مقام در موسیقی

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 11 гру 2024

КОМЕНТАРІ • 25

  • @esmaielmohammdi5083
    @esmaielmohammdi5083 5 місяців тому

    بسیار عالی و اموزنده

  • @kiakiaee7492
    @kiakiaee7492 Рік тому

    بسیار زیبا بود .لذت بردیم

  • @newshaloghmani
    @newshaloghmani Рік тому

    چقدر آموزنده
    لطفا اگه میشه از این ویدیو‌ها زیاد بذارین 🙏🏻🌹

  • @AliBayrami-v4l
    @AliBayrami-v4l Рік тому

    دمتون گرم

  • @amirAriazi-e9f
    @amirAriazi-e9f Рік тому +1

    خیلی خیلی سوادم تو موسیقی پایین و بهتره بگم صفر
    اما به شدت از شنیدن این مباحث لذت میبرم و غبطه میخورم به هنر ناب و ناز موسیقیدان هایی همچون این عزیزان هنرمند.

  • @amir-pl9kg
    @amir-pl9kg Рік тому

    👍👍💙💙 جالب بود

  • @majdbrown9118
    @majdbrown9118 Рік тому +3

    در مورد موسیقی پاپ و پاپ راک و سبک های جدید هم اگه نظرات جمع رو بدونیم خیلی عالی میشه

  • @Mannn11
    @Mannn11 Рік тому

    لذتبخش و آموختنی ست 💜 لطفا ادامه بدید این بحث هارو و منتشر کنید

  • @mohammadhosein9028
    @mohammadhosein9028 Рік тому

    خیلی ممنون از برنامه خوب و اطلاعات عالی شما

  • @tarbarzi
    @tarbarzi Рік тому

    بسیار عالی تشکر

  • @sasha.1993
    @sasha.1993 Рік тому

    عالی بود
    در مورد دستگاه ها هم ویدیو بسازید

  • @majdbrown9118
    @majdbrown9118 Рік тому

    اندازه یک کتاب جامع از صحبت های دوستان بهره بردیم بسیار ممنون🌹

  • @hamedmehrabadi80
    @hamedmehrabadi80 Рік тому

    افرین موسیقی ما مقامی بوده ودرست بوده که الان تو موسیقی عربی رعایت میشه و مقامیه
    تو چهار گاه هم درست گفتید

