ailem gereği çok kaliteli insanlarla büyüdüm, işim gereği çok yetenekli ve zeki insanlarla çalıştım, yaptığım sporlar gereği çok manyak insanlar tanıdım vs. Ömer farklı bir seviyede zeki ve yararlı. Severek takipteyim.
@@ra-he8zw Keynesin ekonomi teorisinde, sermayenin sürekli olarak devam etmesi için, ekonomide üretimin ve yatırımların artması gerekmektedir. Bu da çukur kazma döneminde yaratılan iş imkanlarının, ekonominin canlandığı dönemde özel sektör tarafından sürdürülebilir hale getirilmesiyle mümkün olur. Özel sektörün büyümesi ve gelişmesi, yeni işletmelerin kurulması ve yatırımların artmasıyla sermayenin sürekliliği sağlanır. Bu noktada devlet, kamu harcamalarını azaltabilir ve borçlarını ödemeye odaklanabilir. Bunun yerine : bir bahçe gibi düşünülebilir. bitkiler yeşil kalmak istiyorsa, suya ihtiyaç duyar. Eğer bahçıvan sulamayı bırakırsa, bitkiler susuz kalacak ve bahçe kuraklık dönemine girecektir. Bu nedenle, bahçıvanın sürekli olarak bakım yapması ve bitkilere gerekli olan şartları sağlaması gerekmektedir. Bu da ekonominin sürekli büyümesi ve sermayenin sürdürülebilirliği için özel sektörün teşvik edilmesi, yatırımların artırılması ve ekonomik istikrarın sağlanmasıyla mümkün olur.. Ancak ekonominin sürekli güçlü kalması için özel sektörün katkısı ve yatırımları önemlidir
ya abi keske ömer ve ibrahim şöyle güncel konualrın yer aldığı her ay o ayın viral siyasi meselleriyle ve siyasetçilerle ilgili videolar yapsanız hem eğlenceli hem de tatlı bir seri olue bence ne dersiniz❤
abi iyi akşamlar. seriniz gerçekten cok guzel, her bolumunu begenerek izledim. sizden ricam anlattıklarınız ve dahası için hangi kaynakları okumumazı önerirsiniz?
@@nuruzulfikar2303 uçmuş diyip bir köşeye atmamak lazım. Herkesle konuşulmalı, herkes dinlenmeli. Tartışma herkese faydalı olacaktır. Kimse dünyayı mükemmel yorumlayamaz.
05:00'da "faizleri düşür, piyasaya para sok ve talebi artır" mantığı Türkiye'de çalışmadı. Çünkü faizler düştü (politika faizi düştü, tüketici kredileri değil!), piyasaya para sokuldu ama bu para yine yastık altına gitti. Tüketim ve harcama artmadı, çünkü kısıtlı üretim, bir taraftan paraya erişimi görece kolay olan orta sınıf tarafından talep enflasyonu nedeniyle fiyatları yukarı çekerken, diğer taraftan parayı yastık altına çeken ve bu yastık altı paraları piyasa dengelerini tüketici aleyhinde olumsuz yönde kullanan (araç stoklama, ev alıp kiraya vermeme gibi) bir "alt sınıf ekonomisi" oluşturdu. Bugün Türkiye'de ekonomik kuramların çalışmamasının nedeni, bir şekilde üretim araçlarını değil, tüketim araçlarını ellerinde bulunduran "anadolu irfanı" ekonomisidir.
Friedman'ın çözümü ya da neoliberal yol sadece bırakalım kendi kendine düzelsin demek değil aslında. mali politikaları değil para politikalarını önceleyelim, devlet para harcamasın ama ucuza kredi versin o harcamayı piyasa yapsın diyorlar.
Usta,, tamam buhran zamanı harcamak iyi güzelde, bizde bu yapılınca 1( ) yapılan proje millete katkısı yok, 2( projenin maliyeti + cebe atılan para olayı oluyor ve 3( ) bu olay milletin gözünde şuna dönüyor: ben zar zor bir şey alıyorum adamın altındaki arabaya/telefona/ kıyafete bak. Benim düşüncem bu yönde
Türkiye de hükümet piyasaya para sürünce insanlar ev aldılar, inşaat yaptılar. Önemli olan piyasays sürülen para; üretimi desteklemeli, patentlerin arttırılması için bilgiye, girişimciye , ihracat yapacaklara , vizyoner projelere gitmesi lazım.👍👍👍
"Carpan etkisi" dar gelirli icin. ama ben müteahhitlik'im bana ihale geldi 1 milyar ben gidip %80 harcamiyorum, hoop mevduata. sonra benim param kredi olarak guc durumdakine gidiyor. o da daha fakirleiyor. ben para kazandikca daha fazla "yatirim"i paraya yapiyorum cunku krizlerde para pahalidir.
