Siz ne kadar güzel bir insansınız. Sizin kanalı bugün fark ettim. Bende ziraat mühendisiyim sizi izlemek ve dinlemek ayrı bir zevk. Yüreğinize emeğinize sağlık.
you all prolly dont give a damn but does someone know of a tool to log back into an instagram account?? I somehow lost my account password. I would love any tricks you can offer me!
@@RENKLERVEZEVKLER merhabaşar selamlar hocam bana zeytin ağacı gönderirmisiniz bende size incir kızılcık ve fındık fideleri gönderebilirim hocam birde sizin gibi ilgili insanşar mutlaka bilirler o büyük ağaçların diplerş kazılır ve toprak doldurulursa diplerinden ışkınlar pürçekli fidanlar çıkıyor bu şekil yapınca pürçekleri zarar görmeden kesilip başka bir yere dikiyorum ve aşlanması gerekir hocam ben bir bir iki yıldır başladı bu işe merakım dönüşünüz için tşk ederim göndermezsenizde saygı duyarım tşk ederim
Çok faydalı bir video olmuş gene Orhan bey. Sadece aşı yapmak değil, her türlü üretmek insana mutluluk verir. Mutluluğun kaynağını sadece tüketmekte arayarak yanılıyoruz.
Elinize emeğinize sağlık çok faydalı bir video olmuş.bahçemde çok sayıda delice ağaçları mevcut bunları kökleyip yerinden kaldırıp başka bir yere dikmeyi düşünüyorum nisan ayı gibi kabul altı aşı yapılırmı bi yerini değiştirdiğim ağaçlara
Bizleri bilgilendirdiğiniz bu kadar emek harcadığınız için sağolun. bende bu yıl aşı yapmaya çalışıyorum zeytin deliceleri var ufak tefek dal gibi onlar bu yıl sürgünler verdiler onlara aşı yapmak istiyorum kalem aşısı mı daha verimli oluyor yoksa göz aşısı mı ona deneme yapmak istiyorum.
Hocam merhaba h Leonardit kaynaklı sıvı humik asit uygulaması meyve ağaçları için öneriniz nelerdir. Hayvan gübresi ile kıyası nedir. Elimizde hayvan gübresi bolca var teminde sıkıntı yok. Hangisini önerirsiniz..
Hocam saygılar geçen yıl erikk ağacımı yanlış zamanda site yönetimi kesti ve 15 yıllık ağaç küstü ve kuruyor sanırım.sizin yaptığınız gibi gövdeden kesip çoban aşısı yapmayı düşünüyorum. Sorum şu yine erik aşılamayı düşünüyorum,,yoksa başka bir aşımı yapmalıyım tutması için. Tsk ederim.
Merhabalar anlatım şekli ve içeriği olarak çok güzel videolar çekiyorsunuz.Emeğinize sağlık. Göz aşısı yapmak için alınan çelik ne kadar dayanır.Malumunuz belki gün içerisinde evden uzaktayken bulduk akşama kadar nasıl saklayalım?
RENKLER VE ZEVKLER bir sorum daha olacak resim atamadığım için mümkün olduğunca ayrıntılı anlatmaya çalışacağım.8-9 mt2 ufak bir bahçemiz var.Yalnız yaz sezonu dahil pek güneş almıyor.Yaşadığım yer ist da ve yazın inanılmaz nem olduğu için bahçe toprağı sürekli nemli ve üzeri yosunlu gibi. Toprak derinliğide bel küreğini vurunca kürek dibe kadar iniyor, ama bazı yerlerinde de mıcır yayılmış.Ve yazın inanılmaz adette sümüklü böcek oluyor.Evde otura otura bitki çiçeklerle ilgilenirken hadi domates fidesi ekelim hadi şunuda ekelim derken , o bahçeyi kafaya taktım bu sene geçti gibi ama seneye orayı değerlendirmeyi çok istiyorum.Acaba bahçe yatağı yapıp içine bahçe toprağı mı koymalıyım komple torf mu? Ve neler ekebilirim?(özellikle domates istiyorum ama)Bu konularda ki fikrinizi almak istiyorum.
Ellerinize sağlık ürününüz bol ve bereketli olsun. Benim aşı ile ilgili bir sorum olacak. Ben avokado çok seviyorum, elimde birkaçtane çekirdeği suda beklettim. İki ay filan oldu içlerinden bazıları açıldı, ama öğrendim ki suda bekletmekten ziyade direk toprağa koysam daha iyiymiş. Peki avokado nasıl aşılanır? Ben İstanbul da yaşıyorum, meyve vermesi için aşıyı nasıl yapabilirim? Böyle bir şansım var mı?
Çekirdekten yetişmiş avakado ağaçları da meyve verirler. Ama biraz yabanileşme eğilimi dolaylısıyla anaç ağacın meyvesine (Çekirdeğini ektiğiniz ağaca) tam olarak benzemeyebilir. Eğer meyvesini yediğiniz ve çekirdeğini ektiğiniz anaç ağaca tam olarak benzemesini isterseniz aşı yapmanız gerekir. Ya o ağaçtan yada ıslah edilmiş aşılı başka bir avakado ağacından numune dal parçası alıp ya kalem yada göz aşısı tekniği ile fidanınızı aşılayabilirsiniz.
Orhan hocam kabuk altı aşısını ben değişik yapıyordum yani ortadan bir çizik atıp çeliği kabuğun bir tarafına doğru yapıyordum acaba hangisi daha iyi sonuç verir teşekkürler ederim
Orhan hocam size bir sorum olacak. Yerimiz çok küçük. Her ağaçtan koyamıyoruz. Değişik meyvelerimiz olsun istiyoruz. Bu yüzden aynı ağaca farklı meyveler aşılayarak bunu yapabiliriz diye düşünüyoruz. Hangi ağaca hangi meyveler aşı yapılır? Her ağaca her meyve aşılanırmı? Aynı aileden olması zorunlumu? Eğer bu konuyla ilgili bir uygulamanız varsa video hazırlamanız çok makbule geçer. Emekleriniz için teşekkür ederiz.
