Locuri dragi ale copilariei mele.Am locuit din 1960 pana in 1974 pe Maior Ene.Am învatat la 124.Ma cutremura acest colaj de fotografii.Mi-a rascolit amintirile si m-a facut sa lacrimez.Mi-e dor de acei ani minunati,de locurile frumoase,de vecinii buni.Va multumesc pentru aducerea aminte.Mare pacat ca s-a distrus voit cartierul ! 💔😥
Frumos periplu, dar din pacate a fost o tragedie incomensurabila, oameni care nu au putut trece peste acest episod din viata lor...Eu am copilarit in zona Dudestiului si am vazut o asemenea tragedie dar la nivel mult mai mic.
Eu am locuit pe o strada care ducea in Piata Operei, dar scoala(pana in clasa a 8-a) era pe strada Lantului(strada a disparut, ca si multe alte strazi inclusiv strada Uranus) Da, a fost cea mai mare crima produsa unui oras european pe timp de pace. Pe Uranus si pe Izvor aveam prieteni, unii vecini de-ai lor nu mai doreau sa traiasca daca ii demoleaza, dar si ei au fost demolati de buldozerul comunist. Sa pui la paman manastiri si biserici din secolele XVI-XVII-lea, sa distrugi un cartier intreg care era "o adevarata rezervatie de istorie si cultura romaneasca"....doar la gandul ca ar fi posibil asa ceva, Doamne! Si chiar s-a intamplat!
Stimate domn, sunt pasionat de istoria fascinanta a Bucurestiului si de faptul ca - din pacate - romanul este nu numai distrugator dar nu stie sa isi pastreze istoria (cu care de altfel incearca sa se faleasca). Demolarile din Bucuresti din perioada comunista sunt cea mai mare distrugere urbana din istorie (international vorbind), pe timp de pace, insumand o suprafata mai mare decat Venetia. Am placerea sa locuiesc la Praga si sa lucrez intr-o cladire inaltata in 1190. Fireste ca a fost modernizata insa a fost pastrat exteriorul si cat s-a putut din interior, aratand evolutia, prezentul in comuniune cu istoria pe o perioada de aproape un mileniu. Cu toata stima.
@@gabrielaionescu5780 nu este adevarat, orice tara incearca sa isi pastreze istoria si patrimoniul, si in niciun caz nu ridica monstruozitati in locul lor.
Amintiri ...Locuit pe Justitiei. Scoala 123 apoi 7,8 la 122. Nostalgie umbrita de cruzimea regimului sustinut de cei ce dadeau din palme. Din fericire am scapt de acolo in '79! Si dus sint ....ha, ha, nu cu sorcova - dar detasat .... mai ales considerind in ce pozitii sint fosti nomenclaturisti si lingusitori ai partidului ..
Totul e fascinant :-) Lumea este foarte mica si in acelasi timp foarte mare :-/ Am locuit in Cazarmii 77 A din 1974 pana ne-a demolat :-( Am fost la scoala nr. 122 de pe strada Antim si Gradinita exact langa dealul "derdelus"/militari (cum ai ziceam noi) sub umbra turnului de transmisii. Mersi frumos pentru aceste imagine care pentru mine sunt un fel de "Aminitiri din copilarie" - Locuiesc in Suedia de 25 de ani :-)
Salutari!Noi am plecat in 1974 in cartierul Drumul Taberii. Prin ‘81 student fiind am auzit ca se va demola totul. Am făcut o plimbare atunci împreuna cu o colega și prietena , pentru ultima data pe Cazărmii și mare parte din cartier.
Mă bucur că am întâlnit pe cineva care a învățat la 122 ! Eu am invatat acolo în perioada 1962-1967 ( apoi am schimbat cartierul). Deasemena am fost înscrisă la grădinița de pe str. Antim, vis a vis de școală . Am locuit pe Danielopol, intr-un bloc vechi care a scăpat de demolare. Mă doare sufletul că locurile legate de copilăria mea s-au dus...
