TÜBİTAK FİNALİSTLERİNİN PROJELERİNİ İNCELEDİK! | Organik Hoşaf Projesi Kime Ait?

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 19 жов 2024
  • #akademiklink #tübitak #project
    AkademikLink olarak, bu videoda ortaokul ve lise Tübitak final projelerinin sergilendiği alandan sizlerleyiz! ✨ Genç arkadaşlarımızın projeleri neler; hangi konulara parmak basıyorlar? Hoşaf projesi gerçek mi? Tübitak projelerine katılmanın nasıl avantajları var? Gelin, her zamanki gibi lafı eğip bükmeden direkt olarak tüm detayları konuşalım! 👆🏻
    📌Katıl butonu ile hem ekibimize hem de babişko asumanlar ile savaşımıza destek olmak için: / @akademiklink
    📌 Akademiklink.net web sitemizde yer alan anketlerin linkleri 🔽 akademiklink.n...
    ◼ Twitch yayınlarımızı takip etmek için: / akademik_link
    🔸 Tüm sosyal medya hesaplarımız: campsite.bio/a...
    🔸 Kısa sürede Türkiye’nin En Çok Dinlenen podcastlerinden biri olduk çünkü Podcast için Muhteşem içerikler üretiyoruz :) ( Dinleyen pişman olmaz öyle de İDDİALIYIZ!)
    Spotify üzerinden dinlemek için: open.spotify.c...
    🔸 Apple podcast üzerinden dinlemek için: podcasts.apple...
    🔸 Tamamen ücretsiz olarak Google Podcast üzerinden dinlemek: podcasts.googl...

КОМЕНТАРІ • 406

  • @star.scorpion
    @star.scorpion Рік тому +75

    Discord Sunucusuna Katılmayan Kaldı Mı?

    • @cimilee
      @cimilee Рік тому +2

      Ben

    • @AkademikLink
      @AkademikLink  Рік тому +17

      Kalmadıysa buyurun gelin güzel bir ortamımız var :) (yine link paylaşmadık gördüğünüz üzere :)) Edit: discord.com/invite/yfKwaE5wTv gördüğünüz gibi artık link bile var (umarım doğru linktir)

    • @yusufziyaa
      @yusufziyaa Рік тому +3

      zort

    • @arda7203
      @arda7203 Рік тому +1

      @@AkademikLink gelesim var liink atın hocam hocam

    • @bera2365
      @bera2365 Рік тому +1

      @@AkademikLink link yok nasıl gelicez

  • @mehmetrasitozturkmr6870
    @mehmetrasitozturkmr6870 Рік тому +329

    Selamlar ben Raşit ilk hocamın geldiği ve anlına elektrot yapıştıranım :) Şunu söylemek istiyorum ki hocamız hepimizi dakikalarca sıkılmadan dinledi bizlere umut aşısı olduğu için kendisine bir daha çok teşekkür ederim

    • @israfilkapan6229
      @israfilkapan6229 Рік тому +14

      Bize bu gururu yaşatığınız için asıl ben teşekkür ediyorum

    • @AkademikLink
      @AkademikLink  Рік тому +91

      Hocam senin hakkında şikayetimi Cimer'e yazdım etik izinlerin olmadığı için :) ))) Yolun Eskişehir'e düşerse bekliyorum mutlaka...

    • @emrekarakurt8601
      @emrekarakurt8601 Рік тому

      Aleyküm selam

    • @ayseguldeniz911
      @ayseguldeniz911 Рік тому +1

      Bizim sizleri dinlememiz lazım artık, sıra sizde🎉

    • @vforvendettaaa
      @vforvendettaaa 11 місяців тому

      ​@@AkademikLinkayıp oldu hocamm

  • @fenciharunhoca9859
    @fenciharunhoca9859 Рік тому +89

    2007 den beri bu yarışmaya katılıyorum. Defalarca Bölge ve Türkiye dereceleri aldım. Yarışmaya katıldığım öğrencilerde hayatları boyunca unutamayacakları bir iz bıraktığım içim mutluyum ve mümkünse bütün öğrencilerin bu deneyimi yaşamasını isterim.

    • @kedi776
      @kedi776 Рік тому

      Hangi üniversitede hangi bölümü okudun acaba?

    • @fenciharunhoca9859
      @fenciharunhoca9859 Рік тому +3

      @@kedi776 bunun bir önemi olduğunu düşünmüyorum, ama yine de öğrenmek istersen Hacettepe Üniversitesi Fen Bilgisi Öğretmenliği

    • @yusufcr7688
      @yusufcr7688 Рік тому +3

      @@fenciharunhoca9859 Hangi lisedesinız diye sormak daha akıllıca olurdu tebrikler hocam

    • @egegozuadf452
      @egegozuadf452 Рік тому +3

      İyi ki varsınız hocam. Gerçekten o kadar sürü gibi kendi halimizdeyiz ki. Lise dönemimde bir kere laboratuara sokan kimya ve biyoloji hocalarımı asla unutamıyorum, ne büyük zevkti. Yani kim bu ezici çoğunluğu kuru ve heyecansız olan eğitimi bize sunduysa yani lanet olsun. En büyük dert uslu bir öğrenci olmamız.

    • @rengarenkkitaplar
      @rengarenkkitaplar Рік тому

      Hocam e-postanızı bırakırsanız eğer size yazıp bilgi almak istiyorum.

  • @imcevik
    @imcevik Рік тому +63

    2019 yılında ben de TÜBİTAK finalinde ulusal derece alıp ISEF'te Matematik dalında ülkemizi temsil etme fırsatı yakalamıştım. Geçen birkaç yılın ardından hem ulusal hem uluslararası katılımlı projelerimizin kalitelerinde ciddi bir artış olduğunu ve bunun da elde edilen başarılara büyük ölçüde yansıdığını görüyorum. 5-6 yıl önce ilk proje yapma ilgim uyandığında ödül almak, yurt dışına çıkmak gibi hayallerim bile yoktu. Ancak o dönem harcadığım emek ve kazandığım deneyimlerle şu an akademik ve kariyer anlamında kendime çok önemli yetkinlikler kazandırdığımı görüyorum. Genç arkadaşlarımızın bizlerin çok ötesinde başarıları beni gerçekten çok gururlandırıyor. Çok uzun olmayacak bir sürenin ardından hep birlikte Türkiye'de bilim ve araştırma ekosisteminde çok önemli başarılara imza atacağımıza inanıyorum.

    • @wissenschaftlerin
      @wissenschaftlerin Рік тому +1

      Selam İbrahim liderim seni burada görmek mutlu etti 😇

    • @daphneonsoli
      @daphneonsoli 11 місяців тому

      Merhaba ben de proje hazırlamak istiyorum ama çevremde hiç proje hazırlayan ve beni destekleyebilecek kişi yok. Bana biraz yardımcı olur musunuz?

