M. Özgür Oktel ile Söyleşi
Вставка
- Опубліковано 26 лис 2024
- Bilkent Fizik Bölümü'nün çok kıymetli öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Özgür Oktel ile bir söyleşi yaptım. En çok sorulan ve en çok endişeye neden olan konular hakkında onun fikirlerini aldım.
Ozgur hocam lisede sinava hazirlanirken motivasyon kazanmak icin derslerini dinledigim bir egitimci. Bir lise ogrencisine universite dersini isteyerek dinletebilmek hocamizin kalitesini anlatmaya yeter bence. Furkan sana ne kadar tesekkur etsek azdir. Her ne kadar gecen seneki Bilkentin taban puanindaki yukselmeden dolayi kizsam da fizik videosu cekenlere, hep beraber kazaniyoruz. Lutfen devam et.
ilk 100 gelse bile bu bölumu yazacağım özgür hocaya umarim ileride tanışırz 🔥
Tam ihtiyacımız olan içerikte paylaşımlar , Teşekkürler.
Keşke bir de bu tarz fizikte herhangi bir konu üzerine tartıştığınız bir video çekseniz. Çok keyifle izlerdim şahsen. Motive edici ve hoş olurdu
Böyle kaliteli içerikli bir video çektiğiniz için teşekkür ediyorum.
Daha fazla kişiye ulaşması dileğiyle.
Çok keyifli ve bilgilendirici bir sohbet olmuş
Videolarınızla 10.sınıfta tanışmıştım. Sizin sayenizde o günden beri Bilkent fizik bölümüne oradan da harvarda yerleşmek istiyorum. Benim için rol model oldunuz her şey için çook teşekkür ediyorum. Umarım bu sene yksde başarılı olup hayallerime bir adım ilerleyebilirim
Kaç K geldi?
N’aptınız
Kanalınızın içerikleri çok kaliteli. Teşekkürler.
Ben itüdeyim, kendisini youtubedaki derslerden tanıdım. Çok kaliteli bir öğretmen ve iyi bir insana benziyor.
Bende fizik okumayı düşünüyorum.Ama fizik olimpiyatları sorularına baktım ben o kadar ileri şeyler yapamam diye düşünüyorum matematikte ise iyi olduğumu düşünüyorum.
Hocayla böyle güzel, samimi gülebildiğiniz, kasıntı bir ortam olmadan gayet kaliteli bir içerik yaptığınız için çok teşekkürler... dönüyor dönüyor izliyorum... ☆
Reis hafiften bi stephan hawking e benziyon.gencligine .yakisikli adamsin.😉
hocam video çekilirken bilkent 18k idi şimdi ise 3k ve gittikçe de yükselecek diye bekliyorum iyi ki burayı seçmişim
UA-cam'da Bilkent'in resmi kanalında Physics 101 ve 102 derslerini anlatıyo bakabilirsiniz
ua-cam.com/video/aI30Nim4moY/v-deo.html
Tamam
kendisinden freshman dersini aldığım, çok öğrenci dostu, sıcakkanlı bir hocadır
Üniversite sınavına yönelik öneri ve yöntemleri içer bir video ceketinin ayrıca böyle video lar görmeyi isteriz
Doktora sırasında fizikten ekonomiye geçiş yapan mezunlar hakkında bilgiye nasıl ulaşabilirim acaba ?
Çok teşekkürler 👏👏
çok teşekürler.
Heyecanla izledim çok iyi olmuş
Yaptıgı çalışmalar nelerdir ben araştırıyorum ama bir türlü çıkmıyor
Merhaba, kanalınızı bugün keşfetmeme rağmen tüm videolarınızı izledim ve çok yararlandım.Özellikle benim gibi yurtdışında kariyer planlayanlar için çok faydalı içerikler üretmişsiniz.Başarılarınızın devamını dilerim umarım videolarınla bize yardımcı olmaya devam edersin.
Ooooooooloo
Oooooooooo
Oktel hocammmmmmmm sizi çok seviyorummmmm
Lisede fizik notlarım iyi fiziği yapabiliyorum fakat üniversitede yapamam diye korkuyorum 4 üzerinden 2 ortalamayla mezun olmak istemem çünkü akademi düşünüyorum üniversitede o zor problemleri yapıp yapamayacağımı nasıl anlayabilirim çok saçma bi soru biliyorum ama analitik zekamı, zor fizik problemleri yapıp yapamayacağımı nasıl anlayabilirim ?
