Sabri Bey emekleriniz için teşekkür ediyorum. Videolarınızda belirtmiş olduğunuz başvuru formlarını ve dilekçeleri buradan paylaşabilmeniz mümkün müdür?
Merhabalar sizlere çok teşekkür ederim. Izlemeden beğendim. Yorum yazınca daha çok insana ulaşıyor, dilerim herkes nasiplenir kıymetli bilgilerinizden. Saygılar selamlar dilerim.
Benim sorum; 57 senedir Ankara da ikamet etmekteyim. Doğduğum yer Özvatan ilçesi KAYSERİ, bu ilçede Kadastro 2006 yılında yapıldı. 2024 yılına kadar babamın üzerine kadastro yapılan yerler var, yapılmayan bir tarla var, burasının hazineye kaldı denilmekte, 18 yıl geçti denilmekte, ben ancak bu sene babamın gayrimenkulleri ile ilgilenmem mümkün oldu, intikali de bu sene yaptırdım. Acaba babamdan üzerimize intikal yaptıramadığım Kadastro yapıldıktan sonra 18 yıl geçmesine rağmen üzerimizde olmayan bir tarlayı mahkeme yolu ile almanın bir yolu var mı.
Merhaba, öncelikle tüm bilgiler için teşekkürler. Sizlere bir sorum olacaktı. Biz annemin anne ve babasından kalan miras için veraset ilamı çıkardık. Bu veraset ilamlarında belirlenen mirasın ortaklarla dağılımı pay olarak yapılmış. Fakat tapuya gittiğimizde muris adına tapu ve malvarlığı olmadığını söyleyerek işlemi sonlandırıyorlar. bu veraset ilamındaki kalan mirası üzerimize nasıl tapulaştırılır. Nereden başlamamız gerekli?. Hayırlı işler hayırlı günler dileriz.
Veraset ilamı mirasçıları tespit eder, miras var mı yok mu bununla ilgisi yoktur. Yani veraset ilamında şu kişiler şu kadar payla mirasçıdır şeklinde yapılan tespitten mutlaka miras kaldığı anlamı çıkarılamaz.
Selam Annemin annesinin tarafının dan an annaannem evlenm gitmiş iki kız ki oğlan kardeşler erkekler kızların hakkını vermeden satmışlar tarlaları bunları alailirmiyiz
Merhabalar miras davasında karar çıktı buraya kadar herşey ama avukata sorduğumuzda TC karışıklığı nedeni ile tabu işlemi iptal etti dedi şimdi ne yapmamız lazım hakimin verdiği paylaştırdigi mahkeme kararını tabu bozabilirmi
Merhabalar. ben imza atarak genel vekaletname verdim ve bütün parayı ablama verdiler. Bunun için bir şey yapabilir miyim acaba??? Çok teşekkürler. o zaman babamı kaybedeli 10 gün olmuştu. neye imza attığımı bile bilmiyordum derdimden.
Hocam kolay gelsin konuyu sunuyorum;Yargıtay Emsal kararları olmasına rağmen Sigorta Tahkim Komisyonu hakeminin hayat sigortalarında Dr.bilirkişiye başvurması hastalık ile ölüm arasında illiyet bağı araması doğrumudur?Oysaki sigorta sözleşmesi imzalanırken aydınlatma yükümlülüğüne aykırı hareket edilmiş kredi çeken kişiye sözleşmede geçen sağlık beyan yükümlülüğünden bahsedilmemiştir.Emsal kararlara baktığımızda yargıtay sözleşme kurulması esnasinda sigortacının yükümlülüklerini yerine getirmediğini belirtmiş.ve sigorta ettirenin varislerine tazminat ödenmesine karar vermesine rağmen,bu sigorta hakemleri tarafımızı maddi ve dosyayi zaman kaybına uğratacak doktor bilirkişisi istemişlerdir.Illiyet bağı arama bu tarz dosyalarda istemek gereksiz değilmi sizce olayın başlangıcı sözleşme kurulma esnasında başlamaktadır çünkü..yorumlarınızı merak ediyorum.
