Mä käytän 505 valmetissa SA-mallista lisälämmitintä. Liitäntä on myös pikaliittimillä vesikiertoon. Kysyin letkujen paikat paikallisesta Valtra-huollosta ja sanoivat että ylempi vesipumpulle ja alempi moottorilohkoon. 505:ssa on lohkossa paikka öljynsuodattimen vieressä. Voin laittaa kuvan jos on sähköposti tms. Ite en saanut kuitenkaan vapaata kiertoa toimimaan vaikka kokeilin kumminkin päin. Laitoin sitten 12v vesipumpun ko. Kiertoon ja sillä se toimiikin kyllä hyvin. Lämmitän sillä oman koneen vallan laanilla jossa ei oo sähköjä.
Kostamus ratatyömaalla 1974, Kontiomäki Vartius, näin ensikerran noita nestekaasulla toimivia moottorinlämmittimiä muutaman kaivinkoneen kyljessä. Tehokas pelihän se oli. Vajaa tunti riitti isommankin kaivurin moottorin käyntilämpöiseksi saamiseen. Mistäpä sinne korpimaisemille olisi muita lämmitys systeemejä saanutkaan, ainakaan yhtä helppo toimista ja tehokasta? Kotonamme kun ei ollut vielä sähkövirtaa saatavissa niin rakentelin työmaan pajassa firapeli hommana isäukon MF 35 traktoriin hieman yksinkertaisemman "nestekaasulämmittimen". Kytkin sen alavesiletkuun, josta se sai kylmää jäähdytin nestettä ja lämmitettynä meni sisään jostain ylätermostaatin paikkeilta. En muista enää niitä rakenteita tarkemmin. Vuosikymmen myöhemmin virittelin 165 Ferguun hytin lämmityslaitteen, päinvastaisessa järjestyksessä. Senkin sain toimimaan. Sitäkään en enää muista, mihin niitä letkuja sain liitettyä? Alavesiletku nyt ainakin oli selvä tapaus. Silloin oli meilläkin jo sähkötkin, Fergun moottorin lämmitykseen käytettävissä. Alavesiletkuun oli helppo rakentaa itse sellainen T liitoskappale, johon sai lämmittimen letkun liitettyä. Toinen pää oli sitten hieman haasteellisempi ratkaista?
Sylinteriryhmän alareunassa on yleensä tyhjennystä varten tulppa, sinne sen alaletkun voisi liittää. Myös alavesiletkun alapäähähän voi tehdä liitännän. Aikoja sitten oli kaupassa valmiita liitinpaloja alavesiletkua varten. Olihan noita sähköisiäkin moottorilämmittimiä letkuliitännöillä.
Noita lämmittiä olen nähnyt armeijan protosisussa ja lokomon 910 ajokoneeessa jollainen on naapurillani.Itsellä on Lumikko latukone jossa on tuollainen lämmitin,nyt en tarkalleen muista mihin letkut on liitetty.Lämmitin tarvii olla alempana kuin mihin alempi letku menee koneessa.Tarvii käydä katsomassa jos et sitä ennen saa tietoa miten laitetaan.Tehokas tuo lämmitin on.
Nettikonneessa näkkyy myynnissä olevan 7245 Zetorin kyljessä asuvan moinen lämmitin. Ehdin jo vähän ihmetelläkin, jotta mikä moinen. Vaan selvis ny tuokin, kiitos farmarin !