Hayırlı ramazanlar diliyorum herkese.yine çok öğretici bir video hazırlamışsınız.emeğinize sağlık.buzdolabı sebzeliğinde beklettiğim kalemleri mayıs sonu hazıran belkide.kabuk aşıda kullanabilirmiyim...selamlar
Eğer ki odun kısmından sorunsuzca kaldırabiliyorsanız tabiki kullanabilirsiniz. Ama kalemdeki kabuk oduna iyice yapışmış ve kalkmıyorsa o zaman aşının tutma ihtimali düşer. Kabuk kalkmıyorsa yongalı göz aşısı şeklinde aşı yapabilirsiniz.
Eline emeğine sağlık olsun kardeşim çok güzel çekim ve anlatım teşekür ederim Tut aşı sında kesiği yaptıktan sonra tek taraf kabuk altına mı yerleştirecez orhan üstadım
Kalem aşılarının zamanı geçti artık. Şimdi göz aşısı yapabilirsiniz. Kanalımızda Göz aşılarının tüm çeşitleri tek videoda isimli bir video var. Ondan istifade edebilirsiniz.
Hocam merhaba konu ile alakalı değil ama sizden bilgi almak isterim. Bahçemde aşırı derece karınca var ve hep fidanlarımın ve fideleriöin üzerinde ne kullanmalıyım. Lütfen yardım
hocam ilk kalemi özenerek üçgen şeklinde hazırladık ama diğerlerini sizin de dediğiniz gibi yarım yamalak kesik attık. ve hepsi de tuttu. o ilk kalemin ucunu o şekilde yapmak sanırım tutunmayı kolaylaştırıyor yoksa başka bir esprisi mi var?
Size birşey sormak istiyorum abicim tarlamızda kör köstebek var ektiklerimizi yiyor ve ben çok üzülüyorum sizin deyerli bilgilerinizden yararlanmak istiyorum köstebeyin tarlamızdan gitmesi için ne yapmalıyız lütfen yardım edin teşekkür ederim
Hocam sz dha iyi bilirsnz tabi her agacin asisi farklidr belki meraktan soruyrm agaci komplle kesmek yerine dallarina islemi yapsaydk sonuc degisr mi? biz fistiklari asi yaparken dallarna yapiyrz da
Tabi o da olabilir. Ama her dala ayrı ayrı bir aşı yapmak gerekir ki bir sürü uğraş ve zaman. Ana gövdeyi kesip tek bir aşı ile ağacın komple türünü değiştirebilirsiniz. Ama ağacın birazı anaç kalsın birazına da ben aşı yapayım üzerinde iki çeşit olsun derseniz dallara ayrı aşılar yapabilirsiniz.
Hayırlı Ramazanlar abi videolarınız çok öğretici tebrik ediyorum sizi...Bizim burası çok soğuk oluyor öyle ki Nisan ayında kar yağdı ve don oldu biz bu aşıyı ne zaman yapabiliriz teşekkürler
Merhaba tekrardan ben igsaş vario mol 40 bitkisel menşeli organik gğbre ve igsaş cupper bakırlı gübre çözeltisi Aldım 1ltlik fakat bunların üzerinde kaç litre suya ne kadar uygulanacağı yazmıyor maalesef sadece vario mol40ta sebze fideletinde topraktan 1500ml/da ve yapraktan 100-150ml/da şeklinde yazıyor bakırlı gübrede sebze fidelerinde meyvenin gelişme dönemimde 300-400cc 10-15gün ara ile 2-3kez yazıyor nasıl uygulayabilecegim hakkında yardımcı olursanız çok sevinirim sizin videonuzdan sonra bunları aldım fakat kullanma şekli yazmıyor maalesef
Aşı yapılan ağacın meyvesi melez olmuyor mu? Çünkü bizim köyde ahlat ağacına armut aşılamışlar meyvesinin tadı ve şekli hem armuda hem de ahlata benziyor.
Hangi türü aşılarsanız o ağaç olur melez olmaz. Ama etrafında yakınında başka bir ağaç varsa onun çiçeklerinden tozlaşma ile döllenme gerçekleşmiş olabilir. O zaman sizin dediğiniz melezlik durumu ortaya çıkabilir. Nitekim bizim zeytinliğimizde de öylesi durumlar var. Biraz gemlik biraz ayvalık biraz domat zeytinine benzeyen ama hiç biri olmayan zeytinlerimiz var.
Orhan Hocam Merhaba; Şubat ayında diktiğiniz Böğürtlenden aynı büyüklükte almak istiyorum fakat bulamıyorum yardımcı olmanız mümkünmüdür . Teşekkür ederim
Hİç farketmez bulduğunuz bir böğürtleni dikin. Kısa sürede böğürtlen büyür ve aynı safhaya gelir. İlla büyük bulacağım diye ısrar etmeyin büyük olanların kuruma riski vardır.
Orhan Bey kardeşim Hayırlı Ramazanlar 1- Çelikte havai köklendirme ve çelikte köklendirme hanği koşullarda bekletilmeli açık ve güneşli bir alandamı yoksa güneş görmeyen bir alandamı bekletilmeli. 2- Yapmış olduğunuz aşılarda açıklayıcı bilği veriyorsunuz ama altına yapılan yorumlara cevap vermiyorsunuz. Bunun nedeni bu vidyoların geçmış tarihlerde çekilmesinden dolayımı anlayamadım. 3- Wapsat ve mesecir kullanıyormusunuz.
1) Çelikten köklendirme uygulaması yarı gölgeli yarı güneşli bir ortamda rüzgardan tamamen izole edilmiş bir ortamda ve mümkünse sera etkisi oluşturabilecek bir düzenekte bekletilmesi başarı oranını yükseltir. Suyu kararınca verimeli ve toprağın nemini muhafaza etmeli ama tamamen de bir çamur deryasına dönüştürmemelisiniz. 2) UA-cam kanalları içinde yorumlardaki sorulara en çok cevap veren geri dönüş yapan bizim kanaldır buna emin olabilirsiniz. Ama bazen yüzlerce yorum arasında kaynamış olabilir yorumunuz farkedilmemiş olabilir.