    • @imcevik
      @imcevik 11 місяців тому +2

      @@daphneonsoli Çevrenizde projeyi birlikte hazırlayacağınız bir takım arkadaşınızın olmaması problem değil. Hatta bazen tek başına hazırlanmak daha verimli de olabiliyor, sadece biraz daha yoğun çalışmanız gerekebilir. Ancak proje hazırlama konusunda tercihen deneyimli bir danışman hoca bulmanın önemli olduğunu düşünüyorum. Bu konuda okulunuzdaki hocalarla konuşabilirsiniz, okulunuzda bulamama durumunda bildiğim kadarıyla başka kurumlardan öğretmenler de danışman olabiliyorlar.
      Danışman önemli bir faktör olsa da her konuda kendi başına gayret gösterip öğrenmek bence çok kıymetli. Proje hazırlama süreçleriyle ilgili artık çok fazla içerik bulmak mümkün. Öncelikle bunları değerlendirerek süreçle ilgili daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz. Başta literatür tarama ve yazmayla ilgili videolarla başlamanın faydalı olacağını düşünüyorum.
      Proje yarışmasının amacı öğrenmek bu sebeple tek başınıza da olsanız, danışman bulamasanız da kendi başınıza bu videoları vs. kullanarak bu dönem bence muhakkak bir başvuru yapmalısınız. Bu sayede süreçle ilgili kazandığınız deneyimin üstüne bir şeyler koyarak seneye daha iyisini yapabilirsiniz.

    • @cinarsinan
      @cinarsinan 5 місяців тому +1

      Bir eğitimci olarak, şikayet etmeyip çalışıp başardığınız için sizi tebrik ederim.

  • @alirizaseydi7244
    @alirizaseydi7244 Рік тому +27

    Yaşamın en kıymetli zamanları (yaklaşık 5-25 yaşları arası) okullarda yaşama hazırlıkla geçiyor. Bu süreçte yaşama hazırlık yapmaktan onu yaşamaya pek fırsat kalmıyor. Proje etkinlikleri iyi uygulanırsa bu handikaba karşı alternatif olabilir. Projeler sayesinde öğretmen ve öğrenciler hem birlikte öğrenip hem de yaşama katkılar sunan yeni ürünler ortaya koyabilmekteler.

  • @hic
    @hic Рік тому +8

    Kanalında bir çok şeyi tenkit edebilen insan. Tenkit kelimesinin kökü " nakit" ten gelir. Nakit, değer demektir. Eğer ön yargıları yıkıp tenkiti olumsuz düşünmezsek kendimizi nakitlendirebiliriz. Yani kendimize değer katarız. Toplumdaki eksikleri ve yanlışları esprili bir şekilde tenkit etmeye ve buralara dikkat çekmeye devam. Videonuzda bize de yer verdiğiniz için teşekkür ederiz hocam.👏👏👍

  • @AIwithEren2023
    @AIwithEren2023 Рік тому +72

    Organik Hoşaf meselesini olayı bilmeyenlere açıklayayım. TRT'de düzenlenen bir Girişimcilik(bakın bilim değil) yarışmasında birden fazla proje yarışıyordu. Bir grup ayran gibi hoşaf'ın da paketlenip katkısız olarak halka sunulması ile ilgili bir proje hazırlamış. Bu proje aynı yarışmada bulunan diğer projelerden daha çok beğenildi ve hafta birincisi seçildi(yarışma birincisi değil). Girişimcilik çok yeni bir şey bulup bunu ürünleştirmek değil, yeni bir fikirle ürün SATABİLMEK. O nedenle o yarışmada daha az satılabilme ihtimali olan bilimsel yaklaşımlardan daha başarılı oldu. Hoşaf satmayı planlayan girişimciler sırf kapalı kızlar oldukları için haftalarca linç yediler. İlginç bir şekilde bu olaydan da TÜBİTAK da linç yedi. TÜBİTAK'ın alakası bile yok olayla :D

    • @huseyinozdemir1085
      @huseyinozdemir1085 Рік тому

      Ben de bu şekilde biliyorum. Yok derken bahsettiği ne anlamadım.

    • @sinanert21
      @sinanert21 Рік тому +5

      Ne anlatıyon troll

    • @denizozmen4840
      @denizozmen4840 Рік тому +9

      Algı gerçeğin önüne geçince hakikatin yerleşmesi zaman alıyor işte

    • @multilaton4835
      @multilaton4835 Рік тому +11

      Ne anlatırsan hangi hakikati gözlerinin önüne serersen duyacağın tek şey "ne anlatıyon troll" olur. Ama tebrik ederim hakikat için uğraşmışsın yazmışsın.

    • @sinanert21
      @sinanert21 Рік тому

      @@multilaton4835 Tübitak'tan red yiyen onlarca proje sahibi gençler dünyanın en prestijli üniversitelerinden kabul gördü hakikat diyorsunuz ya utanmadan hakikat bu işte 😏 yürrü troll anca gidersin 😅

  • @murat-ceyda-kagan-dinc
    @murat-ceyda-kagan-dinc Рік тому +8

    Böyle güzel şeylerin olması, böyle gençlerin yetişiyor olması ne büyük bir kıvanç. Resmen içim umutla doluyor böyle gençleri görünce. Onca olumsuzluğa, onca çeldiriciye rağmen hala bu işlerle uğraşan ve de başarılı olan gençlerin varlığı ne kadar değerli. Hepinizi tebrik ederim. Hocam size de teşekkürler bu güzellikleri bize aktardığınız için.

  • @nesimi9
    @nesimi9 Рік тому +15

    Uzun zamandır orda burda görüyordum gerek video gerek shortlar ile ama baştan sona ilk videonuzu izledim, acayip keyifliydi gerçekten. İdeallerindeki düşünceyi pratikle hayata dökmek için bu kadar içten davranıp karşı tarafa o duyguyu veren eğitimci sayısı çok da fazla olmadığından, farkınız çok bariz belli olmuş hocam. Saygılar, enerjinize hayran kaldım. Hem kariyerinizde, hem de o bahsettiğiniz ekosistemi oluşturma yolunda attığınız adımlarda başarılar ✌

