Bir gıda mühendisliği öğrencisi olarak böyle bir kanalın eksikliği hissediyordum çok iyi olmuş, staj hakkında bir video da çekebilirseniz çok güzel olur.
4 роки тому+2
teşekkürler, staj hakkında nasıl bir video öneriyorsunuz?
@ nasıl staj bulunur, staj yaparken nelere dikkat etmeliyiz, verimli staj yapmanın püf noktaları gibi olabilir mesela. Benim de bu sene stajım vardı ama virüs zamanı olduğu için yapamadım şimdi seneye 2 tane bulmam gerekiyor hem de verimli bir staj geçirmek istiyorum bu yüzden dedim.
4 роки тому+5
@@mertcolak9923 güzel fikirmiş yakın zamanda yapmam ancak aklımda bulunsun, teşekkür ederim :)
Merhaba ben DGS öğrencisiyim. Gıda teknolojisi mezunuyum. Öğretim üyesi olmak istiyorum. Kimyaya ve gıda mühendisliğine geçiş yapabiliyorum. Hangi bölümde öğretim üyesi daha fazla aranıyor? Öğretim üyesi olmak için okuduğun bölüm önemli mi? Kısacası kimya bölümünden mi yoksa gıda mühendisliğinden mi öğretim üyesi olmalıyım hangisi daha çok aranıyor lütfen cevaplar mısınız teşekkürler 🍀
4 роки тому+1
@@bilgekays9447 merhaba öğretim üyesi her üniversite ve her bölüm tarafından ihtiyaca göre açılıyor. Buna dekanlıklar karar veriyor. Okuduğunuz bölümün dışında o bölümde çalıştığınız konu, iş tecrübesi gibi faktörler de her üniversitenin her bölümünde değişkenlik gösteriyor. Örneğin A üniversitesi 1 ö.ü alacak şarta diyor ki atıyorum probiyotiklerle ilgili çalışmış, 5 yıllık sütte iş tecrübesi olan birini arıyor, B deki 3 ö.ü alacak aynı dönemde o da sadece doktorasını fitokimyasallarla çalışmış arıyor. Tamamiyle değişkenlik gösteriyor net bir şey söyleyemem.
4 роки тому+7
Değerli Batuhan kardeşim ve meslektaşım yapmış olduğun bu önemli çalışma, inşallah mesleğimizi adaylara tanıtabilme ve açıklayabilme hususunda çok faydalı olacaktır. Emeğine sağlık.
4 роки тому+2
Faydalı olacağını umuyorum, sizin de elinize ve emeğinize sağlık. Başka çalışmalarda da beraber çalışmak dileğiyle. Saygılar.
🤍 Ağzınıza sağlık Tuğba hanım / Osman bey / Gizem hanım.. / Ebru hanım'ın da evet mutluluğu yüzünden okunuyor 🙂 Tercih yapacak olanlar için fikir verici, faydalı olabilir değerli kardeşim Batuhan 🧠 👏
KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA BİLGİNİZ VAR MI? DERECE YAPIP ORAYA GİTMEK İSTİYORUM. BİTİRDİKTEN SONRA TORKUDA İŞ GARANTİSİ DE VERİYORLAR
3 роки тому+2
İnanın benim de torkuda iş garantisi kadar bilgim :)
Bazı üniversitelerde bu bölüm mühendislik fakültesinde bazı üniversitelerde ziraat fakültesindw oluyor mezun sonrası iş konusunda veya ders içerikleri arasında bir fark oluyor mu?
2 роки тому+1
Mühendislik fakültelerinde genellikle sayısal ağırlıklı ders alırken, ziraatte teknoloji ağırlığı oluyor.
2 роки тому+1
Şöyle bir örnek vereyim, ben mühendislik fak mezunuyum. 1 tane gıda teknolojisi dersi gördüm. Yazılım, sayısal karar verme gibi sayısal dersler de vardı. Kız arkadaşım ziraat fak., et, süt teknolojisi vs. görüyor. Tabi müfredat değişiklik gösterebilir.
Merhaba hocam,benim size bir sorum olacaktı. Ben,Hollanda da yaşıyorum ve bu yıl bu bölümü düşünüyorum. Burada ilk yıldan itibaren 7. bölümden birini seçmeliyim. Bana fikirlerinizi söyleseniz. 1. Et,tavuk,balık ve yaban hayvanları bölümü. 2. Süt ve süt ürünleri. 3.Un ve unlu mamuller. 4.Sebze ve meyve bölümü. 5. İçki ve alkolsüz içecekler. 6. Tütün bölümü veya 7. Kozmerik alanı. Hocam,lütfen beni tercihimde yönlendirin. Sevgilerimle🙃...
