המדריך - קידוחי כלונסאות - ביקור משפחה בשטח -מה חשוב לבדוק ומה תפקידם (2019)
Вставка
- Опубліковано 9 лют 2025
- כאן תלמדו איך יוצקים כלונסאות ומה חשוב לבדוק בשטח , אקח אתכם אל השטח כדי שתבינו במה זה כרוך ומה קורה ביום ביצוע הכלונסאות.
כלונס הוא סוג של עמוד המוחדר לקרקע, החלק התחתון של הכלונס יושב מתחת להאדמה והעליון מחובר ליתר יסודות המבנה.
כלונס ימנע מהבית שלכם לשקוע באדמה (כל סוג של אדמה) .
כלונסאות עשויים מבטון מזוין - ברזל שהוחדר לתוך בור שנחפר באדמה ובטון שיוצקים לתוכו. קיימים סוגים שונים של כלונסאות וביסוס, הבחירה בסוג הכלונס, עומק וקוטר תלויים בתכנון ההנדסי בהתאם לסוג הקרקע ולגודל ואופי המבנה. תכנון הכלונסאות נעשה ע"י הקונסטרוקטור או יועץ הקרקע .
טיפים:
1. את הכלונסאות יש לקדוח במיקומים שסומנו ע"י המודד, בקוטר ובעומק שמופיעים בתכניות המבנה ! חשוב לוודא שלא מתבלבלים כפי שתראו בסרטון
2. חשוב לוודא שימוש בבטון שלפחות ב-30
3. יש לזמן ליום יציקת הכלונסאות את מעבדת הבטון על מנת שייקחו בזמן דגימות לבדיקת חוזק הבטון (באחריות קבלן השלד ) (יש לוודא שלא מגיעים אחרי 17:00 כיוון שלאחר שעה זו יש תוספת כספית למעבדת הבטון)
4. כאשר ממקמים את ברזל הכלונס בבור יש להתקין שומרי מרחק (ספייסרים) בין הברזל לדפנות הבור. תפקידם של הספייסרים הוא לדאוג לכך שהברזל לא יהיה צמוד לדפנות הבור ויקבל כיסוי של 5 ס"מ לפחות של בטון. מומלץ להתקין 3 ספייסרים בכל 3 מטרים, כלומר בכלונס בגובה 10 מטר יהיו סה"כ 9 ספייסרים. על הכלונס להיות עטוף כולו בבטון, הספייסרים יעזרו גם לשמור על הכלונס ישר.
5. ש לשים לב לזמן יציאת מערבל הבטון מהמפעל - יש תוקף של שעה וחצי עד להגעה אליכם לשטח!
6. יש לנקות ליכלוך ואדמה מסביב לבור כדי למנוע נפילת חול ופסולת לבור בזמן היציקה, אדמה או פסולת מיותרת שיתערבבו בבטון עלולים לפגוע בתפקוד הכלונס.
7. חובה לצקת את הכלונס עם משאבה! (ולא ישירות ממערבל הבטון וכבר ראיתי לא מעט מקרים כאלו )
יש להחדיר את צינור המשאבה עמוק ככל שניתן.
8. מומלץ ליישם שרוול/גליל קרטון מכוון שהאדמה בחלק העליון היא בדרך כלל אדמת מילוי, אדמה זאת סופגת את המים מהבטון דבר המחליש אותו
9. חובה לצקת את הכלונס ברצף וללא הפסקות ביציקה.
10. לא להשאיר בורות פתוחים באתר!