Lohkossa on hana jäähdytinnesteen poistoa varten siihen alempi liiti ja sylinterikannen etupäässä lähellä pakosarjaa uppokanta tulppaa nii siihen ylempi liitin
Termi on tosi tehokas jos kierto on vapaalla reitillä. Kahtele onko lohkon kylessä pakkas lommia?? Ja jos kannessa olis myös? Otat lommin(t) pois ja siihen teet vaikka sorvissa letkun lähdön ! Aikonaan noissa oli ohjeena 16mm letku ja termistä kuuma puolella nousua 20-25 cm min. Sillon mehu kiertää,jotta kuuma letku tärähtelee .😁
Ei oo vinkkiä traktoriin, mutta tuossa kun temmelsit tuon laturin puoleisen konepellin kanssa, niin suusta pääsi sinulta ja iteltä kahtoessa tismalleen samaan aikaan "No voi hyvän tähen". "Great minds think alike" sanovat ulkomailla. 🤪
Onko Valtsun lohkossa jossainnesteen tyhjennysroppu/-hana, jos on, niin siihen se alempi letku( kylmä puoli), liitoksen voi laittaa joko suoraan lohkoon ilman sitä hanaa, tai sitten laittaa T-liittimen jolloin hanankin saa vielä käyttöön. Ylempi letku(kuuma puoli) liitetään johonkin sopivaan kohtaan moottorin yläosaan, mieluusti sylinterikanteen. Tuo voi olla yksi vaihtoehto, tuo mainittu lämmityslaitteen yhde tai jokin muu vastaava paikka. Minä kanssa epäilisin, että jos käytetään tuollaisia hydrauliikalle tarkoitettuja pikaliittimiä, niin nesteenkierto hidastuu liikaa ja neste alkaa kiehua lämmittimen sisällä. Katselin, että tuossa videolla, siinä kohdassa, missä näytit sitä lohkolämmitintä, niin voisin olettaa, että mutteri jota näytit siin pikkuisen etempänä ja alempana, olisi juurikin se lohkon tyhjennystulppa, mutta asia kannattanee varmistaa jolta kulta, joka tunteen Valtsun moottorit. Tuo paikka vaan sopisi aika hyvin olemaan se tyhjennysroppu.
Kävin tutkimassa mihin väliin tuo lämmitin on minun koneessa laitettu.Lämmitin on kytketty lämmityslaitteen letkun väliin.Kannesta lähtevä letku lämmityslaitteelle,menee tuon lämmittimen alimmaiseen reikään ja ylemmästä lähtee lämmityslaitteelle ja sieltä palaa sinne mihin on alkujaankin mennyt.Minulla lämmitin on kokoajan kytkettynä,ei ole pikaliittimillä toteutettu.Pikaliittimillä toteutettuna ei varmaan kannata laittaa lämmityslaitteen putkiin,menee ilmaa lämmityslaitteen kiertoon ja lakkaa sitten siellä kiertämästä kun saat koneen tulille.Ei minulla ainakaan kovin paljoa ole letkujen korkeuseroa ja toimii,sinullahan korkruseroa tulee kun lämmitin tulee olemaan pidempien letkujen kanssa ehkä maassa tai jonkin jakkaran päällä.
Eikös se rakrotin löpö piä raktorin lämpimänä, öljyt notkeena ja akun latingissa kun tarttaa marraskuulla ja sammuttaa maaliskuulla? Tuola Inarin takana taitaa olla vakiokäytäntö hevosmiesten tietotoimiston mukaillen..
vielä 60 luvulla naiset lämmitti hellassaveden ja se kaadettiin moottoriin ei ollu glykoleja saatavilla vanhat jäärät miettii että mitenne lohkot ei halennu siitä sinkkisankkoon tulet ja öljypohjan alle on ollu kans aika varma tapa ennenvanhaan ite lämmitin kosanilla jäärata auton matto konepellin päälle 3m teräsputki ja kosani se putki ehkä vähän nokeentu vaa kone huone pysy siistinä
Onko pikku vallussa paljon tunteja ja miten on pelannut? Omassa 305:ssa ollut kaikenlaista pientä vikaa uudesta asti, isoimpana huono kylmäkäynnistyvyys.
En muista tarkkaa lukemaa. Jossan 12000 kieppeillä se on. Kytkin, starttimoottori ja laturi on pitänyt vaihtaa. Nyt pahin vika on kun yksi johtonipun liitin kopin ja moottoritilan välissä oikuttelee. Välillä häviää valot sen takia.
@@farmariasdfg meilä on tehty putki missä jalat sivuile ja joku 45 kulma siinä putkessa että kääntyy ylöspäin. Ei tuola helpola polta mitään vehettä ku ei se liekki sieltä läpi tule vaan periaatteessa kuumaa ilmaa vain.