6:45 O 1 B ₺ nin kaçı yurt içinde kalıyor kaçı yurt dışına çıkıyor o da ayrı bir mesele. İçerde çevrilse 5 B olur ama 25 M döviz, içerde 2 B ₺ falan oluyor galiba.
Ömer ballandıra ballandıra anlatıyorsun lakin birde diğer boyutlarıyla ele alman gerekir. Keynesyen politikaların uzun vadeli bütçe açıklarına ve borçlanmaya yol açarak mali istikrarsızlığı tetikleyebileceğini , Sürekli olarak büyük bütçe açıklarıyla çalışmak, devletin borçlanma ihtiyacını artırır ve gelecekteki nesiller üzerinde ağır bir yük oluşturabilir. Aşırı borçlanma, faiz ödemelerinde artışa ve devletin kredi notunun düşmesine neden olabilir. Bu durumda, yatırımcıların güveni azalabilir ve finansal istikrarsızlık riski ortaya çıkabilir. Ayrıca anlamlı bir video çekerek yine liboş liboş asrın saadetiymiş gibi anlatıyorsun her zaman ki gibi :D Bunu söylerken videolarınızı anlamlı bulmakla beraber, çok boyutlu ele almalısınız.
Butce acigini ve devlet borcunu sirket borcu gibi dusunmen lazim yani senin mantiginda sirketlerde fazla borclanip ulusal borc miktarini arttirmasin o zaman
@@deathangel2 mesele burda şirket gibi düşünmemekte değil bunun matematiği bizim ülkemizde mali disiplin yetersizliği olduğu için kaynak yaratamadığında çok daha fazla vergiyi vatandışın sırtına bindirebilir halk bunun bedelini çok daha fazla ödeyebilir Zaten seninde dediğin gibi burda üzümü şirketler yiyip durmadan halkı dövmeye iten bir durum oluşuyor ki türkiye şuan böyle
10:22 Hocam aksine liberal teorinin ahlaki açıdan argümanları problematik. Burada söylediğiniz şey de zaten kendi içinde çelişkili. Kantçı açıdan araçsallaştırmanın yasak olması, emek piyasasının rekabetçileştirilmesini de engellemeli mantıken. Çünkü insan ve insan emeğinin rekabetçileştirilmesi demek zaten insan emeğinin araçsallaştırılması ve metalaşması anlamına geliyor. Günün sonunda sen toplum faydası argümantasyonunu ne uğruna çürütmüş oluyorsun? Piyasa faydası. Peki piyasa faydasının temeldeki amacı nedir? ekonomilerin devam edebilmesi ve uzun vadeli toplum faydası. E yine toplum faydasına bağlandı burada? He sen dersen ki piyasa faydasının toplum faydası ile alakası yok, e o zaman da bu demek oluyor ki biz bir avuç zenginin daha da zenginleşmesi için uğraşıyoruz. Kısaca demek istediğim kamusal politikalardan toplum faydasını çıkaramazsın yoksa temeldeki mantık çökecektir.
siz liberaller yüzünden türkiye bu halde kahrolsun serbest piyasa yaşasın devletçilik aa pardon türkiye cumhuriyeti keynesyen politikalar izliyor unutmuşum.
Keynes “kriz olursa” diyor. Kendi elinizle kriz yaratın demiyor. Akp bile isteye kriz çıkarıyor. Durduk yere tl’nin değerini düşürüp aşırı enflasyona neden oluyor. Bunu da baskılamak için rezervleri boşaltıp, döviz alımına sıkı önlemler getirip, kkm uygulaması gibi saçma sapan yollara başvuruyorlar. Erdoğan ne yaptığını kendi de bilmiyor.
Bu tarz saçma fikirlere şey vermemek için okunmasi gereken kitaplar: safiadean Ammous bitcoin standardı, sosyalizm ve kapitalizm bir teori Hans Hermann Hoppe.
