hocam aynı cihazdan yaptım 4 katlı bina yaptık profilleri hep punta attım süper oldu şimdi içerdeyim 15 yıl yedim saygılar..... 😀 geliltirile bilir sistem eline sağlık...
Hocam bu projeyi aylar önce yapma mys çalıştık ama videoda kesintiler var doğru düzgün bı sonuca ulaşamıyoruz. Rölenin NC ucu nereye bağlanıyor diğer uçları nasıl bağlanı ör anlaşılm8uor. Lütfen düzeltin veya bı acüôklama getirin
Ustam seni senelerdir takip ediyorum çok güzel projelerin var kendimde teknik servisim arkadaşımda teknik servis verdiğiniz devreden punto yaptık ama verimli değil kondansatör çok yetersiz ayrıca 1 taneside işe yaramıyor sayı olarak en az 10 tane olması lazım bunun yerine 10 tane 25v 4700 mF kondansatör ile yaptık çok iyi oldu tavsiye ederim.
Sayın Zafer Yıldız, eline sağlık. Şöyle bir önerim var: Malzeme kalınlıklarına göre denemeler yapıp kapasitör değerlerini belirle, sonra sonra mesela 5 tanesini yanyana soketlere yerleştir ve çoktan seçmeli bir sviçle sistemi kademeli hale getir. Ya da ayarlı kapasitör kullanılabilir tabi. Ama elektronikçi olmadığımdan bulunurluk ve fiyatları nedir bilmiyorum. Selamlar, kolay gelsin.
@@ZAFERYILDIZ52 Çok konumlu anahtarla nasıl yapabiliriz? Ufak bir video ile paylaşman mümkün mü hocam? Yani anahtarı hangi konuma getirirsek, o konumdaki kondansatör bağlı olacak. Bunu anladım ama o bağlantı için anahtar hangisi ve o anahtarı kondansatörlere nasıl bağlayacağız onu bilmiyorum. Yardımcı olursan sevinirim.
Zafer ustam iyi güzel ellerine sağlık bende yaptım hatta senin kapasitörle süre ayarı yaptığın yerine potla ayarlanabilen devre koydum devre küçük röleyi sürdü o röleylede 40 amperlik röleyi tetikledim devre stabil çalışıyor iki sacı birbirine puntalıyor fakat bu makineyi genelde pil puntalamada kullanılıyor pilde punta yapmıyor ve akü çok ısınıyor kullandığım kablo senin kullandığından daha kalın ama malesef kablolarda aşırı ısınıyor. Bu devre punta makinesi malesef iş görmüyor farklı bişey yapmayı düşünüyorum saygılar.
Elinize sağlık. Ben de mikrodalga fırın trafosuyla yapmıştım. Kullanıyorum. Sizin yaptığınızda en çok beğendiğim kısım iki röle ile zamanlayıcı yapmanız ve özellikle butona basılı tutmanıza rağmen tetiklemenin bir defa olması. Bu çok önemli. 2 saniyede kül eder yoksa. Eğer bunu uzun süreli kullanmayı düşünüyorsanız, kabloları daha da kalın yapıp (16 veya 25 lik kablo olabilir) epey yüksek amperli bir röle ekleyin. Ssr röleler olabilir. O zaman çok iyi sonuç alırsınız. Kolay gelsin.
Usta mikrodalga trafosuyla nasıl yaptın anlatabilir misin rica etsem? Ben primer sargıyı tutup, sekonderi sökmek ve yerine 35mm lik kablo koyarak düşük gerilim yüksek akım çıkış almak istiyorum. Fakat çıkan akım ac olacak sanırım? Bu ac akımı nasıl vereceğiz röleye? Bunu bir köprü diyotla dc ye çevirip öyle mi bağlayacaz? Bilgi verirsen çok sevinirim.