Joku sopiva hajotussuppilo saisi olla ettei tule liian pistelämpö. Käynnistymistähän auttaa kovasti jos iha imusarjaa ja ilmanimutorvea töhöttelee. Vaan taitaa yksittäiseen sähköttömään hätästarttiin olla paras se vanha ryssän konsti eli nesteet pataan ja kiehuvana takasin. Jos oikeen kylmä niin öljythän vois toisessa kattilassa notkistaa ja vaihdelaatikon öljyt saunan padassa 😂.
@@farmariasdfgProton lämmitin pelasi säässä kun säässä käyttövoima oli puhalluslamppu putken vaipassa kiersi jäähdytysvesi ja putki päättyi öljypohjan viereen. Nämä SA nykyiset autot on kysymysmerkki miten saadaan maastossa lämmitettyä?? Proton akkukotelo oli myös eristetty ja siellä paloi talvella pieni lamppu joka lämmitti koteloa
Kuuma vesi juurikin sinne kanteen lämppärin letkuun t-haaralla. Paluuvesi syöttöpumpun takaa tyhjennystulpasta jota aprikoitkin videolla. Erittäin hyvä ja toimiva lämmitin kunhan saat kierron toimimaan, ja toimiihan se kun korkeusero riittävä. Molemmissa valmeteissa oletukseni mukaan samat ohjeet pätee
Eikös tuossa laturin korvakossa olis sen verran seinämää, että vois jenkata pari 3-4 mm pulttia sinne tueksi? Ei kuitenkaan ihan järjettömät vääntövoimat luulis olevan takapäässä. Ja eikös se Volgan venäläinen lohkolämmitin ollut nuotio öljypohjan alla...
Samannäköinen lämmitin odottamassa kytkentää kaivurin kylkeen. (Varastan täältä sitten ohjeet, kiitokset jo etukäteen.) Tuli mielee, et voisihan tuohon 12v pumpunkin laittaa jos haluaa nesteen kohisemaan.
@@sepporytkonen9595 Kyllä sieltä apu löytyy jos en itse saa letkuja paikalleen😁👍 On mulla jo letkun paikat mietittynä kun joutaisi vain ähräämään osat paikalleen.
Kunnon pakkasilla vaan tuppaa huonosti kaasu tulemaan pullosta pihalle. Kannattaa kunnon kylmillä ottaa kaasupullo yöksi kainaloon, niin hetken toimii sitte -40°C pakkasillakin😅
Joo kyllä se pullo pitää läpimässä kammarissa säilytellä. Jos unohtuu pakkaseen niin on mulla bensiinikäyttöinen puhalluslampputoho sitten seuraavana kikkana.
Tuota löytyi myös Termel nimisenä.70 luvun alkuvuosina aloittelin masinistin uraani,kovilla pakkasillakin riitti 15-20 minuuttia toholla lämmitystä ja Lokomo hörähti käyntiin.Ostaisin vieläkin traktoriini,jos jostain löytäisin noin oivan kamppeen.
Ei niiden moottoriin menevien reikien korkeuserolla niin suurta merkitystä ole. kunhan itse laite on riittävästi moottorin alapuolella, jotta letkussa on riittävän korkealti kuumaa vettä ennen moottoriin menoa. Kierron alkamiseksi kannattanee lämmittimen kuuma letku eristää ja paluuputki pitää eristämättä. Näillä eväin siihen kyllä saa luonnonkierron aikaan, vaikka vähän liian ohuelta vaikuttaa tuo letku. Laita lämmitin pöhisemään traktorin alle, niin poistoilma puhaltuu lämmittämään öljypohjaa.
Minä myös uskoisin että lähtee hyvin kiertämään kun pöhistin on vain tarpeeksi alaalla, ja traktorissahan se on. Letkun liitoskohdilla ei pitäisi olla väliä.
@@farmariasdfg Toimiihan se, mutta 5 kW teholla tilavuusvirta noin ohuella letkulla jää noin litraan minuutissa ja lämpötilaero nousee yli 50 asteen. Menee kymmenen minuuttia, että edes kerran kiertää neste ympäri. Moottori lämpiää epätasaisesti. Paksummalla letkulla lämpenee tasaisemmin, kun lämpötilaero jää pienemmäksi ja virtausnopeus on suurempi. Pumpulliselle tuo letku riittää, mutta luonnonkierrolle liian pieni.