@@luhovskycarmen9873 La 122 am învățat și eu. Școala apare in video pe care l-am creat, mai bine zis terenul rămas in urma demolării. La 122 am învățat 8 ani de generală 1966-1974. Ducu Darie era cu un an mai mare iar tatăl sau, Iurie Darie venea uneori și ne delecta cu desenele sale.Mama lui Florian Pittiș lucra la administrație.El locuia cu mama sa tot pe Cazărmii puțin mai jos intr-un bloc de 4 etaje. In fiecare seara de vineri pana duminica la el începeau ceaiurile cu Anda Calugareanu și Dan Tufaru,iar noi puștimea ne luam din strada de sub geamul sau primele lecții de rock/hard rock. In clasa a 7-a mâncam Janice...la greu! Cazărmii a fost strada de vis a unui cartier de basm!
Bucurestiul adevarat , toata zona de la Dimbovita in sus. Demolsrile pt halucinantul palat monstruos constituie o adevarata crima impletita cu nenumarate tragedii.
😥😥 nu am prins acest zona. M-am nascut in 1979. Dupa cum vad imaginile era o zone frumoasa. Pacat ca Ceausescu a facut gresala sa distruga astfel de zona cu case frumoase dupa cum vad in clip. 😢😢
Așa a ajuns când începuse demolarea. Case părăsite și devenite depozite de gunoaie. Dacă nu era demolarea poate rămânea un centru istoric cel mai vechi din București și frumos reconstruit. Vara era o placere sa te plimbi pe trotuarele cu copaci și în lungul grădinilor pline de flori acut mirositoare. Toate casele și vilele erau înconjurate de grădini cu flori și mici parcuri in jurul bisericilor mici. În plină vară simțiai răcoarea serii care venea și din pământul bătătorit pe străzile cu pietre chiar și în lungul lineelor de tramvai. Bucureștiul era bine comunicat cu mijloacele de transport..
Eram mica ,mica in anii cand s-a demolat zona. Nu am fost pe acolo dar mi se pare fascinant si tragic innacelasi timp. Am vazut documentare , marturii filmate ...dar farmecul fotografiilor personale este altul. Ma transpun si vreau sa uit de secolul acesta tembel.
@@provincialaderomania5314 mă iertați daca ,intervin ,dar greșeli gramaticale din partea unei persoane ,in virstra care a trăit acele timpuri ,cred că pot fi permise .
Frumos ansamblul de la minutul 10:07. Nu-mi dau seama ce este, nu cred ca e parte din Manastirea Vacaresti, as fi curios. Am copilarit in Craiova si aveam 8-9 ani cand Ceausescu a demolat Bucurestiul. Cred ca a facut o prostie, putea sa construiasca Casa Poporului dincolo de Otopeni nu deranja pe nimeni. O casa mai mica bineinteles in care sa nu bage PIB-ul Romaniei pe 3-4 ani si sa ne tina cu dintii la gard 2 generatii. Un idiot. Prin ce a facut, a distrus un popor 50 de ani si pe timpul lui si dupa. Pacat de casele frumoase. Multumesc fotografilor si lui Cristian Bebesel.
Ai fi preferat s-a ramana Bucurestiul ca in urma cu 50 sau 60 de ani?Ceausescu a modernizat aproape tot orasul nu numai zona Uranus.Iar multi care blameaza acum perioada respectiva beneficiaza de pe urma realizarilor de atunci.
Legat de ansamblul de la 10:07, acolo se aflau Arhivele Statului, in incinta caruia se afla Manastirea Mihai Voda. Cladirea Arhivelor Statului a fost demolata atunci in anii 80, a mai ramas astazi doar manastirea, care a fost mutata pe roti undeva in apropiere, fiind ascunsa in spatele blocurilor...
Din pacate, ce a facut cizmarul nu se mai poate schimba. A transformat un oras foarte frumos intr-o monstruozitate comunista, si asa o sa ramana. Nu se mai poate repara nimic, si totul doar din cauza unei nenorocite de vizite.