@@RENKLERVEZEVKLER meyve dalı olan sürgünlerden değil mi hocam? dalın ortasından çıkıp yukarı kaçan obur dallardan değil. ben de bugun yarın kalem aşısı yapmaya başlayacağım, muğlada yaşıyorum Fethiye. zamanlama olarak uygundur sanırım zeytinde kalem ve yarma aşı için.
@@arifkabasar2751 Kalemin meyve yada obur olması hiç farketmez yeter ki o ağacın ve türün genetik özelliklerini taşısın. Kalem Aşı için uygun zamanlar artık
Abi şimdi aşı çalışmalarımızda aşı macunu bulamazsak sutut onun yerine geçer mi çarşıda bı kaç yere baktım yok sutut size danışmadan almak istemedim aşı için fark varsa aşı macunu sipariş edecem yoksa sutut almayı düşünüyorum saygılar
Hocam sizin sayenizde armut, erik, kayısı aşısı yaptım. Çok şükür hepsi de tuttu allah sizden razi olsun... Şunu merak ediyorum tutan aşı kaç yılda meyve verir hocam ?
Sizin sayenizde başardım hocam. Badem agacina erik ve kayısı yaptim. Ağaçlar 15 yillik falan. Bu sene badem hasadını yaptiktan sonra hepsini temizleyip sadece erik ve kayisi yapmayi planlıyorum. Bir sorum daha olacakti size hocam. Elma ağacim var bahcemde fakat her sene cicek açmasına ragmen urun vermiyor. Yaninda baska elma agaci yok. Nasil bir çalışma yaparsam urun elde ederim sizce. Ağacın yaşı 15-20 senelik. Şimdiden teşekkür ederim.
Aslında o da tutmuştu hatta filiz vermeye bile başlamıştı ama domuz bahçeye zarar verirken o aşıyı da ihmal etmemiş çelikler yerinden oynayınca aşı kurudu malesef.
Orhan hocam merhaba. Ben yaklaşık 1,5 ay önce tüplü antep fıstığı fidanı almıştım. Satıcı, aşılı dedi. Ben sadece, toprağını ve saksısını değiştirdim. Ancak, bugüne kadar hiç bir gelişim olmadı. Hatta birinin yaprakları kurudu, döküldü. Burdur da yaşıyorum. Ne yapmam gerekir. Yardımcı olursanız sevinirim hocam.
Saksıda ağaç yetişmez. Yetiştirmeye çalışılırsa da böylesi sorunlar olur. En çok karşılaştığımız soru ne yazık ki budur. Saksıdaki ağacım kötü oldu yaprak döktü ne yapmalıyım. Saksıdaki ağaçların bir çoğu yapraklarını döker büyümez gelişmez. Çünkü ev ortamı onların yaşamına çok da uygun değildir. Esinti lazımdır direk güneş ışığı lazımdır geniş ve zengin bir toprak kütlesi gereklidir. Saksıdaki ağaçlarda bunlar olmayınca ister istemez sorunlar başlar. Size yapabileceğimiz tavsiye: Daha büyük bir saksıya nakledin. Kuruma belirtileri olan dalları budayın. Toprağına hayvan gübresi yada bitki besini verin. Güneş gören bir yere konumlandırın. Arada bir esinti alacak bir ortam oluşturun.
Kalem aşılarının zamanı geçti artık Mayıs Haziran aylarında göz aşısı yapabilirsiniz. Göz aşısının tüm çeşitleri tek videoda isimli çalışmamızı izleyebilirsiniz.
Sağolun Hocam. Kolaylıklar diliyorum size. Bizim manzaramızda hep bir Turizm Lisesi vardır 🤗 İnşallah bir gün uğrarım yanınıza. Hel şu sıkıntılı günler geçsin okullar açılsın da inşallah 🙏
Sa abii bnm tavugumun kuyruğu yukarı bakiyordu normal olarak ama 5 horoz vardı birgün fena darladilar garibimi sonra kesdm hepsini tabi ama o andan snra tavugumun kuyruğu düştü aşağı bakıyor düzelmiyor üç ay oldu
Malesef fazla horoz tavuklara çok eziyet ediyorlar. Bizde de geçmişte oluyordu. Artık horoz sayısını az tutmaya çalışıyoruz. Fazla horozun gideceği en güzel yer tenceredir👌 10-15 tavuğa bir horoz yeterlidir.
Orhan abi merhaba, öncelikle kanalını severek takip ediyorum. her videonu izliyorum. birçok konuda senden yeni şeyler öğreniyorum. Sneden bir ricam var. Arada videolarına yorum yapabilir miyim. Yani benim abonem çok az. Düğün çin para biriktirmem lazım ve youtubedandaha para çekme limitine bile ulaşamadım. belki senin abonelerinden 3-5 kişinin ilgisini çeker benim videolarımı da izlerler. Çok fazla bir beklentim yok ama damlaya damlaya göl olur misali biraz katkı sağlar diye umut ediyorum. Saygılar.
Gerçektende öyle. Bugün dut ve incir aşısı yapmakla uğraştım, gerçekten mutluluk duydum.
Siz ne kadar güzel bir insansınız. Sizin kanalı bugün fark ettim. Bende ziraat mühendisiyim sizi izlemek ve dinlemek ayrı bir zevk. Yüreğinize emeğinize sağlık.
Güzel duygu ve düşünceleriniz için teşekkür ederiz. 🤗🙏
Esslamunaleykum kanalıma destek olabilirmisiniz acaba
Süper
verdiyıniz bilgiler sayesinde bende kendime bir bahçe kordum sağ olun var olun
İşin sırrı severek yapmanızda olsa gerek
Tebrik ediyorum biz de sizi ve yaptığınız işi seviyoruz
Allah c.c razı olsun
Sağolun çok teşekkür ederiz. Elimizden geldiğince 🤗
Orhan Hocam, videolarınız terapi gibi geliyor bana. Elinize emeğinize sağlık.
