Her izlediğimde rahmetle anıyorum Suha Arın'ı. Mekanı cennet olsun. Allah bu yapımda emeği geçen herkesten razı olsun. Ne kıymetli eserler üretmişler. Naif, derin, anlamlı ve faydalı.
14 yaşında müthiş bir belgesel yönetmenini ve bu güzel belgeseli keşfetmem ne kadar hoş.. Şüphesiz düşüncelerime düşünceleriyle yeni bir anlam kazandıracak güzel insan.. Süha Arın'ı rahmetle anıyorum.
safranbolu uzerinden zaman, insan ve mekan mefhumlarinin oldukca siirsel bir bicimde ele alindigi olaganustu bir belgesel. turk belgeselciliginin basyapitidir kanaatimce. nurlar icinde yatsin suha arin.
Gece gece artık Nenesiz ,Dedesiz, Atasiz kalmanın acısını özlemini ruhumun en derinlerinde tekrar hissediyorum üzülüyorum ,yorulduk artık.Erken goctunuz ama size kızamıyorum iyi ki de öyle yaptınız ,nice çile ile doluydu ömrümüz,sizin başınızı okşayan birileri yoktu biliyorum o yüzden bizi sevdiniz böyle ama işte siz de gidince öyle bir boşluk kaplıyor ki içimizi tarif edilemez. Paylaşım için teşekkürler, emeğinize sağlık.
Allah nur içinde yatırsın. Safranbolu nun korunmasında vesile olan insan. Yoksa aç gözlü bizler apartman karşılığında çoktan yıktırmıştık bu inci tanesi konakları.
Müzikler görüntüler harika ...Muhteşem bir belgesel olmuş ...Karabükte doğan ve yetişen biri olarak gurur duydum..Safranboluyu çok seviyorum..Temiz güzel insanlar diyaridir orasi ...
Hayatımda izlediğim en ama en iyi belgesel bu nasıl bir anlatım bu nasıl görüntüler hiç bıkmadan defalarca izleyebilirim duygularımı anlatamam Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun İNŞ'ALLAH emeğinize yüreğinize sağlık 🙏🌼😍
Bu hazine gibi belgesel ne kadar bu kadar az ilgi görüyor anlamak mümkün değil. Her defasında tekrar tekrar izlemekten ne kadar keyif alsam azdır. Çekim açıları, seslendirmesi ve kurgu beni benden alan bir lezzette. Emeği geçenlerin hepsini tebrik ederim.
İlk girişteki müzik ve şiir tüyler ürpertici. İkisi bir araya gelince ne kadar dokunaklı olmuş. Ayrıca görüntü kalitesi,kurgu 70 li yılları tekrar yaşatıyor.
Bu eseri yaratanlara, koruyanlara, onu çekip bugüne taşıyan Suha Arın'a, seslendiren Süreyya Arın'a, o harika sesiyle girişteki şiiri okuyan Macide Tanır'a ne çok şey borçluyuz.
Bu belgeseli ilk kez çekildiği yıl özel bir gösterimde izlemiştim. SBF Basın Yayın Yüksek Okulu'nun en değerli öğretim üyesi sevgili öğretmenimi her izleyişte saygı ile anıyorum.
Ne kadar hoş bir belgesel ya Rabbim!:) O günkü Safranbolu’yu görmek ne kadar güzel. Hayatımda gördüğüm en güzel şehirlerden bir tanesi. Şimdi o güzel eski Safranbolu evleri çok güzel restore edilmiş. O evlerden/konaklardan bir tanesinde kaldığım zaman çocukluk günlerimi yaşadım adeta..☺️🇹🇷❤️
filmin çekildiği zamana gitmeye çalışıyorum. 5 yaşındaymışım. gündüz vakti. demir çeliğin dumanı. kamera uzak açıda dağların eteklerini de almış. oralardayım da nerdeyim ? top mu oynuyordum ? dut mu topluyorum ....kameraya bakan kasketli demir çelik işçileri, eşeğini götüren yaşlı adam ? 70lerinde...istiklal savaşında 20 lerindeymiştir, ? biraz konuşsaydık...saatçi amcayı bembeyaz saçıyla görüyoruz hala...zaman işte..