    • @AkademikLink
      @AkademikLink  Рік тому +5

      Çok teşekkürler hocam güzel sözleriniz için

  • @zekiyasar6230
    @zekiyasar6230 Рік тому +34

    Çok güzel bir program olmuş. Gönülden tebrik ediyorum. Bir noktaya dikkat çekmek istiyorum ve bence en önemli nokta; bütün bu projelerin, sadece finale kalanlar değil, bölgesel yarışmalarda elenenlerin dahi fikri patenleri, varsa proje taslak-prototip ve ürün patenleri alınmalı ve proje ekiplerine verilmelidir. Özellikle Çin in ve diğer ülkelerin de kopyalama yaptıklarını biliyorum. Fikir ve sanat eserleri hırsızlığı dünyada çok yaygındır. Bizde de yaygındır. Bu sebeple bu iklimin çocuklarımız ve gençlerimizin ve nihayetinde ülkemizin geleceğini garanti altına alabilmenin yoku bu projelerin ve ürünlerin patentlenmesinin sağlanması olmalıdır. Aksi halde sizin ürününüzün küçük bir detayını değiştirerek patenlenerek sizden önce, bizim firma ve kurumlarımız harekete geçene kadar çoktan hayata geçirilir ve siz emeğinizle ortada kalırsınız. Akabinde hevesinizi kaybedersiniz bu adaletsizlik içinde. Proje çalanlar, sizin projenizi reddedip dışarıda bir firmaya satanlardan tutun da her türlü hırsızlık mevcuttur. Özellikle teknoloji tasarım ürünleri hızla pazar bulma imkanına sahip olduğundan fikri ve model üretim patentlerinin hukuki güvence altına alınması konusunda uygulama boşluğu bulunuyor. Teknolojik gelişmeler, icatlar, buluşlar hızlı ve etkili bir şekilde fikri ve üretim haklarıyla birlikte koruma altına alınmalıdır. Deniliyor ya proje ekosistemi, işte ekosistemin kirlenmemesi için bunun acilen yapılması gerekiyor. Ardından da hukuk fakültelerinin dersleri bu fikri ve sanat eserleri hakları, patent hakları üzerine dersler açmalı, tezler yazmalı, uygulamalar geliştirmeli. Zira eşzamanlı bir gelişme görünmüyor. Bütün bilimle ve teknolojiyle uğraşan gençlerimize başarılar. Daha bilinçli daha mutlu yarınlara.

    • @lookANDsee_2241
      @lookANDsee_2241 Рік тому +3

      Nokta atışı yaptınız. Tebrik ediyorum.👍👏👏👏

  • @OzdenKrilen
    @OzdenKrilen Рік тому +10

    Ülkemiz için, insanlık için umut kaynağı gençler görmek resmen ilaç gibi geliyor insana. İyi ki varsınız gençler.

  • @zehrakaya3874
    @zehrakaya3874 Рік тому +8

    Öğrencilerimizin başarılarının devamını dileriz. Sizi yetiştiren öğretmenlerin ellerinden öperim

  • @darkbey1136
    @darkbey1136 Рік тому +38

    Elbette oradaki her öğrenci çok değerli ama oradaki öğrencilerin kaç tanesi özel okuldan kolejden gelmiş kaç tanesi devlet okulundan gelmiş rakamları öğrensek çok üzücü olur. Olsun yine de bu çalışmalar için herkese teşekkür ederim

    • @cagatayaksoy9771
      @cagatayaksoy9771 Рік тому +1

      + Aynen öyle!

    • @aliakdeniz3728
      @aliakdeniz3728 Рік тому

      Sen deyince merak ettim

    • @cagatayaksoy9771
      @cagatayaksoy9771 Рік тому +2

      Baktım şimdi(2400A için), 108 projede, 40 ı özelmiş.

    • @darkbey1136
      @darkbey1136 Рік тому +6

      @@cagatayaksoy9771 çok sevindirici o zaman yanlış düşünmüşüm. Desene Türkiye'de zenginlerle durumu orta ve düşük düzeyde olanların şansı aynı artık. Çok mutluluk verici

    • @aliakdeniz3728
      @aliakdeniz3728 Рік тому

      @@darkbey1136 Çok sevinme bence. Zenginin bir şey icat etmesine gerek yok çünkü parası var ama fakir bir şey bulmalı, icat etmeli. Zenginin işi hazır evi var, arabası var, dükkanı var tübitkala uğraşmasına gerek yok. Değil mi ?

  • @bruteforce7746
    @bruteforce7746 Рік тому +2

    Harikasınız, sizleri görünce moralimiz yerine geliyor. ❤
    Keşke ekranları hep siz ve sizler gibi cevherler doldursa.
    AkademikLink çok başarılı. Ilerde daha kapsamlı Türkiye genelinde bilim, akademi konularında dijital platform olacağını düşünüyorum.

  • @busenurkaya7
    @busenurkaya7 Рік тому +11

    boyle bir videoyu bize sundugunuz icin cok teşekkürler hocam, bilimin ülkemizde hak ettigi degeri gördüğü günleri yakın zamanda görmek dileğiyle emeğinize saglik🙏🏻

  • @fatihokur156
    @fatihokur156 Рік тому +11

    Hocam sanırım siz umutsuzluğun içinde büyük umutlar taşıyan birisiniz Çünkü umutsuz bir insan tüm bunları yapmaz yapamaz Bazı sorunları anlatmak bazı şeyleri değiştirmek için bu kadar çabalamaz Fakat umutlu olduğunuzu söylemek de size biraz haksızlık yapmak olur:) O yüzden içinde büyük umutlar taşıyan umutsuz insan tanımlamasını size uygun buldum Yolunuz açık olsun hocam

    • @AkademikLink
      @AkademikLink  Рік тому +7

      Hahaha sevdim hocam tanımı, haklı olabilirsiniz :)

  • @projem8533
    @projem8533 Рік тому +10

    Harikasiniz hocam sayenizde basarili genclerimizi taniyorruz umut oluyor bize ve genclerimize❤

    • @AkademikLink
      @AkademikLink  Рік тому +3

      Gerçekten pırıl pırıl gençlerimiz var

  • @Aklimiseveyim1
    @Aklimiseveyim1 Рік тому +4

    Tebrikler gençler. Allah zihin açıklığı versin.yolunuzu açsın 🤲

  • @geomatrici1862
    @geomatrici1862 Рік тому +6

    Dereceye giren ve giremeyen tüm öğrencilerimizi çalışma ve gayretlerinden, daha da önemlisi umutlarından dolayı kutluyorum. Maalesef ülkemizde eğitimin ve başarının kıymeti bilinmiyor. Yıllardır gerek ulusal gerekse uluslararası yarışmalara öğrenci hazırlıyorum. Başarılı olanlara verilen maddi ödüllerin son derece yetersiz olduğunu söyleyebilirim. Madalya almanın verdiği manevi hazzı ve gururu hiçbir maddi değerle karşılaştıramayız ancak marifet iltifata tabiidir. Örneğin bu yil EGMO (Europan Girls Mathematic Olympiad) takımımız avrupa ikincisi oldu. Öğrencim de gümüş madalya aldı. Ancak bırakın futbol takımı kadar gündem olmayı, sosyal medyaya kakara-kikiri videoları yükleyenler kadar bile popüler olmadı. Dogrusu hic gündem bile olmadı. Toplumun önem ve değer yargıları değişmeli. Bu devirde "ya topçu ya popçu" olacaksın algısı bir an evvel yıkılmalı. Elbette tenekeciler çarşısı çok gürültülü kuyumcular çarşısı sessizdir. Ancak insan istiyor ki gençler daha cok desteklensin. Aldıkları maddi ödüllerin asgari ücretle kıyas araştırmasını da sizlere bırakıyorum. Futbolcu veya sosyal medya fonomen kazançlarıyla karşılaştırmanız umut eşiginizi düşürebileceğinden tavsiye etmem. Ütopya demezseniz bir gün umarım bu gençler icin de araclarla konvoylar düzenlenip sokaklarda kutlamalar yapılır, balkonlar Türk bayraklarıyla donatılır, tüm tv kanallarında gündemde olur ve yeni yetişecek gençlere örnek olur.