Saçma fikirler? Piyasanın ve bireyin rasyonelliği hakkında Minarşistlerin görüşleri Sosyologlar tarafından çürütülmüşken mi bunu diyorsun ey güzel kardeşim sizin fikirleriniz tamamen kalkınmacı ve refah ekonomisine ters tamamen ideolojik saplantılarınıza göre hareket ediyorsunuz fikirlerinizin temeli yok siz hepten bitmişsiniz
brader yaşarı kanaldan atma ihtimaliniz var mı? twiterda, medyascopda nerde ne yorum yaptıysa boşa çıktı, hakkaten ne ülkeyi ne dünyayı tanıyor, organik yorum yapamıyo, sürekli taraflı. yaşarlı videolarınız izlenmeye değmiyo. just a recomendation. sizin seviyeye yakışmıyo söyleyim.
ailem gereği çok kaliteli insanlarla büyüdüm, işim gereği çok yetenekli ve zeki insanlarla çalıştım, yaptığım sporlar gereği çok manyak insanlar tanıdım vs. Ömer farklı bir seviyede zeki ve yararlı. Severek takipteyim.
Bu konsept muazzam yaa ilber
9:00 İnsanı yaşat ki ekonomi yaşasın
-Ö. Keynes
Ömer ve İbo sizi çok özlemişizzzzz oldları sevindirdiniz teşekkürlerr 🎉❤
Ekonomik durgunluğun yenilmesi için gerekirse devlet çukur kazdırıp sonra da o kazdırdığı çukurları doldurtmak durumundadır.
-Keynes
🤣🤣🤣 vay anasını sermaye teorileri neymiş peki bu keynesciklerin
@@ra-he8zw Keynesin ekonomi teorisinde, sermayenin sürekli olarak devam etmesi için, ekonomide üretimin ve yatırımların artması gerekmektedir. Bu da çukur kazma döneminde yaratılan iş imkanlarının, ekonominin canlandığı dönemde özel sektör tarafından sürdürülebilir hale getirilmesiyle mümkün olur. Özel sektörün büyümesi ve gelişmesi, yeni işletmelerin kurulması ve yatırımların artmasıyla sermayenin sürekliliği sağlanır. Bu noktada devlet, kamu harcamalarını azaltabilir ve borçlarını ödemeye odaklanabilir.
Bunun yerine : bir bahçe gibi düşünülebilir. bitkiler yeşil kalmak istiyorsa, suya ihtiyaç duyar. Eğer bahçıvan sulamayı bırakırsa, bitkiler susuz kalacak ve bahçe kuraklık dönemine girecektir. Bu nedenle, bahçıvanın sürekli olarak bakım yapması ve bitkilere gerekli olan şartları sağlaması gerekmektedir. Bu da ekonominin sürekli büyümesi ve sermayenin sürdürülebilirliği için özel sektörün teşvik edilmesi, yatırımların artırılması ve ekonomik istikrarın sağlanmasıyla mümkün olur.. Ancak ekonominin sürekli güçlü kalması için özel sektörün katkısı ve yatırımları önemlidir
ya abi keske ömer ve ibrahim şöyle güncel konualrın yer aldığı her ay o ayın viral siyasi meselleriyle ve siyasetçilerle ilgili videolar yapsanız hem eğlenceli hem de tatlı bir seri olue bence ne dersiniz❤
Bu dil çok güzel. Yalın ve net. 50 tane bilgi öğrenince hepsini unutuyorsun ama en temel bir iki bilgiyi öğrenince akılda kalıyor.
En beklediğim videoydu.Muazzam!
Türkiye ve 49w'nun medarı iftiharı Ömer gemalmaz büyük adamsın...
10:43 Ömer’in çarpıttığı hikayeler>>
Çok güzel açıklamışsınız 💯
Sonuna kahkaha attım. Silkeliyorlar sakin olun. Tahtacısını tanıyorum. Mükemmellll 😂😂😂
abi iyi akşamlar. seriniz gerçekten cok guzel, her bolumunu begenerek izledim. sizden ricam anlattıklarınız ve dahası için hangi kaynakları okumumazı önerirsiniz?
Bayıldım bu videoya
Bir saatlik parçalama ve ateş ölçerler istiyoruz
Asrın Tok ile bir tartışma videosu yapmanız lazım. Anarko kapitalist ve liberteryen bir arkadaş, değişik fikirleri var.