5 yıl okudum Karabük'te 27 yaşindayım ve ömrünüm en güzel zamanı orda geçti çok özlüyorum karabugu , Safranboluyu , Eflani, Yenice, Eskipazar, Soğuksu 😔😔
Bir kez gittim Safranbolu'ya. Gezip gördüm bir kaç yerini ama bir kez daha gitme şansım olursa doya doya yaşamak için gitmek isterim. En az 1 hafta, her köşesini içime sindire sindire yaşamak. Bu belgeseli izlerken hissettiğim gibi! Bizleri orada yaşamış gibi hissettiren Suha Barın'ın mekanı ışıklarla dolsun. Bu yapıtta emeği geçen herkese ve paylaşımı yapan arkadaşa canı gönülden teşekkürler. İyi ki böyle güzel insanlar varmış!
Yoluma gül serperdi her gün eteklerinden, Gönlümün üzerinde bir tül duvaktı zaman. Sonra neden neşemin büktü bileklerinden? Neden beni yollarda böyle bıraktı zaman? Yalvardım!Feryadımı duymadı sağır gibi. Kalbi ne kadar sertti? Tunç gibi, bakır gibi. En güzel günlerimi ,çiçek koparır gibi, Birer, birer, koparıp göğsüne taktı zaman. Vazgeçmiştim, hayatın, baharından yazından. Dur dedim!Anlamadı bir kalbin niyazından. Karanlık bir gecede, bir çeşmenin ağzından düşen damlalar gibi, Durmadan aktı zaman......................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
Yüksel Aytuğ'un yazısında okuyup izledim iyi ki izlemişim muhteşem bir belgesel. Seslendirme, müzik, görüntü kalitesi o kadar güzel ki zaten her bir kare kartpostal gibi. Aynı zamanda çok üzüldüm evlatlar torunlar neden sahip çıkmaz ki o konaklara, neden terkedilir
Muhteva ve estetik açısından mükemmel bir belgesel. Ne yazık ki Türk mimarisi bize artık çok uzak bir kavram. Onun yerini kapitalist doymaz bir canavar olan beton aldı.. Millî kimliğini muhafaza etmeyen milletler yok olmaya mahkûmdur. Mimarî ise millî kültürün ve kimliğin yapıtaşlarından biridir.
İnce hesaplamalarla konuyu net, temiz bir şekilde sunmuş. Anlatımın kalitesinin değerinin bu kadar yüksek olmasının nedeni öncelikle konunun anlatıcı tarafından anlaşılmasındaki özverili çalışma olduğunu düşünüyorum. Ayrıca kameranın ortamın geometrisini hesaplayarak yavaş ve ince hesaplamalarla hareket etmesi bana Masaki Kobayashi Kwaidan adlı filmi hatırlattı.
Ah Safranbolu öyle güzelsin ki kelimelerle bile anlatamam anılarının bıraktığı izleri... Suha Arın yönetmenliğine diyecek yok muhakak. Bu gün ilk defa geldiğim bu yerin izleri hatrımdan silinmeyecektir...
Maalesef ki belgeseli ve Suha Arın'ı yeni keşfettim... Müthiş bir belgesel olmuş. Safranbolu sen ne kadar da güzelmişsin... Eğer bir sakıncası yoksa belgeseli indirmek istiyorum.
13.33 de başlayan müzik ercüment batanay ın kilise çanları adlı sıradışı eseridir..saatin sallanan sarkacından kilise çanlarına...çağrısımlar....sonsuz detaylar var suha arın ın belgesellerinde...toprağı bol olsun..
Canım safranbolum..Şimdi çok daha güzelsin..Süha arın şimdi yılda 1.5 milyona yakın turistin geldiğini duysa nekadar iyi bir iş yapmş olduğunu anlardı☺️
şimdi çoğu eser restore edildi. otel, gezilebilir ev, restaurant veya cafe oldu , epey de hareketli yılda 1 milyona yakın yerli yabancı turist geliyor...
