Prețuiește Sănătatea. Prof. Dr. Nastasia Belc - Despre calitatea nutrițională a alimentelor

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 27 січ 2025

КОМЕНТАРІ •

  • @virvaraluca1368
    @virvaraluca1368 2 роки тому

    Doamne ajuta! Felicitari pentru emisiune!

  • @emiliapaclisan3335
    @emiliapaclisan3335 2 роки тому

    Va imbratisez cu mult drag si caldura sufleteasca.
    Superba Emisiune.
    Multumesc frumos.
    Domnul sa va Binecuvanteze sa fiti sanatoasa o saptamana minunata liniste in familie.Amin.
    Emilia.🤣🤣🤣🙋‍♀️❤❤👌👍👍👍👍👍👍👍👍🤗😇🙂🤔😯😁

  • @viravirakti
    @viravirakti 2 роки тому

    35:50 Cred că educația alimentară adevărată ar trebui să includă și procesul prin care au fost obținute acele alimente, mai ales dacă e vorba de creșterea animalelor, pentru că în fermele industriale, în sistemul intensiv practicat acum pe scara largă, animalele trăiesc în condiții groaznice, în înghesuială, închise, în cuști, adesea în mizerie, pentru a maximiza profitul. Este un mod inuman de crestere; exploatarea și abuzarea unor ființe vii, simțitoare și cu însușiri și nevoi naturale complexe, nu făcute să trăiască în hale, în cuști și în înghesuială. Nu putem ignora, nu putem tolera și nu putem fi indiferenți la suferința în care aceste ființe trăiesc clipă de clipă, mai ales dacă suntem următori ai lui Hristos, care a venit să aducă pacea în lume și să salveze întreaga creație, de care noi ar trebui și am fost puși sa îngrijim de la bun început. Iarăși, e unul din motivele pentru care postul ortodox elimină hrana de origine animală: asocierea acesteia cu violența, cu uciderea/moartea și cu exploatarea, care e în opoziție cu ceea ce ne-a spus si ne-a dat Dumnezeu sa mâncăm în Geneza 1.29, adică hrană vegetală. De asta a venit Hristos; că să ne readucă la starea originară și pașnică de dinainte de cădere, spre care noi ar trebui să tindem. Cu voia și cu mila lui Dumnezeu, amin!

  • @viravirakti
    @viravirakti 2 роки тому

    9:20 Nu este corect spus că "avem nevoie" de 70 de grame de carne pe zi, ci, că 70 gr e suficient pt a asigura aminoacizii, așa cum a precizat doamna mai târziu. După cum a menționat mai devreme, nu avem nevoie de carne, pentru că alimentele vegetale combinate, precum leguminoasele cu cereale, ciuperci, semințe, nuci, conțin și asigură toți aminoacizii necesari. Apoi, carnea și produsele de origine animală, deși "mai calitative" dpdv al proteinelor, sunt mai puțin calitative dpdv al sănătății, în comparație cu hrana vegetală naturală și integrală, care e hrană sănătoasă și sursă de sănătate. Produsele de origine animală însă, sunt asociate cu diverse boli, precum bolile cardiovasculare și cancerul (a se vedea Studiul China), acesta din urmă tocmai din cauză că au un conținut prea mare de proteină și de aminoacizi, chiar peste nevoile normale ale omului, care nu e carnivor. Iar proteinele/aminoacizii accelerează creșterea, inclusiv a celulelor canceroase; și mai ales anumiți aminoacizi care se găsesc în număr mai mare în hrana de origine animală, s-a observat ca au acest rol, precum aminoacidul metionina. Nu întâmplător în postul creștin otodox sunt eliminate alimentele de origine animală pentru o perioada de peste o jumătate de an, tocmai pentru că nu avem nevoie de acestea și sunt, de fapt, un surplus în alimentația omului, chiar exces să îl numim, nu hrana sa firească și ea mai potrivită. Sunt necesare sau avem nevoie de ele doar dacă nu avem alte surse de hrană la dispoziție, dacă nu avem acces la hrana vegetală, ceea ce, in general, nu e cazul, pentru că hrana vegetală e mai abundenta și mai diversa decât cea animală, atât în natura, cât și în magazine și piețe.

  • @viravirakti
    @viravirakti 2 роки тому

    Nu este bine și onest sa triati sau să ascundeți comentariile, de vreme ce lăsați secțiunea de comentarii deschisă. Am observat de pe un alt cont că unul dintre comentariile mele nu este vizibil, deși e la subiect, argumentat și respectuos. Este lipsă de respect și de considerație la adresa oamenilor care se implică și depun un efort pentru a discuta și rezolva aceste probleme. Lăsați oamenii să vorbească și să răspundă la ceea ce prezentați. Cum altfel se va ajunge la înțelegere între oameni și la implicarea reală acestora?