6:49 Indiciu: atunci cand avem doua ecuatii care au acelasi rezultat (dupa semnul egal), le egalam. E ca si cum spui doua fraze cu acelasi sens: "mingea este rotunda" = "mingea este alba" , deci mingea este si alba si rotunda. Daca spui doua lucruri separate despre acelasi lucru, mai bine e sa le unesti intr-o singura fraza. De aceea ai acolo : 2b + 2 = e si 3(b - 5) + 2 = e . Ambele fraze matematice duc la acelasi "e". Deci mai usor e sa le pui intr-o singura fraza si le egalezi: 2b + 2 = 3(b - 5) + 2, iar apoi calculezi si de aceea obtii 2b + 2 = 3b - 15 + 2 , apoi trecem termenii cu "b" in stanga egalitatii si termenii liberi in dreapta, cu semne schimbate daca e nevoie sa le trecem, daca raman pe loc, nu se schimba semnul. Deci 2b - 3b = -2 - 15 + 2 , apoi -b = -15 (pt ca -2 se reduce cu + 2). Si apoi ca sa scapam de - inmultim cu - , obtinem b = 15.
Mulțumesc! Am luat 10 la test .
Eu am test si am înțeles însfârșit!!!🤩🤩🤩
Sugi
de unde ai luat tu 15 ?
La ce problema nu înțelegi?
6:49 Indiciu: atunci cand avem doua ecuatii care au acelasi rezultat (dupa semnul egal), le egalam. E ca si cum spui doua fraze cu acelasi sens: "mingea este rotunda" = "mingea este alba" , deci mingea este si alba si rotunda. Daca spui doua lucruri separate despre acelasi lucru, mai bine e sa le unesti intr-o singura fraza. De aceea ai acolo : 2b + 2 = e si 3(b - 5) + 2 = e . Ambele fraze matematice duc la acelasi "e". Deci mai usor e sa le pui intr-o singura fraza si le egalezi: 2b + 2 = 3(b - 5) + 2, iar apoi calculezi si de aceea obtii 2b + 2 = 3b - 15 + 2 , apoi trecem termenii cu "b" in stanga egalitatii si termenii liberi in dreapta, cu semne schimbate daca e nevoie sa le trecem, daca raman pe loc, nu se schimba semnul. Deci 2b - 3b = -2 - 15 + 2 , apoi -b = -15 (pt ca -2 se reduce cu + 2). Si apoi ca sa scapam de - inmultim cu - , obtinem b = 15.
Pai, nr care este in fata paranteze-i trebuie imultit cu fiecare numar deci iese 4b=3b-15