Kiitos jaksosta! Meni tilaukseen.❤ Varsinkin tuo viimeinen pusero päälläsi on kyllä todella kaunis! Minullakin on jotkut vaatteet ongelmallisia ostaa. Jos ei yhdestä, ja ainosta, kaupasta löydy niin on lähdettävä tekemään se itse.
Kiitos kivasta jaksosta. Jos väri tosiaan on reaktiiviväri, se kiinnitetään pesuaineella. Niitä käytetään yleensä kasvikuiduille ja kiinnitetään emäksellä eli pesuaineella. Päinvastoin siis kuin happovärit. Mutta kokeilisin pestä villapesuaineella. Jos vuotaminen sillä lakkaisi. Upeita värejä kuitenkin.
No voi sentään, kuulosti siltä ettei ollut kummoinen värjäyskurssi. Kurjaa että oli huono kokemus - se nimittäin on hauskaa touhua eikä ole edes vaikeaa! Perusasiat pitää tietää, sen jälkeen niitä pystyy soveltamaan eri tekniikoita varten. Supralan-värit eivät ole minulle tuttuja. Äkkiseltään kun googlasin, sivustolla puhuttiin reaktiiviväreistä, ja se on eri juttu kuin "normi" happoväri. Reaktiiviväreillä on omat kommervenkkinsä (mm. toisinaan loputon vuotaminen) ja matalahappovärit olisivat helpompia ja suoraviivaisempia käyttää. Tunnetuimpia merkkejä Jacquard ja Dharma, joita varmaan suurin osa värjäreistäkin käyttää. Sitten on vielä Greener Shades, mutta niissä on vähemmän sävyjä ja saatavuus on huono. Saimaksen villat ovat täysin käsittelemättömiä, niissä ei ole mitään kemiallisia aineksia tai prosesseja muuten kuin hellävarainen pesu, josta Sanski on tarkka. Se Saimaksen kuitu ei ole bfl-villaa vaan juurikin leicester-nimisen lammasrodun villaa. Rodusta käytetään myös nimeä leicester longwool. Leicester-sanan sisältäviä lammasrotuja on useita. Tuo Saimaksen leicester-finull ottaa värin todella kivasti (niin lankana kuin topsinakin) vaikka ei olekaan superwash-käsitelty, se ei siis ole ollut sinun ongelmasi sitä värjätessä. En nyt viitsi koko kommenttikenttää tässä käyttää, mutta toivottavasti pääset toiselle, paremmalle kurssille. Jos haluat itse perehtyä asiaan, yksi erinomainen kanava on UA-camssa @ChemKnitsTutorials - siellä videoissa on selitetty eri kuidut, eri värit, vuotamisasioita, värjäysmatikkaa, erilaisia tekniikoita, pigmenttien eroavaisuuksia ja kaikkea ihmeellistä mitä ei ehkä äkkiseltään edes osaisi kuvitella.
Hei mä merkkaan mun villapaidoista takapuolen samalla tavalla. 😄Kiitos jaksosta! Ihanat kisut. 😻
Kiitos jaksosta! Meni tilaukseen.❤ Varsinkin tuo viimeinen pusero päälläsi on kyllä todella kaunis!
Minullakin on jotkut vaatteet ongelmallisia ostaa. Jos ei yhdestä, ja ainosta, kaupasta löydy niin on lähdettävä tekemään se itse.
Kiitos neuleseurasta! Kauniita neuleita! Ja ihanat kisut! ❤
Kiitos kivasta jaksosta. Jos väri tosiaan on reaktiiviväri, se kiinnitetään pesuaineella. Niitä käytetään yleensä kasvikuiduille ja kiinnitetään emäksellä eli pesuaineella. Päinvastoin siis kuin happovärit. Mutta kokeilisin pestä villapesuaineella. Jos vuotaminen sillä lakkaisi. Upeita värejä kuitenkin.
No voi sentään, kuulosti siltä ettei ollut kummoinen värjäyskurssi. Kurjaa että oli huono kokemus - se nimittäin on hauskaa touhua eikä ole edes vaikeaa! Perusasiat pitää tietää, sen jälkeen niitä pystyy soveltamaan eri tekniikoita varten. Supralan-värit eivät ole minulle tuttuja. Äkkiseltään kun googlasin, sivustolla puhuttiin reaktiiviväreistä, ja se on eri juttu kuin "normi" happoväri. Reaktiiviväreillä on omat kommervenkkinsä (mm. toisinaan loputon vuotaminen) ja matalahappovärit olisivat helpompia ja suoraviivaisempia käyttää. Tunnetuimpia merkkejä Jacquard ja Dharma, joita varmaan suurin osa värjäreistäkin käyttää. Sitten on vielä Greener Shades, mutta niissä on vähemmän sävyjä ja saatavuus on huono.
Saimaksen villat ovat täysin käsittelemättömiä, niissä ei ole mitään kemiallisia aineksia tai prosesseja muuten kuin hellävarainen pesu, josta Sanski on tarkka. Se Saimaksen kuitu ei ole bfl-villaa vaan juurikin leicester-nimisen lammasrodun villaa. Rodusta käytetään myös nimeä leicester longwool. Leicester-sanan sisältäviä lammasrotuja on useita. Tuo Saimaksen leicester-finull ottaa värin todella kivasti (niin lankana kuin topsinakin) vaikka ei olekaan superwash-käsitelty, se ei siis ole ollut sinun ongelmasi sitä värjätessä.
En nyt viitsi koko kommenttikenttää tässä käyttää, mutta toivottavasti pääset toiselle, paremmalle kurssille. Jos haluat itse perehtyä asiaan, yksi erinomainen kanava on UA-camssa @ChemKnitsTutorials - siellä videoissa on selitetty eri kuidut, eri värit, vuotamisasioita, värjäysmatikkaa, erilaisia tekniikoita, pigmenttien eroavaisuuksia ja kaikkea ihmeellistä mitä ei ehkä äkkiseltään edes osaisi kuvitella.
Ihanat assistentit ❤ Karstamylly hommat kiinnostaisi ja mitä sait kuiduista sekoitettua.
Kiitos maanantaiaamun neuleseurasta! Kissakontentille myös iso peukku, ihan mahtavat assarit sulla siellä 🧡