4 роки тому+1
Merhaba, et sektöründe yapacağınız şeyler bellidir, rutin kaçınılmazdır. Süt ve süt ürünlerinde uzmanlaşırken gıda teknolojisi ile bağlantı kurabilirsiniz. Unlu mamüller sonsuz bir arge deryasıdır. Sebze-meyve de akademik olarak verimli bir alan. İçecek konusunda büyük firmalar önemli yatırımlar yapıyor. Tütünde çalışmak Türkiye'de bizi zehirliyorlar yaa algısı yaratırken Hollanda da nasıl karşılanır bilmiyorum. Kozmetik de gıda dışı bir sektör, kimyacı birisine sorarsan daha detaylı bilgi verecektir. Önemli olan senin nasıl gelişmek istediğin. Burada söylediklerim genel bilgiler, %100 böyle olma kaidesi yoktur, istisnaları olur. Sevgiler.
@ Çok çok teşekkürler hocam. Ben de zaten un mamüllei, süt ürünleri ve meyve-sebze arasınsayım. Hocam,nedense bana sebze ve meyve sektörü biraz kısıtlı geliyor. Meyve ve sebze den ne üretiliri ki diyorum bazen😁bilip bilmeden. Bir de süt ve ürünlerinin zararlı olduğunu söyleyen videolar izledim. Bu arada burada tütün branşına zehirlenme gibi bakılmıyor,sonuçta iş iştir. Tekrar teşekkürler hocam...
Hocam ege gıda mühendisinde staj gözükmüyor ama celal Bayar da gözüküyor napmalıyım. Ege gıda stajı yok ama ege üni celal bayardan daha meşhur yani ikisnden birini seçsem hangisi avantaj olur
Sabahattin zaim üni. De gida mühendisliği okumak hakkinda ne düşünüyorsunuz iş arkadaşlariniz arasinda bu üniversiteyi duydunuz mu vs.
Рік тому
Güzel okul, konuşmacı olarak gitmiştim. İstanbul da olması da artı puan. Giden arkadaşlarım mezuniyet sonrası iş bulmada sorun yaşamadılar. YTÜ’de yüksek yapan bile var.
Merhaba videonuzu yeni izledim. Ondokuz mayıs üniversitesi gıda mühendisliği hakkında ne düşünüyorsunuz bilmek isterim. :))
4 роки тому+1
Türkiye'de kurulan ilk gıda mühendisliği bölümlerinden biri. Dersleri teknik üniversiteler ile aynı müfredatta veriyorlar. OMÜ'den mezun olup kolayca iş bulan arkadaşlarım var.
Merhaba ben akdeniz üniversitesinde okuyorum bölümümüz türkçe yabancı dilimi dışarıdan geliştirirsem sorun yaratır mı yoksa ege üniversitesine yatay geçişi mi tavsiye edersiniz
4 роки тому+1
Sorun yaratmaz. Ege üniversitesine geçmeniz size daha fazla katkı sağlayacaktır.
Gıda mühendisliği mi yoksa ilköğretim matematik mi daha iyi? Gıda mühendisliği ne iş ararken hangi üniversiteden mezun olduğumuza bakılıyor mu?
4 роки тому
Atanabilirsen öğretmensin matematikte. Bakılıyor çoğu yerde. Okumuş işçi kafasında hareket eden bilinmedik yerler bakmıyor tabi ki ancak kurumsal firmalar üniversitene önem veriyor.
istanbul sabahattin zaim ve istanbul aydın üniyi önerir misiniz
2 роки тому
Öneririm. Aydın üniversitesi bölüm başkanı benim zamanında İTÜ'den hocam. İTÜ vizyonunu oraya taşıdığını düşünüyorum. İZÜ'ye konuşmacı olarak gittim. Okuyan, sorgulayan meslektaşlarım vardı.
gıda mühendisliğinden mezun olduktan sonra turizm sektöründe otellerde çalışma imkanımız nelerdir? otellerde çalıştırılması zorunlu fakat duyduğum kadarıyla daha az maaşa çalıştırmak için oteller beslenme ve diyetetik mezunlarını alıyormuş. antalyada yaşıyorum, otelde çalışan gıda mühendisiyle konuştum fakat yine de emin olamadım. genelde azami maaşı yatırıp birazını elden geri alıyorlarmış ama çalışma şartları olarak fazlasıyla rahat dedi. ne yapsam bilemedim. otellerde çalışmaya devam edip bir süre sonra otelin kalite kontrol mühendisi olma ihtimalimiz var mıdır?
