Nu rişti, nu câştigi | Andrei Păunescu | TEDxConstanta

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 24 лют 2015
  • Ieşiţi din cutie. S-ar putea să pierdeţi sau s-ar putea să aveţi o mare şansă. Andrei Păunescu vorbeşte pe scena TEDxConstanta despre deciziile care ne pot determina cursul vieţii, despre momentele de cotitură unde indivudul determină distanţa sănătoasă faţă de cei din jur, unde riscul de a fi iresponsabil poate conduce la o serie de lucruri extraordinare.
    Nascut in 3 mai 1969, la Bucuresti, intr-o familie de scriitori romani (Adrian Paunescu si Constanta Buzea), Andrei Paunescu este scriitor (proza, versuri, memorialistica), jurnalist de presa scrisa (sute de articole in Flacara, Jurnalul national, Tango, Vremea, Totusi iubirea, Opinia nationala, Market Research, Gracious Light etc), radio (Radio Bucuresti) si televiziune (Antena 1, Tele 7, OTV), cantautor de folk si rock (fondator al trupei Totusi, mii de concerte in toata tara si in lume, autor si interpret al unui mare numar de piese cunoscute, precum Amor cubist, Iobag la patron iobag la stat, Las-o sa plece, Haide mama haide tata, Doamne ocroteste-i pe romani, Suntem aroganti etc), editor si coordonator de redactii, cadru didactic universitar in Jurnalism (din 1998, la Universitatea Spiru Haret Bucuresti), grafician, presedinte de fundatii culturale.
    This talk was given at a TEDx event using the TED conference format but independently organized by a local community. Learn more at ted.com/tedx

КОМЕНТАРІ • 8

  • @elenamirelabotu2076
    @elenamirelabotu2076 Рік тому

    Super !

  • @lectiaderomanacuhar411
    @lectiaderomanacuhar411 3 роки тому

    Îl felicit. Este autentic, din punctul meu de vedere. 🎀

  • @targovishteanul
    @targovishteanul 3 роки тому

    Un discurs foarte bun si distractiv.

  • @elenamihai8032
    @elenamihai8032 5 років тому +1

    Redau textual din Wikipedia parerile internationale pentru Adrian Paunescu: ,,Zecile de volume de poezie ale lui Adrian Păunescu, însumând peste 300.000 de versuri, așadar depășind cea mai întinsă epopee a lumii, Mahabharata (215.000 de versuri), realitate lirică fără asemănare, nu numai în istoria literaturii române, ci și în literatura universală, creează impresia / certitudinea că ne aflăm în fața unei impresionante uzine de poezie, a cărei „producție”, potrivit concepției păunesciene despre misiunea poetului / poeziei, înseamnă „armonie în sălbăticie”: Că omenirea-i un ciudat amestec / De violență și de duioșie, / Răget de leu în ou de ciocârlie, / Dar toată lumea trebuie să știe / Că nu-i poetul animal domestic, / Ci armonie în sălbăticie. Poetul trebuie să fie în stare de orice sacrificiu, pentru Patria sa, pentru semenii săi, să-și uimească mesianic poporul prin biruințele sale: Dacă mi-aș da pentru gloria țării o mână, / Poate chiar mâna dreaptă cu care scriu, / Poate numai atunci v-ar fi limpede într-un târziu / Cine sunt și ce-nsemn în cultura română. // […] // Sunt Poet ce-nvinge, armonie a sălbăticiei spontane, / Mă simt ca o țeavă de tun pregătită-ntre două icoane. («Eu, cel care vă irită» -PTiub, 454).” Poate se va initia un clasament..

  • @andyITA
    @andyITA 4 роки тому +1

    ce aveti ma cu el....mi s a parut ok.

  • @orosmarc6697
    @orosmarc6697 5 років тому +2

    slab intelect, calitati oratorice slabe, prezentarea si tema foarte imatur. se flateaza singur si intr-un acces de egoism necontrolat, isi mai face si publicitate la muzica... fomist ...