Sosiaalisten pelkojen käsittelyä: "Mitä jos minusta ei tykätä?"

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 30 лис 2024

КОМЕНТАРІ • 25

  • @ninakarusto4187
    @ninakarusto4187 7 років тому +3

    Wau! Niin yksinkertasta ja päivänselvää, mutta silti niin vaikea tajuta ja huomata! Kiitos tästä ajatuksesta! :)

    •  7 років тому

      Kiitos! Kiva että tykkäsit :))!

  • @kristiinalindroos7826
    @kristiinalindroos7826 5 місяців тому +1

    Kiitos videosta🙏🏻

  • @TheViizaa
    @TheViizaa 7 років тому +3

    Hieno näkökulma! Oman näkemyksen mukaan näin se taitaa lopulta olla, kun sen oikeen oivaltaa. Isoin pointti on mielestäni se miten itse käyttäytyy muita kohtaan on suora heijastus siitä miten kohtelee itseensä. Ei voi mitenkään aidosti sydämestään kiinnostua muista, jos et ekaks diggaa edes itsestäsi ollenkaan. Jos hyväksyy itsesi kaikkine puolineen niin sit voi vasta sydän todella avautua muille. Tämä pitää vaan jokaisen itse oivaltaa, muuten sitä ei voi kokea. Hieno video vielä, kiitti :)

    •  7 років тому

      Joo, pitäydyn iteki täs just tavallaan oman kokemuksen vuoks: mitä paremmin on oppinu fiilistelemään itseään, sitä parempi meininki on alkanut olemaan myös muiden kanssa. Ne on tavallaan kehittyny tosi samaa tahtia :--)

  • @elenapennie7583
    @elenapennie7583 3 роки тому +1

    Tavallaan jos Ok ettei toiset tykkää musta, sitten tätä ei tartte jännittää niin paljon ja voi olla rennompi.

    •  3 роки тому

      Joo, jep! Tosin vaikeaahan se on oikeasti olla välittämättä muiden mielipiteistä, tottakai ne yleensä kiinnostaa edes vähän.

  • @Eveliaaaa
    @Eveliaaaa 7 років тому +1

    Tää video herätti monenlaisia mielipiteitä. Tavallaan olen samaa mieltä, mutta tavallaan ei asia ole ihan noin yksiselitteinen. Jokaisella ihmisellä on omat mielipiteet, käyttäytymistavat ja tavat käsitellä itseään ja ympäristöä. :) Eikä ihminen aina ole täysin tietoinen omista tykkäämisistään, varsinkaan itseen kohdistuen! On paljon asioita, joista tykkäämme asiaa miettimättä. Esim. uskoisin, että tykkäät kyvystäsi kävellä ja puhua, ja kaikki eivät siihen kykene.

    •  7 років тому

      Joo siis todellakaa ei oo oikeesti näin yksiselitteinen. Nää tämmöset rohkeutta ja itsevarmuutta tukevat ajatusmallit on usein aika rajuja yleistyksii ja yksinkertaisuuksia, pääasiassa siks että se helpottaa niiden omaksumista. Tykkään ajatella niitä eräänlaisena palapelinä, jossa jokainen palanen ikään ku täydentää sitä todellisuuskuvaa. Et tolla videolla tavallaan tuli yks pala, mut jotta oikeesti hahmottais et mitä tapahtuu, niin niitä tarvitaan paljon lisää :---)

    • @Eveliaaaa
      @Eveliaaaa 7 років тому

      Jevgeni Särki nimenomaan! Haluaisin kysyä, miltä kannalta pyrit asioita miettimään, psykologisesti entä filosofisesti?

    •  7 років тому

      Hmmm haluuks avaa tota kysymystä vähä lisää et saisin paremmin kii siit mitä meinaat? :--)

    • @Eveliaaaa
      @Eveliaaaa 7 років тому +1

      Jevgeni Särki en mä oikein osaa avaa :D taai psykologisesti on ihmisen mielen kannalta enemmän, filosofisesti enemmän yleisesti ja moraalia huomioiden

    •  7 років тому

      Hmm, koitan ja katotaan oliks yhtään sinnepäin x)
      1. Oon jotenki heränny huomaamaan, et ihmiset on aika jees. Me ei vaan jotenkin ite aina tajuta sitä. Ihmiset haluu tehä hyvii juttuja ja olla hyvii tyyppei, mut ei vaan oikeen jotenkin aina onnistuta siinä. Usein se johtuu siitä, että ei tunneta itteämme, ei olla kauheen rohkeita ja itsevarmoja ja ei oikeen händlätä sosiaalisia taitoja. Sen takii haluun ite ehkä olla tavallaan mukana kannustamassa just tommoseen inhimillisyyteen ja itsensä kehittämiseen, jotta kaikilla ois ees vähän parempi meininki toistemme kanssa :--) Tää varmaan tää "filosofinen" puoli tiivistettynä.
      2. Sitten psykologiasta. Mun kokemuksen mukaan ihmisillä on ihan valtava kyky oppia ja kehittyä. Just vaikka tää mun pääteema rohkeus ja itsevarmuus. Niistä monesti ajatellaan, että ne on jotain synnynnäisiä luonteenpiirteitä, joita sulla joko on tai ei oo. Mä lähden ite siitä, että ne on taitoja, joita voi oppia. Tässäkin on taustalla tää inhimillisyysnäkökulma: epävarma ja pelokas ihminen aiheuttaa tosi helposti pahaa myös ympäristölleen, mikä on silleen huono juttu, kun ollaan kuitenkin kaikki yhdessä tän pallon päällä. Eli jonkinlaista positiivista vastuupsykologiaa mä kai sitten pyrin harrastamaan :?

  • @repe85
    @repe85 7 років тому

    Entä jos joku pelko/suojeluvaisto kehkeytyy jos on jotain tavoitteita joita haluaa salata ja paniikkikohtaus ikäänkuin ilmenee kun kuvittelee että joku asia tai itse joutuu ns paljastetuksi? Jokatapauksessa hieno vlog

    •  7 років тому

      Joo varmaan tommonenki on jossain tilantees mahdollista. Peloissa on ehkä yleisestiki semmonen, et ne on aika samankaltaisia ja toistuvia keskenään. Eli just pelko "paljastumisesta" ja pelko siitä, ettei joku tykkäisi, voi käytännön kannalta esiintyy usein tosi samankaltasin tavoin, vaikka paperilla ne onkin kaks erilaista pelkoa.

  • @Erakko-
    @Erakko- 4 роки тому +1

    Mites ois joku semmonen video kuin että "Älä ole tylsä" tai ylipäätään tylsistä ihmisistä joku aihe?

    •  4 роки тому

      Tää on itseasiassa aika hyvä idea. Oon vähän käsitelly tota useemmassa videossa (taitaa olla noi vidit jotka on noista keskustelutaito -aiheista. Muistaakseni joku "näin olet mielenkiintoinen keskustelija" tjsp.) Mut ehkä olis hyvä just jollain tommosella otsikolla tehdä, otan mietintään, kiitti!

  • @villepohjankoski7363
    @villepohjankoski7363 7 років тому +2

    Hyvää asiaa, niin kuin aina.

    •  7 років тому

      Kiitos :)!