Belgeselin giriş kısmı çanla değilde bir ezan yada Caminin içiyle giriş olmuş olsa daha da sıcak olacaktı, çekim teknikleri, kurgusal , görüntüler çok güzel bizi eski zamanlara götürüyor gerçekten emeği olan kim varsa çok teşekkür ediyorum, ebediyete göçmüş olanlarada Allah rahmet eylesin…
zaman ocağımızı söndürdü... söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil... tüm varoluşumuz, binlerce yıldan, yaşantıdan, inançtan birikip, süzülüp gelen kimliğimiz, 'hayat'ımız, adımız, her şeyimiz... yok artık... inancı, hukuku, dili, kıyafeti yok olan bir toplumun 'mekan'ı da aynı hızla yok olmaya mahkumdur. iyi ki bu belgesel çekilmiş ki o çekilirken bile yok oluş başlamış. şimdiye kalsa idi ne o sokaklardaki insanlar ne de o mekanlar var... şimdi ''en iyi korunmuş'' diye sevindiğimiz bu yer, sermayeye üç-beş kuruşa, şuursuz bakınan güruha boş bir nostaljiyle pazarlasın diye peşkeş çekilmiş steril bir 'konum'... o dağlardan kaybolan geyikler beslendi büyütüldü geri döndüler ama o insanlar dönmeyecekler... ne diyordu şair... 'Yurdumun üstünde tüten en son ocak' 😔😔😔
urartu'nun iki mevsimini de ekleyebilirseniz çok iyi olur. ben safranbolu'da zaman'la urartunun iki mevsimini ilkokul öğrencisiyken peşpeşe izlemiştim ve üzerimde büyük iz bırakmışlardı.. safranbolu tamam ama urartuyu bir türlü bulamıyorum..
Mekânlar ve insanlar arasındaki bağ, o an'da kalmayı başaran belki bir dokunuş yahut zamana karşı direnen bir iz... İzledikten sonra kendime şu soruyu sormadan edemedim. Zaman mıydı eskiyen, yoksa biz miydik eskiten?
Aynen Safranbolu evleri gibi tarihe miras kalacak güzel bir belgesel. Emeği geçenlerden Allah razı olsun.
Her izlediğimde rahmetle anıyorum Suha Arın'ı. Mekanı cennet olsun. Allah bu yapımda emeği geçen herkesten razı olsun. Ne kıymetli eserler üretmişler. Naif, derin, anlamlı ve faydalı.
14 yaşında müthiş bir belgesel yönetmenini ve bu güzel belgeseli keşfetmem ne kadar hoş.. Şüphesiz düşüncelerime düşünceleriyle yeni bir anlam kazandıracak güzel insan.. Süha Arın'ı rahmetle anıyorum.
@@musaelen sıkıntılı olan sensin. o zamanlar 14 yaşında olan da benim.
Sene1993-1995 bir turistik cafede çalışmıştım eski çarşıda ne güzel gunler ne güzel atmosferdi hala gidiyorum ama o eski tat güzellik kalmamış
Bu belgeseli küçükken izlemiştim hala izlerim benim için farklı bir yeri var ah Suha Arın helal olsun sana...
safranbolu uzerinden zaman, insan ve mekan mefhumlarinin oldukca siirsel bir bicimde ele alindigi olaganustu bir belgesel. turk belgeselciliginin basyapitidir kanaatimce. nurlar icinde yatsin suha arin.
Gece gece artık Nenesiz ,Dedesiz, Atasiz kalmanın acısını özlemini ruhumun en derinlerinde tekrar hissediyorum üzülüyorum ,yorulduk artık.Erken goctunuz ama size kızamıyorum iyi ki de öyle yaptınız ,nice çile ile doluydu ömrümüz,sizin başınızı okşayan birileri yoktu biliyorum o yüzden bizi sevdiniz böyle ama işte siz de gidince öyle bir boşluk kaplıyor ki içimizi tarif edilemez.
Paylaşım için teşekkürler, emeğinize sağlık.
Allah nur içinde yatırsın. Safranbolu nun korunmasında vesile olan insan. Yoksa aç gözlü bizler apartman karşılığında çoktan yıktırmıştık bu inci tanesi konakları.
Ilber hocamin sayesinde boyle guzel bir belgeseli izlemenin keyfini yasiyorum
Müzikler görüntüler harika ...Muhteşem bir belgesel olmuş ...Karabükte doğan ve yetişen biri olarak gurur duydum..Safranboluyu çok seviyorum..Temiz güzel insanlar diyaridir orasi ...