O çocuk uçmuş
@@nuruzulfikar2303 uçmuş diyip bir köşeye atmamak lazım. Herkesle konuşulmalı, herkes dinlenmeli. Tartışma herkese faydalı olacaktır. Kimse dünyayı mükemmel yorumlayamaz.
@@nuruzulfikar2303Olm kendinizden olmayan kimse konuşmasın , sussun , yorum yapmasın kafa yapısından çıkın amk.
@@Sahipkıran1 bu adamlar onun 3-4 gömlek üstünde ya, entelektüel olarak faydalı bi tartışma olmaz da showbiz olarak güzel bi video olur tabi :D
Önce furkan abisiyle bağını kessin
Tebrik ederim gayet başarılı
4:48 bi yerden tanıdık geliyor
Milton Friedman gelir mi?
05:00'da "faizleri düşür, piyasaya para sok ve talebi artır" mantığı Türkiye'de çalışmadı. Çünkü faizler düştü (politika faizi düştü, tüketici kredileri değil!), piyasaya para sokuldu ama bu para yine yastık altına gitti. Tüketim ve harcama artmadı, çünkü kısıtlı üretim, bir taraftan paraya erişimi görece kolay olan orta sınıf tarafından talep enflasyonu nedeniyle fiyatları yukarı çekerken, diğer taraftan parayı yastık altına çeken ve bu yastık altı paraları piyasa dengelerini tüketici aleyhinde olumsuz yönde kullanan (araç stoklama, ev alıp kiraya vermeme gibi) bir "alt sınıf ekonomisi" oluşturdu. Bugün Türkiye'de ekonomik kuramların çalışmamasının nedeni, bir şekilde üretim araçlarını değil, tüketim araçlarını ellerinde bulunduran "anadolu irfanı" ekonomisidir.
Türkiye'deki kriz sebebi ile Büyük Buhran'daki kriz sebepleri farklı
Güzel video
Kafa açıcı bir video daha teşekkürler. 🙏
İrving Fisher hakkinda bir video yayınlar misiniz ?
ömerin tüm videolarını bitirdim sanırım,aşığım.
Bu videodan sonra keynesi seven türk genci AKP'nin keynesci olduğunu öğrenince anlık bir şok
Akp’nin keynes ile ilgisi olmadığını öğrenemeyen osuruk adam olur gibi:
Tüm devletler
Bıyıklı matematik gençliği (renklendirilmiş)
Friedman'ın çözümü ya da neoliberal yol sadece bırakalım kendi kendine düzelsin demek değil aslında. mali politikaları değil para politikalarını önceleyelim, devlet para harcamasın ama ucuza kredi versin o harcamayı piyasa yapsın diyorlar.
10:08 karma sistem olsa, haftadaki çalışma saatinin %20'sinde uygun görülen kamu hizmeti yapmak ücreti mukabilinde zorunlu olsa?
Usta,, tamam buhran zamanı harcamak iyi güzelde, bizde bu yapılınca
1( ) yapılan proje millete katkısı yok, 2( projenin maliyeti + cebe atılan para olayı oluyor ve 3( ) bu olay milletin gözünde şuna dönüyor: ben zar zor bir şey alıyorum adamın altındaki arabaya/telefona/ kıyafete bak. Benim düşüncem bu yönde
Videolarnizi dun kesfettim arkada konusan abi ne mezunu
''İnsanı yaşat ki ekonomi yaşasın.''
'silkeliyorlar sakin olun.' 🤣
knk bide bazı kelimeleri ağzında baya yuvarlıyosun anlaşılmıyor diksiyon icin diyorum tavsiye, video güzel olmuş saol
Hayek videosu gelsin
Türkiye de hükümet piyasaya para sürünce insanlar ev aldılar, inşaat yaptılar.