Sağolun teşekkür ederiz. Faydalı olabiliyorsak ne mutlu bize 😊👏
Ağaçlarda aşılamanın yöntemlerini iyi bilmek lazım. Her yapılan aşı tutmaz. Emeğinize sağlık.
you all prolly dont give a damn but does someone know of a tool to log back into an instagram account??
I somehow lost my account password. I would love any tricks you can offer me!
@Otto Leonel Instablaster =)
Favorimsiniz adaşım ,köyüme göçüyorum bu yaz istanbuldan, verdiğiniz bilgiler bana çok yardımcı olacak işlerimde ,teşekkürler
Allah işinizi gücünü rast getirsin 🙏
Perdah kelimesinin ne olduğunu unutmuştuk. Unuttuklarımızı da aşıladığın için sağol güzel insan..
Aslında ne kadar zengin bir dilimiz var ama çok az kelime ile konuşuyoruz 🙄
Esslamunaleykum kanalıma destek olabilirmisiniz acaba
Tavsiye ettiğiniz aşının nasıl yapılacağını bu videodan öğrendim. Şimdi iş kaldı aşı kalemlerini bulmaya :)
MaşaAllah ya ne kadar güzel. Çok zevkle izliyorum. Allah nazardan korusun 🤲💐
Sağolun teşekkür ederiz.
@@RENKLERVEZEVKLER merhabaşar selamlar hocam bana zeytin ağacı gönderirmisiniz bende size incir kızılcık ve fındık fideleri gönderebilirim hocam birde sizin gibi ilgili insanşar mutlaka bilirler o büyük ağaçların diplerş kazılır ve toprak doldurulursa diplerinden ışkınlar pürçekli fidanlar çıkıyor bu şekil yapınca pürçekleri zarar görmeden kesilip başka bir yere dikiyorum ve aşlanması gerekir hocam ben bir bir iki yıldır başladı bu işe merakım dönüşünüz için tşk ederim göndermezsenizde saygı duyarım tşk ederim
Çok faydalı bir video olmuş gene Orhan bey. Sadece aşı yapmak değil, her türlü üretmek insana mutluluk verir. Mutluluğun kaynağını sadece tüketmekte arayarak yanılıyoruz.
Orhan bey maşallah daha önce de bu konuyla ilgili yapmış olduğunuz aşıları izledim gerçekten tebrik ederim. Allaha emanet olun
Sağolun çok teşekkür ederiz 🙏
Esslamunaleykum kanalıma destek olabilirmisiniz acaba
Sayın hocam bilgi ve çekim açısından öğretici bir çalışma olmuş emeğinize yureğinize sağlık hayırlı ramazanlar diliyorum ALLAH a emanet olun.
Teşekkür ederim sağolun. Size de hayırlı ramazanlar dilerim
@@RENKLERVEZEVKLER Eyvallah hocam ben teşekkür ederim.
Esslamunaleykum kanalıma destek olabilirmisiniz acaba
Ağzına yüreğine sağlık çok güzel anlattin
Emeğinize sağlık. Ewimde hobi olarak başladım. Teşekkürler
Yakında eve sığmazsınız size bir bahçe lazım 🤗👌
@@RENKLERVEZEVKLER teşekkürler ewin ufak bir bahçesi var idare edecez. :)
Mükemmelsin hocam gercekten de mükemmel bir adamsin
verdigin bilgiler çok faydalı abi ALLAH senden razı olsun hayırlı ramazanlar
Sağolun size de hayırlı ramazanlar dilerim 🙏
Her eve lazım böyle bir bilge. Teşekkürler. Saygılarımla 🐞 🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌹🌸🌷🌼🌻
Sağolun teşekkürler 🤗🙏
Merhaba Abi kolay gelsin ellerinize emeğinize sağlık çok başarılı bir çalışma olmuş ..,
Teşekkür ederim sayın ustam, ellerinize sağlık, Allah yar ve yardımcınız olsun, Allah yolunuzu aydın etsin.
Elinize emeğinize sağlık çok faydalı bir video olmuş.bahçemde çok sayıda delice ağaçları mevcut bunları kökleyip yerinden kaldırıp başka bir yere dikmeyi düşünüyorum nisan ayı gibi kabul altı aşı yapılırmı bi yerini değiştirdiğim ağaçlara
Eline emeğine sağlık üstadım
Hocam geçen sene tut yapmıştımya çok güzel meyvesi oldu
Maşallah tebrik ediyorum sizi 👏🎊
Elinize emeğinize sağlık... Bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkür ederiz 👍👍
Emeğinize sağlık Orhan bey,harikasınız
Sağolun teşekkür ederim 🙏 🤗
Bizleri bilgilendirdiğiniz bu kadar emek harcadığınız için sağolun. bende bu yıl aşı yapmaya çalışıyorum zeytin deliceleri var ufak tefek dal gibi onlar bu yıl sürgünler verdiler onlara aşı yapmak istiyorum kalem aşısı mı daha verimli oluyor yoksa göz aşısı mı ona deneme yapmak istiyorum.
Allah razi olsun, elinize saglik
🙏🙏🙏
Инша АЛЛОХ , МОШ АЛЛОХ , БАРАКАЛЛА
🙏🙏🙏
Mükemmel anlatım.. Tebrikler
Abim süper açıklayici bir video olmuş ellerine emegine saglikk..
🙏🙏👍
Hocam erik ağacına hangi meyveler aşılanır cevaplarsanız sevinirim saygılar 🙋🏻♂️
Orhan Bey Çorum'da bu Aşı hangi ayda yapılır verdiğiniz faydalı bilgiler için teşekkür ederim
Hocam merhaba h
Leonardit kaynaklı sıvı humik asit uygulaması meyve ağaçları için öneriniz nelerdir. Hayvan gübresi ile kıyası nedir. Elimizde hayvan gübresi bolca var teminde sıkıntı yok. Hangisini önerirsiniz..