2 роки тому+1
gıda mühendisi gıda güvenliğinden, açık büfedeki yemeğin bekleme sıcaklığından sorumluyken, beslenme diy. kalori hesabından menü hazırlanmasından sorumlu. Bazı otellerde zorunlu ücreti gösterip geri alındığı doğru. Çalışma şartları sezon içerisinde 7 gün çalışanı bile var.
teşekkürler yanıt için, izp’ye göre otellerde illa gıda mühendisi çalıştırmak zorunlu değilmiş kimyager ve diyetisyen de çalıştırılabiliyormuş sadece odaları olmadığı için gıda mühendisi yerine onlar tercih ediliyormuş zaten gıda güvenliğine çok dikkat edildiğini düşünmüyorum yanıt için teşekkürler 😊
2 роки тому
@@simayyagl3616 kimyager tercih eden otel var mıymış? Gıda güvenliği açık büfeler için büyük sorun onu da mühendissiz zor aşarsın. İyi oteller bu riski almak istemezler
Gıda Mühendisliğinin yurt dışı imkanları nasıl oluyor? Araştırdığımda bu bölümün yurt dışında olmadığını gördüm de. Merak ettim yurt dışında iş bulabilir miyim mesela ileride.
4 роки тому
Yurt dışında birçok ülkede mühendislik yerine food science olarak geçiyor ve ziraat fakültesine bağlı. Akademik anlamda yurtdışı daha avantajlıyken özel sektör de bir nebze daha zor iş buluyorsunuz.
Merhabalar. Şu an Uludağ üniversitesi 1. Sınıf gıda mühendisliği öğrencisiyim. Online eğitim görüyorum. Yaz için neler yapabilirim bunu sormak istemiştim?
3 роки тому
dil öğrenebilirsin, gıda ile ilgili kitaplar okuyabilirsin ilk aklıma gelenler :)
Bölümün geleceği var mı 5 sene sonrası nolur sizce ve maaş durumları çalışma şartları nasıl
Рік тому+1
Türkiye için giderek kötüleşiyor şartlar. Bölüm sayısı azaltıldı ancak maaşlar ve çalışma şartları diğer mühendisliklere göre halen kötü halde. Asgari ücrete haftanın 6 günü çalışan birçok arkadaşım var malesef
@@alirzasak2587 tek nedene bağlayamayız ülkenin ekonomik durumu başta olmak üzere çok fazla bölüm açılması, mesleğin bilinmemesi, saçma sapan kişilerin gıda konuşmasından ötürü meslek itibarının düşüklüğü, hakları savunacak veya lobi yapacak bir temsil kurumunun olmaması, şirketlerin vizyonsuzluğu, denetimlerin yetersiz olması… daha devam edeyim mi 😀
Merhaba gıda mühendisliği düşünüyorum ama hangi üniversitede okumam gerektiğine karar veremiyorum. Sizce hangi üniversitede okumalıyım; Tokat, erzurum, afyon, konya (selçuk ve necmettin erbakan), kayseri, mersin, edirne, kırklareli, tekirdağ, samsun, alanya, balıkesir vb. yerler sizce bu yazdıklarımdan hangisine gitmeliyim? Veya bu üniversitelerden birine gidersem bir geleceğim olur mu?
4 роки тому+1
merhaba, yaşadığın yerde okuduğun üniversite, 4 yıl boyunca önemli bir masraftan kurtaracaktır. Eğitim kalitesi açısından kırklareli, mersin i önerebilirim. Meslekte ilk başladığın andan itibaren önde bir gelecek istiyorsan da İTÜ, ODTÜ ve Ege.
@@berkayptu6764 evet seçtim,memnunluk kısmını henüz kestiremiyorum daha ikinci sınıfım.Dersler ilk iki sene mühendislik,sayısal ağırlıklı.Gıdaya dair aldığım derslerde laboratuvar kısmı keyifli.
@@kubra9578 peki hocalarınız size iş bulma konusunda kolay bulabilirsiniz, ya da zor gibisinden bir şeyler söylediler mi bölümler alakalı ? Çünkü başka bölümlerde okuyan bazı arkadaşlarıma hocaları bu bölümü neden seçtiniz gibisinden şeyler demiş. Gıda mühendisliğinde de böyle diyen hocaların oldu mu ?
