
De exemplu, filtrul din video, osmoza inversa poate rezolva orice problema a apei,ea eliminant in procent de 97 % din impiritatile si bacteriile din apa, o transforma in apa potabila dar in limita a unui cantitati de apa pe zi, sa zicem 100 L ceea ce nu acopera necesarul zilnic al unei locuinte deci se preteaza numai pentru baut si personal recomand o prefiltrare inainte de osmoza, imediat la iesirea din hidrofor.Numai bine!
@@MesteruDexter am înțeles în mare, mulțumesc frumos pentru răspuns, cu respect!
👍👍👍👍
Salut,poti sa imi spui si mie te rog la ce foloseste drenul?Sistemul asta are pierderi de apa ? Nu inteleg de ce trebuie dren. Mulțumesc
Drenul elimina apa care spala cartusul osmotic. Pentru 1 l apa potabila consuma 5 litrii care se arunca pe dren.
@@sandornelu6614 Asta e si motivul pentru care nu am mai pus filtru cu osmoză inversa , ci unul cu ultrafiltrare..
@@danybuca3379 si eu renunt la cel cu osmoza. Nu mai merge pompa. Ce sitem ati cumparat? o recomandare?
@@sandornelu6614 Am gasit pe net ceva convenabil, ultrafiltrare cu 8 stadii de filtrare.La un filtru am renuntat ca avea apa cu gust ciudat. A ramas in 7 . Reglat regulatorul de presiune pe 2,2 atm merge perfect.
Buna ziua, am ceva asemanator, nu aceeași marca, problema este ca după 2 ani și 3 săptămâni adică la 3 săptămâni după ce a ieșit din garanție îmi curge tot timpul pe evacuare, aveți idee ce ar putea avea?
Multumesc
Buna lacare din orifici din cele doua al filtrului cu osmoza se leaga cel pt spalare care duce la canalizare
@@constantintroanta408 Salut, carcasa membranei are 3 orificii. O intrare si 2 iesiri. Una dintre iesiri, in cotul acela infiletat are o supapa de sens, iar cealalta nu are, aceea fara supapa este cea care merge la canalizare.
Sper sa te ajute raspunsul.
Toate cele bune!
@MesteruDexter mersi dar sânt identice una este mai jos iar cealaltă mai sus și în lateral
@ Posibil sa fie un model diferit insa ce am intanit eu pana acum, cele 2 iesiri nu au fost identice, ba chiar filetele au fost diferite, la cotul cu supapa , filetul este mai subtire daca nu ma insel.
@@MesteruDexter unde pot sa va trimit o poza
@@MesteruDexter am montat 2 coturi simple far supapa nu am știut că pt evacuare la canal trebuie cu supapa are ceva?
Cu ce aplicație filmezi mesterul dexter
Super tare.De unde a fost achizitionat setul de filtrare?E cumva un sistem cu osmoza inversa???
Salut, da sistemul de filtrare este osmoza inversa. Chiar daca pare ciudat, firma care comercializează acest sistem de filtrare nu are un site, ea funcționând prin recomandări, daca esti interesat te pot pune in legatura cu vanzatorul. Numai bine!
Later edit:
Link catre produs:
apapom.ro/product/osmoza-inversa/
@@MesteruDexter imi poti trimite si mie te rog un contact
Lasa-mi te rog o adresa de email sau scrie-mi la “ mesterudexter@gmail.com” .
Numai bine!
Ma intereseaza pretul ac aparat , plus manopera de montare si pretul dupa 6 luni a filtrelor.
Salut, acest kit a costat 1150 lei + manopera de instalare care variaza in functie de cine o face.
Dozele de inlocuire sunt ieftine , este un cost de aprox 70 lei dupa primele 6 luni (se schimba 3 filtre)iar dupa urmatoarele 6 luni un cost de aprox 130 lei ( se schimba primele 3 filtre+ ultimele 2)si tot asa din 6 in 6 luni , la care se adauga desigur manopera. Numai bine!
Am înțeles ca pentru a se produce 1 litru de apa purificata trebuie sa elimini chiar și 15 litri de apa, este adevărat?
Salut, nu este adevarat.
In functie de calitatea apei de retea, daca apa de retea are o incarcatura mare, apa filtrata potabila va fi putina. Noi calculam un coeficient de 6 / 4, unde 4 apa reziduala, si 6 apa stocata. Dar din nou, nu poate fi calculat exect, valoarea incarcaturii TDS variaza si din aceste considerene nu poate fi atinsa o limita de exactitate.
Toate cele bune!
Bună ziua , sunt și eu interesat de un astfel de sistem , vă rog frumos să i-mi spuneți ce sistem recomandați dumneavoastră , mulțumesc frumos .
Salut,Chiar daca pare ciudat,firma care comercializează acest sistem de filtrare nu are un site, ea funcționând prin recomandări, daca esti interesat te pot pune in legatura cu vanzatorul. Adaug in link sa vezi ce model este :rolfis.com.ua/shop/filtry-dlya-vody/filtry-dlya-pitevoy-vody/sistemy-obratnogo-osmosa/ustm-ro-5-emi.html
Numai bine!