İki daire bir tarla kalmış şu an tapu iptali yapılıyor onlardan alıcaz ama üç daireyi sattığı için mütahite parayı almış babam babamın borcu yokmuş bunu nasıl ispatlayıpta paradan payımızı nasıl alırız babam 25 sene olmuş babam ölene kadar haberimiz olmadı babam öleli üç yıl oldu üvey. Anne bu parayı babamın ne yaptığını bilir oğlunla kızına paylaştırmış duyduğuma göre ne yapmamız gerekiyor yardımcı olursanız seviniriz davamız devam ediyor ama iki daire içi paralar yok ortada
Babam ölmeden önce üç dairesini satmış mütahite parasını almış onseneyi geçtiği içinde bankadan öğrenemiyoruz borcu yoktu babamın bunu nasıl ispatlarız hanımı bilir üvey anne
i.aksamlar hocam .,OSMANLI topumuzu kaybetmişiz,anne babam vefat etti .Konak olarak geçen.yer hazineye kalmış.ozel idare ise isyanı yapmışlar.elimizde tapuda olmadığı için dava açamıyoruz.bu durumda ne yapabilirizz
Hocam merhabalar, size bir şey soracaktım. Biz Trabzon/Ofluyuz ve köyde geniş bir alana sahibiz, babam 2009 senesinde vefat etti. Sağken çok önceden aşırı borcu olduğu için 2 dönüm yer satmış fakat tüm hakkını satmamış. Ailemizde ne amca, ne hala ne babaanne ne dede kaldı, hepsi vefat etti kimseye bir şey soramıyoruz bu nedenle tüm akrabalarımız da bize diyor ki baban oradan gidip yer sattığı için siz hiçbir şekilde miras hakkına sahip olmuyorsunuz. 2018 yılında halamın kızı bizden vekalet vermemizi istedi, araştırmak için. Bizde gittik 6 kardeşiz hepimiz süresiz vekaletname imzaladık, çünkü bize hiç hakkınız yok dediler. Daha sonrasında bir gün e devlette öylesine davalar kısmına tıkladım ve iki tane tereke tespit davası açılmış ve ikisinde de mirasçı olarak gözüküyoruz. Bir tanesi babaanemin mal varlığını bir tanesi de dedemin babasının mal varlığını öğrenme adına açılmış. Daha sonra babaannemin tc kimlik numarasını bulup veraset ilamı bilgisinden mirasçılık belgesine ulaştım ve babaanemin mal varlığının 48 pay olarak her aileye 12 pay olarak bölündüğünü gördüm ve biz 6 kardeş olduğumuz için bize de 2 şer pay düştüğünü gördüm. Fakat akrabalarımız herkese 2 dönüm yer bile düşmüyor bu nedenle size hak düşmüyor demeye devam ediyor. Kısaca konuyu bu şekilde anlatabilirim. Size sormak istediğim şu biz gerçekten hak sahibi olamıyor muyuz? Adımızın yanında pay bölünmüş olarak gözükmesine rağmen hak talep edemiyor muyuz? Cevaplarsanız çok sevinirim 1 senedir bu konuyu araştırıyorum. Sizin videolarınıza denk geldim ve sormak istedim. Şimdiden teşekkür ederim.
Bakın bir senedir bu konuyu araştırıyor olmanız çok yanlış, özellikle bu gibi dava ve konularda hak düşürücü süreler vardır. Miras hukukunda da genellikle 1 yıldır birkaç istisna hariç. Bir avukat yardımı almanız hak kaybına uğramamanız için önemlidir. Yoksa süre kaçar siz de hakkınız var ise bile süre geçtiği için buna kavuşamazsınız.