Fizik dersim lisede cok kötüydü tercih etmeli miyim
2 роки тому
Mühendisliğin temel derslerinde zorunlu olarak fizik 1-2 oluyor, benim de çok iyi değildi ancak seviyesi basit ve geçilebilir oluyor. Elektrik, makine vs. Tabi iyi fizik gerektiriyor, gıdada kimya gerekiyor.
Gıda mühendisliğine ve üniversiteye dair merak ettiklerinizi yorumun altında sorabilirsiniz 😀
Beğenmeyi ve abone olmayı unutmayın 😀
Teşekkürler hocam.
Bir gıda mühendisliği öğrencisi olarak böyle bir kanalın eksikliği hissediyordum çok iyi olmuş, staj hakkında bir video da çekebilirseniz çok güzel olur.
teşekkürler, staj hakkında nasıl bir video öneriyorsunuz?
@ nasıl staj bulunur, staj yaparken nelere dikkat etmeliyiz, verimli staj yapmanın püf noktaları gibi olabilir mesela. Benim de bu sene stajım vardı ama virüs zamanı olduğu için yapamadım şimdi seneye 2 tane bulmam gerekiyor hem de verimli bir staj geçirmek istiyorum bu yüzden dedim.
@@mertcolak9923 güzel fikirmiş yakın zamanda yapmam ancak aklımda bulunsun, teşekkür ederim :)
Merhaba ben DGS öğrencisiyim. Gıda teknolojisi mezunuyum. Öğretim üyesi olmak istiyorum. Kimyaya ve gıda mühendisliğine geçiş yapabiliyorum. Hangi bölümde öğretim üyesi daha fazla aranıyor? Öğretim üyesi olmak için okuduğun bölüm önemli mi? Kısacası kimya bölümünden mi yoksa gıda mühendisliğinden mi öğretim üyesi olmalıyım hangisi daha çok aranıyor lütfen cevaplar mısınız teşekkürler 🍀
@@bilgekays9447 merhaba öğretim üyesi her üniversite ve her bölüm tarafından ihtiyaca göre açılıyor. Buna dekanlıklar karar veriyor. Okuduğunuz bölümün dışında o bölümde çalıştığınız konu, iş tecrübesi gibi faktörler de her üniversitenin her bölümünde değişkenlik gösteriyor. Örneğin A üniversitesi 1 ö.ü alacak şarta diyor ki atıyorum probiyotiklerle ilgili çalışmış, 5 yıllık sütte iş tecrübesi olan birini arıyor, B deki 3 ö.ü alacak aynı dönemde o da sadece doktorasını fitokimyasallarla çalışmış arıyor. Tamamiyle değişkenlik gösteriyor net bir şey söyleyemem.
Değerli Batuhan kardeşim ve meslektaşım yapmış olduğun bu önemli çalışma, inşallah mesleğimizi adaylara tanıtabilme ve açıklayabilme hususunda çok faydalı olacaktır. Emeğine sağlık.
Faydalı olacağını umuyorum, sizin de elinize ve emeğinize sağlık. Başka çalışmalarda da beraber çalışmak dileğiyle. Saygılar.
Yararlı bir video olmuş hocam elinize sağlık
teşekkürler :)
Çok faydalı bir video olmuş teşekkürler emeğinize sağlık
teşekkür ederim :)
🤍 Ağzınıza sağlık Tuğba hanım / Osman bey / Gizem hanım.. / Ebru hanım'ın da evet mutluluğu yüzünden okunuyor 🙂 Tercih yapacak olanlar için fikir verici, faydalı olabilir değerli kardeşim Batuhan 🧠 👏
Evet çok mutluyum tşk 😅
😊👍@@ebruefe6159
Ytü gıda mühendisliği tutuyor ama istanbul çok pahalı olduğu için ailem de izmirde olduğu için ege düşünüyorum ama puanı düşük olduğu için kararsızım.
Ege de YTÜ ye denk diyebilirim gıdada. Masraflar arttı aile evi daha rahat olur
KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA BİLGİNİZ VAR MI? DERECE YAPIP ORAYA GİTMEK İSTİYORUM. BİTİRDİKTEN SONRA TORKUDA İŞ GARANTİSİ DE VERİYORLAR
İnanın benim de torkuda iş garantisi kadar bilgim :)
merhaba namık kemal gıda mühendisliği hakkında ne düşünüyorsunuz
güzel bir okul. giden arkadaşlarım genelde iş bulurken de sorun yaşamamışlardı
Bazı üniversitelerde bu bölüm mühendislik fakültesinde bazı üniversitelerde ziraat fakültesindw oluyor mezun sonrası iş konusunda veya ders içerikleri arasında bir fark oluyor mu?