@@socialbeat2587 Ne yapmak istediğinizi anlamadım ama düşük gerilim yüksek akim için mikrodalga firin trafosunun sekonderini mecburen temizlemek gerekiyor. Kabloyu sekondere sardiktan sonra çıkıştan AC alırsınız. Eğer punta makinesi yapacaksaniz dogrultmaya gerek yok. Röleyi de 220 v girisinden ayarlamak gerekiyor. Sekoderde yüksek akim oldugundan röle dayanamaz. Ancak ona dayanabilecek olan da arabalarda kullanilan marş rölesi, marş tetikleyici olarak bilinen malzeme ki gerek yok. 220v girisinden ayarlamak daha kolay
Eline emeğine yüreğine sağlık kardeşim çok faydalı bir video olmuş ben yaptım kabloyu daha güçlü kullandım ve röleyi yüksek amperli motorsiklet marş rölesi kullandım ve punta ucuna kullanılacak bakırların ark yapmaması için ucunun çok düzgün olmasına özen gösterdim sonuç harika sonuç harika
Sayın zafer yıldız bir elektronik meraklısı olarak kanalını defalarca izliyorum. Yayınlamış olduğun pil punta cihazının şemasını ne zaman yayımlayacaksın, sabırsızlıkla bekliyorum.
Merhaba aciklama bolumundeki semadan gordugum kadari ile aku kutuplarini belli zamanlama ile punto seridi uzerinde kisa d vre etmekten baska bir is yapmayacakr bu devre.Yani akudeki gucu anlik olarak arttiracak bir devre elemani yok.o zaman bu isi manuel olarakta yapabiliriz.Boyle devre elemanlarina neden gerek duyalim.
Aynen benimde aklıma geldi, bu aceme kişiler için gücü kessin diye, düz yapınca kablo yapışır kalırsa akü güm, ince uçlu cımbızım vardı 12v 9ah veya 7AH cımbızımın ucunu yedi :)
Mrb.lar Murat bey zafer bey çok yoğun olduğundan sorularıma cevap alamıyorum. Oğlum bu işlere meraklı biri videoyu seyrettikten sonra bunu yapabilmek için gerekli malzemeleri istedi. Kayseride zor imkanlarla arayıp buldum. montajı videodaki gibi yaptı. Ampul yakma işlemini de tamamladı. Ancak punta işine gelince işlem bir türlü gerçekleşmiyor. önce 12 V 10 amper trafo kullandık. Kısa devre oluyor sandık 12 V 7 Amper akü aldık. Yine de işlem gerçekleşmiyor. Kablo kalınlığından şüphelendik kabloları değiştirdik sonuç gene olmadı. Yanlışımız sizce nerede olabilir? Neden punta aşamasında başarı sağlayamıyoruz. Bu konuda yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.Saygılar
Zafer usta projeyi yaptım kondansator ile zamanlama güzel fakat punta yapan bölümüde seninki gibi kalın bakırdan yaptım punta yapmıyor fazla beklerse yakıyor sanırım 2.5mm bakır kullanmak gerekiyor
Zafer hocam yanlış anlamazsanız bir önerim olacak, direk cihazın yapımına girmek yerine pil punta makinesi nedir ne işe yarar nerelerde kullanılabilir, neden ihtiyacımız vardır. Bir iki cümle ile de olsa bunun bilgisini ilk önce paylaşırsanız videolarınızın daha verimli olacağını düşünüyorum. Başarılar dilerim. Arkadaşlar puntalamanın ne olduğunu bilmeyen bu videoyu izlemesin gibi cevaplar yazmayın, ilk defa videoya denk gelen birisi olabilir, kanal menfaati için bir öneride bulunmaya çalışıyorum...