Älä näe vaivaa, että laittaa lumentyöntölevyä ajettavaan ruohonleikkuriin. Kyllä on ruohonleikkuri ruohon leikkaamista varten. Kysyppä, että mistä tiedän😅 Mutta onpa noita ilmeisesti toimiviakin kamppeita, ei vaan ole sattunut omalle kohdalle.
@@liekarimatti-ww3de Minulle ei tule mieleen muuta kuin ohjaustehostimen sylinterille menevät letkut mitä siinä kohti voisi olla. Mutta se on ihan arvaus vaan.
@@liekarimatti-ww3deNyt kävin kurkkaamassa niin kyllä siitä lohkolämppärin pistokkeen alta menee ne ohjaustehostimen letkut ja pistokkeen päältä polttoaineputket.
Omassa fordson supermajorissa jossa on defan 2000w letkulämmitin,on toinenletku liitetty ylös kannenpäässä olevaan termostaattikoteloon ja toinen alemmaksi moottorin lohkoon.ilmeisesti lämmin neste nousee ylös kanteen ja tulee alhaalta lohkosta takaisin kiertoon?.ainakin lämpeää pakkasellakin nopeasti.
Epäilen vähän että hydrauliikkaliittimissä on liian pieni virtausaukko jos paine-eroa ei paljon ole. Mutta onnea yritykselle. Ilmailukerhon lentokonetta lämmitettiin tuolla putkisysteemillä, se kyllä toimi tehokkaasti.
Mä käytän 505 valmetissa SA-mallista lisälämmitintä. Liitäntä on myös pikaliittimillä vesikiertoon. Kysyin letkujen paikat paikallisesta Valtra-huollosta ja sanoivat että ylempi vesipumpulle ja alempi moottorilohkoon. 505:ssa on lohkossa paikka öljynsuodattimen vieressä. Voin laittaa kuvan jos on sähköposti tms. Ite en saanut kuitenkaan vapaata kiertoa toimimaan vaikka kokeilin kumminkin päin. Laitoin sitten 12v vesipumpun ko. Kiertoon ja sillä se toimiikin kyllä hyvin. Lämmitän sillä oman koneen vallan laanilla jossa ei oo sähköjä.
Kostamus ratatyömaalla 1974, Kontiomäki Vartius, näin ensikerran noita nestekaasulla toimivia moottorinlämmittimiä muutaman kaivinkoneen kyljessä. Tehokas pelihän se oli. Vajaa tunti riitti isommankin kaivurin moottorin käyntilämpöiseksi saamiseen. Mistäpä sinne korpimaisemille olisi muita lämmitys systeemejä saanutkaan, ainakaan yhtä helppo toimista ja tehokasta? Kotonamme kun ei ollut vielä sähkövirtaa saatavissa niin rakentelin työmaan pajassa firapeli hommana isäukon MF 35 traktoriin hieman yksinkertaisemman "nestekaasulämmittimen". Kytkin sen alavesiletkuun, josta se sai kylmää jäähdytin nestettä ja lämmitettynä meni sisään jostain ylätermostaatin paikkeilta. En muista enää niitä rakenteita tarkemmin. Vuosikymmen myöhemmin virittelin 165 Ferguun hytin lämmityslaitteen, päinvastaisessa järjestyksessä. Senkin sain toimimaan. Sitäkään en enää muista, mihin niitä letkuja sain liitettyä? Alavesiletku nyt ainakin oli selvä tapaus. Silloin oli meilläkin jo sähkötkin, Fergun moottorin lämmitykseen käytettävissä. Alavesiletkuun oli helppo rakentaa itse sellainen T liitoskappale, johon sai lämmittimen letkun liitettyä. Toinen pää oli sitten hieman haasteellisempi ratkaista?
Pikaliittimistä ei kierrä tarpeeksi nopeasti nesteet, alkaa kiehumaan lämmittimessä!
Sylinteriryhmän alareunassa on yleensä tyhjennystä varten tulppa, sinne sen alaletkun voisi liittää. Myös alavesiletkun alapäähähän voi tehdä liitännän. Aikoja sitten oli kaupassa valmiita liitinpaloja alavesiletkua varten. Olihan noita sähköisiäkin moottorilämmittimiä letkuliitännöillä.