Ca nu putea si dictatorul ala sa-si construiasca hardughia in alta parte, poate undeva prin zona Baneasa sau Pipera, sa fie aproape de aeroport in caz de ceva...
Sistematizarea zonei care cuprinde si Uranus era necesara dar motivele cred ca sunt mai adanci decat atat. Oricum s-a igienizat o zona insalubra, case igrasioase, cheiul Dambovitei unde sobolanii te muscau in statia de tramvai, halele Unirii, cladirea Operetei in care am fost si persista un miros urat de vechi si mucegai, curti cu doua- trei randuri de case "de inchiriat" neingrijite, zidarie care se macina chiar la casele mai rasarite. Obiectiv privind, s-a facut un lucru bun.
vă contrazic puțin: 10 % din vechiul cartier uranus există și azi. întîmplător chiar am dat de o stradă în pantă chiar în zona casei poporului, asfaltată. am găsit și noua stradă uranus, care leagă 13 septembrie de calea rahovei
Cartierul si mai ales lumea aia , o anumita societate au disparut. Cateva case ramase nu conteaza. Nu a fost numai Uransu s-a distrus mult mai mult. In aceeasi perioada de dementa socialista. Vacaresti , inclusiv minastirea, etc , etc ,etc lista e lunga si cunoscuta. Practic o mare parte din Bucurestiul istoric. Despre asta e vorba pana la urma. Sa includem si partea dinspre Crucea de Piatra , Vitan si etc?
Strada în pantă am cunoscut-o pentru că trecea tramvaiul Eu dărâmat atâtea bisericii și le-au mutat că acuma numai recunoști nimica N-au avut noroc la sfârșit nu distrugi bisericile
Nu este deloc adevărat! Poate în procent foarte mic de 5 max.10%.În general erau vile foarte mari și spațioase,cu grădini imense foarte frumoase.Toate fuseseră expropiate de către regimul comunist.Au fost redate în chirie și stăteam foarte multi ,asta era într-adevăr un mare dezavantaj.Asa cum am spus eu am locuit și copilărit pe frumoasa strada Cazărmii la nr. 77 în vila enorma a unui fost guvernator BNR.Stateam acolo 11 familii!Eram 4 familii intr-o bucătărie,cu programare la baie,etc.Dar uite așa am trăit toți intr-o mare armonie!Casa avea 3 niveluri,curtea era cât un teren de fotbal cu 6 brazi și 2 nuci,plina de flori! Iarna turnam apa cu furtunul și făceam teren de hochei!Vara fiecare familie avea masa ei în curte! La fel fiecare familie avea spațiu pentru coteț păsări.Porcii erau interzisi,ei erau la conducere!!!🤣Veneau alte persoane din București și se plimbau în minunatul cartier Uranus.Ai trecut sau locuit pe acolo?Dacă da, pe ce strada? Nu mai arunca cu noroi,e pacat!
EU FIIND COPIL ,AVEAM 13 ANI.MERGEAM CU TATĂL MEU LA SERVICIU FIIND SOFER PE TRAILER CĂRA ACELE UTILAJE CU BILĂ PT DEMOLARE.AM ASISTAT INVOLUNTSR LA DEMOLAREA APROAPE TOT CE SE DEMOLA ÂN BUCUREȘTI. ERAU CARTIERE FFF FRUMOASE CU PIATRA CUBICA PE STRĂZI ȘI CIUSMELE.
Locuri dragi ale copilariei mele.Am locuit din 1960 pana in 1974 pe Maior Ene.Am învatat la 124.Ma cutremura acest colaj de fotografii.Mi-a rascolit amintirile si m-a facut sa lacrimez.Mi-e dor de acei ani minunati,de locurile frumoase,de vecinii buni.Va multumesc pentru aducerea aminte.Mare pacat ca s-a distrus voit cartierul ! 💔😥
Frumos periplu, dar din pacate a fost o tragedie incomensurabila, oameni care nu au putut trece peste acest episod din viata lor...Eu am copilarit in zona Dudestiului si am vazut o asemenea tragedie dar la nivel mult mai mic.