Mühendislik fakültelerinde genellikle sayısal ağırlıklı ders alırken, ziraatte teknoloji ağırlığı oluyor.
Şöyle bir örnek vereyim, ben mühendislik fak mezunuyum. 1 tane gıda teknolojisi dersi gördüm. Yazılım, sayısal karar verme gibi sayısal dersler de vardı. Kız arkadaşım ziraat fak., et, süt teknolojisi vs. görüyor. Tabi müfredat değişiklik gösterebilir.
Meraba hocam oglum bu sene oddü gıda mühendisliği okuyacak iş alanı nasıl ben uzuluyorum 8s bulamazsa diye siz ne düşünüyorsunuz.
ODTÜ, İTÜ'ye girenler %90 işsiz kalmazlar. Umarım, emeklerinin karşılığını aldığı bir çalışma hayatı olur.
Merhaba hocam,benim size bir sorum olacaktı. Ben,Hollanda da yaşıyorum ve bu yıl bu bölümü düşünüyorum. Burada ilk yıldan itibaren 7. bölümden birini seçmeliyim. Bana fikirlerinizi söyleseniz. 1. Et,tavuk,balık ve yaban hayvanları bölümü. 2. Süt ve süt ürünleri. 3.Un ve unlu mamuller. 4.Sebze ve meyve bölümü. 5. İçki ve alkolsüz içecekler. 6. Tütün bölümü veya 7. Kozmerik alanı. Hocam,lütfen beni tercihimde yönlendirin. Sevgilerimle🙃...
Merhaba, et sektöründe yapacağınız şeyler bellidir, rutin kaçınılmazdır. Süt ve süt ürünlerinde uzmanlaşırken gıda teknolojisi ile bağlantı kurabilirsiniz. Unlu mamüller sonsuz bir arge deryasıdır. Sebze-meyve de akademik olarak verimli bir alan. İçecek konusunda büyük firmalar önemli yatırımlar yapıyor. Tütünde çalışmak Türkiye'de bizi zehirliyorlar yaa algısı yaratırken Hollanda da nasıl karşılanır bilmiyorum. Kozmetik de gıda dışı bir sektör, kimyacı birisine sorarsan daha detaylı bilgi verecektir. Önemli olan senin nasıl gelişmek istediğin. Burada söylediklerim genel bilgiler, %100 böyle olma kaidesi yoktur, istisnaları olur. Sevgiler.
@ Çok çok teşekkürler hocam. Ben de zaten un mamüllei, süt ürünleri ve meyve-sebze arasınsayım. Hocam,nedense bana sebze ve meyve sektörü biraz kısıtlı geliyor. Meyve ve sebze den ne üretiliri ki diyorum bazen😁bilip bilmeden. Bir de süt ve ürünlerinin zararlı olduğunu söyleyen videolar izledim. Bu arada burada tütün branşına zehirlenme gibi bakılmıyor,sonuçta iş iştir. Tekrar teşekkürler hocam...
Hocam ege gıda mühendisinde staj gözükmüyor ama celal Bayar da gözüküyor napmalıyım. Ege gıda stajı yok ama ege üni celal bayardan daha meşhur yani ikisnden birini seçsem hangisi avantaj olur
vardır mutlaka. Staj zorunlu.
Ytü gıda mühendisliği düşünüyorum önerir misiniz acaba bir de ytü ile itü nün gıda mühendisliği bölümündeki farkları neler sizce?
Ytü de çok ahbap çavuş ilişkisi dönüyor, itü kat kat daha iyi. Ytü nün labları yeni itü eski ama büyük… ytü yü tavsiye etmem
Merhaba Gaziantep gıda mühendisliği hakkındaki ne düşünüyorsun
Sabahattin zaim üni. De gida mühendisliği okumak hakkinda ne düşünüyorsunuz iş arkadaşlariniz arasinda bu üniversiteyi duydunuz mu vs.
Güzel okul, konuşmacı olarak gitmiştim. İstanbul da olması da artı puan. Giden arkadaşlarım mezuniyet sonrası iş bulmada sorun yaşamadılar. YTÜ’de yüksek yapan bile var.
@ teşekkür ederim tercih listemde yer vereceğim
Hocam izmir yüksek teknoloji üniversitrsinde Gıda Müh. hakkından düşüncelerin neler eğitimi hakkında bilgin var mı ?
malesef tanıdığım da yok orada.