ABI GÜZEL OLMUŞ ELİNE SALIK
👏👏🙏
Hocam saygılar geçen yıl erikk ağacımı yanlış zamanda site yönetimi kesti ve 15 yıllık ağaç küstü ve kuruyor sanırım.sizin yaptığınız gibi gövdeden kesip çoban aşısı yapmayı düşünüyorum. Sorum şu yine erik aşılamayı düşünüyorum,,yoksa başka bir aşımı yapmalıyım tutması için. Tsk ederim.
Merhabalar anlatım şekli ve içeriği olarak çok güzel videolar çekiyorsunuz.Emeğinize sağlık. Göz aşısı yapmak için alınan çelik ne kadar dayanır.Malumunuz belki gün içerisinde evden uzaktayken bulduk akşama kadar nasıl saklayalım?
Suya koyup bekletebilirsiniz yada nemlendirilmiş bir peçeteye sarın ve hava almayacak şekilde naylon poşete koyabilirsiniz
RENKLER VE ZEVKLER teşekkür ederim.
RENKLER VE ZEVKLER bir sorum daha olacak resim atamadığım için mümkün olduğunca ayrıntılı anlatmaya çalışacağım.8-9 mt2 ufak bir bahçemiz var.Yalnız yaz sezonu dahil pek güneş almıyor.Yaşadığım yer ist da ve yazın inanılmaz nem olduğu için bahçe toprağı sürekli nemli ve üzeri yosunlu gibi. Toprak derinliğide bel küreğini vurunca kürek dibe kadar iniyor, ama bazı yerlerinde de mıcır yayılmış.Ve yazın inanılmaz adette sümüklü böcek oluyor.Evde otura otura bitki çiçeklerle ilgilenirken hadi domates fidesi ekelim hadi şunuda ekelim derken , o bahçeyi kafaya taktım bu sene geçti gibi ama seneye orayı değerlendirmeyi çok istiyorum.Acaba bahçe yatağı yapıp içine bahçe toprağı mı koymalıyım komple torf mu? Ve neler ekebilirim?(özellikle domates istiyorum ama)Bu konularda ki fikrinizi almak istiyorum.
Ellerinize sağlık ürününüz bol ve bereketli olsun. Benim aşı ile ilgili bir sorum olacak. Ben avokado çok seviyorum, elimde birkaçtane çekirdeği suda beklettim. İki ay filan oldu içlerinden bazıları açıldı, ama öğrendim ki suda bekletmekten ziyade direk toprağa koysam daha iyiymiş. Peki avokado nasıl aşılanır? Ben İstanbul da yaşıyorum, meyve vermesi için aşıyı nasıl yapabilirim? Böyle bir şansım var mı?
Çekirdekten yetişmiş avakado ağaçları da meyve verirler. Ama biraz yabanileşme eğilimi dolaylısıyla anaç ağacın meyvesine (Çekirdeğini ektiğiniz ağaca) tam olarak benzemeyebilir. Eğer meyvesini yediğiniz ve çekirdeğini ektiğiniz anaç ağaca tam olarak benzemesini isterseniz aşı yapmanız gerekir. Ya o ağaçtan yada ıslah edilmiş aşılı başka bir avakado ağacından numune dal parçası alıp ya kalem yada göz aşısı tekniği ile fidanınızı aşılayabilirsiniz.
RENKLER VE ZEVKLER teşekkür ederim😊
hocam ağaç reçinesi ile aşı macunu yapmak mümkün mü ? ya da aşı macununu kendimiz nasıl yapabiliriz? yardımcı olursanız sevinirim.
Orhan hocam kabuk altı aşısını ben değişik yapıyordum yani ortadan bir çizik atıp çeliği kabuğun bir tarafına doğru yapıyordum acaba hangisi daha iyi sonuç verir teşekkürler ederim
Gözəl olmuş. Çox lazımlı və öyrədici məlumatlar alırıq sizdən. Yorulmayasınız.
Esslamunaleykum kanalıma destek olabilirmisiniz acaba
Allah razı olsun Hocam
Merhaba Orhan bey, çok sevdiyimiz ve çok kaliteli bir uzümü başqa bir üzüme aşilamak istiyorum nasil yapsam iyi olur
Gövdesi 6 cm çapında olan bir ağaca en fazla kaç cm lik bir kalem kullanabiliriz, tek kalem kullanacam hocam. Teşekkürler
Orhan hocam size bir sorum olacak. Yerimiz çok küçük. Her ağaçtan koyamıyoruz. Değişik meyvelerimiz olsun istiyoruz. Bu yüzden aynı ağaca farklı meyveler aşılayarak bunu yapabiliriz diye düşünüyoruz. Hangi ağaca hangi meyveler aşı yapılır? Her ağaca her meyve aşılanırmı? Aynı aileden olması zorunlumu? Eğer bu konuyla ilgili bir uygulamanız varsa video hazırlamanız çok makbule geçer. Emekleriniz için teşekkür ederiz.
Atatürk çiçeği ile ilgili de bir video bekliyoruz mutlaka👏
Ya o çiçeği almak gerekiyor önce. Sık gittiğimiz peyzajcıda vardır getirmiştir artık ama bir fırsat olmadı.
@@RENKLERVEZEVKLER tamam bekleriz biz 😁 sağolun
Öğretici çalışma olmuş tskler
👏🙏
Bunda zeytine zeytin mi aşılanır peki hocam? Mesela bende güzel bir kiraz var onu dut anaça aşılayabilir miyim
meyveyi kaç yıl sonra alabılrıız bu yöntemle benım ağaçlarım rahat 40 yıllık var gövdeleri bir insan gövdesi kadar
Hayırlı ramazanlar diliyorum herkese.yine çok öğretici bir video hazırlamışsınız.emeğinize sağlık.buzdolabı sebzeliğinde beklettiğim kalemleri mayıs sonu hazıran belkide.kabuk aşıda kullanabilirmiyim...selamlar
Daha iyi oluyor
Eğer ki odun kısmından sorunsuzca kaldırabiliyorsanız tabiki kullanabilirsiniz. Ama kalemdeki kabuk oduna iyice yapışmış ve kalkmıyorsa o zaman aşının tutma ihtimali düşer. Kabuk kalkmıyorsa yongalı göz aşısı şeklinde aşı yapabilirsiniz.
