#11 Prof. Dr. Pınar Akman: Everything you say yes to has a cost

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 26 жов 2024

КОМЕНТАРІ • 5

  • @rzagundogdu9169
    @rzagundogdu9169 3 роки тому +2

    Emeğinize ve hocaya çok teşekkür ederim. Bizdeki duruma nazaran (yok kanun yap kanun, işine gelmedi mi değişir kanun anlayışı ve dayatması) Avrupa'daki yasama sürecine dair bilgi verilmesi hatta resmi gazete yayıncılığından bahsedilmesi dikkate şayan ve değerli.

  • @alimercan4201
    @alimercan4201 3 роки тому +1

    Furkan bey öncelikle teşekkürler, emeğinize sağlık. Bir de bu konuda çoğu hukukçunun bilmediği, çok yabancı olunca merak değil geçiştirme olarak kalacak terimler ve konularda da küçük küçük açıklamalar yapılır veya makaleler önerilirse çok daha iyi olur(konsültasyon,kapalı erişim, rekabette dijital pazarlar). Bu arada Hoca yıllardır İngiltere'de, hayatı ingilizce yaşıyor ama Türkçesi halen çok nitelikli çok dolu. maşallah:)

  • @oguzhanacikgozzz
    @oguzhanacikgozzz 3 роки тому

    Hocalarımızın konuşmalarını dinleyebildiğim için ayrıcalıklı hissediyorum. Teşekkürler Furkan Hocam!

  • @esraozen8929
    @esraozen8929 3 роки тому +2

    Keşke lisansı Türkiye’den olan bir hukukçu olarak yurt dışında nasıl akademisyen olarak kadro alabilmiş onu da sorsaydınız. Çünkü tr de yapılan lisans, yurtdışındaki lisansa denk değil, mesela Almanya’da devlet sınavlarını (staatsexamen) vermiş olmak tüm pozisyonlar için şart koşulur, basit bir şirkette avukat olmak için dahi aranır. Hocamız İngiltere’de Üniversitede nasıl asistan olmuş çok şaşırdım.

    • @ig8089
      @ig8089 2 роки тому +1

      Hukukculuk ile avukatligi karistirmissiniz. "State exam"leri avukatlik meslegi icra edebilmek icin sart kosuluyor. Akademide gorev yapmak avukatlik meslegi icra etmek anlamina gelmez. Akreditasyonunun taninmasi sartiyla Turkiye'deki bir fakultesinden mezunsaniz dahi, baska ulkelerde baro sinavlarina girmenize gerek olmadan akademide gorev yaparsiniz.