  • @MClassic7113
    @MClassic7113 Рік тому

    👌

  • @hamedmehrabadi80
    @hamedmehrabadi80 Рік тому

    مقام همون گوشه هاست که تو موسیقی ایرانه تجمیع شده و به صورت دستگاه در اومده

  • @Babaheidari
    @Babaheidari 2 місяці тому

    پیش از هر چیز دیگر، نخست سپاس برای به اشتراک گذاشتن این گفتگوی خود در باره موضوعات آموزندەای که مطرح کردید. و اشاره و یادآوری چند نکته؛
    1) کلیت ساختمان موسیقی دستگاهی و ردیفی ایرانی بر پایه و اساس موسیقی مقامی استوار است. و این گزاره علارغم این واقعیت عریان که می دانیم موسیقی که به نام موسیقی کلاسیک ایرانی می شناسیم، از حدودا یکصد سال پیش به این ور، تئوریزه و آکادمیک شده و آنهم تنها با هدف آموزش آسان (و هر چند یادگیری آن سالها طول می کشد) آن. حال شما اسم این را موسیقی دستگاهی و ردیفی بنامید که بی گمان همین نام را دارد و به همین نام مشهور است.
    و اما؛
    2) این موسیقی دستگاهی و ردیفی ، به هر حال دربرگیرنده همه موسیقی های نواحی گوناگون ایران نیست. برای نمونه و به عنوان یک مثال آموزنده، می توانیم به موسیقی تنبور یارسان(اهل حق) اشاره بکنیم. این موسیقی سوای ماهیت عرفانی بودن اش، مقامی است و اما مقام هایی دارد که در تعریف موسیقی دستگاهی و ردیف نمی گنجد. و یا موسیقی سیاچمانه در کردستان که مشکل بتوان این نوع موسیقی مقامی را در این و آن دستگاه و ردیف و گوشه و مقام شناسایی و یا تعریف کرد. پس مقام داریم تا مقام. منظور مقام در اینجا اشاره به همان مقام هایی است که دستگاه و ردیف را ساخته و زیرا بویژه به گونه ای می شود گفت موسیقی پایتخت است و کار فکری چند نفر که موسیقی ایرانی را ردیفی و دستگاهی کردند. به قول معروف؛ هر اینکلوژن Inclusion ی، اکسکلوژن Exclusion ی هم دارد.
    3) موسیقی تببوریارسان، شهرت دارد به مکتب گوران و مکتب صحنه. و بعلاوه هستند افرادی که معتقد هستند باید به این دو مکتب تنبورنوازی، موسیقی تنبور آن بزرگ ترین بخش قوم لک را هم افزود. لک ها از نقطه نظرجغرافیایی و پیوستگی آن، بیشتر در دلفان و نورآباد لرستان ساکن هستند. و هر چند همه این لک ها ازپیروان آیین یارسان نیستند اما منظور و تنها هدف از اشاره به لک ها، اشاره به فقط لک هایی است که پیرو آیین یارسان هستند و همین گروه اجتماعی از لک ها بوده اند که پس از گرویدن به آیین یارسان، در نتیجه تنبور را وارد خانقاه و خانه خود کرده اند و به شیوه خود می نوازند و هر چند از دو بعد تنوع و کیفیت نواختن، هیچ قابل مقایسه با دو حوزه تنبورنوازی یکی مکتب گوران و دومی مکتب صحنه نیست.
    و این دو حوزه (مکتب تنبورنوازی گوران و مکتب تنبورنوازی دینور به مرکزیت صحنه) در استان کرمانشان واقع شده اند. توجه! در کردستان عراق هم، تعداد چشمگیری پیرو آیین یارسان وجود دارد و همچنین در بین آذری زبانان هموطن و دیگر اقوام که این ها هم یقینا تنبورنوازان برجسته ای دارند و اما به هر حال دارای سبک و مکتب خاصی نیستند.
    و نکته آخر، اشاره به این نکته:
    اگر در جایی خوانده و یا شنیده اید که نوشته اند و یا گفته اند "تنبور بغدادی" بدانید منظور همین تنبوریارسان است که مقدس ترین ساز در این آیین است. وگرنه، در دست هیج عرب عراقی این ساز دیده نشده و اکنون هم نیست.
    تنبور یارسان دارای سه سیم و چهارده پرده است. این تنبور دو کوک اصلی دارد. دو سیم اول که جفت هستند، دو دو کوک می شوند. و سیم سوم سل و یا فا. پس این دو کوک یکی "دو دو سل" و "دو دو فا" اصلی ترین و قدیمی ترین و معمولی ترین کوک های ساز تنبور است. بویژه همه مقامات آیینی که نامیده شده اند به مقامات حقانی(مقامات دیگر را مجازی می نامند و این یعنی می شود این مقامات را در مجالسی به غیر از خانقاه هم نواخت و یا در مخافل خصوصی)، با این دو کوک اصلی، نواخته می شوند. اساتیدی مثل زنده یاد سیدخلیل عالی نژاد، می توانست مقامات حقانی را در کوک های دیگری که خود می دانست، بنوازد. و البته این روزها هم خوشبختانه بیش از ده هزار تنبورنواز برجسته در سراسر ایرانزمین داریم.

  • @hamedmehrabadi80
    @hamedmehrabadi80 Рік тому

    البته مقامی که تو کرمانشاه و خراسان میگن با مقام موسیقی فرق داره اونا به قطعه ها شون میگن مقام در صورتی که در موسیقی عربی به هر گوشه میگن مقام
    مثلا شور میگن مقام بیات
    شوشتری میگن مقام حجاز
    چهارگاه میگن مقام حجاز کار
    و همینطور تا اخر
    این مقام با موسیقی مقامی کرمانشاه یا خراسان فرق داره
    و در اصل موسیقی ماهم همینطور بوده که بعد به صورت دستگاهی به ترتیب در اومده و اسم مقام از گوشه ها برداشته شده و هر کدام در یک دستگاه جمع شده

  • @ninja001able
    @ninja001able Рік тому

    بحث جالبی بود کاش به جای درس های بی محتوا در مدارس موسیقی دستگاهی آموزش داده بشه .

    • @mehrnoosh.605
      @mehrnoosh.605 Рік тому

      سلام حالا یه خبر بدم که وزارت آموزش و پرورش مجبور کرده تعدادی مدارس خوب و نمونه هر شهر رو تبدیل به مدارس قرآنی کنند یعنی در ساعت های تدریس ساعت قرآن بیشتر شده من مخالف قرآن نیستم ولی این اصلا خوب نیست اینا حاضرن ساعت علوم مختلف رو کم کنن چه برسه به اضافه شدن موسیقی که در این مملکت شده آرزوی محال

  • @shb4351
    @shb4351 Рік тому

    Hello❤🎉😂

  • @mansourbayrami9272
    @mansourbayrami9272 Рік тому

    این موسیقی برگرفته از موسیقی آزربایجانه و صرفاً اسم روش گذاشته شده تا بهتر مصادره شه