    • @ugurpolatarslan
      @ugurpolatarslan Рік тому +1

      Bu dünyada da böyle aslında sadece Türkiye ile ilgili değil arz talep ile alakalı

  • @vuljed
    @vuljed Рік тому +57

    - anne dolaptaki hoşafı aldım - neden kızım? -proje yapmayı unuttum 😅

  • @israfilkapan6229
    @israfilkapan6229 Рік тому +16

    Bu gençleri görünce gururlanmamak elde değil 🎉🎉🎉🎉

  • @melihyalcn6053
    @melihyalcn6053 Рік тому +5

    Organik hoşaf projesi Tübitak projelerinde yok ancak TRT'de yayınlanan “Bir Fikrin Mi Var” isimli yarışma programında finale kalmıştı.

    • @unpiccolocuore
      @unpiccolocuore Рік тому

      Evet, ben de TRT'de finale kaldığını hatırlıyordum, ama nerede gördüğümü bilmiyordum. Hiç seyretmem, şansına görmüştüm. Ama kızın projesi onun ömrünü uzatmak ile alâkalı idi.

  • @ismailcakroglu4669
    @ismailcakroglu4669 Рік тому +50

    Bilim ve sanat ile uğraşılması gerekirken ülkenin düştüğü bu durum beni üzüyor bu gençlerimiz Türkiye nin parlayan yüzleri olacak hepsine ayrı ayrı başarılar diliyorum

    • @vetuform5780
      @vetuform5780 Рік тому +1

      evrim yok

    • @meryemordu3584
      @meryemordu3584 Рік тому +1

      @@vetuform5780 Bu sahada uzmanlığınız nedir? Olmadığına deliliniz nedir?

    • @meryemordu3584
      @meryemordu3584 Рік тому

      @@Phronesis1037 Uzmanlık saham ve böyle trollerin manipülasyonuna müsaade edemem. Son derecede ciddi bir konuda böyle çapsızlara fırsat veremem. Üstelik onun cahilane görüşlerini de gerçekten merak ettim. Cringe gerçekten.

    • @meryemordu3584
      @meryemordu3584 Рік тому

      @@Phronesis1037 Biliyorum. Ama böylelerini ava giderken avlamak, bu sahada çalışan biz bilim insanlarının özel zevki. Çünkü yoğun çalışma tempomuz içerisinde bizim de eğlenmeye ihtiyacımız var. Boyunun ölçüsünü verip yolluyoruz. Bir nevi eğlencelik. Çekirdek niyetine keyifle çitliyoruz bunları 😉 Beynini kullanabilen insanlara da ibret oluyor. Bu sayede, eleştirel ve sorgulayıcı düşünme becerilerini geliştirme motivasyonu olarak iş görüyor.

  • @burakozgun133
    @burakozgun133 Рік тому +2

    46 yaşındaım, hepsinin ellerinden öpüyorum. Gençlerimizin başarılarını kendilerinden dinledikçe duygulandım. Maşallah...

  • @funda1880
    @funda1880 Рік тому +8

    Parmagi delmeden seker olcumu harika proje umarim devami gelir cok cagri yapildi cocuklsrla gurur duydum

  •  Рік тому +1

    Allah yollarını açık etsin, pırıl pırıl gençlerimiz var, içim umutla doldu 🥰💐🙏🏼

  • @ulgen4691
    @ulgen4691 Рік тому +6

    Demek her şey kapkaranlık değilmiş, gençler umut verdiniz.
    "Bütün ümidim gençliktedir!"

  • @sssmaxx
    @sssmaxx Рік тому +5

    Tebrikler gençler ve teşekkürler TÜBİTAK
    Sonunda umut verdiğiniz için teşekkürler Osman hoca.🎉

  • @gznyldz
    @gznyldz Рік тому +2

    Ortaokul ve lise öğrenimim boyunca 4 sefer bölge yarışmalarına katıldığım yarışmaların birinde türkiye 3.sü birindeyse bölge 3. sü olduğum bu organizasyon gerçekten akademik anlamda kendime çok katkı sağladı. Üstelik bu yarışma sonrası derece aldığınızda tübitak sizleri başıboş bırakmıyor hazırlık yılı dahil lisans hayatınızda burs ve mentorluk desteği sağlıyor.
    Artık üniversite öğrencisi olduğum için yarışmacı olarak katılamasam da rehber olarak oradaki öğrencilere yol göstermek için oradaydım ve kapıdan girdiğim anda kendimi evime dönmüş gibi hissettim. Umarım ki bu yarışmalar daha fazla öğrenciye ulaşır daha fazla kişiye ışık olur.

    • @Cano-yh9sf
      @Cano-yh9sf Годину тому

      Projeniz neydi biraz anlatir misiniz

  • @emreaciman
    @emreaciman Рік тому +2

    Değerli paylaşımınız için teşekkür ederim hocam. Kıymetli öğrencilerimizin her birinin muazzam projeleri var. İnsan dinledikçe heyecanlanıyor ve gururlanıyor. 😊 👏🏻👏🏻

  • @materyalmat
    @materyalmat Рік тому +3

    Hocam merhabalar. Bu sene ben de ortaokulda matematik kategorisinde finallere kaldım. Hatırlarsanız ikinci sefer rastlaştığınız bir ODTÜ öğrencisi vardı, onunla beraberdim. Şimdi düşününce keşke ben de sizinle bir selfie çekinseymişim diyorum, seneye artık :D Gerçekten bu gibi etkinlikler hem ülkemizde bilimi ilerletmek hem de öğrencilerde güzel anılar bırakmak adına çok faydalı oluyor. Yaptığınız iş çok değerli, seviliyorsunuz. Lakin seneye ortaokul stantlarını da gezmeyi unutmayın :)

  • @alirizaseydi7244
    @alirizaseydi7244 Рік тому +8

    Proje etkinlikleri, profesyonel destek ve özerk çalışmalar ile öğrencilere bilgi ve becerilerini en üst seviyeye çıkarma fırsatı sağlıyor. Burada öğrenciler, küçük bir bilim insanı gibi çalışarak sorunları iyileştiren alternatifler üretiyor ve bilimin doğasına dair anlayışlar geliştiriyorlar. Bu açıdan projeler en zor ve en heyecan verici öğretim etkinliklerinin başında geliyor.