Hayatımda izlediğim en ama en iyi belgesel bu nasıl bir anlatım bu nasıl görüntüler hiç bıkmadan defalarca izleyebilirim duygularımı anlatamam Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun İNŞ'ALLAH emeğinize yüreğinize sağlık 🙏🌼😍
Müzik, zaman ve mekan o kadar hüzünlü ki, ihmal edip kaybettiğimiz değerlerimize, mirasımıza ve servetimize 45 yıl önce ağlamaya başlamış.
Bu hazine gibi belgesel ne kadar bu kadar az ilgi görüyor anlamak mümkün değil. Her defasında tekrar tekrar izlemekten ne kadar keyif alsam azdır. Çekim açıları, seslendirmesi ve kurgu beni benden alan bir lezzette. Emeği geçenlerin hepsini tebrik ederim.
I know it is kinda randomly asking but do anyone know a good place to stream newly released movies online ?
@Marley Parker Flixportal xD
@Corey Knox thank you, I signed up and it seems like a nice service :D Appreciate it!
@Marley Parker No problem =)
Safranbolu’lu biri olarak, bu belgeseli seyretmekten büyük haz aldım ve gurur duydum.
Şu anda orda mi oturuyorsunuz? Ben 2 sefer gittim videodaki bir çok ev yok yikilmiş çok üzucu
İlk girişteki müzik ve şiir tüyler ürpertici. İkisi bir araya gelince ne kadar dokunaklı olmuş. Ayrıca görüntü kalitesi,kurgu 70 li yılları tekrar yaşatıyor.
Bu eseri yaratanlara, koruyanlara, onu çekip bugüne taşıyan Suha Arın'a, seslendiren Süreyya
Arın'a, o harika sesiyle girişteki şiiri okuyan Macide Tanır'a ne çok şey borçluyuz.
Bu belgeseli ilk kez çekildiği yıl özel bir gösterimde izlemiştim. SBF Basın Yayın Yüksek Okulu'nun en değerli öğretim üyesi sevgili öğretmenimi her izleyişte saygı ile anıyorum.
Ne kadar hoş bir belgesel ya Rabbim!:) O günkü Safranbolu’yu görmek ne kadar güzel. Hayatımda gördüğüm en güzel şehirlerden bir tanesi. Şimdi o güzel eski Safranbolu evleri çok güzel restore edilmiş. O evlerden/konaklardan bir tanesinde kaldığım zaman çocukluk günlerimi yaşadım adeta..☺️🇹🇷❤️
filmin çekildiği zamana gitmeye çalışıyorum. 5 yaşındaymışım. gündüz vakti. demir çeliğin dumanı. kamera uzak açıda dağların eteklerini de almış. oralardayım da nerdeyim ? top mu oynuyordum ? dut mu topluyorum ....kameraya bakan kasketli demir çelik işçileri, eşeğini götüren yaşlı adam ? 70lerinde...istiklal savaşında 20 lerindeymiştir, ? biraz konuşsaydık...saatçi amcayı bembeyaz saçıyla görüyoruz hala...zaman işte..
Harika bir belgesel. Defalarca izlemek lazım. Büyük bir emek mahsulü. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum.
Ben her gün bu sokakların bu atmosferin tadını çıkarıyorum ve bundan gurur duyuyorum teşekkürler Suha arın mekanın cennet olsun ♥️🙏
Safranboluda dedemin evinde geçti çocukluğumuz ne kadar şanslıyim.safranboluda yaşamak bir ayrıcalıktır.
Sahip ciktiniz mi dedenizin evine ?
5 yıl okudum Karabük'te 27 yaşindayım ve ömrünüm en güzel zamanı orda geçti çok özlüyorum karabugu , Safranboluyu , Eflani, Yenice, Eskipazar, Soğuksu 😔😔
hocam safranbolu'yu anladım da Eflani, Yenice, Eskipazar heleki Soğuksu ne gibi güzel anıları olabilir bir insanın :)
Dinleyince bile insana nostaljiyi veriyo, eski trt yi hatirlatti bana.
Bir kez gittim Safranbolu'ya. Gezip gördüm bir kaç yerini ama bir kez daha gitme şansım olursa doya doya yaşamak için gitmek isterim. En az 1 hafta, her köşesini içime sindire sindire yaşamak. Bu belgeseli izlerken hissettiğim gibi! Bizleri orada yaşamış gibi hissettiren Suha Barın'ın mekanı ışıklarla dolsun. Bu yapıtta emeği geçen herkese ve paylaşımı yapan arkadaşa canı gönülden teşekkürler. İyi ki böyle güzel insanlar varmış!