Önemli olan piyasays sürülen para; üretimi desteklemeli, patentlerin arttırılması için bilgiye, girişimciye , ihracat yapacaklara , vizyoner projelere gitmesi lazım.👍👍👍
sondaki hikaye çok önemli aslında
"Carpan etkisi" dar gelirli icin. ama ben müteahhitlik'im bana ihale geldi 1 milyar ben gidip %80 harcamiyorum, hoop mevduata. sonra benim param kredi olarak guc durumdakine gidiyor. o da daha fakirleiyor. ben para kazandikca daha fazla "yatirim"i paraya yapiyorum cunku krizlerde para pahalidir.
guzeeeeel
ekonomi gelsin reisler keyifli kitap okumuyorum sizden faydalanıyorum bu aralar :)
fazla demledim ya amaaan içilir :D tespite bak köylü efendi harbiden
Ömer naber eskiden cevap verirdin yorumlara
Gelirler sadece zenginler arasında dönüp dolaşıp duran bir güç aracı olmasın ayeti tüm zamanların en geçerli ekonomik düzen ölçütü. Haşr suresi 7
ha knk öyle mi yapmıs
Biraz daha sık video atın bu ne böyle sizi mi bekleyeceğiz 😂
Ömer ağabeyin video sonlarına doğru liberalleri savunması beni çok zevke getirdi. Hakkımızı koruduğun için sağol ağabey Mises'in ruhu rahatladı
6:45
O 1 B ₺ nin kaçı yurt içinde kalıyor kaçı yurt dışına çıkıyor o da ayrı bir mesele. İçerde çevrilse 5 B olur ama
25 M döviz, içerde 2 B ₺ falan oluyor galiba.
John Maynard Keynes'ten Nefretimin 20 Sebebi
(İsmet Özel)😂
8:50 de dediğiniz şey türkiyeye maalesef uymuyor reel ücretler düşüyo ama talep düşmüyo keynesci yanılmış
Kredi patlaması var çünkü
Oğlum biz Keynesin dünyasında mıyız borçlanıypruz biz
Neo-Fisherian teoriyide anlatabilirmisiniz ? Tayip erdoğan niye bu ekolu uyguluyor ?
Ömer ballandıra ballandıra anlatıyorsun lakin birde diğer boyutlarıyla ele alman gerekir.
Keynesyen politikaların uzun vadeli bütçe açıklarına ve borçlanmaya yol açarak mali istikrarsızlığı tetikleyebileceğini , Sürekli olarak büyük bütçe açıklarıyla çalışmak, devletin borçlanma ihtiyacını artırır ve gelecekteki nesiller üzerinde ağır bir yük oluşturabilir. Aşırı borçlanma, faiz ödemelerinde artışa ve devletin kredi notunun düşmesine neden olabilir. Bu durumda, yatırımcıların güveni azalabilir ve finansal istikrarsızlık riski ortaya çıkabilir. Ayrıca anlamlı bir video çekerek yine liboş liboş asrın saadetiymiş gibi anlatıyorsun her zaman ki gibi :D Bunu söylerken videolarınızı anlamlı bulmakla beraber, çok boyutlu ele almalısınız.
Butce acigini ve devlet borcunu sirket borcu gibi dusunmen lazim yani senin mantiginda sirketlerde fazla borclanip ulusal borc miktarini arttirmasin o zaman
@@deathangel2 mesele burda şirket gibi düşünmemekte değil bunun matematiği bizim ülkemizde mali disiplin yetersizliği olduğu için kaynak yaratamadığında çok daha fazla vergiyi vatandışın sırtına bindirebilir halk bunun bedelini çok daha fazla ödeyebilir Zaten seninde dediğin gibi burda üzümü şirketler yiyip durmadan halkı dövmeye iten bir durum oluşuyor ki türkiye şuan böyle
❤
ali babacan kemal dervişten kopya çekti
Bence Kapitalizmi Schumpeter olmadan açıklamak eksik kalacaktır arkadaşlar. :)
girişteki şarkı ne ağabey
ski musk drum beat
Keynes'e katılamadım. covid örneğini verdin de covid sonrası da enflasyon felaketine ne diyor keynes ??
Türkiye'deki kamu gücü kavramı çok suistimal ediliyor.
3:07 😂
Ömer in göz sağlığı için gözlerini daha fazla kırpması gerektiğini düşünüyorum
Sonunda keynes
👍
Keynes videosu üzerine bi hayek patlar bence
10:22 Hocam aksine liberal teorinin ahlaki açıdan argümanları problematik. Burada söylediğiniz şey de zaten kendi içinde çelişkili. Kantçı açıdan araçsallaştırmanın yasak olması, emek piyasasının rekabetçileştirilmesini de engellemeli mantıken. Çünkü insan ve insan emeğinin rekabetçileştirilmesi demek zaten insan emeğinin araçsallaştırılması ve metalaşması anlamına geliyor. Günün sonunda sen toplum faydası argümantasyonunu ne uğruna çürütmüş oluyorsun? Piyasa faydası. Peki piyasa faydasının temeldeki amacı nedir? ekonomilerin devam edebilmesi ve uzun vadeli toplum faydası. E yine toplum faydasına bağlandı burada? He sen dersen ki piyasa faydasının toplum faydası ile alakası yok, e o zaman da bu demek oluyor ki biz bir avuç zenginin daha da zenginleşmesi için uğraşıyoruz. Kısaca demek istediğim kamusal politikalardan toplum faydasını çıkaramazsın yoksa temeldeki mantık çökecektir.