Noita lämmittiä olen nähnyt armeijan protosisussa ja lokomon 910 ajokoneeessa jollainen on naapurillani.Itsellä on Lumikko latukone jossa on tuollainen lämmitin,nyt en tarkalleen muista mihin letkut on liitetty.Lämmitin tarvii olla alempana kuin mihin alempi letku menee koneessa.Tarvii käydä katsomassa jos et sitä ennen saa tietoa miten laitetaan.Tehokas tuo lämmitin on.
Nettikonneessa näkkyy myynnissä olevan 7245 Zetorin kyljessä asuvan moinen lämmitin. Ehdin jo vähän ihmetelläkin, jotta mikä moinen. Vaan selvis ny tuokin, kiitos farmarin !
Poravaunuissa oli aikoinaan termit... On tullut lämmitettyä -30 kelissä kuutos perkinsdiä käyntiin.... Hyvin lämmitti tuo....👍
5,8kw teho tällä pienemmällä termillä. Itellekkin muutema viikko sitten torista ostaa paukasin samanlaisen kun halavalla sai 😊
Lohkossa on hana jäähdytinnesteen poistoa varten siihen alempi liiti ja sylinterikannen etupäässä lähellä pakosarjaa uppokanta tulppaa nii siihen ylempi liitin
Termi on tosi tehokas jos kierto on vapaalla reitillä. Kahtele onko lohkon kylessä pakkas lommia?? Ja jos kannessa olis myös? Otat lommin(t) pois ja siihen teet vaikka sorvissa letkun lähdön ! Aikonaan noissa oli ohjeena 16mm letku ja termistä kuuma puolella nousua 20-25 cm min. Sillon mehu kiertää,jotta kuuma letku tärähtelee .😁
Löytyy vielä juuri itse tilasin uuden s-2 mallin
Ei oo vinkkiä traktoriin, mutta tuossa kun temmelsit tuon laturin puoleisen konepellin kanssa, niin suusta pääsi sinulta ja iteltä kahtoessa tismalleen samaan aikaan "No voi hyvän tähen". "Great minds think alike" sanovat ulkomailla. 🤪
Keuruulla kun olin traktori kuskina. 803 valametit lähti tulille yön yli seiseenä 20 asteen pakkasesta.
Onko Valtsun lohkossa jossainnesteen tyhjennysroppu/-hana, jos on, niin siihen se alempi letku( kylmä puoli), liitoksen voi laittaa joko suoraan lohkoon ilman sitä hanaa, tai sitten laittaa T-liittimen jolloin hanankin saa vielä käyttöön. Ylempi letku(kuuma puoli) liitetään johonkin sopivaan kohtaan moottorin yläosaan, mieluusti sylinterikanteen. Tuo voi olla yksi vaihtoehto, tuo mainittu lämmityslaitteen yhde tai jokin muu vastaava paikka. Minä kanssa epäilisin, että jos käytetään tuollaisia hydrauliikalle tarkoitettuja pikaliittimiä, niin nesteenkierto hidastuu liikaa ja neste alkaa kiehua lämmittimen sisällä.
Katselin, että tuossa videolla, siinä kohdassa, missä näytit sitä lohkolämmitintä, niin voisin olettaa, että mutteri jota näytit siin pikkuisen etempänä ja alempana, olisi juurikin se lohkon tyhjennystulppa, mutta asia kannattanee varmistaa jolta kulta, joka tunteen Valtsun moottorit. Tuo paikka vaan sopisi aika hyvin olemaan se tyhjennysroppu.
Kävin tutkimassa mihin väliin tuo lämmitin on minun koneessa laitettu.Lämmitin on kytketty lämmityslaitteen letkun väliin.Kannesta lähtevä letku lämmityslaitteelle,menee tuon lämmittimen alimmaiseen reikään ja ylemmästä lähtee lämmityslaitteelle ja sieltä palaa sinne mihin on alkujaankin mennyt.Minulla lämmitin on kokoajan kytkettynä,ei ole pikaliittimillä toteutettu.Pikaliittimillä toteutettuna ei varmaan kannata laittaa lämmityslaitteen putkiin,menee ilmaa lämmityslaitteen kiertoon ja lakkaa sitten siellä kiertämästä kun saat koneen tulille.Ei minulla ainakaan kovin paljoa ole letkujen korkeuseroa ja toimii,sinullahan korkruseroa tulee kun lämmitin tulee olemaan pidempien letkujen kanssa ehkä maassa tai jonkin jakkaran päällä.