Valla benim babam tüm mal varlıklarını abime erkek kardeşlerime vleri satıp elden oara olarak verdi vana sadece 1evi kız kardeşimle hisseli verdi ama satış yaparak verdi şimdi bana dava açılsa iotal olurmuş herkes fazlasiyla aldı hakkını birazda bize fayda olacak şeylerden bahsetseniz keşke
Babannemin ilk eşinden iki çocuğu oluyor kocasının ilk eşindenden de bir çocuğu var Babannemin eşi öldükten sonra ( resmi nikah o zaman yoktu)(1938 yıllarında ) dedemle evleniyor ölen eşinin malları çok dedemin malı yok Babannemin ilk eşinden gelen çocuklar küçük bunlara bakıyorlar büyütüyorlar babannem bunların haklarına düşen mallarını veriyor (dedemle evliliğinden 2 çocuğu oluyor) daha sonra önceki kocasından olan çocukları babaannemi 1990 yıllarında mahkemeye vererek payına düşen malı şaibeli bir şekilde elinden alıyorlar (maldan babaannem almasın diye babamız zina etmiş diyerek mahkemede ifade verimişler ve malların %90 satımışlar sorum şu Babaanneme hiç mal vermemişler mahkeme tüm malı önceki çocuklara vermiş babam geriye dönük dava açabilir mi açarsa hakkına düşeni alabilir mi teşekkür ederim Not: ilçe küçük olduğundan dava açanlar nüfuslu babannemde okur yazarlığı yok o da avukata veriyor ancak verdiği avukat karşı tarafın avukatıyla anlaşıp davayı kaybettiriyor)
Çok teşekkürler can hukuk Bürosu iyki varsınız
Merhabalar bizim gibi mesleğin başındaki kişilere yol gösterdiğiniz için kendi adıma teşekkür ederim. Emeğinize sağlık 🙏🏻
Tesekkur ederiz
Sabri bey hayırlı ramazanlar çok önemli bilgiler verdiniz teşekkürler
Allah razı olsun sizlerden
Hakikaten çok aydınlatıcı bilgiler olmuş emeğinize sağlık..
Yine bilgilendirici güzel bir yayındı emekleriniz için teşekkür ederiz. Saygılar..
Cok faydalı programlar yapmışsınız, Allah c.c razı olsun, işinizi rast getirsin🤗
Bu konuyu karışğklığından dolayı rafa kaldırmıştım. Teşekkür ederim.
Bir derste de acaba toplulaştırma ile bilgilerinizi paylaşır mısınız?
Yüreğinize emeğinize sağlık üstadım.🙏
Hukuk dinlimek güzel uyğulamak güç kolay gelsin
Hocam kolay gelsin çok güzel bir bilgilendirme yapışınız
Emeğinize sağlık, teşekkür ederiz.
Her birinizin emeğine sağlık hocam. 🖖
Sabri Bey emekleriniz için teşekkür ediyorum. Videolarınızda belirtmiş olduğunuz başvuru formlarını ve dilekçeleri buradan paylaşabilmeniz mümkün müdür?
Merhabalar sizlere çok teşekkür ederim. Izlemeden beğendim. Yorum yazınca daha çok insana ulaşıyor, dilerim herkes nasiplenir kıymetli bilgilerinizden. Saygılar selamlar dilerim.
Çok teşekkür ederim
emeginize saglik hocam
Yıllar önce yangın çıkmış tapu kayıtlarıda yanmış .Nasıl olacak o dönemde bilgisayarlarda yok. tşk ler.
Dededen kalan miraslari paylasmak icin avukat tutmak sartmi yani kendimizde ortakligin giderilmesini istiye bilirmiyiz
Merhaba sorum şu Veraset kağıdın da 288 Pay yazıyor bu 288 payın anlamı 288 tane arsa yada tarla mı demektir. teşekkürler.
Hocam mrb Kosova miras sorgulama nasıl yapılır veya ulaşılır ve dedemin mezarı Kosova kumanova da bunları nasıl tespit ederiz
Mehaba kardeşim ben dedemin ve babannemin mirasını araştırmak istiyorum neyapmam gerekiyor bana yardımcı olurmusunuz
Merhaba çok güzel yayın yapmışsınız teşekkür ederim konuşan avukat beyin ismini ve telefon numarasını alabilir miyim
Benim sorum; 57 senedir Ankara da ikamet etmekteyim. Doğduğum yer Özvatan ilçesi KAYSERİ, bu ilçede Kadastro 2006 yılında yapıldı. 2024 yılına kadar babamın üzerine kadastro yapılan yerler var, yapılmayan bir tarla var, burasının hazineye kaldı denilmekte, 18 yıl geçti denilmekte, ben ancak bu sene babamın gayrimenkulleri ile ilgilenmem mümkün oldu, intikali de bu sene yaptırdım. Acaba babamdan üzerimize intikal yaptıramadığım Kadastro yapıldıktan sonra 18 yıl geçmesine rağmen üzerimizde olmayan bir tarlayı mahkeme yolu ile almanın bir yolu var mı.