    • @alirizaseydi7244
      @alirizaseydi7244 Рік тому +3

      Katıldıkları projeler öğrencileri öncelikli olarak ödül, iyi bir üniversite vb. dışsal ödüller kazanmaya yönlendiriyorsa ve bunlar öğrencilerde yeni şeyler öğrenmenin hazzını yaşama gibi içsel motivasyona dönüşmüyorsa, bu öğrenme kuramları açısından çok sorunlu. O durumda bu tür organizasyonlar bilimin gelişmesi katkı sağlamak yerine ona zarar verir. Buraya katılan öğrenciler proje yapmanın hiç haz veren bir şey olmadığını ve bundan uzak durmaları gerektiğini öğrenebilirler. Mevcut çıktılar, böyle olup olmadığına dair bize iyi bir fikir verebilir.

  • @takiyuddin1854
    @takiyuddin1854 Рік тому +81

    Gençler hem çalışkan hem de mizahtan anlıyor😃

  • @MehmetSelimSN
    @MehmetSelimSN Рік тому +1

    Helal olsun ellerine sağlık başarılarının devamını dilerim. Videoda proje inceleme değil de kaçıncı olduklarını izledik gibi oldu

  • @ahmetoztas8486
    @ahmetoztas8486 Рік тому +8

    non invaziv şeker ölçümü muazzam bisey olur. saglikci olarak merakla bekliyorum yapimini. umarim piyasaya sürülur hemen

    • @selminataman6430
      @selminataman6430 8 місяців тому +1

      çalışmaya devam ediyoruz teşekkürler

    • @Cano-yh9sf
      @Cano-yh9sf Годину тому

      ​@@selminataman6430Başarılar dilerim.Ama bir sorum olacak, bu sistemi lise şartlarında nasıl yaptiniz, çıkan ölçüm sonucunun doğruluk oranı nedir?

  • @mithatrasitozckrkc5524
    @mithatrasitozckrkc5524 Рік тому +1

    Bizlere bu gururu yaşatan gençleri gönülden tebrik eder, böyle bir içerikle de hepimize umut aşılayan AkademikLink kanalına şükranlarımı sunarım.

  • @baranacikgoz
    @baranacikgoz Рік тому +4

    Videoyu keyifle izledim, zamanında lisedeyken tübitak projesi yapmış bir öğrenci olarak şunu belirtmek istiyorum maalesef ki o yaşlarda bir öğrenci ne kadar yetenkli olursa olsun projesinde en önemli şey danışman hocası. Danışman hocası iyi olmadığı için buralara gelemeyen, iyi bir destek almadığı için, prosedürleri iyi bilmediği için şahane olabilecek projesi değer görmeyen bir sürü öğrenci var bence. Burada fırsat eşitsizliği özel okul devlet okulu değil de iyi danışman hoca kötü danışman hocadır net.

    • @behcetgokman1638
      @behcetgokman1638 Рік тому

      kesin.

    • @daaaaaa-b1i
      @daaaaaa-b1i Рік тому +1

      Evet ben de bunu merak ediyprum. Bir lise öğrencisi kendi başına şeker ölçüm cihazı yapabilir mi emin değilim

  • @Salvador_Deli
    @Salvador_Deli Рік тому +1

    Bu ülkenin girişimci ve zeki gençlere ihtiyacı var ve Osman hocam gibi yenilikçi hocalara çok ihtiyacımız var

  • @celikkan
    @celikkan Рік тому +2

    Çok güzel etkinlikler. Fakat, bir konu var ki söylemeden geçemem. Epeyce katıldım ben de bu etkinliklere. Bazı projeler var ki nerdeyse doktora veya yüksek lisans teziyle yarışır nitelikte.
    Bunda ne var diyeceksiniz; öğrencinin özgün fikrinden çok akademik mentörün fikri ve işi olması çok belli oluyor. Maalesef, derece de alıyorlar. Hepsi bu

  • @serkanyildiz8693
    @serkanyildiz8693 Рік тому

    Harikasınız, bu videoyu izleyince geleceğe umudum daha da arttı. Muhteşem bir gençliğimiz var. Her biri gurur kaynağı.

  • @hayriyeerdogu684
    @hayriyeerdogu684 Рік тому +2

    Brova gencler Bu tur gencleri tanitim programiniz icin size de ayrica tesekkurler Hedeflediginizin de otesinde basarilara ulasmaniz dilegiyle Sevgiler

  • @unlucky-777
    @unlucky-777 Рік тому

    Katılan ve ülkemizi temsil eden bütün gençlere teşekkür ederim başarılarınızın devamını dört gözle bekliyorum

  • @ahmetdonmez6921
    @ahmetdonmez6921 Рік тому +3

    Maşallah, Allah yollarını açık etsin, başarılar dileriz...

  • @afa140
    @afa140 Рік тому +1

    Aklınıza kurban olayım.
    Bir zaman Çin'in yükselişi belgeselinde, Çin devlet başkanı Deng Xiaopeng' in Çin'in en başarılı 4000 insanını dünyanın çeşitli yerlerine göndermesiyle yükselişin başladığını görmüştüm. İnşallah bu süreç başlamıştır

  • @nazimguralp2835
    @nazimguralp2835 Рік тому +6

    Hocam bu videoda moral bozucu bişey yok.
    Meraklandik.
    İyisiniz değil mi?

    • @AkademikLink
      @AkademikLink  Рік тому +3

      Daha uzun süre böyle bir video gelmez :)

  • @nagihanmervedoga
    @nagihanmervedoga Рік тому +17

    Hocam bunun tanıtımını yapmaniz, anlatmaniz o kadar önemli ki , pekcok rehber öğretmenin yapmadığı şeyi basarmissiniz. Sadece başarılı öğrencilerin değil, küçük yaştaki çocukların, ailelelerin bilgilenmesi çok iyi olacaktr 🙏🏻🔆

    • @behcetgokman1638
      @behcetgokman1638 Рік тому +2

      Arasıra böle şeyler aklına geliyor hocanın.

    • @burcuozcelik3245
      @burcuozcelik3245 Рік тому

      Rehber öğretmenlerin böyle bir görev tanımı yoktur!