Eikös se rakrotin löpö piä raktorin lämpimänä, öljyt notkeena ja akun latingissa kun tarttaa marraskuulla ja sammuttaa maaliskuulla? Tuola Inarin takana taitaa olla vakiokäytäntö hevosmiesten tietotoimiston mukaillen..
85 vuotta taapäin tuommonen Termi 1-Superlämmitin olisi ollut voittajan valinta.
vielä 60 luvulla naiset lämmitti hellassaveden ja se kaadettiin moottoriin ei ollu glykoleja saatavilla vanhat jäärät miettii että mitenne lohkot ei halennu siitä sinkkisankkoon tulet ja öljypohjan alle on ollu kans aika varma tapa ennenvanhaan ite lämmitin kosanilla jäärata auton matto konepellin päälle 3m teräsputki ja kosani se putki ehkä vähän nokeentu vaa kone huone pysy siistinä
Onko pikku vallussa paljon tunteja ja miten on pelannut? Omassa 305:ssa ollut kaikenlaista pientä vikaa uudesta asti, isoimpana huono kylmäkäynnistyvyys.
En muista tarkkaa lukemaa. Jossan 12000 kieppeillä se on. Kytkin, starttimoottori ja laturi on pitänyt vaihtaa. Nyt pahin vika on kun yksi johtonipun liitin kopin ja moottoritilan välissä oikuttelee. Välillä häviää valot sen takia.
Sopiva putki osottaan öljypohjaa kohen ja putken toiseenpäähän kosaani pöhiseen. Saa kovallaki pakkasella käymään ku saa öljyt lämpimäksi.
Semmoiset taisi olla Proto Sisuissa armeija aikaan. Liekkohän enää nykyvehkeissä sitä tohon pidikeputkea?
Ei passaa olla kovin paljoa vuotoja koneessa siinä hommassa. Saattaa lämmetä hytti ja vierenenki rattori, ku turahtaa tuleen😅
@@farmariasdfg meilä on tehty putki missä jalat sivuile ja joku 45 kulma siinä putkessa että kääntyy ylöspäin. Ei tuola helpola polta mitään vehettä ku ei se liekki sieltä läpi tule vaan periaatteessa kuumaa ilmaa vain.
Joku sopiva hajotussuppilo saisi olla ettei tule liian pistelämpö. Käynnistymistähän auttaa kovasti jos iha imusarjaa ja ilmanimutorvea töhöttelee.
Vaan taitaa yksittäiseen sähköttömään hätästarttiin olla paras se vanha ryssän konsti eli nesteet pataan ja kiehuvana takasin. Jos oikeen kylmä niin öljythän vois toisessa kattilassa notkistaa ja vaihdelaatikon öljyt saunan padassa 😂.
@@farmariasdfgProton lämmitin pelasi säässä kun säässä käyttövoima oli puhalluslamppu putken vaipassa kiersi jäähdytysvesi ja putki päättyi öljypohjan viereen. Nämä SA nykyiset autot on kysymysmerkki miten saadaan maastossa lämmitettyä?? Proton akkukotelo oli myös eristetty ja siellä paloi talvella pieni lamppu joka lämmitti koteloa
Kuuma vesi juurikin sinne kanteen lämppärin letkuun t-haaralla. Paluuvesi syöttöpumpun takaa tyhjennystulpasta jota aprikoitkin videolla. Erittäin hyvä ja toimiva lämmitin kunhan saat kierron toimimaan, ja toimiihan se kun korkeusero riittävä. Molemmissa valmeteissa oletukseni mukaan samat ohjeet pätee
Laita vaikka paljuun. Eiköhän se oo helpompi vallua lämmitellä sähköllä.
Alavesiletkuun toinen nippa ja toinen kanteen
Eikös tuossa laturin korvakossa olis sen verran seinämää, että vois jenkata pari 3-4 mm pulttia sinne tueksi? Ei kuitenkaan ihan järjettömät vääntövoimat luulis olevan takapäässä. Ja eikös se Volgan venäläinen lohkolämmitin ollut nuotio öljypohjan alla...