Yapanların emeğine sağlık Safranbolulu olupta o günleri güzellikleri görebilmek heyecan verici ..
1000 defa seyretsem bıkmayacağım
Yilda 5 6 kez izliyoum bu filmi.Azrbaycandan.Oglumla gitmek istiyoruz Safranboluya.
Yoluma gül serperdi her gün eteklerinden,
Gönlümün üzerinde bir tül duvaktı zaman.
Sonra neden neşemin büktü bileklerinden?
Neden beni yollarda böyle bıraktı zaman?
Yalvardım!Feryadımı duymadı sağır gibi.
Kalbi ne kadar sertti? Tunç gibi, bakır gibi.
En güzel günlerimi ,çiçek koparır gibi,
Birer, birer, koparıp göğsüne taktı zaman.
Vazgeçmiştim, hayatın, baharından yazından.
Dur dedim!Anlamadı bir kalbin niyazından.
Karanlık bir gecede, bir çeşmenin ağzından düşen damlalar gibi,
Durmadan aktı zaman......................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
enfes
Cok guzel cumleler
Safranbolu evleri ve akan zaman içinde ugradikları değişim şiirsel bir dille anlatılmış.Harika bir belgesel.yapımci si Süha Arınç'ı rahmetle anıyorum.
Safranbolunun kurtuluşudur bu belgesel...yapılmasaydı her şey çok farklı olurdu... Safranbolu Süha Arına çok şey borçlu.
Çok seviyorum özlüyorum dualarla yad ediyorum Süha arın allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun insaallah
Suha Arın'ın efsanevi belgeseli Safranbolu'da Zaman, restore edilmiş HD görüntüsü ile UA-cam Suha Arın kanalında
Originalinin linkini buraya basarsanız...
Çok seviyorum özlüyorum dualarla yad ediyorum döndü İzzet ❤❤😢😢❤❤😢😢🎉🎉❤❤
Yüksel Aytuğ'un yazısında okuyup izledim iyi ki izlemişim muhteşem bir belgesel. Seslendirme, müzik, görüntü kalitesi o kadar güzel ki zaten her bir kare kartpostal gibi. Aynı zamanda çok üzüldüm evlatlar torunlar neden sahip çıkmaz ki o konaklara, neden terkedilir
Heyyyygidi günler kimler gelmiş kimler ğeçmiş .. Ne acılar ne güzel günler ... Hatıralar bilinmeyen anılar ...
Bu belgesel gerçek bir sanat eseri anlatımı müzikleri mekan görüntüleri görüntülerdeki ince ayrıntılar ayrıntıların anlatın şekli daha iyisi olamaz
Muazzam bir belgesel şiir gibi..Allah rahmet eylesin..
Efsane belgeselci. 10 yaş altı çocukluğumun müthiş yerli belgesellerinin önemli bir ksımının müellifi... Mekânı cennet olsun...
Büyük oyuncu ve seslendirmen Macide Tanır'a da rahmet diliyorum bu vesileyle...
Safranbolumm güzel memleketim😍😍😍😍
Bu belgeselden sonra safranboluya gittim. Teşekkürler süha arın yeniden keşfettik sayende ruhun şad olsun
Muhteşem bir belgesel. Süha Arın belgesellerinden çok öğrenilecekler var.
Süha Arın Belgesellerini defalarca izlemekten hiç bıkmadım..Şiir gibi..
Safranboluya gittim..O güzel insanlarını ve evlerini gördüm..
Yine burdayım yine izlicem yine huzur bulmaya geldim yine üstad Süha arın teşekkürler Süha arın teşekkürler sana
Ben en çok babamla izlemek isterdim Süha Arın belgesellerini ama zaman aldı bizden onu😢
Harika💔
أحب مشاهدة تاريخ المدن وكيف كان أهلها 🙌🏻 ومن حسن الحظ اليوم تعرفت على Safranbolu وكان هنالك حنين وحزن عميق 🥺
متابعة من 🇸🇦
Izlediğim en güzel belgesel ve seslendirme.muzige bayildim.sanki izlerken yaşadım o zamanlari....