    • @nagihanmervedoga
      @nagihanmervedoga Рік тому +1

      @@burcuozcelik3245 Onların zaten hiçbir görevi yok, haklısın! Boş bir alan , zaten çoğunu da felsefeciler yapıyor, devlet okullarina atananların da sırtında okulun angaryası. Çoğu zaman pek çok kişinin gelecek talihsizligidir pdr, tanitimlarla aydinlanma sağlayacağı, ufuk açacağı yerde ezberden konusanlardir pdrciler😮‍💨 BOMBOŞ

    • @daaaaaa-b1i
      @daaaaaa-b1i Рік тому +1

      @@burcuozcelik3245doğru. Yol göstermek dışında her şeyi yapıyorlar

    • @behcetgokman1638
      @behcetgokman1638 Рік тому

      @@burcuozcelik3245 Öğretmeler , ürgüp deki eşşek heykelinin hikayesini bilselerdi keşke.

  • @gurhankorkut8768
    @gurhankorkut8768 Рік тому +2

    Doçent hocam, emeğinize sağlık... gençler size minnettar... 🌻

  • @fishfarm1823
    @fishfarm1823 7 місяців тому

    Moralim az da olsa yerine geldi, hepinize teşekkürler gençler, yolunuz açık olsun...

  • @Snrrns55
    @Snrrns55 Рік тому +1

    Organik hoşaf gerçekten finale kaldı bir kız öğrenci yapmıştı ve bunun argesini vs yaptım diye de söylüyor hoşafa değilde kızın o projeyle programa çıkması ve tanıtması tam girişimcilik örneği ülkemize hoşaf vs düzenleyeceğiz

  • @someonewhostutters2103
    @someonewhostutters2103 Рік тому

    Böyle gençleri görünce umutlanıyorum. Var olun, yolunuz açık olsun👍😇💪

  • @hanmayujiro5977
    @hanmayujiro5977 Рік тому +3

    Çok gururlandım başarılarınızın devamını dilerim pırıl pırılsınız 🤍🤍🤍

  • @moruq1585
    @moruq1585 Рік тому +2

    Umutlarımı önce bitirdiğiniz sonra yeşerttiğiniz için teşekkürler hocam

  • @ertanyetginoglu
    @ertanyetginoglu Рік тому +3

    Hocam muhteşem bir video. Teşekkürler 👏👏👏

  • @VetellanLaniakea
    @VetellanLaniakea Рік тому +1

    Afetzedeler hakkında olan düşünceleriniz duygulandırdı. Bravo

  • @Empatinin
    @Empatinin Рік тому +3

    tıp alanındaki gelişmeler umarız yeni dönemlerde hemen piyasada yerini bulacak

  • @tapuvekadastro
    @tapuvekadastro Рік тому +1

    Harika bir video daha , Teşekkürler Behçet Hocam

  • @justkaya11
    @justkaya11 Рік тому +19

    kendi ilk robotumu odamda yaptiktan sonra lise hocamin bana "suan yapma universite kazanamassin birak yoksa yaptiklarin bosa gider" dedi bende turkiyede universite sinavina dahi girmedim ama suan ingilterede makina muhendisligi okuyorum:)

    • @gump7237
      @gump7237 Рік тому

      nasıl gittiniz ben de ankarada okuyorum makıne :/

    • @behcetgokman1638
      @behcetgokman1638 Рік тому

      @@gump7237 solidworks , solidworks,solidworks . civatalar,rulmanlar. olmazsa olmaz :))

    • @daaaaaa-b1i
      @daaaaaa-b1i Рік тому

      @@behcetgokman1638benim solid lisansım bitti

  • @cemakturk3081
    @cemakturk3081 Рік тому

    İşte Türk genci dediğin budur. Yolları açık olsun.

  • @aysecalgin8962
    @aysecalgin8962 Рік тому +1

    Hocam supersiniz. Gencleri tesvik etmeniz cok anlamli.

  • @blue3285
    @blue3285 Рік тому +3

    Pırıl pırıl gençler, hepsine başarılar diliyorum. Ancak bu gençleri ülkemizde tutabilmemiz lazım. Bu ülkenin kaynaklarıyla yetişen bu gençlere öyle imkanlar sağlamalıyız ki Türkiye'de kalsınlar ve başka ülkelere gitmek zorunda kalmasınlar.

    • @behcetgokman1638
      @behcetgokman1638 Рік тому

      Herkes fenerli 18 yaşındaki Arda ya iyi topa vuruyor diye , yurtdışını tavsiye ediyor .

  • @01uslu
    @01uslu Рік тому

    Arkadaslarimizi yurekten kutluyorum, bu tip bir bilgilendirmede cok guzel olmus hocam, olumlu gelismeleride gormek cok guzel

  • @rugi7207
    @rugi7207 Рік тому +3

    Merhabalar ben ortaokullarda coğrafya alanında bölge ve Türkiye 1'cisi oldum. Süreç gerçekten çok eğlenceli ve güzel herkesin en az 1 kere deneyimlemesi gereken güzel bir deneyim.

    • @daaaaaa-b1i
      @daaaaaa-b1i Рік тому

      Projeleri yaparken kimden destek alıyorsunuz, bireysel mi oluyor hepsi hocalar mı yardımcı oluyor

    • @rugi7207
      @rugi7207 Рік тому

      @@daaaaaa-b1i Tabiki projeyi, yapımı, kodlaması, tasarımı, arazi çalışması, ve araştırması dahil neredeyse herşeyi kendimiz yapıyoruz, hocamız bize sadece ilk defa Tübitak finaline kaldığımız için organizasyon konusunda ve cbs gibi sistemlerde başlangıçta yardımcı oldu. Ayrıca Cimer gibi kuruluşlara yaşımız yeterli olmadığından bizim adımıza başvurdu.

    • @daaaaaa-b1i
      @daaaaaa-b1i Рік тому +1

      @@rugi7207 tebrik ederim gerçekten çok zor olmalı. O yaşta yönlendirme olmadan benim asla yapabileceğim şeyler değil o yüzden merak ettim

  • @ayn-nar
    @ayn-nar Рік тому +5

    “Siz varsanız umut da var” 🙏🏻😌

  • @astromonkey7120
    @astromonkey7120 Рік тому +1

    VAY VAY VAY NE GENÇLERİMİZ VARMIŞ BEH. gururlandım.

  • @seahorse1970
    @seahorse1970 Рік тому

    süpersiniz hocam yaaa :) Gençler yüzümüzü güldürdü, içimizi ısıttı.

  • @Berkeeeee
    @Berkeeeee 6 місяців тому

    hocam bize gelmemişsiniz ya biyolojideydik biz de, aslında geldiğinizi söylemislerdi ama o an basımız yoğundu ve gelememistim öylece kaldı maalesef baska bir zaman tekrardan karsılasırız umarım ve bu sefer sohbet edebiliriz diye umuyorum hocam basarılar iyi günler.

