KIINA - kannattaako siihen sijoittaa?
Вставка
- Опубліковано 1 лис 2024
- Aasian taloudet sarjan osa1 käsittelee Kiinan taloutta ja sitä, kannattaako Kiinaan sijoittaa. Videolla käydään läpi niin Kiinan talouden historiaa, nykytilaa kuin tulevaisuuden näkymiä. Mukana niin faktatietoa kuin omia ajatuksiani aiheesta. Videon fokus on erityisesti pitkän aikavälin näkymissä. Mikään videolla mainittu ei ole tarkoitettu sijoitussuositukseksi, eikä videon sisältöä tule tulkita sijoitussuositukseksi.
Mahdolliset mainoslinkit kuvauksessa on merkitty ✨merkillä
SARJAN MUUT OSAT:
💎 Aasian taloudet osa2 Japani (tulossa)
💎 Aasian taloudet osa3 Muut Aasian maat ja katsaus Aasiaan kokonaisuutena (tulossa)
TILAA KANAVA ILMAISEKSI!
💎 Tilaa kanava UA-camssa: www.youtube.co...
💎 Tilaa kanavan uutiskirje ja saat listan 50 tavasta tehdä sivutuloja liittymislahjana: sivutulojaym.w...
💎 Instagram: / sivutulojajasijoituksia
💎 TikTok: / sivutulojajasijoituksia
KANAVAN SOITTOLISTOJA:
💎 Kaikki sijoitusaiheiset videot: • Sijoitusvideoita
💎 Sivutuloaiheiset videot: • Sivutulonlähteitä
💎 Säästämisaiheiset videot: • Säästövinkkejä
💎 Vinkkejä talouden hallintaan ja tienaamiseen: • Talouden hallinta ja t...
MUUTA HYÖDYLLISTÄ:
💎 Osallistu sijoitustapahtumiin: sivutulojaym.w...
✨ Avaa maksuton osake- ja rahastosalkku Nordnetiin sekä tutustu korkoa korolle laskuriin: aslinkhub.com/...
Huom! Sijoittamiseen osake- ja pääomamarkkinoilla liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi nousta tai laskea, ja sijoittaja voi menettää sijoittamansa pääoman kokonaan. Historiallinen tuotto ja kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.
✨ Shoppaile edullista hävikkiruokaa Matsmartilta: in.matsmart.fi...
#Kiina #Aasia #sijoittaminen
⬇️ Kerro kommenteissa ajatuksesi Kiinasta sekä toiveesi tuleviin videoihin!
Kiina on sekä uhka että mahdollisuus. Kiitos videosta! 👍
Kiinalla on myös tänään paljon velkaa. Vielä vuonna 2008, kun maailman talous kaatui, Kiinalla ei ollut velkaa merkittävissä määrin vaan Kiinalla oli paljon rahaa säästössä. Mutta Kiina alkoi tuhlaamaan ja velkaantui kuten länsimaailma. Kun tuleva talouden romahdus iskee, niin Kiina ei ole auttamassa maailman taloutta eikä ole pelastaja. Ketään ei jää jäljelle tulevassa talouden romahduksessa. Fed ja muut keskuspankit printtaavat rahaa tyhjästä niin paljon kuin pystyvät. Hallitukset kaikkialla länsimaissa tuhlaavat niin paljon kuin pystyvät. Mutta markkinat kertovat, että emme haluaa tätä Fedin roskaa enää. Fed printtaa tätä paperirahaa ja lainaa kaikkialle.
@@TappioLopullinen-us8dx Hyvä nosto tuo Kiinan velkaantuneisuus, kiitos. Kiinnostava kyllä myös nähdä, mitä seuraavassa romahduksessa tapahtuu. Maailmassa on kyllä yhä muita vähemmän velkaisia talouksia kuin Kiina ja myös kovempaa kasvavia talouksia. Kiinan varaan tuskin maailman talouskasvua voi yhtä paljon enää laskea.
Tässä ei kyllä oikein perustella mitenkään, miksi Kiinaan kannattaisi tai ei kannattaisi sijoittaa talousmielessä pl. poliittinen riski. Jos siis oletetaan että sijoittaminen tarkoittaa osakkeisiin tai rahastoihin sijoittamista.
Aika harvalla katsojalla lienee omaa tehdasta, jonka voisi siirtää Kiinaan. Rakennuskuplaakaan ei taidettu edes mainita, vaikka sillä varmaan on jatkossa iso merkitys Kiinan markkinoihin.
Lisäksi asiavirhe väestönkasvusta. Kiinan väestö on aivan näillä hetkillä saavuttamassa tai jo saavuttanut huippunsa ja vain laskee tulevaisuudessa.
@@Andyofwasa kiitos kommentistasi. Jos ostat osakkeita tai rahastoja, ostat osan liiketoimintaa. Liiketoiminnan riskit ovat siten relevantteja. Eli, jos ostat vaikka rahastoa, jossa on kiinalaista teollisuutta, on varsin olennaista haluavatko yritykset asioida omistamiesi yhtiöiden kanssa. Toki, jos olisit siirtämässä omaa tehdasta Kiinaan niin myös silloin mainitut asiat ovat relevantteja, mutta yhtälailla taloudelliset ja esimerkiksi eettiset näkökulmat ovat relevantteja vaikka sijoitus olisi osakkeiden tai rahastojen kautta.