Muhteva ve estetik açısından mükemmel bir belgesel. Ne yazık ki Türk mimarisi bize artık çok uzak bir kavram. Onun yerini kapitalist doymaz bir canavar olan beton aldı.. Millî kimliğini muhafaza etmeyen milletler yok olmaya mahkûmdur. Mimarî ise millî kültürün ve kimliğin yapıtaşlarından biridir.
mest oldum. nefis bir anlatım. emeği geçen herkese Teşekkür ederiz. sayın Suha Arın'ı saygı, minnet ve rahmetle anıyorum. iyi ki vardı.
Degerli Suha Arin Hocanin her belgeseli gibi harika. Kendisini buyuk bir saygiyla aniyorum.
Bu evlerin içinde yaşamak vardı o güzel zamanlarda!(masumiyetin ve zerafetin aktığı)
İnce hesaplamalarla konuyu net, temiz bir şekilde sunmuş. Anlatımın kalitesinin değerinin bu kadar yüksek olmasının nedeni öncelikle konunun anlatıcı tarafından anlaşılmasındaki özverili çalışma olduğunu düşünüyorum.
Ayrıca kameranın ortamın geometrisini hesaplayarak yavaş ve ince hesaplamalarla hareket etmesi bana Masaki Kobayashi Kwaidan adlı filmi hatırlattı.
Bu şaheserin ve Süha Arin in değerinin bilinmemesi bu ülkenin büyük bir ayıbıdır. Şimdilerde bu inceliği görmek pek mümkün değil ne yazık ki
Ne güzel safranbolu o yolların evlerin dili olsa da bizlere anılarını anlatsa
Zaman kavramının en güzel vurgulayan ve mekan ilişkisiyle ölümsüz kılan ve en çok sevdiğim belgeseldir.
MIHTESEM BIR BELGESEL.O YILLAR YASANMISLIK TARİH VE ZARIF EVLERIN GÖRSELLIĞINI SEYREDERKEN ESKİYE MAZIYE YOLCULUK YAPMIŞ OLUYOR INSAN.AYRICA MUZIKDE COK UYMUS BELGESELE
Okadar güzelki her saniyesi alıp götürüyo inanılmaz...
Muhteşem bir belgesel. Zaman içinde yolculuğa çıkarıyor.
Ah Safranbolu öyle güzelsin ki kelimelerle bile anlatamam anılarının bıraktığı izleri... Suha Arın yönetmenliğine diyecek yok muhakak. Bu gün ilk defa geldiğim bu yerin izleri hatrımdan silinmeyecektir...
Yine yeniden ...
Kelimeler kifayetsiz. Özledim.
Son defaa....
Geldim gittim
Şimdi hep binalar diktiler çoğu yere. Harmanlar hep apartman oldu 😢
Çok güzel anlatın emeyine diline sağlık çok hüzümlendim vay vay vay vay 😥
Insallah bugunde koruma altindadir.
Bu sayfayı ziyaret etmek geçmişinde en güzel hatıra olarak kalmış yerleri gezerken aldığın haz gibi üzüntüyle karışık bir sevinç gibi
gerçekten çok güzeller, ellerinize sağlık, resmen çocukluğuma gittim.
Çok kıymetli bir eser olmuş tebrik ederim
cok asil ve huzurverici buzamanda yasaya bilseydim gidebilseydim .
Maalesef ki belgeseli ve Suha Arın'ı yeni keşfettim... Müthiş bir belgesel olmuş. Safranbolu sen ne kadar da güzelmişsin... Eğer bir sakıncası yoksa belgeseli indirmek istiyorum.
Harika bir belgesel emeği geçenlere teşekkürler
cok guzel bir belgesel gecmise surukluyor insani
Tebrik ve teşekkür ediyorum. Vaktiyle o kadar çok arayıp arayıp da bulamamıştım bu belgeseli. Çok değerli bir paylaşım.
çok güzel bir belgesel olmuş emeği geçenlere teşekkürler..
13.33 de başlayan müzik ercüment batanay ın kilise çanları adlı sıradışı eseridir..saatin sallanan sarkacından kilise çanlarına...çağrısımlar....sonsuz detaylar var suha arın ın belgesellerinde...toprağı bol olsun..