@@RENKLERVEZEVKLER çok teşekkür ederim..hayırlı akşamlar
orhan hocam selamlar,kışın kalemler açıkta olunca kurumaz mı,,kapatmamız gerekir mi,,teşekkür ederim
Hocam bu yaptığınız aşıda anaca kalemleri yerleştirdikten sonra ceviz aşırımdaki gibi toprakla kapatsaydık da olurmuydu?
Eline emeğine sağlık olsun kardeşim çok güzel çekim ve anlatım teşekür ederim
Tut aşı sında kesiği yaptıktan sonra tek taraf kabuk altına mı yerleştirecez orhan üstadım
ua-cam.com/video/eKRncpdtgoo/v-deo.html
Güzel çalışma oldu
Sağolun. Güzel çalışmalar 5 ayda ortaya çıkıyor işte böyle 👌
Ustadım,eline sağluk. Aşıladığınız ağaç kalınlığında zeytinim var mayıs başındayız nasıl aşı yapabiliz?
Kalem aşılarının zamanı geçti artık. Şimdi göz aşısı yapabilirsiniz. Kanalımızda Göz aşılarının tüm çeşitleri tek videoda isimli bir video var. Ondan istifade edebilirsiniz.
Merhaba,bu mevsimde yani mayıs sonunda aşı yapılır mı?İğde ağacına erik veya kayısı aşılanır mı?
Mayıs Haziran aylarında kalem aşısı değil de göz aşıları yapılır. İğde ağacına iğde ve Hünnap aşılanır başka bir ağaç çeşiti aşılanmaz.
Kolay gelsin iyi günler süper bir paylaşım destek için bekliyorum ben hediyelerimi bıraktım🎁🎁🎁👍👍👍
Bahçemde yabani dut ağacı var ona hangi meyvenin aşısı yapılır
Hocam merhaba konu ile alakalı değil ama sizden bilgi almak isterim. Bahçemde aşırı derece karınca var ve hep fidanlarımın ve fideleriöin üzerinde ne kullanmalıyım. Lütfen yardım
hocam ilk kalemi özenerek üçgen şeklinde hazırladık ama diğerlerini sizin de dediğiniz gibi yarım yamalak kesik attık. ve hepsi de tuttu. o ilk kalemin ucunu o şekilde yapmak sanırım tutunmayı kolaylaştırıyor yoksa başka bir esprisi mi var?
Hocam macun, sutut, deniz tutkalı dışında mastik silikon (beyaz olanı) kullanabilir miyiz
Evet olabilir
Size birşey sormak istiyorum abicim tarlamızda kör köstebek var ektiklerimizi yiyor ve ben çok üzülüyorum sizin deyerli bilgilerinizden yararlanmak istiyorum köstebeyin tarlamızdan gitmesi için ne yapmalıyız lütfen yardım edin teşekkür ederim
Hocam sz dha iyi bilirsnz tabi her agacin asisi farklidr belki meraktan soruyrm agaci komplle kesmek yerine dallarina islemi yapsaydk sonuc degisr mi? biz fistiklari asi yaparken dallarna yapiyrz da
Tabi o da olabilir. Ama her dala ayrı ayrı bir aşı yapmak gerekir ki bir sürü uğraş ve zaman. Ana gövdeyi kesip tek bir aşı ile ağacın komple türünü değiştirebilirsiniz. Ama ağacın birazı anaç kalsın birazına da ben aşı yapayım üzerinde iki çeşit olsun derseniz dallara ayrı aşılar yapabilirsiniz.
Hayırlı Ramazanlar abi videolarınız çok öğretici tebrik ediyorum sizi...Bizim burası çok soğuk oluyor öyle ki Nisan ayında kar yağdı ve don oldu biz bu aşıyı ne zaman yapabiliriz teşekkürler
Nerde yaşıyorsunuz? Eğer aşı yapacağınız ağaçlar çiçek açıp uyanmamışsa kalem aşıları yapılablir.
Afyonkarahisar da ama ağaçlar uyanmadan soğuk öldürdü zaten gözleri
Maşallah hocam harika anlatıyorsunuz icanadoluda enson kalem aşı nezaman yapılabilir
Ağaçlar çiçek açmadan iki hafta önce. Kalem aşıları zamanı geçti. Mayıs Haziran aylarında göz aşıları yaparsınız artık.
Esslamunaleykum kanalıma destek olabilirmisiniz acaba
Merhaba tekrardan ben igsaş vario mol 40 bitkisel menşeli organik gğbre ve igsaş cupper bakırlı gübre çözeltisi Aldım 1ltlik fakat bunların üzerinde kaç litre suya ne kadar uygulanacağı yazmıyor maalesef sadece vario mol40ta sebze fideletinde topraktan 1500ml/da ve yapraktan 100-150ml/da şeklinde yazıyor bakırlı gübrede sebze fidelerinde meyvenin gelişme dönemimde 300-400cc 10-15gün ara ile 2-3kez yazıyor nasıl uygulayabilecegim hakkında yardımcı olursanız çok sevinirim sizin videonuzdan sonra bunları aldım fakat kullanma şekli yazmıyor maalesef
Cevap Yazarsanız Çok Sevinirim
2 li karma aşı (veba bronşit) yapcam fakat ama hayvanlarda bronşit var bronşit olan ölür dediler doğrumu
Aşı yapılan ağacın meyvesi melez olmuyor mu? Çünkü bizim köyde ahlat ağacına armut aşılamışlar meyvesinin tadı ve şekli hem armuda hem de ahlata benziyor.