Samannäköinen lämmitin odottamassa kytkentää kaivurin kylkeen. (Varastan täältä sitten ohjeet, kiitokset jo etukäteen.) Tuli mielee, et voisihan tuohon 12v pumpunkin laittaa jos haluaa nesteen kohisemaan.
Sama juttu mulla. Isältä jäi hyllyyn ihan käyttämätön termi ja ajattelin laittaa sen kaivinkoneeseen.
Mitenkä Iisalamen valtra liike , raskiiko hyö antaa neuvoja ?
@@sepporytkonen9595 Kyllä sieltä apu löytyy jos en itse saa letkuja paikalleen😁👍 On mulla jo letkun paikat mietittynä kun joutaisi vain ähräämään osat paikalleen.
Nuota lämmittimiä on myös käytössä kaivos teollisuudessa isojen koneittenkans
Strong-linen alupuikolla olen onnistuneesti korjannut mersun ohjaustehostimen pumpun korvakkeita. Voisi toimia tuohon laturiinkin.
Minähän sain katsojapaketissa kiinalaisia alupuikkoja.. Siitä voisi saada draamaelokuvan ainesta kun kokeilisin niillä😜👌
@@farmariasdfg Kunhan ei äityisi katasroohvielokuvaksi
@@Jaeppinen Toivottavasti. Nehän on kaikista jännittävimpiä😂
Kunnon pakkasilla vaan tuppaa huonosti kaasu tulemaan pullosta pihalle. Kannattaa kunnon kylmillä ottaa kaasupullo yöksi kainaloon, niin hetken toimii sitte -40°C pakkasillakin😅
Joo kyllä se pullo pitää läpimässä kammarissa säilytellä. Jos unohtuu pakkaseen niin on mulla bensiinikäyttöinen puhalluslampputoho sitten seuraavana kikkana.
Paljun lämmittelystä.. pistä vanahaan syyläriin lähöt nuilla pikaliittimillä ja sitte viskoot kylärin paljuun. Suap olla pakkasnesteet konneita varten, kun sulettu kierto. 😅
Tuollainen on hyllyssä jossa paikka puhalluslamppulle. Pitäis johonkin vehkeeseen kiinnittää 😊
Tuota löytyi myös Termel nimisenä.70 luvun alkuvuosina aloittelin masinistin uraani,kovilla pakkasillakin riitti 15-20 minuuttia toholla lämmitystä ja Lokomo hörähti käyntiin.Ostaisin vieläkin traktoriini,jos jostain löytäisin noin oivan kamppeen.
Kyllä niitä edelleen saa uusiakin. Termi moottorinlämmitin google hakuun ja tilaamaan
@jesseriikonen1604 Tuo oli hyvä tieto.Heti alan kahtelemaan!
Ite fiiussa menin öljypohjan alle makuulle selälleni. Ja toholla tohottelin öljypohja suoraan.
Ei niiden moottoriin menevien reikien korkeuserolla niin suurta merkitystä ole. kunhan itse laite on riittävästi moottorin alapuolella, jotta letkussa on riittävän korkealti kuumaa vettä ennen moottoriin menoa. Kierron alkamiseksi kannattanee lämmittimen kuuma letku eristää ja paluuputki pitää eristämättä. Näillä eväin siihen kyllä saa luonnonkierron aikaan, vaikka vähän liian ohuelta vaikuttaa tuo letku.
Laita lämmitin pöhisemään traktorin alle, niin poistoilma puhaltuu lämmittämään öljypohjaa.
On tuo ollut käytössä nuilla letkuilla niin pitäisi niiden toimia.
Minä myös uskoisin että lähtee hyvin kiertämään kun pöhistin on vain tarpeeksi alaalla, ja traktorissahan se on. Letkun liitoskohdilla ei pitäisi olla väliä.
@@farmariasdfg Toimiihan se, mutta 5 kW teholla tilavuusvirta noin ohuella letkulla jää noin litraan minuutissa ja lämpötilaero nousee yli 50 asteen. Menee kymmenen minuuttia, että edes kerran kiertää neste ympäri. Moottori lämpiää epätasaisesti. Paksummalla letkulla lämpenee tasaisemmin, kun lämpötilaero jää pienemmäksi ja virtausnopeus on suurempi. Pumpulliselle tuo letku riittää, mutta luonnonkierrolle liian pieni.
