Fenomenele meteo extreme, agravate sau nu de schimbările climatice? | Starea Planetei

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 21 жов 2024

КОМЕНТАРІ • 9

  • @danielbalcan6270
    @danielbalcan6270 Рік тому +1

    Mulțumim pentru informații. 👍

  • @em.cond2
    @em.cond2 Рік тому +2

    Foarte "concis" specialistul Bla-bla-bla! 🥱🥱🥱

  • @Kartlitlatclass
    @Kartlitlatclass 5 місяців тому

    Mulțumim.

  • @lazanualex9224
    @lazanualex9224 Рік тому +1

    ❤️❤️❤️

  • @anonimgcshilium199
    @anonimgcshilium199 Рік тому

    Da ne trebui cercetători să vedem ce de fapt vedem cu ochii noștri.
    Și din câte am înțeles nu trebui să ne facem griji, că inundațiile și celelalte fenomene sunt extreme și un fapt izolat de fapt local după câte am înțeles ce nu se poate calcula după anumiți "specialiști" mediocri.
    Bine că sa luat premiu pentru un calcul oarecum "virtual" înseamnă că putem fi loviți cel mult odată în viață. Oricum suntem prea mulți pe planetă mai facem loc pentru alții care vin. (((((
    Schimbările climatice sunt aproape insesizabile după câte am înțeles raportând asta la nivelul planetei.
    Sau se ascunde un adevăr oarecum intenționat? (((De ce? ((( Simplu pentru că sistemul democratic nu are măsuri necostisitoare pentru stoparea fenomenului iar costurile sunt imense ce nu se pot susține așa că mai bine nu există sau aproape nu există.
    Ce nu recunoști nu trebui să combați. (((((

    • @em.cond2
      @em.cond2 Рік тому

      Au făcut o alegere nefericită cu acest "doctor-specialist à la Ciucă"!
      Eu aș fi explicat mai clar impactul poluării globale asupra schimbărilor climatice și a fenomenelor meteo extreme... datorită "efectului de seră", chiar și o creștere a temperaturii CU DOAR 0,5°C va conduce la dezghețul pe mii de km pătrați a permafrostului din tundra siberiană și canadiană, care se va transforma în mlaștini, iar acest fenomen va crea un EFECT DE DOMINO... adică noile mlaștini vor crește dramatic încălzirea globală, prin emisiile lor de metan, hidrogen sulfurat și bioxid de carbon... deci o creștere a temperaturii globale cu încă 1-2°C în viitor... ghețarii se vor topi, nivelul oceanului planetar va crește, orașul Sulina va fi "înghițit" de ape (dacă nu va fi protejat de diguri), la fel și 60% din Delta Dunării... toate deltele lumii (statul Bangladesh) și Insulele & atolii de corali (Maldive, Micronezia, Tuvalu, Tonga) vor dispărea sub ape... alte schimbări climatice vor deveni foarte evidente în multe regiuni ale Globului: secete și deșertificare pe noi teritorii, furtuni și inundații în zone în care acestea nu au avut loc în ultimele mii de ani... dispariția unor specii de plante și animale, care nu se vor adapta, dacă aceste schimbări climatice nu vor fi suficient de lente... dispariția albinelor din multe zone și a altor insecte polenizatoare, care (alături de secete) va conduce la recolte slabe, foamete și migrații în masă, deci o presiune demografică asupra zonelor în care vor fi luate măsuri regionale împotriva schimbărilor climatice... etc.
      Soluții sunt, întrebarea este: vor vor fi aplicate ele înainte de a fi prea târziu?

  • @valentinSibiceanu-39-tete
    @valentinSibiceanu-39-tete Рік тому

    🤣🤣🤣😅😅😅😂😂