Hangi türü aşılarsanız o ağaç olur melez olmaz. Ama etrafında yakınında başka bir ağaç varsa onun çiçeklerinden tozlaşma ile döllenme gerçekleşmiş olabilir. O zaman sizin dediğiniz melezlik durumu ortaya çıkabilir. Nitekim bizim zeytinliğimizde de öylesi durumlar var. Biraz gemlik biraz ayvalık biraz domat zeytinine benzeyen ama hiç biri olmayan zeytinlerimiz var.
Hocam biz kasımda zeytin aşısı yaptık coban kalem tutarı aldeniz ikliminde
Orhan Hocam Merhaba;
Şubat ayında diktiğiniz Böğürtlenden aynı büyüklükte almak istiyorum fakat bulamıyorum yardımcı olmanız mümkünmüdür . Teşekkür ederim
Hİç farketmez bulduğunuz bir böğürtleni dikin. Kısa sürede böğürtlen büyür ve aynı safhaya gelir. İlla büyük bulacağım diye ısrar etmeyin büyük olanların kuruma riski vardır.
Orhan Bey kardeşim Hayırlı Ramazanlar
1- Çelikte havai köklendirme ve çelikte köklendirme hanği koşullarda bekletilmeli açık ve güneşli bir alandamı yoksa güneş görmeyen bir alandamı bekletilmeli.
2- Yapmış olduğunuz aşılarda açıklayıcı bilği veriyorsunuz ama altına yapılan yorumlara cevap vermiyorsunuz. Bunun nedeni bu vidyoların geçmış tarihlerde çekilmesinden dolayımı anlayamadım.
3- Wapsat ve mesecir kullanıyormusunuz.
1) Çelikten köklendirme uygulaması yarı gölgeli yarı güneşli bir ortamda rüzgardan tamamen izole edilmiş bir ortamda ve mümkünse sera etkisi oluşturabilecek bir düzenekte bekletilmesi başarı oranını yükseltir. Suyu kararınca verimeli ve toprağın nemini muhafaza etmeli ama tamamen de bir çamur deryasına dönüştürmemelisiniz.
2) UA-cam kanalları içinde yorumlardaki sorulara en çok cevap veren geri dönüş yapan bizim kanaldır buna emin olabilirsiniz. Ama bazen yüzlerce yorum arasında kaynamış olabilir yorumunuz farkedilmemiş olabilir.
Esslamunaleykum kanalıma destek olabilirmisiniz acaba
Hocam narı hangi ağaca aşılayabilirim?
Abi tavukların tamamını çekermisin🐓🐓🐔🐣
Bizim tavukların size selamı var 😅👋
@@RENKLERVEZEVKLER 😁😁😁😁😁
Tamam abii aleykümselam🐣🐣🐣
Esslamunaleykum kanalıma destek olabilirmisiniz acaba
Abi kolay gelsin 💚♥️
Sağolun çok teşekkür ederim 🙏 💮🌱
Orham hocam hayırlı ramazanlar bu aşı hangi mevsim veya nezaman yapmalıyız.
Sonbahardan erken ilkbahar dönemine kadar yapılabilir. Kalem aşı zamanı geçti şimdi göz aşısı yapabilirsiniz.
Portakala yapılır mı ayni sekil sadece Aralık tami tutuyor
Mart ayında da yapabilirsiniz. Aynı şekilde narenciye ağaçlarına da aşı yapabilirsiniz.
sececeğimiz kalemi, hangi dallardan almamız gerekiyor?
1 yıllık genç sürgünlerden kurşun kalem yada parmak kalınlığında olan sürgünlerden kalem almak en idealidir.
@@RENKLERVEZEVKLER meyve dalı olan sürgünlerden değil mi hocam? dalın ortasından çıkıp yukarı kaçan obur dallardan değil. ben de bugun yarın kalem aşısı yapmaya başlayacağım, muğlada yaşıyorum Fethiye. zamanlama olarak uygundur sanırım zeytinde kalem ve yarma aşı için.
@@arifkabasar2751 Kalemin meyve yada obur olması hiç farketmez yeter ki o ağacın ve türün genetik özelliklerini taşısın. Kalem Aşı için uygun zamanlar artık
Özellikle hintleri çek abiiiiii...
Dün Hintler vardı yayında.
Abi şimdi aşı çalışmalarımızda aşı macunu bulamazsak sutut onun yerine geçer mi çarşıda bı kaç yere baktım yok sutut size danışmadan almak istemedim aşı için fark varsa aşı macunu sipariş edecem yoksa sutut almayı düşünüyorum saygılar
Sutut suset sukes gibi ahşap koruyucular olur. Ayrıca deniz tutkalı da kullanabilirsiniz
Hocam sizin sayenizde armut, erik, kayısı aşısı yaptım. Çok şükür hepsi de tuttu allah sizden razi olsun... Şunu merak ediyorum tutan aşı kaç yılda meyve verir hocam ?
Ayrıca yabani bir ağaç vardı ne olduğunu bilmiyorum onada armut aşısı yaptim oda tuttu. Allah sizden razı olsun hocam 😊
Sizi tebrik ediyorum. Tutmuş bir aşı anaç kökün kuvvetine ve büyüme performansına göre değişmekle birlikte 3-4 yıl sonra meyveye oturur.
Sizin sayenizde başardım hocam. Badem agacina erik ve kayısı yaptim. Ağaçlar 15 yillik falan. Bu sene badem hasadını yaptiktan sonra hepsini temizleyip sadece erik ve kayisi yapmayi planlıyorum. Bir sorum daha olacakti size hocam. Elma ağacim var bahcemde fakat her sene cicek açmasına ragmen urun vermiyor. Yaninda baska elma agaci yok. Nasil bir çalışma yaparsam urun elde ederim sizce. Ağacın yaşı 15-20 senelik. Şimdiden teşekkür ederim.
Very Good
👍👍
Hocam şubat ayının başında delice zeytini diktim açıldılar şimdi onlara aşı yapabilirmiyim size kibristan yazıyorum
Göz aşısı yapabilirsiniz.