üniversite düşündüğün kadar zor değil seni yanlış yönlendirmek istemem ama bizim gözümüzü korkuturlardı ama girince anlıyorsun asıl zorluk gençliğin verdiği ortamla ders çalışmak o isteği yakalamak zor olabiliyor sıkıntı genellikle orada bence
Aynı dertten muzdaribiz. Ben de analitik zeka konusuna takıldım.
Videoda 4.11-4.45 arasını daha dikkatli dinleyin.
Furkan Öztürk teşekkürler
deniz uzun zaten asosyal birisiyim o konuda zorluk çekiceğimi sanmıyorum
Şu arkadaki renkli şey ne bilkent in tanıtım videosunda da vardı
sanirim bunu soruyorsun: en.wikipedia.org/wiki/Hofstadter's_butterfly
Ozgur Hoca'nin bununla ilgili epey calismasi var. Mesela su erisime acik: arxiv.org/pdf/1703.08810.pdf
Merhaba. Ben 11. Sınıf MF öğrencisiyim ve küçüklüğümden beri ilgimi çekse de son aylarda fizik bölümünü daha ciddi düşünüyorum.
Fakat sıkıntım sayısal derslerde zorlanmam. Yapamasam bile keyif alarak uğraşıyorum, ama dediğim gibi yapmakta zorluk çekiyorum. Not açısından bakarsak kaldığım hiç yok fakat iyi denilebilecek seviyede de değil. Fizik okursam isteğim akademisyen olmak. Fakat fizik gibi zor ve geniş bir alanda sayısal ve analitik zekamın yeterli olacağı konusunda kararsızım. Üstelik bunu maalesef lisedeyken söylüyorum. Üniversiteyi geçsem bile doktora ve master yapmaya beynim yetecek mi emin olamıyorum. Sizce böyle bir durumda düzenli bir çalışmayla başarılı olunabilir mi?
Kendini en iyi sen tanırsın. Meraklı, fiziğe tutkulu ve çalışkan bir insansan başarılı olmaman için bir sebep göremiyorum.
Furkan Öztürk Cevabınız için çok sağ olun. Haklısınız bunlar önemli özellikler. Fakat beni umutsuzluğa sürükleyen asıl şey şu, ben ilk 10.000'e girebilecek miyim ondan bile emin olamazken bu bölümde 100"den insanlarla, veya benden daha zeki, algısı daha açık ve sayısala doğal bir şeklide yatkın olan insanlarla rekabet etmem gerekecek (belki bilim insanı vizyonunu kazanmak rekabet etmekten daha önemli, ama hayatta bir yarışın içerisinde olduğumuz gerçeği de maalesef ki var). Bu durum aslında kendini zorlama ve geliştirme açısından mükemmel bir ortam oluşursa da insanda özgüvensizlik ve kendini yetersiz görme hissi yaratmıyor da değil. Sanki akademisyen olabilecek kadar iyi değilmişim gibi. Bu durum hakkında ne düşünüyorsunuz? Genetik üstünlükleri fazla mı abartıyorum :) Buradaki ve videolardaki değerli cevaplarınız için tekrar teşekkür ederim. Çok yardımcı oluyorsunuz.
Özgün Çağlar Arslan Gerçekten seviyorsan çalışır ve azmedersin. Çalışmak gibisi yoktur. Zeka ne kadar olursa olsun kullanmadıkça faydası olmaz hatta zamanla körelir. Einstein'in deha ile ilgili sözünü muhtemelen bilirsin şu tarz bir sözdü, dehanın %1 i yetenek %99 u çalışmaktır.. -sözü tam olarak hatırlamasam da anafikir aynı
Bahsettiğin problemleri aşmak konusunda ne kadar başarılı olacağın, yapmak istediğin işi ne kadar sevdiğine bağlı. Elbette rekabet olacaktır ve bu iyidir. Sonunda başarı garantisi elbette yoktur ancak kıymetli her şey böyle. Kendine, birikimine, tutkuna, azmine güvenip risk almadan hiçbir şey başaramazsın.