Merhaba videonuzu yeni izledim. Ondokuz mayıs üniversitesi gıda mühendisliği hakkında ne düşünüyorsunuz bilmek isterim. :))
Türkiye'de kurulan ilk gıda mühendisliği bölümlerinden biri. Dersleri teknik üniversiteler ile aynı müfredatta veriyorlar. OMÜ'den mezun olup kolayca iş bulan arkadaşlarım var.
@ orada şuan 1. Sınıf öğrencisiyim çok merak ediyordum düşüncenizi yanıtladığınız için teşekkürler
@@Betultastpe biraz bilgi verirmisin
@ omü sıralamasında dolmadı dıyor her sıralamadan kişi girebilir mi
Ankara üniversitesi gıda mühendisliği hakkında düşünceleriniz nelerdir :)
tavsiye ederim, bölümle ilgili kitap yazan hocaların bir çoğu Ankara'dan çıkıyor :)
Merhaba ben akdeniz üniversitesinde okuyorum bölümümüz türkçe yabancı dilimi dışarıdan geliştirirsem sorun yaratır mı yoksa ege üniversitesine yatay geçişi mi tavsiye edersiniz
Sorun yaratmaz. Ege üniversitesine geçmeniz size daha fazla katkı sağlayacaktır.
Bende bölümü tercih etmek istiyorum önerir misin iş imkanları iyi mi
@@helin8734 akademik zorluğu size kalmış, iyi bir üniversitenin mühendislik bölümü öğretmek için zorlar, zorlanıp zorlanmamak sizde
Sizce YTÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ mi İSTANBUL ÜNİ KİMYA MÜHENDİSLİĞİ mi ? Mühendislik olarak ikisinde de okayim ama okullar beni kararsız kılıyor
ytü gıda mühendisliği, teknik okulda mühendislik öğrenmek farklı bir olay.
Gıda mühendisliği mi yoksa ilköğretim matematik mi daha iyi?
Gıda mühendisliği ne iş ararken hangi üniversiteden mezun olduğumuza bakılıyor mu?
Atanabilirsen öğretmensin matematikte. Bakılıyor çoğu yerde. Okumuş işçi kafasında hareket eden bilinmedik yerler bakmıyor tabi ki ancak kurumsal firmalar üniversitene önem veriyor.
@ Çok teşekkür ederim
Merhaba ,gida mühendisleri odasına kayıt olmak zorunlu mu?
Merhaba, değil
Merhaba yeditepe üniversitesi hakkında ne düşünüyorsunuz?
merhaba, bir özel üniversite olması, lab imkanları vs. bakımından daha iyi olanak sağlıyor.
@ İTÜnün labaratuvar imkanları nasıl bir devlet üniverstesine göre?
istanbul sabahattin zaim ve istanbul aydın üniyi önerir misiniz
Öneririm. Aydın üniversitesi bölüm başkanı benim zamanında İTÜ'den hocam. İTÜ vizyonunu oraya taşıdığını düşünüyorum. İZÜ'ye konuşmacı olarak gittim. Okuyan, sorgulayan meslektaşlarım vardı.
@ izü türkçe ama :/
@@azrag8829 olsun, ingilizce türkçe farketmiyor ki, türkçede de yüzde 30 ingilizce oluyor hem
gıda mühendisliğinden mezun olduktan sonra turizm sektöründe otellerde çalışma imkanımız nelerdir? otellerde çalıştırılması zorunlu fakat duyduğum kadarıyla daha az maaşa çalıştırmak için oteller beslenme ve diyetetik mezunlarını alıyormuş. antalyada yaşıyorum, otelde çalışan gıda mühendisiyle konuştum fakat yine de emin olamadım. genelde azami maaşı yatırıp birazını elden geri alıyorlarmış ama çalışma şartları olarak fazlasıyla rahat dedi. ne yapsam bilemedim. otellerde çalışmaya devam edip bir süre sonra otelin kalite kontrol mühendisi olma ihtimalimiz var mıdır?
gıda mühendisi gıda güvenliğinden, açık büfedeki yemeğin bekleme sıcaklığından sorumluyken, beslenme diy. kalori hesabından menü hazırlanmasından sorumlu. Bazı otellerde zorunlu ücreti gösterip geri alındığı doğru. Çalışma şartları sezon içerisinde 7 gün çalışanı bile var.
teşekkürler yanıt için, izp’ye göre otellerde illa gıda mühendisi çalıştırmak zorunlu değilmiş kimyager ve diyetisyen de çalıştırılabiliyormuş sadece odaları olmadığı için gıda mühendisi yerine onlar tercih ediliyormuş zaten gıda güvenliğine çok dikkat edildiğini düşünmüyorum yanıt için teşekkürler 😊
@@simayyagl3616 kimyager tercih eden otel var mıymış? Gıda güvenliği açık büfeler için büyük sorun onu da mühendissiz zor aşarsın. İyi oteller bu riski almak istemezler
Gıda Mühendisliğinin yurt dışı imkanları nasıl oluyor? Araştırdığımda bu bölümün yurt dışında olmadığını gördüm de. Merak ettim yurt dışında iş bulabilir miyim mesela ileride.