@@MesteruDexter Bună ziua nu sunt interesat neapărat de acest sistem vrea un sitem bun și fiabil chiar dacă este mai scump , sunt interesat și de mentenanța la 6 luni sau un an .I-mi puteți recomanda un sistem bun și fiabil vă rog, mulțumesc frumos
@@marius-dorindumbrava4178 Exista mai multe modele pe piata, o mare parte China, pe care nu le recomand iar referitor la modelul din video, pot spune ca este fiabil, este fabricat in Polonia interactionez cu el de cativa ani si nu au fost probleme niciodata. Stiu ca firma care il comercializeaza asigura instalare si mentenananta in anumite orase din tara.
@@MesteruDexter ok mulțumesc frumos i-mi puteți da un nr de telefon
@@marius-dorindumbrava4178Trimite te rog un email la adresa “ mesterudexter@gmail.com “ sa iti pot trimite contactul.
Pe furtunul care duce la scurgere curge tot timpul apa ?
Salut, pe furtunul care duce la scurgere , curge apa reziduala doar in momentul in care se filtreaza apa, nu tot timpul.
In functie de calitatea apei de retea, daca apa de retea are o incarcatura mare, apa filtrata potabila va fi putina. Noi calculam un coeficient de 6 / 4, unde 4 apa reziduala, si 6 apa stocata. Dar din nou, nu poate fi calculat exect, valoarea incarcaturii TDS variaza si din aceste considerene nu poate fi atinsa o limita de exactitate.
Toate cele bune!
Salut, am o cositoare de 25 cc și nu știu ce piston sa îi iau, am o problema cu el, s a spart și acum nu găsesc un piston anume, cositoarea este chinezeasca, iar eu nu am un șubler pentru a măsură diametrul pistonului, ma poți ajuta sa găsesc pistonul?
Salut, schimbatul unui piston este un lucru de finete iar pt finete ai nevoie obligatoriu de un subler. Un subler decent este pana in 100 lei, cumpara unul mai de calitate si il vei avea toata viata.
Recomand sa schimbi setul motor cu totul, daca renteaza in functie de cat costa. Personal nu te pot ajuta sa gasesti pistonul, trebuie sa te adresezi magazinului de unde ai luat motocoasa sau unui service motounelte. La Bucuresti de exemplu, la Obor se gasesc piese pt motocoasele chinezesti.Spor si numai bine!
@@MesteruDexter Dacă nu te superi, putem vorbii undea mai restrâns cum ar fi instagram sau whatsapp? Unde sa va pot trimite și câteva poze?
@@MesteruDexter mulțumesc, lăsați o sa îmi schimb totul, pe un 4 t
@@hhhhhbb5376 Un aspect ff important atunci cand achizitionezi o scula este service-ul, ca un sfat, alege o marca consacrata la care sa poti gasii piese schimb altfel, va fi de unica folosinta.
Numai bine!
@@MesteruDexter Da dar eu nu prea vreau sa dau mulți bani pe ele, eu am un proiect personal, fac un cadru de fier și pun motor pe el
Salut, o soluție pt a filtrata apa de rețea care este ,,dură" de la sate , dă-ne o soluție dăcă știi....
Salut, de regula exista solutie pt orice tip de problema a apei dar solutia nu se aplica de obicei in general. Pentru fiecare caz in parte exista solutii particulare dar care se aplica numai dupa un buletin de analize fizico chimice si microbiologice.
De exemplu, filtrul din video, osmoza inversa poate rezolva problema apei dure , o transforma in apa potabila dar in limita a unui cantitati de apa pe zi, sa zicem 100 L ceea ce nu acopera necesarul zilnic al unei locuinte deci se preteaza numai pentru baut.Numai bine!
Salut! Un link cu sistemul de filtrare? Mersi!
Salut,Chiar daca pare ciudat, firma care comercializează acest sistem de filtrare nu are un site, ea funcționând prin recomandări, daca esti interesat te pot pune in legatura cu vanzatorul. Adaug in link sa vezi ce model este :rolfis.com.ua/shop/filtry-dlya-vody/filtry-dlya-pitevoy-vody/sistemy-obratnogo-osmosa/ustm-ro-5-emi.html
Numai bine!
Răspund la întrebare: nici unul din opțiuni. Am fântână arteziană la 20m de casă :-).
Nu oricine este atat de norocos sa aibă o fantana in apropiere, chiar si arteziana! :)
Numai bine!
Apa filtrată prin osmoză inversă este apă potabilă dar NU este apă bună de băut. Apă potabilă nu înseamnă neapărat că este bună de băut. Apă potabilă înseamnă o apă microbiologic pură. Apa trecută prin osmoză chiar dacă este pură din punct de vedere microbiologic nu mai conține nici-un mineral sau electrolit ceea ce înseamnă că nu mai poate fi absorbită de organism, iar organismul nu se poate hidrata corespunzător cu o astfel de apă. Mai mult decât atât o apă fără săruri minerale o să consume mineralele din rezervele proprii ale organismului pentru a putea fi metabolizată și eliminată, de asemenea apare și un stres destul de mare asupra rinichilor. În timp apar carențe de minerale în corp, deshidratare cronică și o grămadă de alte probleme de sănătate.