Ce cartier superb adevaratul mic Paris ador piatra cubica si cismelele in strainatate totul se pastreaza la noi totul se strica
Eu am locuit pe o strada care ducea in Piata Operei, dar scoala(pana in clasa a 8-a) era pe strada Lantului(strada a disparut, ca si multe alte strazi inclusiv strada Uranus)
Da, a fost cea mai mare crima produsa unui oras european pe timp de pace. Pe Uranus si pe Izvor aveam prieteni, unii vecini de-ai lor nu mai doreau sa traiasca daca ii demoleaza, dar si ei au fost demolati de buldozerul comunist. Sa pui la paman manastiri si biserici din secolele XVI-XVII-lea, sa distrugi un cartier intreg care era "o adevarata rezervatie de istorie si cultura romaneasca"....doar la gandul ca ar fi posibil asa ceva, Doamne! Si chiar s-a intamplat!
Mi se rupe inima cand privesc aceste imagini si ascult aceasta muzica!
mie mi se rupe pllua !
Stimate domn, sunt pasionat de istoria fascinanta a Bucurestiului si de faptul ca - din pacate - romanul este nu numai distrugator dar nu stie sa isi pastreze istoria (cu care de altfel incearca sa se faleasca). Demolarile din Bucuresti din perioada comunista sunt cea mai mare distrugere urbana din istorie (international vorbind), pe timp de pace, insumand o suprafata mai mare decat Venetia. Am placerea sa locuiesc la Praga si sa lucrez intr-o cladire inaltata in 1190. Fireste ca a fost modernizata insa a fost pastrat exteriorul si cat s-a putut din interior, aratand evolutia, prezentul in comuniune cu istoria pe o perioada de aproape un mileniu. Cu toata stima.
O clădire înălțată în 1190 ?
1190? Ce??
Distrugere si reconstructie,modernizare ,asa se intampla in toate tarile.
@@gabrielaionescu5780 nu este adevarat, orice tara incearca sa isi pastreze istoria si patrimoniul, si in niciun caz nu ridica monstruozitati in locul lor.
@@MC-wy9rv de parca romanii ar fi vrut sa demoleze cartierul... a vrut idiotu de ceasca sa-si ridice palat acolo
foarte trist
Asasini. Asasini ai oamenilor , locurilor și istoriei.
Minunat,multumiri .
Un fost cartier de poveste...!
Multumesc frumos pentru aceste amintiri ... Am locuit in Uranus 2D, vis a vis de scoala ...
Care școală?
@@Geambasu169 Scoala Romanescu, nr. 124 - langa intersectia Uranus cu str Mihai Voda.
Amintiri ...Locuit pe Justitiei. Scoala 123 apoi 7,8 la 122. Nostalgie umbrita de cruzimea regimului sustinut de cei ce dadeau din palme. Din fericire am scapt de acolo in '79! Si dus sint ....ha, ha, nu cu sorcova - dar detasat .... mai ales considerind in ce pozitii sint fosti nomenclaturisti si lingusitori ai partidului ..
Nebi bilo nemoguce srusiti onu rugobu od parlamenta i ponovo izgraditi ovaj dio; na nacin kako je obnovljen Dresden
Totul e fascinant :-) Lumea este foarte mica si in acelasi timp foarte mare :-/
Am locuit in Cazarmii 77 A din 1974 pana ne-a demolat :-(
Am fost la scoala nr. 122 de pe strada Antim si Gradinita exact langa dealul "derdelus"/militari (cum ai ziceam noi) sub umbra turnului de transmisii.