Yurt dışında birçok ülkede mühendislik yerine food science olarak geçiyor ve ziraat fakültesine bağlı. Akademik anlamda yurtdışı daha avantajlıyken özel sektör de bir nebze daha zor iş buluyorsunuz.
Merhabalar. Şu an Uludağ üniversitesi 1. Sınıf gıda mühendisliği öğrencisiyim. Online eğitim görüyorum. Yaz için neler yapabilirim bunu sormak istemiştim?
dil öğrenebilirsin, gıda ile ilgili kitaplar okuyabilirsin ilk aklıma gelenler :)
Bölümünüzden memnun musunuz acaba ? Tercih etsem pişman olur muyum hacettepeyi düşünüyorum
Hocam biyoloji dersini hiç sevmem. Gıda mühendisi yazsam beni zorlarmı?
Zorlamaz. Mikrobiyolojinin lisedeki biyolojiyle alakası yok.
Yıldız tekniği önerir misiniz
Öneririm
Pamukkale Üniversitesi gıda mühendisliği hakkında ne düşünüyorsunuz ?
Ramazan Hocayı duymuştum oradan bir tek. O sıralama seviyesinde iyi bir bölüm.
Ben de pamukkale de fen bil. ögrt. gelmezse gıda mühendisliği yazmayı düşünüyorum nasılmış bilgin var mı
Bursa uludağ üniversitesi gıda mühendisliği için ne düşünürsünüz
O civarda puanı tutan güzel bir bölüm. Bursa teknik e kıyasla kafan daha rahat olur, Bursa da gıda fabrikası da çok avantaj diyebiliriz
Eğer lisede sağlam.ingilizcemiz yoksa universitede ogrensek dersler ve yeni bi dil öğrenmek zorlu olur mu
benim de lisede ingilizcem iyi değildi. Üniversitede toparladım.
Hocam bursa uludağ üniversitesi ile akdeniz üniversitesi gıda mühendisliği arasındayım? Bir bilginiz var mı ikisiyle ilgili 210k dayım
Uludağ, Bursa'da stajı da daha rahat bulursun. Sıralamalarla ilgili bilgim yok malesef.
Akdeniz üniversitesi gıda mühendisliği için ne düşünürsünüz
180 k larda gelir bu sene. İyi bir bölüm, o bölgede gıda işletmesi de çok
Bölümü bitirdikten sonra iş imkanı nasıl yardımcı olursanız çok mutlu olurum
Videoda arkadaşlarımız da bahsetti, istatistiki bilgiler de de mevcut, size kalmış bir şey 1 ayda da bulabilirsiniz, 12 ayda da.
Bölümün geleceği var mı 5 sene sonrası nolur sizce ve maaş durumları çalışma şartları nasıl
Türkiye için giderek kötüleşiyor şartlar. Bölüm sayısı azaltıldı ancak maaşlar ve çalışma şartları diğer mühendisliklere göre halen kötü halde. Asgari ücrete haftanın 6 günü çalışan birçok arkadaşım var malesef
@ Sizce bunun nedeni ne olabilir
@@alirzasak2587 tek nedene bağlayamayız ülkenin ekonomik durumu başta olmak üzere çok fazla bölüm açılması, mesleğin bilinmemesi, saçma sapan kişilerin gıda konuşmasından ötürü meslek itibarının düşüklüğü, hakları savunacak veya lobi yapacak bir temsil kurumunun olmaması, şirketlerin vizyonsuzluğu, denetimlerin yetersiz olması… daha devam edeyim mi 😀
@ Devam etmeyin bence yoksa sabaha kadar vaktinizi alacak 🙃
@@alirzasak2587 ülkenin derdi bitmez haklısın 😀
Hacettepe gıda Müh hakkında bir bilginiz var mı
kaliteli öğretim üyelerine sahip, biriyle tanışma fırsatı bulmuştum. Anlattıklarını gerçekleştirirse uçar.
