Це відео не доступне.
Перепрошуємо.

Legile Kirchhoff pentru reţele electrice. | Lectii-Virtuale.ro

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 16 гру 2020
  • Legile Kirchhoff pentru reţele electrice.
    Legile Kirchhoff
    Prin circuit electric ramificat sau rețea electrică înțelegem un circuit care conține mai multe surse și mai mulți consumatori. Elementele unei rețele electrice sunt nodul, ramura și ochiul de rețea.
    Nodul de rețea este orice punct de unde pornesc trei sau mai multe fire conductoare.
    Ramura de rețea este orice porțiune continuă cuprinsă între două noduri pe care se află surse și consumatori. O ramură de rețea va fi parcursă de la un capăt la altul de același curent.
    Ochiul de rețea este orice contur închis format din ramuri de rețea.
    Legea I a lui Kirchhoff se referă la un nod de rețea și afirmă că suma algebrică a intensităților curenților într-un nod de rețea este nulă sau suma intensităților curenților care intră în nod este egală cu suma intensităților curenților care ies din nodul de rețea.
    Legea a II-a se referă la ochiul de rețea și afirmă că pe un ochi de rețea suma algebrică a tensiunilor electromotoare aflate pe ramurile ochiului este egală cu suma algebrică a căderilor tensiune pe consumatorii aflați pe ramurile ochiului. Rezistențele interne ale surselor sunt luate ca și consumatori.
    Pentru rezolvarea unei rețele electrice se parcurg următoarele etape:
    Se identifică nodurile, ramurile și ochiurile de rețea notându-se nodurile cu litere mari.
    Se aleg arbitrar sensuri ale curenților prin ramurile rețelei. Trebuie să avem atâția curenți câte ramuri.
    Se aleg sensuri arbitrare de parcurs pentru fiecare ochi în parte.
    Se scrie pentru fiecare nod legea I a lui Kirchhoff ținând cont de faptul că dacă curentul intră în nod atrunci el este pozitiv iar dacă iese din nod este negativ.
    Se scrie pentru fiecare ochi de rețea legea a II-a a lui Kirchhoff astfel:
    se parcurge ochiul în sensul ales pentru a obține suma algebrică a tensiunilor electromotoare, se iau ca pozitive tensiunile electromotoare ale surselor parcurse de la borna ”-” la borna ”+” și se iau ca negative tensiunile electromotoare ale surselor parcurse de la borna ”+” la borna ”-”;
    se aprcurge ochiul în sensul ales pentru a obține suma algebrică a căderilor de tensiune pe ramurile ochiului de rețea, se iau ca pozitive căderile de tensiune U=IR pentru care sensul de parcurgere coincide cu sensul curentului prin ramură și se iau ca negative căderile de tensiune pentru care sensul de parcurgere este opus sensului curentului prin ramură;
    la a doua parcurgere se ține cont și de căderile de tensiune date de rezistențele interne ale surselor.
    Se alătură ecuațiile obținute din legea I și cele obținute din legea a II-a.
    ...
    Pentru mai multe detalii Vizitați lectii-virtual... cu acces GRATUIT la mai mult filme și exerciții rezolvate! Pe lectii-virtual... găsiți: lecții video la mate, fizică și chimie, memoratoare cu noțiuni teoretice și formule, teste de evaluare cu rezolvări complete.
    Ca să vă abonați la canalul nostru, click aici: / lecții virtuale
    #legile Kirchhoff pentru retele electrice, #circuit electric ramificat, #retea electrica, #elementele unei retele electrice, #ochiul de retea, #nodul de retea, #ramura de retea, #legea I a lui Kirchhoff, #suma algebrica a intensitatilor curentilor intr-un nod de retea, #suma intensitatilor curentilor care intra in nod, #suma intensitatilor curentilor care ies din nod, #legea a II-a a lui Kirchhoff, #suma algebrica a tensiunilor electromotoare aflate pe ramurile ochiului, #suma algebrica a caderilor tensiune pe consumatorii aflati pe ramurile ochiului, #rezistentele interne ale surselor, #rezolvarea unei retele electrice
    Facebook Lectii-Virtuale.ro: / lectiivirtuale
    UA-cam Lectii-Virtuale.ro: / lec%c8%9biivirtuale
    LinkedIn Lectii-Virtuale.ro: / lectii-virtuale-204397112
    Twitter Lectii-Virtuale.ro: / lectiivirtuale
    Lectii-Virtual... este o platformă de educație online care vine în ajutorul elevilor, profesorilor, și părinților din România! Vă oferim lecții video la 3 materii esențiale: matematică, fizică și chimie. Fiecare lecție este însoțită de un memorator cu teorie și de un test de evaluare cu rezolvare completă, pas cu pas. Principala noastră preocupare este să prezentăm noțiunile și fenomenele acoperite de programa școlară într-o manieră care stimulează înțelegerea, și nu memorarea mecanică. Prin Lecții Virtuale, ne propunem să facilităm accesul la conținut educațional de calitate, în același timp oferind feedback asupra performanței.
    Lectii-Virtual... își rezervă dreptul de copyright pentru conținutul materialelor din site, canale video și rețele Social Media. Integrarea în platforme, preluarea parțială este permisă numai cu menționarea sursei, conform legislației in vigoare. Preluarea integrală a conținutului este permisă doar cu acord scris.

КОМЕНТАРІ • 1

  • @soarxe
    @soarxe 11 місяців тому

    Multumesc mult!