Cok tatlılar masllah 💪🏻🙋♀️🙋♀️
Teşekkür ederiz
@@SabriCanbolatsorulalra burdan cevap yazsaniz
Merhaba, öncelikle tüm bilgiler için teşekkürler. Sizlere bir sorum olacaktı. Biz annemin anne ve babasından kalan miras için veraset ilamı çıkardık. Bu veraset ilamlarında belirlenen mirasın ortaklarla dağılımı pay olarak yapılmış. Fakat tapuya gittiğimizde muris adına tapu ve malvarlığı olmadığını söyleyerek işlemi sonlandırıyorlar. bu veraset ilamındaki kalan mirası üzerimize nasıl tapulaştırılır. Nereden başlamamız gerekli?. Hayırlı işler hayırlı günler dileriz.
Veraset ilamı mirasçıları tespit eder, miras var mı yok mu bununla ilgisi yoktur. Yani veraset ilamında şu kişiler şu kadar payla mirasçıdır şeklinde yapılan tespitten mutlaka miras kaldığı anlamı çıkarılamaz.
Sabri bey hayırlı ramazanlar veraset ilamı bildirici midir kurucu mudur? Çok teşekkürler:)
Sagolun hocam
Selam Annemin annesinin tarafının dan an annaannem evlenm gitmiş iki kız ki oğlan kardeşler erkekler kızların hakkını vermeden satmışlar tarlaları bunları alailirmiyiz
Kapalı ölüm tarihi belli olmayan konudada bilgi verirseniz sevinirim
Merhabalar miras davasında karar çıktı buraya kadar herşey ama avukata sorduğumuzda TC karışıklığı nedeni ile tabu işlemi iptal etti dedi şimdi ne yapmamız lazım hakimin verdiği paylaştırdigi mahkeme kararını tabu bozabilirmi
tabu değil tapu
21:25 tenkis davası hakkında
Merhabalar. ben imza atarak genel vekaletname verdim ve bütün parayı ablama verdiler. Bunun için bir şey yapabilir miyim acaba??? Çok teşekkürler. o zaman babamı kaybedeli 10 gün olmuştu. neye imza attığımı bile bilmiyordum derdimden.
Hocam kolay gelsin konuyu sunuyorum;Yargıtay Emsal kararları olmasına rağmen Sigorta Tahkim Komisyonu hakeminin hayat sigortalarında Dr.bilirkişiye başvurması hastalık ile ölüm arasında illiyet bağı araması doğrumudur?Oysaki sigorta sözleşmesi imzalanırken aydınlatma yükümlülüğüne aykırı hareket edilmiş kredi çeken kişiye sözleşmede geçen sağlık beyan yükümlülüğünden bahsedilmemiştir.Emsal kararlara baktığımızda yargıtay sözleşme kurulması esnasinda sigortacının yükümlülüklerini yerine getirmediğini belirtmiş.ve sigorta ettirenin varislerine tazminat ödenmesine karar vermesine rağmen,bu sigorta hakemleri tarafımızı maddi ve dosyayi zaman kaybına uğratacak doktor bilirkişisi istemişlerdir.Illiyet bağı arama bu tarz dosyalarda istemek gereksiz değilmi sizce olayın başlangıcı sözleşme kurulma esnasında başlamaktadır çünkü..yorumlarınızı merak ediyorum.
İki daire bir tarla kalmış şu an tapu iptali yapılıyor onlardan alıcaz ama üç daireyi sattığı için mütahite parayı almış babam babamın borcu yokmuş bunu nasıl ispatlayıpta paradan payımızı nasıl alırız babam 25 sene olmuş babam ölene kadar haberimiz olmadı babam öleli üç yıl oldu üvey. Anne bu parayı babamın ne yaptığını bilir oğlunla kızına paylaştırmış duyduğuma göre ne yapmamız gerekiyor yardımcı olursanız seviniriz davamız devam ediyor ama iki daire içi paralar yok ortada
Babam ölmeden önce üç dairesini satmış mütahite parasını almış onseneyi geçtiği içinde bankadan öğrenemiyoruz borcu yoktu babamın bunu nasıl ispatlarız hanımı bilir üvey anne
i.aksamlar hocam .,OSMANLI topumuzu kaybetmişiz,anne babam vefat etti .Konak olarak geçen.yer hazineye kalmış.ozel idare ise isyanı yapmışlar.elimizde tapuda olmadığı için dava açamıyoruz.bu durumda ne yapabilirizz
Sultanahmet den arşivden araştırın