Akdeniz üniversitesi gıda mühendisliği kazandım iyi bir karar mı vermişim sizce
Hayırlısı olsun. Neye göre akdeniz gıdayı yazdın bilmiyorum ama güzel bir okul. Bir şey lazım olursa veya sorun varsa instadan ulaşabilirsin. 👍🏼
Merhaba gıda mühendisliği düşünüyorum ama hangi üniversitede okumam gerektiğine karar veremiyorum. Sizce hangi üniversitede okumalıyım;
Tokat, erzurum, afyon, konya (selçuk ve necmettin erbakan), kayseri, mersin, edirne, kırklareli, tekirdağ, samsun, alanya, balıkesir vb. yerler sizce bu yazdıklarımdan hangisine gitmeliyim? Veya bu üniversitelerden birine gidersem bir geleceğim olur mu?
merhaba, yaşadığın yerde okuduğun üniversite, 4 yıl boyunca önemli bir masraftan kurtaracaktır. Eğitim kalitesi açısından kırklareli, mersin i önerebilirim. Meslekte ilk başladığın andan itibaren önde bir gelecek istiyorsan da İTÜ, ODTÜ ve Ege.
@ hocam bu üç üniversitenin yanına Ankara Üni. ekleyebilirmiyiz
@@dilaradil9750 evet ekleyebiliriz
@ hocam ege mi ankara üni mi
@@dilaradil9750 ege
Hocam merhaba Sakarya üni Gıda mühendisliği yazıcam , iyi bir seçim midir
İyidir, SAÜ yü tavsiye ederim.
neden mühendis yerine konmadıklarını söylüyorlar yani değer bakımından. bunu nerde fark ediyoruz iş ararken mi
Maaş tekliflerini görünce
@ :(
@@kubra9578 merhaba kübra ne yaptın gıda mühendisliği seçtin mi memnun musun
@@berkayptu6764 evet seçtim,memnunluk kısmını henüz kestiremiyorum daha ikinci sınıfım.Dersler ilk iki sene mühendislik,sayısal ağırlıklı.Gıdaya dair aldığım derslerde laboratuvar kısmı keyifli.
@@kubra9578 peki hocalarınız size iş bulma konusunda kolay bulabilirsiniz, ya da zor gibisinden bir şeyler söylediler mi bölümler alakalı ? Çünkü başka bölümlerde okuyan bazı arkadaşlarıma hocaları bu bölümü neden seçtiniz gibisinden şeyler demiş. Gıda mühendisliğinde de böyle diyen hocaların oldu mu ?
Itü gıda mühendisliği derslerinde fizik mi kimya mı ağırlıklı ?
kimya ağırlıklı
Fizik dersim lisede cok kötüydü tercih etmeli miyim
Mühendisliğin temel derslerinde zorunlu olarak fizik 1-2 oluyor, benim de çok iyi değildi ancak seviyesi basit ve geçilebilir oluyor. Elektrik, makine vs. Tabi iyi fizik gerektiriyor, gıdada kimya gerekiyor.
yedi tepe mi yoksa itü mü
İtü
ege ünide yan dal yapabilir miyim ? bilginiz var mı nedir
Ege de okuyorsanız evet.
Maaslari asgari olarak 13 bin olmuş calisan bi abiden duydum sizin de fikirleriniz almak isterim 😊
Gıda mühendislerinin maksimum yüzde 10 u alıyordur 13 bin ve üstü. Yoksa çoğunluk asgari ücretin bir tık üstü
@ soru mu cevapladığınız için teşekkürler peki akademisyen olsak asgari ucret gibi mi aliriz 😊
@@simaysevilgen2309 akademisyen maaşları her yerde aynı
Erciyes üniversitesi gıda mühendisliği iyi mi?
Ege üniversitesi ni düşünüyorum sizce iyi mi
Ege'den daha düşük seviye gıda mühendisi çıktığını görmedim.
ytü mü ege mi daha iyi
Bana göre Ege 😄
216 bin deyim 188 bin de ege üni yazsam gelirmi
200k ya gelir de 216k düşük ihtimal talep çok egeye
@ valla 196k'yım bende ilk sıraya ege yazıcam inş gelir
Ege üni gıda mühendisliğini kaçla kapatıyo
@@mmansurkt inş. haberdar edersin :)
@ 210k yım zor mu sizce?
Hocam dil bilmek şart mı bu bölümde
Dil bilmek bu kadar üniversite ve mezunun olduğu dönemde her bölüm için şart.
@ anladım hocam çok teşekür ederim
Itu gıda muhendisligi hakkindaki dusuncelerinizi alalım
Güzel bölüm, üniler geneli yozlaşma maalesef burda da var. Yine de Alman ekolü eğitim farklı