  • @alirizaseydi7244
    @alirizaseydi7244 Рік тому +14

    Her türlü öğretimsel etkinlik gibi projeler de çağdaş öğretim ilkelerine uygun yürütüldüğünde yararlı oluyor. Sorumuz şu: Ortaokul ve liselerde TÜBİTAK projelerine katılarak bazen bilim insanlarını imrendiren projeler ortaya koyan bu çocuklara sonradan ne oluyor? TÜBİTAK projelerine katılmak, öğrencileri bilim insanı olmaya ya da yaşamları boyunca profesyonel projeler üretmeye teşvik ediyor mu?

    • @MatematikEvren1
      @MatematikEvren1 Рік тому +1

      Oradaki bir öğrenci motor ile ilgili bir işe başlamış bile, bu çocukların sırtı yere gelmezl

    • @mihfrunze
      @mihfrunze Рік тому

      Oluyor, zaten genelde ilgili unilere gidiyorlar sonradan kendi alanlarında daha da ilerliyorlar

    • @CharaTR
      @CharaTR Рік тому

      Bunu tesvik etmek icin saf bir istek gerek. Sirf not icin degil insanliga yarar vermek isteyen saf istek gerek. Hayata karsi bozulmayip devam edebilcek kisiler. Ondan dolayi oyleleri solup gidiyor. Benim durumum olmadigindan ve bazi ekstra sorunlardan hoc katilamadim ama 5 6 yaslarindan beri mekanik eelktronik fizik vb. Gibia lanlarla ilgilenip her ince detay ve bilgiyie dinip ezberliyorum(mantikci oldugum halde) Cogu kisi sadece bir seye ozenip 5 6 yil yapip birakiyor.ciddi bir sabir ve fikir gucu gerek. Bana sorsaniz o yastan bu yas amantikli binlerce filir bulmusumdur.(cocuk oldugum halde) ayrica tam olarak tubitaga katilma şartlari nelerdir?

    • @nysman
      @nysman Рік тому +1

      Bilim insanlarını filan imrendirmiyorlar yüzde 99.99'u önceden var olmuş ya da çok benzer şeyleri yapıyorlar ha kalan binde 1 de güzel bir fikir oluyor ama ne fizibilite ne de gerçekçi bir altayapısı oluyor yani kimse salak değil iyi birşey yapsa elbet bir yerden yürür elden tutulur.

    • @alirizaseydi7244
      @alirizaseydi7244 Рік тому +2

      Merak ettiğim husus tam olarak şu: TUBİTAK ve benzeri proje yarışmaları, bu yarışmalara katılan öğrencilerin profesyonel yaşamlarına nasıl yansıyor? Bu yarışmaların, ülkemizde bilimin ve bilimsel projelerin gelişmesine katkısı açısından çıktıları nasıl? Örneğin;10, 20, 30... yıl önce bu projerlere katılan öğrenciler, sonraki yaşamlarında bilimsel çalışmalara ya da proje çalışmalarına devam etmişler mi? Diyelim son 30 yılda bu yarışmalara katılan 5 bin öğrenci olsun. Bunların kaçı bilim insanı olmuş ya da profesyonel olarak projeler geliştirmeyi sürdürmüş? Az önce hızlıca bir baktım fakat buna dair çıktılar ortaya koyan bir akademik yayına rastlamadım. Rastlayan varsa paylaşabilir mi?

  • @mehebbet19
    @mehebbet19 Рік тому +1

    bende gecen sene tamda motivasyonum yerimde gelisiyordum ve araba carpti kendimi kan icinde buldum. bir insanin hayati bu kadarrmi kotu olur hep birseyler iyiye giderken daha kotusu oluyor. zaten 10 - 0 geriden basladim hayata... insanlar neler yapiyor zamaniim hayatim bosa gitti be. kazadan sonra hayal bile kuramiyorum en azindan kafam calisiyordu eskiden

  • @BuminKagan552
    @BuminKagan552 Рік тому +1

    Uzun zaman sonra gurur duygusu yaşıyorum. Teşekkürler gençler..

  • @efekerimoglu587
    @efekerimoglu587 Рік тому

    Sevgili Behçet hocam günümü güzelleştirdin. Canımı sıkan bir sürü olumsuzluğu unuttum sayende. Sen ve o pırıl pırıl evlatlarımızın alnından öpüyorum.❤

  • @filizkigili9060
    @filizkigili9060 Рік тому +1

    Bana gelecek ile ilgili umut veren bir video oldu. Teşekkür ederim.

  • @mehmetalikapan
    @mehmetalikapan Рік тому +1

    Gurur duydum, yolunuz açık olsun gençler.

  • @emresartas6529
    @emresartas6529 Рік тому

    bu ve buna benzer etkinliklerin tamamını gelleceğimizi altın bir tepside dünyaya sunmak için yapıyoruz
    biz bu çocuklara destek olamayız bu ülkenin de bu ve benzerlerine ihtiyacı yok siz alın hayrını görün mantığında
    gençlerin bahtı güzel yolları açık pruvaları neta olsun

  • @Apotemi3dorijinal345
    @Apotemi3dorijinal345 Рік тому +1

    Zamanında bizim üstümüzde durulmadı hocam. En önemlisi olan danışman öğretmenler bu projede. Her genç bir ışıktır

  • @lightyagami5365
    @lightyagami5365 Рік тому +3

    Matematik ve yazılım gibi teorik alanlardaki başarılara hiçbir sözüm yok. Fakat benim anlamadığım şey somut bir ürün çıkaran kişiler bunu nasıl yapıyor? Buradaki marifet projenin fikir aşmasında değil, o projeyi somut ve pazarlanabilir bir "ürün"e dönüştürebilmek. Türkiye'de "Genç" olan biri bu ürünü nasıl oluyor da yapabiliyor? Sermayeyi nereden buluyorlar? Sponsorları varsa onlara nasıl ulaşıyorlar? Birileri rehberlikte bulunuyorsa bile bu süreç nasıl işliyor? Bu tarz soruların cevabı da lazım bence. Bütün olay proje fikrini bulup başvurmaktan ibaret olamaz. Çünkü bir benzerini başkaları da mutlaka düşünebilmiş olmalı. Kansere çözüm, engele tırmanan araç, 7000 derece sıcaklığa dayanan güneş paneli "plastiği"(?) vb. Dürüst olmak gerekirse 15-20 yaş aralığındaki sıradan bir gencin kendi başına başvurarak sıfırdan bir ürün yapacak sermaye, bilgi birikimi ve imkana ulaşması imkansız olmalı. Ar-Ge süreci denen bir şey var bi kere. Bu yüzden o çocuklar Gaziantepten gelen gariban tipli diğer çocuklardan çok daha farklı olmalılar. Fakat bu farkın asıl sebebi o çocukların daha üniversite yaşlarındayken kendilerini dünya görüşü, vizyon ve bilgi birikimi konusunda kendi kendilerine geliştirmiş olmalarından mı kaynaklanıyor yoksa yine bir firsat eşitsizliği vakası mı, işte orasını bilemiyorum.