Hocam merhabalar, size bir şey soracaktım. Biz Trabzon/Ofluyuz ve köyde geniş bir alana sahibiz, babam 2009 senesinde vefat etti. Sağken çok önceden aşırı borcu olduğu için 2 dönüm yer satmış fakat tüm hakkını satmamış. Ailemizde ne amca, ne hala ne babaanne ne dede kaldı, hepsi vefat etti kimseye bir şey soramıyoruz bu nedenle tüm akrabalarımız da bize diyor ki baban oradan gidip yer sattığı için siz hiçbir şekilde miras hakkına sahip olmuyorsunuz. 2018 yılında halamın kızı bizden vekalet vermemizi istedi, araştırmak için. Bizde gittik 6 kardeşiz hepimiz süresiz vekaletname imzaladık, çünkü bize hiç hakkınız yok dediler. Daha sonrasında bir gün e devlette öylesine davalar kısmına tıkladım ve iki tane tereke tespit davası açılmış ve ikisinde de mirasçı olarak gözüküyoruz. Bir tanesi babaanemin mal varlığını bir tanesi de dedemin babasının mal varlığını öğrenme adına açılmış. Daha sonra babaannemin tc kimlik numarasını bulup veraset ilamı bilgisinden mirasçılık belgesine ulaştım ve babaanemin mal varlığının 48 pay olarak her aileye 12 pay olarak bölündüğünü gördüm ve biz 6 kardeş olduğumuz için bize de 2 şer pay düştüğünü gördüm. Fakat akrabalarımız herkese 2 dönüm yer bile düşmüyor bu nedenle size hak düşmüyor demeye devam ediyor. Kısaca konuyu bu şekilde anlatabilirim. Size sormak istediğim şu biz gerçekten hak sahibi olamıyor muyuz? Adımızın yanında pay bölünmüş olarak gözükmesine rağmen hak talep edemiyor muyuz? Cevaplarsanız çok sevinirim 1 senedir bu konuyu araştırıyorum. Sizin videolarınıza denk geldim ve sormak istedim. Şimdiden teşekkür ederim.
Bakın bir senedir bu konuyu araştırıyor olmanız çok yanlış, özellikle bu gibi dava ve konularda hak düşürücü süreler vardır. Miras hukukunda da genellikle 1 yıldır birkaç istisna hariç. Bir avukat yardımı almanız hak kaybına uğramamanız için önemlidir. Yoksa süre kaçar siz de hakkınız var ise bile süre geçtiği için buna kavuşamazsınız.
Hocam slm öncelikle annem öldü babam yaşıyor dayıma söyledim annemin köyde hakkı varmı dedim hakkın yok dedi sonrada amcama söyledim babamın hakkı varmı dedim baban bana sattı dedi ne yapmalıyım benim nerde hakkımı ögrenebilirim saygılar samsun ladikliden
Bir avukatlık ofisine gidip danışmanlık alabilirsiniz mesela...
Geçti salının pazarı dostum .
02:40
Valla benim babam tüm mal varlıklarını abime erkek kardeşlerime vleri satıp elden oara olarak verdi vana sadece 1evi kız kardeşimle hisseli verdi ama satış yaparak verdi şimdi bana dava açılsa iotal olurmuş herkes fazlasiyla aldı hakkını birazda bize fayda olacak şeylerden bahsetseniz keşke
Babannemin ilk eşinden iki çocuğu oluyor kocasının ilk eşindenden de bir çocuğu var Babannemin eşi öldükten sonra ( resmi nikah o zaman yoktu)(1938 yıllarında ) dedemle evleniyor ölen eşinin malları çok dedemin malı yok Babannemin ilk eşinden gelen çocuklar küçük bunlara bakıyorlar büyütüyorlar babannem bunların haklarına düşen mallarını veriyor (dedemle evliliğinden 2 çocuğu oluyor) daha sonra önceki kocasından olan çocukları babaannemi 1990 yıllarında mahkemeye vererek payına düşen malı şaibeli bir şekilde elinden alıyorlar (maldan babaannem almasın diye babamız zina etmiş diyerek mahkemede ifade verimişler ve malların %90 satımışlar sorum şu Babaanneme hiç mal vermemişler mahkeme tüm malı önceki çocuklara vermiş babam geriye dönük dava açabilir mi açarsa hakkına düşeni alabilir mi teşekkür ederim Not: ilçe küçük olduğundan dava açanlar nüfuslu babannemde okur yazarlığı yok o da avukata veriyor ancak verdiği avukat karşı tarafın avukatıyla anlaşıp davayı kaybettiriyor)