S.a. Hocam 13.07 deki daha önceki (kakma aşı) yapmış olduğunuz aşı tutmamış gibi görünüyor niçin tutmamış acaba bilgi verirseniz sevinirim saygılarla
Aslında o da tutmuştu hatta filiz vermeye bile başlamıştı ama domuz bahçeye zarar verirken o aşıyı da ihmal etmemiş çelikler yerinden oynayınca aşı kurudu malesef.
@@RENKLERVEZEVKLER Çok üzüldüm hocam emeğiniz gitmiş. Ama demekki nasip değilmiş. Saygılarla, sizi takip etmeye devam ediyoruz
İzlemeden👍✔️
Teşekkürler sağolun
Orhan hocam merhaba. Ben yaklaşık 1,5 ay önce tüplü antep fıstığı fidanı almıştım. Satıcı, aşılı dedi. Ben sadece, toprağını ve saksısını değiştirdim. Ancak, bugüne kadar hiç bir gelişim olmadı. Hatta birinin yaprakları kurudu, döküldü. Burdur da yaşıyorum. Ne yapmam gerekir. Yardımcı olursanız sevinirim hocam.
Saksıda ağaç yetişmez. Yetiştirmeye çalışılırsa da böylesi sorunlar olur. En çok karşılaştığımız soru ne yazık ki budur. Saksıdaki ağacım kötü oldu yaprak döktü ne yapmalıyım. Saksıdaki ağaçların bir çoğu yapraklarını döker büyümez gelişmez. Çünkü ev ortamı onların yaşamına çok da uygun değildir. Esinti lazımdır direk güneş ışığı lazımdır geniş ve zengin bir toprak kütlesi gereklidir. Saksıdaki ağaçlarda bunlar olmayınca ister istemez sorunlar başlar. Size yapabileceğimiz tavsiye: Daha büyük bir saksıya nakledin. Kuruma belirtileri olan dalları budayın. Toprağına hayvan gübresi yada bitki besini verin. Güneş gören bir yere konumlandırın. Arada bir esinti alacak bir ortam oluşturun.
@@RENKLERVEZEVKLER verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim hocam. (saksılar büyük, içeride değil, terasta hocam. Güneş ve esinti ortamı mevcut)
👌👏👏
🙏
Hocam konyada yaşıyorum kış için yeşil zeytin kuruyoruz, zeytin bulmakta zorlanıyorum yardımcı ola bilir misiniz
Zeytin zamanı gelsin. Elimizde olursa yardımcı olmaya çalışırız.
Hocam. Ben. Konyadayım. Ağaçlar. Çiçek. Açtı. Çiçek. Olmayan. Sürgünlerden. Aşı. Yapabilirmiyim
Kalem aşılarının zamanı geçti artık Mayıs Haziran aylarında göz aşısı yapabilirsiniz. Göz aşısının tüm çeşitleri tek videoda isimli çalışmamızı izleyebilirsiniz.
Hocam bu ağaç eski büyüklüğe nezaman gelir
Yaklaşık 3-4 senede
abi merhaba çekirdekten yetiştirdiğim bir limon fidesi var aşı yapmak istiyorum masrafi bana ait olmak uzere kalem gönderirmisin
Olabilir bize sosyal medya aracılığı ile ulaşın 👍
Hocam şimdi olurumu zeytin yapsam
Şimdi zeytin göz aşısı olur. Yakında bir de göz aşıları ile ilgili video yayınlayalım.
@@RENKLERVEZEVKLER sagolun hocam iyiki varsınız selam olsun demreden Silifke taşucuna
Abi senin sosyal medya hesabin varmi sana nasil ulasabilirim sana bir kaç tane meyve ağacı gosterecem
Bize soysal medya aracılığı ile ulaşabilirsiniz. Kanalımızın Hakkında kısmına bakınız. Orada ilgili sosyal medya linkleri mevcuttur.
🌿🌿🌿
❤❤❤
Hocam amerikan fısfıs ördeği besle çok sessiz ve suya fazla ihtiyacı yok
Orhan hocam turizm lisesindeyiz çaya buyur gel çay içelim
Sağolun Hocam. Kolaylıklar diliyorum size. Bizim manzaramızda hep bir Turizm Lisesi vardır 🤗 İnşallah bir gün uğrarım yanınıza. Hel şu sıkıntılı günler geçsin okullar açılsın da inşallah 🙏
👏👏👌
🙏🙏
👌👍👏
Sağolun
Sa abii bnm tavugumun kuyruğu yukarı bakiyordu normal olarak ama 5 horoz vardı birgün fena darladilar garibimi sonra kesdm hepsini tabi ama o andan snra tavugumun kuyruğu düştü aşağı bakıyor düzelmiyor üç ay oldu
Malesef fazla horoz tavuklara çok eziyet ediyorlar. Bizde de geçmişte oluyordu. Artık horoz sayısını az tutmaya çalışıyoruz. Fazla horozun gideceği en güzel yer tenceredir👌 10-15 tavuğa bir horoz yeterlidir.
KÜÇÜK MEYVESI OLAN AGACIN DALINDAN BASKA AĞACA AŞI YAPSAM MEYVE KÜÇÜK OLUR YOKSA BÜYÜK ?
Aynı olur. Damızlık olarak kullandığınız ağaç özellikleri ne ise aşı yaptığınızda da aynısı çıkar.
Orhan abi merhaba, öncelikle kanalını severek takip ediyorum. her videonu izliyorum. birçok konuda senden yeni şeyler öğreniyorum. Sneden bir ricam var. Arada videolarına yorum yapabilir miyim. Yani benim abonem çok az. Düğün çin para biriktirmem lazım ve youtubedandaha para çekme limitine bile ulaşamadım. belki senin abonelerinden 3-5 kişinin ilgisini çeker benim videolarımı da izlerler. Çok fazla bir beklentim yok ama damlaya damlaya göl olur misali biraz katkı sağlar diye umut ediyorum. Saygılar.
Meyve vermeye başladı mı acaba ...
Domuzlar kırdı bazı dalları. Yeniden toparladı inşallah önümüzdeki sene ilk meyvelerini verecektir