Müslüman birisi için toprağı bol olsun denilmez güzel insan ecnebi ler için denilir
Müziği ahengi belgesel kareleri efsane..tabiki safran farkı...ilerde Allah nasip ederse Safranbolu tipi ev yapaıcam kendime 🍂
Thank u for having English subtittle😍
Ses sunum ambians harika eskilere gittim
Yaşam sevincim arttı... İyiki çekmişsin
Canım safranbolum..Şimdi çok daha güzelsin..Süha arın şimdi yılda 1.5 milyona yakın turistin geldiğini duysa nekadar iyi bir iş yapmş olduğunu anlardı☺️
Cok tesekkur edirem!
şimdi çoğu eser restore edildi. otel, gezilebilir ev, restaurant veya cafe oldu , epey de hareketli yılda 1 milyona yakın yerli yabancı turist geliyor...
Çok güzelmiş, emeklerine sağlık,unutmayacaklar.
Coşkun Aral’dan gelenler 🤚🏻
Evet aynen öyle oldu.
suha arın mekanın cennet olsun
Muazzam.
36:12 deki çeşme, paşapınarı çeşmesi :)
Ne muhteşem bir şiir
Akıp giden zaman bu ocaklarında söndürmüş. Birer süs haline döndürmüştür.
Yine buradayım
harika olmuş.
Belgeselin giriş kısmı çanla değilde bir ezan yada Caminin içiyle giriş olmuş olsa daha da sıcak olacaktı, çekim teknikleri, kurgusal , görüntüler çok güzel bizi eski zamanlara götürüyor gerçekten emeği olan kim varsa çok teşekkür ediyorum, ebediyete göçmüş olanlarada Allah rahmet eylesin…
Sanırım Safranbolu'nun hep ayrı bir yeri olacak bende.
❤mükemmel 🙏🏽
zaman ocağımızı söndürdü...
söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil...
tüm varoluşumuz, binlerce yıldan, yaşantıdan, inançtan birikip, süzülüp gelen kimliğimiz, 'hayat'ımız, adımız, her şeyimiz... yok artık...
inancı, hukuku, dili, kıyafeti yok olan bir toplumun 'mekan'ı da aynı hızla yok olmaya mahkumdur.
iyi ki bu belgesel çekilmiş ki o çekilirken bile yok oluş başlamış. şimdiye kalsa idi ne o sokaklardaki insanlar ne de o mekanlar var... şimdi ''en iyi korunmuş'' diye sevindiğimiz bu yer, sermayeye üç-beş kuruşa, şuursuz bakınan güruha boş bir nostaljiyle pazarlasın diye peşkeş çekilmiş steril bir 'konum'...
o dağlardan kaybolan geyikler beslendi büyütüldü geri döndüler ama o insanlar dönmeyecekler...
ne diyordu şair... 'Yurdumun üstünde tüten en son ocak' 😔😔😔
muhteşem...
Lokum aldığımda hediye olarak verildi bu CD olarak
Konagin icindeki kalem isine bayildim saatlerdir arastiriyorum ama bulamadim hangi konak oldugunu rica etsem bilen biri yazarsa cok sevinirim
Bravo.
Yine buradayım 🥰
Memleketim tam bir Osmanlı kenti. Maalesef kapitalist sistem memleketimin de çehresini değiştirdi.
Video sanki eski naftalin kokulu dolaplar gibi annemin tabakları yıkayıp astığı tahta terek gibi
Seslendiren, Süha Arın'ın kardeşi Süreyye Arın.
urartu'nun iki mevsimini de ekleyebilirseniz çok iyi olur. ben safranbolu'da zaman'la urartunun iki mevsimini ilkokul öğrencisiyken peşpeşe izlemiştim ve üzerimde büyük iz bırakmışlardı.. safranbolu tamam ama urartuyu bir türlü bulamıyorum..
Rahmetli Suha Arın'ın tüm belgesellerini dijital ortama aktarmak için çaba gösteriyoruz, ilginiz için teşekkürler.
Mekânlar ve insanlar arasındaki bağ, o an'da kalmayı başaran belki bir dokunuş yahut zamana karşı direnen bir iz... İzledikten sonra kendime şu soruyu sormadan edemedim. Zaman mıydı eskiyen, yoksa biz miydik eskiten?