Biz ekonomistlerin ağababalarından ilk 10 isimden 2. dir 😂
Keynescilik=Sorunu yaratandan sorunu çözmesini beklemek
siz liberaller yüzünden türkiye bu halde kahrolsun serbest piyasa yaşasın devletçilik aa pardon türkiye cumhuriyeti keynesyen politikalar izliyor unutmuşum.
deniz ürünü koktu bura 😵💫😵
Olmayan ekonomi bilgimle sağdan soldan duyduğum laflarla ekonomiden anlıyormuşum gibi yaparken:
@@qwertyu946 devlet müdahale etmeli devlet anam devlet babam devlet31 devlet devlet devlet nasıl kanka çözüm önerim
@@qwertyu946Kanka şey yeahhh devlet terbiye edilebilir bir canavar yeahhh (!)😂😂😂
keynes büyük adam.
O zaman Su an ki hukumet Keynesyen politikalar güdüyor diyebilir miyiz?
Şu anki hükumetin politikalarının ekonomi biliminde yeri yok. 😅
@@toxichuman208 işinize gelen yerde var işinize gelmeyen yerde yok gdfahfdafhdahfdhfgh
@@osurukadam-nm6gr Ne diyon la? 😆
@@toxichuman208 RTE=Keynes
İlk yakalanyan 👊🏻
Üretmek üretmek ölümüne üretmek. Çözüm bu.
İnsan düşüncesi ne kadar zor gelişmiş.
A Y D I N L A N D I M
Ekim 2021'de hükümet faizi 2 puan düsürünce neden saydik sövdük o zaman? AKP Keynes'ci cikti.
Keynes “kriz olursa” diyor. Kendi elinizle kriz yaratın demiyor. Akp bile isteye kriz çıkarıyor. Durduk yere tl’nin değerini düşürüp aşırı enflasyona neden oluyor. Bunu da baskılamak için rezervleri boşaltıp, döviz alımına sıkı önlemler getirip, kkm uygulaması gibi saçma sapan yollara başvuruyorlar. Erdoğan ne yaptığını kendi de bilmiyor.
Bu tarz saçma fikirlere şey vermemek için okunmasi gereken kitaplar: safiadean Ammous bitcoin standardı, sosyalizm ve kapitalizm bir teori Hans Hermann Hoppe.
Saçma fikirler? Piyasanın ve bireyin rasyonelliği hakkında Minarşistlerin görüşleri Sosyologlar tarafından çürütülmüşken mi bunu diyorsun ey güzel kardeşim sizin fikirleriniz tamamen kalkınmacı ve refah ekonomisine ters tamamen ideolojik saplantılarınıza göre hareket ediyorsunuz fikirlerinizin temeli yok siz hepten bitmişsiniz
Hans Hermann faşist hoppe
aynen kanka kesin öyledir harcamaları artırarak çıkarsın piyasada son kalan paranı verirsin sonra batarsın
Necibe hala > Keynes
Ben Keynes geliyorum
Enflasyon yani
Fazla demleyeyim ya içilir NECİBE HALAM :)
Nas = Keynes
brader yaşarı kanaldan atma ihtimaliniz var mı? twiterda, medyascopda nerde ne yorum yaptıysa boşa çıktı, hakkaten ne ülkeyi ne dünyayı tanıyor, organik yorum yapamıyo, sürekli taraflı. yaşarlı videolarınız izlenmeye değmiyo. just a recomendation. sizin seviyeye yakışmıyo söyleyim.
😂🖐️
8500 asgari ücret yapıp seçimden sonra tüm sıfırları atmak yok mu? :d
Galiba kaybolup yok oldunuz.
Boşuna anlatmayın artık anlayacak olan kimse yok karşımızda