    • @lightyagami5365
      @lightyagami5365 Рік тому +2

      Uzun lafın kısası sikik sistemimizden çıkmış daha 20 yaşındaki bir türk gencinin sıfırdan veya ona yakın bir yaratıcılıkla baştan sona bir ürün fikri ortaya koyabilecek kadar bilim biliyor olabileceğine inanasım gelmiyor. Belki de bu çocuklar istisnadır. Ve önemli olan nereden geldikleri değil, nereye gittikleridir. Ama gene de bi bok dönüyor oralarda bence

    • @enrico-fermi
      @enrico-fermi Рік тому

      Benim gördüklerim -özel okulda- öğretmenlerin proje geliştirip öğrencilerin sunması yönünde oldu maalesef. Hatta arttırıyorum, tüm projeyi öğretmenler yapıp sonradan rastgele öğrenciler seçip projeyi anlattırıyorlar. Öğrencinin ilgisi duyulmaksızın...
      Örneğin sizin bahsettiğiniz ısıya dayanıklı güneş panelleri vs. hangi maddelerin kullanılabilir olduğunu hep öğretmenleri tartışıp geliştiriyor. Küçük bir maketini yapıp (malzeme kullanımı önemli değil), "makalesini" yazıp hazırlıyorlar. Tabi aksi halde yapanı vardır videodaki öğrenciler kendi emekleriyle yapmış belli oluyor.

  • @BankacınınBiri
    @BankacınınBiri Рік тому

    Hocam hocam, vallahi gözlerim yaşardı. Gurur duydum gerçekten, içlerindeki bilim aşkı, gozlerindeki enerji hiç bitmesin inşallah.
    İçlerinden bazıları, hatta belki de çoğu yurtdışına gidecek. Ama biliyorum ki Mustafa Kemal'in dediği gibi kıvılcım olarak gidip ateş olarak dönecekler.
    Hepsini güzel gözlerinden öpüyorum.

  • @cagatai1
    @cagatai1 Рік тому +2

    Umarım her türlü desteği görürler ve kırılıp veya umutsuzluğa kapılıp yurtdışına gitmek zorunda kalmazlar. Hepsini can-ı gönülden tebrik ediyorum.

  • @takiyuddin1854
    @takiyuddin1854 Рік тому +7

    Hocam kaç tanesinin Bahçeşehir Kolejine gittiğini de söyleseydiniz 😄

  • @hilalk.2599
    @hilalk.2599 Рік тому

    Hocam ve kıymetli gençler umudumuzu yeşerttiniz maşallah 🧿

  • @anonymous_a
    @anonymous_a Рік тому +1

    1999 yılında “Şeker melasından amilaz sentezi” projemiz yarışmaya katılmaya layık görülmemişti.

  • @abicimooyledegil7250
    @abicimooyledegil7250 Рік тому

    Hocam müthişsiniz. Muazzam motivasyon videosu olmuş. Taktir ve teşekkür ettim. Sağlıcakla.

  • @invisible_man_left
    @invisible_man_left Рік тому +1

    5:53 hocam bütün gururlarımızı sıralamışsınız ama hepsi bi hoşaf projesine bakar ona göre ;D

  • @sinany53
    @sinany53 Рік тому

    Hocam arada yüreklerimize umut serpmen çok iyi oldu inşallah adademik hayatlarında babişko asumanlara takılmazlar.

  • @ahmetdemir7277
    @ahmetdemir7277 Рік тому

    Muhteşem bir videoydu çook teşekkür ederim hocam. En yakın zamanda prof olmanızı dilerim :)

  • @ibrahimavci3605
    @ibrahimavci3605 Рік тому

    tek kelime ile harika bir yayin olmus. cok tesekkurler

  • @BusraErden-v5s
    @BusraErden-v5s 6 днів тому

    Ayy son kısımda çok duygulandım ve gururlandim

  • @zeyneppoyraz8678
    @zeyneppoyraz8678 Рік тому

    Gençlerimizle gurur duyuyoruz çicuklarimiza butun kapılar sonuna kadar açılsın

  • @ugurbolat8416
    @ugurbolat8416 Рік тому +1

    Hoşaf konusunda çok acımasızdı herkes özellikle medya. Hoşaf konusunu şöyle anlatabilirim kısaca. Mevcut fermantasyon sürecini gözetimsiz hale getirip kontrol altına alanbir projeydi. Yani üretici ürünü hazırlayıp paketleyip direk rafa gönderebilecekti. Fermentasyon sürecini bloke eden bir sistem kurularak raf ömrü uzatıldı.

  • @askalemre
    @askalemre 5 місяців тому

    Gözlerim yaşardı valla hocam. İçimizi öyle karartmışsın gör :D

  • @aysenurksmz899
    @aysenurksmz899 Рік тому

    HER BİR PROJE İLGİ ÇEKİCİ BİR UA-cam KANALI OLSA ASLINDA GÜZEL OLUR

  • @emirbozkurt3304
    @emirbozkurt3304 Рік тому

    Bir 2004 lü olarak 12 senelik eğitim hayatımda bu dediklerinin hiç birini bir öğretmenim söylemedi .

  •  Рік тому

    Video için teşekkürler Osman Hocam :)

  • @username42
    @username42 Рік тому +2

    gecmiste odul almis kisiler acaba su anda neredeler ? bunun hakkinda bir video da gelir mi ki

  • @YusufSeyhan
    @YusufSeyhan Рік тому +1

    Bunları görmek ne güzel, tebrikler gençler.

  • @emlakes
    @emlakes Рік тому

    Hoşaf projesi denilen televizyonda girişimcilik yarışması vardı orada birinci olmuştu

  • @MuhammedYuce-qt9ss
    @MuhammedYuce-qt9ss 6 місяців тому

    Hocam ortaokulları da gezseydiniz bizi de görürdünüz Coğrafya alanı Teşvik Ödülü

  • @MrTimeDigger
    @MrTimeDigger Рік тому +1

    Hem güldüm, hem gurur oldum, hem hayran oldum

  • @hulusicanpolat6885
    @hulusicanpolat6885 5 місяців тому

    Ben küçükken Tubitak projelerinde ödül almışlığım vardı her genç kendini geliştirmeli efendime söyleyim projelere katılmalı araştırmalı Türk öğün çalış güven

  • @jasonwroomhers2989
    @jasonwroomhers2989 Рік тому +1

    hocam geçen senenin üçüncüsüyüm keşke geçen sene gelseydiniz de sizin mübarek yüzünüzü görseydim

  • @seymoi
    @seymoi 11 місяців тому

    Selamlar hocam, Tübitak yarışmasına katılmak için bir proje hazırlamak zorunlu mu yoksa değil mi