Mersi frumos pentru aceste imagine care pentru mine sunt un fel de "Aminitiri din copilarie" - Locuiesc in Suedia de 25 de ani :-)
Salutari!Noi am plecat in 1974 in cartierul Drumul Taberii. Prin ‘81 student fiind am auzit ca se va demola totul. Am făcut o plimbare atunci împreuna cu o colega și prietena , pentru ultima data pe Cazărmii și mare parte din cartier.
Mă bucur că am întâlnit pe cineva care a învățat la 122 ! Eu am invatat acolo în perioada 1962-1967 ( apoi am schimbat cartierul). Deasemena am fost înscrisă la grădinița de pe str. Antim, vis a vis de școală . Am locuit pe Danielopol, intr-un bloc vechi care a scăpat de demolare. Mă doare sufletul că locurile legate de copilăria mea s-au dus...
@@luhovskycarmen9873 La 122 am învățat și eu. Școala apare in video pe care l-am creat, mai bine zis terenul rămas in urma demolării. La 122 am învățat 8 ani de generală 1966-1974. Ducu Darie era cu un an mai mare iar tatăl sau, Iurie Darie venea uneori și ne delecta cu desenele sale.Mama lui Florian Pittiș lucra la administrație.El locuia cu mama sa tot pe Cazărmii puțin mai jos intr-un bloc de 4 etaje. In fiecare seara de vineri pana duminica la el începeau ceaiurile cu Anda Calugareanu și Dan Tufaru,iar noi puștimea ne luam din strada de sub geamul sau primele lecții de rock/hard rock. In clasa a 7-a mâncam Janice...la greu! Cazărmii a fost strada de vis a unui cartier de basm!
Și,eu,am,fost,la,scoala122,și,la,123,doar,ea,a,mai,scăpat,păcat,mare,păcat!!!!
Oligofrenul de.Ceausescu.
Multumiri.
Bucurestiul adevarat , toata zona de la Dimbovita in sus. Demolsrile pt halucinantul palat monstruos constituie o adevarata crima impletita cu nenumarate tragedii.
Cele mai dragi locuri ale copilăriei mele.
😥😥 nu am prins acest zona. M-am nascut in 1979. Dupa cum vad imaginile era o zone frumoasa. Pacat ca Ceausescu a facut gresala sa distruga astfel de zona cu case frumoase dupa cum vad in clip. 😢😢
Așa a ajuns când începuse demolarea. Case părăsite și devenite depozite de gunoaie. Dacă nu era demolarea poate rămânea un centru istoric cel mai vechi din București și frumos reconstruit. Vara era o placere sa te plimbi pe trotuarele cu copaci și în lungul grădinilor pline de flori acut mirositoare. Toate casele și vilele erau înconjurate de grădini cu flori și mici parcuri in jurul bisericilor mici. În plină vară simțiai răcoarea serii care venea și din pământul bătătorit pe străzile cu pietre chiar și în lungul lineelor de tramvai. Bucureștiul era bine comunicat cu mijloacele de transport..
Am lacrimi în ochi ,să distrugi asemenea clădiri înseamnă ca nu ai inimă !
Va rog frumos mai multe fotografii. Cine are foto facute inedit...fara vreun gand la momentul respectiv.
Zavaidoc!
Eram mica ,mica in anii cand s-a demolat zona. Nu am fost pe acolo dar mi se pare fascinant si tragic innacelasi timp. Am vazut documentare , marturii filmate ...dar farmecul fotografiilor personale este altul. Ma transpun si vreau sa uit de secolul acesta tembel.
Saraca limba romana! Draga, tragic denumește moartea cuiva. Aceasta situație poate fi cel mult dramatica.
@@provincialaderomania5314 mă iertați daca ,intervin ,dar greșeli gramaticale din partea unei persoane ,in virstra care a trăit acele timpuri ,cred că pot fi permise .
ASTA se intimpla cind tara incape pe mina unor secaturi ca familia Ceausescu!
Străzile din imagini le-am parcurs pedestru,din anul 1965 până la demolare.Am văzut fundul gropi de fundație al Palatului parlamentului.