Bende aynı durumdayım...
Bilkent fizik çok yükseldi hocam ilk 2.bine kadar çekecek belki ben şu an 11. Sınıfım büyük ihtimalle ilk binde olacağım ama bilkent fizik çok zor muydu bunu sormak istiyorum?
Oldunmu
Furkan hocam Türkiye 37.'liği ile girdi diye biliyorum bölüme :)
Merhabalar öncelikle fizige yonelik buyuk bir merak vardi içimde lakin türkiyede bu alanda cok fazla bisey yapilamayacagini dusundugum ve de cevremdeki insanlarin ve öğretmenlerin de bu goruste olmasından dolayi bu sevdadan vazgecmistim ki sinava 1 hafta kala seninle karsilastim youtubede ve bana buyuk bir umut oldun.Fen lisesinde okuyorum ailem gelecegi kesin bir meslek okumam konusunda israr etse de (tıp gibi) içimden en çok gecen sey akademisyen olmak. Ve kendi isteklerim dogrultusunda yurumek istiyorum. Mezun oldugum zaman ne kadar maddi kazanc saglayacagim yonu beni pek ilgilendirmiyor daha cok yeni seyler bulmak arastirmak ogretmek istiyorum. Aklımda cok fazla soru var ve senin bana çok fazla yardimci olabilecegini dusunuyorum bu yuzden mail atabilecegim bi hesap istiyorum cunku bulamadim e posta hesabını 😅. Bana geri dönüş yapabilirseniz çok mutlu olurum.
sfozturk61 [at] gmail.com
Ne yaptın?
naptın bro
Hayaller hayaller ... 💫
Bugün , seminerde ikisini de gördüm. Bazı hayaller gerçek olabiliyormuş... 🤩
@@intehademmm bi anda okuyunca şaşırdım ne kadar güzel :)
Teşekkürler 🌸 Gerçekten insan tutkunlarının peşinde olunca yollar bir şekilde açılıyor ... Ayrıca çok güzellerdi yine hatırladım 🥹😌@@sude730
Üniveesitede gördüğünüz matematik dersi bölümün öğrencisi(matematik) kadar donanımlı yapar mı? Eksiği fazlası nedir sizce?
Belirli açılardan--integral ve differansiyel denklemleri çözme--daha donanımlı; belirli açılardan daha donanımsız yapar. Eksiğinin olduğunu düşünmüyorum, gerekli şeyler vakti gelince zaten öğrenilir.
Videoya Twitter’da denk geldim, söz konusu Özgür Oktel olunca hemen izledim.
Özgür Hoca’nın fizik için söylemiş olduğu pek çok şey, diğer temel bilim alanları(kimya, moleküler biyoloji ve genetik, hatta belki matematik. Matematik belki, çünkü okulda farklı bir sistem var matematik bölümü için) için de geçerli.
Bir de ben ekleyim: Temel bilimleri okuyacaksanız, en mantıklı olanı, eğitimi iyi ve adı sanı olan bir okulda (Bilkent, Boğaziçi,vs.) okumak.
Ağzınıza sağlık.
Özgür hocayla çok daha uzun bir söyleşi yapmanın vakti gelmedi mi artık? :))
Annesine benzemis bersun Hocam da ❤️Benim Hocamdi ..
Merhaba. Ben fizik okumak istiyorum. Yks sınavım maalesef köyü geçti ve Bilkent kazanıp kazanamayacagimdan emin değilim. Ama ODTÜ fizik gelir diye tahmin ediyorum.Sizce orada okursam bana bı katkısı olur mu?
Olur
Nedir durum?
Şuan ne yapıyorsunuz hocam
Biraz kişisel bir soru olacak ama yanıtlarsanız sevinirim . 1-2-3-4 . sınıflarda iken düzenli mi çalışıyordunuz? yaklaşık günde kaç saat çalışıyordunuz ? kendinize ayıracak zamanınız kalıyormuydu ?
Düzenli çalışıyorum elbette, vaktimin tamamı belirli şeylerle zihnimi keyifle meşgul ederek geçiyor.