Osattiin sitä ennenkin ! Fiksu vekotin tämä aikansa kekotin! Tee tuosta "ulkopuolinen ..siirrettävä lämmitin"
farmarille iltaa, mukava video. Termi tuli tutuks nuorena Ponssen kans
Älä näe vaivaa, että laittaa lumentyöntölevyä ajettavaan ruohonleikkuriin. Kyllä on ruohonleikkuri ruohon leikkaamista varten. Kysyppä, että mistä tiedän😅
Mutta onpa noita ilmeisesti toimiviakin kamppeita, ei vaan ole sattunut omalle kohdalle.
Pakko minun on kokeilla kun se on vaivannut mieltä jo vuoskausia. Ketjutkin on Partneriin jo valmiiksi hankittuna.
Kylläpä se muuten ketjuun kanssa on yllättävän toimiva peli. Tää on nyt kolmas talvi kun meijän tallouvessa tänmösellä yhdistelmällä lumityöt tehhään.
Sitten kun saa pitoja ketjujen kanssa Ei tahdo voimansiisto kestää noissa ruohonleikkureissa lumihommia
Valmetin jehua lämmitettiin termillä savotoilla, aina sen lämpimäks sai
Kyl Termi o iha kurko vehje. Iha sama paljoko pakkasta, jos ei kaasu hyydy...
Tuon mallisen vitsailee pilkkeillä pelaamaan ,irrotettava lyhyt piippu saapi savun ylös
Tehokas lämmitin on 👍
Mihin se sisälämppärin toinen letku on moottoriin fiksattu kiinni? Sulaa ikkunat sekä lämpenee moottori kun vesi sopivasti kiertää.🥶
En nyt muista. Pitää vilkaista huohmenna.
Vesipumpulle menee suoraan se toinwn letku.
Mitkä letkut siinä lämmittimen pistokkeen luona menee?
Pitää katsoa huomenissa. Nyt en muista mitä lienevät.
@farmariasdfg näyttivät kyllä kovasti vesletkuille
@@liekarimatti-ww3de Minulle ei tule mieleen muuta kuin ohjaustehostimen sylinterille menevät letkut mitä siinä kohti voisi olla. Mutta se on ihan arvaus vaan.
@@liekarimatti-ww3deNyt kävin kurkkaamassa niin kyllä siitä lohkolämppärin pistokkeen alta menee ne ohjaustehostimen letkut ja pistokkeen päältä polttoaineputket.
Mun mielestä parempi idea oli tuo kylpytynnyrin lämmitin!! Eli alat värkkäämään kylpytynnyriä😅
Pikaliittimillähän tuo on niin sitä voi käyttää tarpeen mukaan kylpytynnyrissäkin😁👌
Omassa fordson supermajorissa jossa on defan 2000w letkulämmitin,on toinenletku liitetty ylös kannenpäässä olevaan termostaattikoteloon ja toinen alemmaksi moottorin lohkoon.ilmeisesti lämmin neste nousee ylös kanteen ja tulee alhaalta lohkosta takaisin kiertoon?.ainakin lämpeää pakkasellakin nopeasti.
Epäilen vähän että hydrauliikkaliittimissä on liian pieni virtausaukko jos paine-eroa ei paljon ole. Mutta onnea yritykselle. Ilmailukerhon lentokonetta lämmitettiin tuolla putkisysteemillä, se kyllä toimi tehokkaasti.
Kuumia hehkuvia hiiliä taisivat ennen laittaa myös sinkkisankkoon rattorin alle. Kyllä notkistu öljyt.
Meth teimmä tulet rattorin alle.
Se on myös tehokas konsti. Ei tarvita kuin nippu kalikoita ja tulta perään. Ei passaa vaan liian isoa roihua tehdä.
Hommaa alavesiletkuun sopiva nippa. Ja toinen pää läppärin kuumaa linjaan. Tulee korkeus eroa ja lähtee kiertämään.
2T sähkögeneraattori .
termi lämmitin on tehokas 🤫🤔
Tuo SA-malli on ainakin tehokas.
Vika!