Frumos ansamblul de la minutul 10:07. Nu-mi dau seama ce este, nu cred ca e parte din Manastirea Vacaresti, as fi curios. Am copilarit in Craiova si aveam 8-9 ani cand Ceausescu a demolat Bucurestiul. Cred ca a facut o prostie, putea sa construiasca Casa Poporului dincolo de Otopeni nu deranja pe nimeni. O casa mai mica bineinteles in care sa nu bage PIB-ul Romaniei pe 3-4 ani si sa ne tina cu dintii la gard 2 generatii. Un idiot. Prin ce a facut, a distrus un popor 50 de ani si pe timpul lui si dupa. Pacat de casele frumoase. Multumesc fotografilor si lui Cristian Bebesel.
Ai fi preferat s-a ramana Bucurestiul ca in urma cu 50 sau 60 de ani?Ceausescu a modernizat aproape tot orasul nu numai zona Uranus.Iar multi care blameaza acum perioada respectiva beneficiaza de pe urma realizarilor de atunci.
@@gabrielaionescu5780 prin ce?uita te ce cocine de blocuri comuniste avem
Legat de ansamblul de la 10:07, acolo se aflau Arhivele Statului, in incinta caruia se afla Manastirea Mihai Voda. Cladirea Arhivelor Statului a fost demolata atunci in anii 80, a mai ramas astazi doar manastirea, care a fost mutata pe roti undeva in apropiere, fiind ascunsa in spatele blocurilor...
Din pacate, ce a facut cizmarul nu se mai poate schimba. A transformat un oras foarte frumos intr-o monstruozitate comunista, si asa o sa ramana. Nu se mai poate repara nimic, si totul doar din cauza unei nenorocite de vizite.
@@gabrielaionescu5780 🤬🤮👹
Am lucrat în zonă,între 1974- 1983 !
Casa si strazile de la 06:45 sunt de un pitoresc indescriptibil.
Ca nu putea si dictatorul ala sa-si construiasca hardughia in alta parte, poate undeva prin zona Baneasa sau Pipera, sa fie aproape de aeroport in caz de ceva...
You may kiss Uranus , goodbye !
Am fost acolo ...
A fost odată...
🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐📸📸📸📸📸📸♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️👏🎩🔊🔊🔊🔊👏👏✌️✌️✌️✌️✌️✌️✌️✌️✌️✌️👍👍👍👍adevăratul,București,le,stătea,in,gît,multora!!!!!!!!au,ras,cartierul,ne/au,ras,și,copilăria,dar,din,sufletele,noastre,acest,cartier,nu,va,muri,niciodată!!!!!!sa/și,bage,noile,blocuri,de,pe,zona,asta,direct,undeva,și,sa,le,ardă,ficații,la,toți,care,au,ras,de,pe,fata,pământului,cartierul,acesta!!!!🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🎩📸🎩📸🎩📸🔊🔊🔊🔊🔊🔊🔊🔊🔊👍👍👍👍🎩
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏🌟👍🎩👍🎩👍🎩👍🎩👍🎩👍👏🌿🫧🌬️🌿🌬️🌿🌬️🌿🌬️🌿🌬️🌿🌬️🌿🌬️🌿🌬️👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Pe strada Palas nr 2 la etajul 2 a locuit matusa mea 0:20 Ce cartier linistit
Mă uit și plâng mă uit .
Străzile erau pe mijloc cu piatra cubica și spre trotuar aveau ,cam un metru pana la trotuar cu piatra de râu
Puțu cu apă rece !
Sistematizarea zonei care cuprinde si Uranus era necesara dar motivele cred ca sunt mai adanci decat atat. Oricum s-a igienizat o zona insalubra, case igrasioase, cheiul Dambovitei unde sobolanii te muscau in statia de tramvai, halele Unirii, cladirea Operetei in care am fost si persista un miros urat de vechi si mucegai, curti cu doua- trei randuri de case "de inchiriat" neingrijite, zidarie care se macina chiar la casele mai rasarite. Obiectiv privind, s-a facut un lucru bun.
Multe s-au daramat si la cutremur.
Asa e....
Asa strazi mai sint azi in Braila
Și în Craiova aș completa.
@@BOGDANBLUNT Ador parcul Romanescu am amintiri frumoase acolo
pacat ca nu sunt precizate numele strazilor!
vă contrazic puțin: 10 % din vechiul cartier uranus există și azi. întîmplător chiar am dat de o stradă în pantă chiar în zona casei poporului, asfaltată. am găsit și noua stradă uranus, care leagă 13 septembrie de calea rahovei
A ramas numai numele
Si eu am copilarit pa Uranus statea bunica si ma duceam tot timpul la ea
Cand am vazut filmul si ma-i strazile dupa Uranus am zis asa era
Cartierul si mai ales lumea aia , o anumita societate au disparut. Cateva case ramase nu conteaza. Nu a fost numai Uransu s-a distrus mult mai mult. In aceeasi perioada de dementa socialista. Vacaresti , inclusiv minastirea, etc , etc ,etc lista e lunga si cunoscuta. Practic o mare parte din Bucurestiul istoric. Despre asta e vorba pana la urma. Sa includem si partea dinspre Crucea de Piatra , Vitan si etc?
Strada în pantă am cunoscut-o pentru că trecea tramvaiul
Eu dărâmat atâtea bisericii și le-au mutat că acuma numai recunoști nimica
N-au avut noroc la sfârșit nu distrugi bisericile
Ce faci cu numele?
Am văzut filmul și nu m-ai cunoști nimic
Bucuresti, un oras mutilat
O mare parte din casele alea erau cazaturi inca de pe atunci. Va puteti imagina in ce hal ar fi aratat astazi?
Nu este deloc adevărat! Poate în procent foarte mic de 5 max.10%.În general erau vile foarte mari și spațioase,cu grădini imense foarte frumoase.Toate fuseseră expropiate de către regimul comunist.Au fost redate în chirie și stăteam foarte multi ,asta era într-adevăr un mare dezavantaj.Asa cum am spus eu am locuit și copilărit pe frumoasa strada Cazărmii la nr. 77 în vila enorma a unui fost guvernator BNR.Stateam acolo 11 familii!Eram 4 familii intr-o bucătărie,cu programare la baie,etc.Dar uite așa am trăit toți intr-o mare armonie!Casa avea 3 niveluri,curtea era cât un teren de fotbal cu 6 brazi și 2 nuci,plina de flori! Iarna turnam apa cu furtunul și făceam teren de hochei!Vara fiecare familie avea masa ei în curte! La fel fiecare familie avea spațiu pentru coteț păsări.Porcii erau interzisi,ei erau la conducere!!!🤣Veneau alte persoane din București și se plimbau în minunatul cartier Uranus.Ai trecut sau locuit pe acolo?Dacă da, pe ce strada? Nu mai arunca cu noroi,e pacat!
A fost patriot Ceaușescu dar , n-a fost bun de președinte ! L-au criticat : și Ghe . Ghe . Dej și C-tin Pîrvulescu !
EU FIIND COPIL ,AVEAM 13 ANI.MERGEAM CU TATĂL MEU LA SERVICIU FIIND SOFER PE TRAILER CĂRA ACELE UTILAJE CU BILĂ PT DEMOLARE.AM ASISTAT INVOLUNTSR LA DEMOLAREA APROAPE TOT CE SE DEMOLA ÂN BUCUREȘTI. ERAU CARTIERE FFF FRUMOASE CU PIATRA CUBICA PE STRĂZI ȘI CIUSMELE.
era o mahala infecta si neingrijita chiar nu dadea bine sa fie asa ceva in centrul unei capitale
Exact. Practic multe erau adevarate hrube. Azi ar fi fost focar de infectie.