evet sistem stabil çalışıyor. ancak 12v 7a kü yetersiz geliyor olabilir. teller yapıştırıyor ancak pillere yapışmıyor.. ayrıca kapsitörü 10v altı kullanmayın patlıyor:)
My professor Ivor I am sure that you are creative and be able to know your videos are a sense and fun with a lot of science and creativity, and I hope to solve the translation problem into Arabic and find it translated to understand this science and thank you very much ❤
Merhabalar çok güzel bir çalışma olmuş.Seyrettim ve beğendim elllerinize sağlık; belli başlı bazı eksiklikler gördüm ve sizlerle de paylaşmak istedim.Öncelik olarak kablolar yeteri kadar anlık amperi kaldıracak kapasitede değil! İkinci olarak da sistemde kullanılan 30A'lik röle kondansatör ile tetiklendiği vakit platin veya gümüş olan röle kontak uçları her ne ise puntolamak istediğiniz metallere daha gelmeden sistemden çekilen akımın yüksek bir bölümünün kaybına sebebiyet veriyor.Yetersiz gelen akım ise metal yüzeyini ısıtarak oksitlenmesine sebebiyet veriyor ve yeteri kadar puntolanmasına mani oluyor.Punto makinelerinde en önemli unsur puntolanacak yüzeyin ısınarak deforme etmeden kaynatmasıdır .Pil puntolarken pilde oluşabilecek ısı,kısa devre ve ciddi yaralanmalara sebebiyet verebilir.Bu sistemi 80a veya 100a lik bir metal tip tiristör ile kondansatör röleli veya transistörlü zamanlayıcı kullanarak yüksek derecede kaliteli yakmadan nokta kaynak yapabilirsiniz çalışmalarınızın devamını dileyerek emeği geçenlere başarılar dilerim.
emeginize saglik cok.guzel ve maliyetsiz ustam peki akünün amperini yukseltirsek rölelerindemi ona gore yükseltmek gerek örnek 12 v 40 amper paralel akü bagladik diyelim röle amperi ne olmasi lazim t.ederim
2 роки тому
Ellerinize sağlık çok teşekkürler. Ancak şemayı unuttunuz sanırım.
Şu dislike verenleri görünce dayanamayıp hemen like veriyorum. Elinize ne geçiyor dislike verince. Zafer bey çok başarılı bir yayıncı. Tebrik ederim zafer bey.
Usta eline sağlık , devrenin punta yapmak için akımı yetersiz 30 amperlik röleye giren akü bacağıyla puntalama kısmına giren bacak arasına güçlü kondansatörler koyarak çok daha iyi puntalama yapabilirsin kolay gelsin .
Your all vdos are very good, and this,too. But there build grey/black soldering spots. What are the reasons for these- high ampere or time duration of mili seconds? Please reassemble this work ones more for the better improvement. Thank you very much.
merhaba zafer bey, öncelikle elinize sağlık güzel bir video olmuş. bende videodaki gibi aynı şekilde bir punta makinası yapmaya çalıştım. malzemeleri aldım bağlantıları yaptım ancak punta yapamıyor. 12v 30A röleyi T90 (f15)-A tipi aldım 5 ayaklı acaba ondan dolayı mı yapmıyor diye düşünüyorum. Punta için butona bastığımda çıt çıt sesler geliyor ama bi puntalama işlemi gerçekleşmiyor. ancak 5-6 defa artarda butona bastığımda kıvılcım çıkartıp punta yapmaya çalışıyor ancak sadece nikel şerit üzerinde renk değiştirebiliyor. bi bağlantı kurulmuyor. ve kablolar çok ısınıyor. mümkün mertebe enerji kablolarını tek bakır kablolardan seçmiş olmama rağmen kabloların plastiklerini eritecek kadar ısınıyor. Geri dönüş yapıp yardımcı olabilirseniz sevinirim. heves ettim yapmak istiyorum.
herşey çok güzel ancak lambayla deneme yaptıktan sonra uçları nereye nasıl bağlıyoruz. çizimde NC diye basedilen uç nereye bağlanıyor videoyu 100 defa izlememe rağmen çözemedik. çözebildiğimiz kadar yaptık oda çalışmadı. Proje güzel ancak uylanabilir olması önemli
ben yaptım gayet iyi oldu ve sistemi değiştirdim. bu fikir sayesinde bende farlı şekilde yaptığım punta makinasını iyi sonuç alırsam paylaşmayı düşünüyorum.
Eline sağlık. Puntalanacak olan iki metal parçayı punto çubuklarının arasına alıp puntolamayı denedinizmi.Nasıl bir sonuç çıkıyor. Kondansatör kapasite seçimi için 3 kondansatörün groundunı (-) ortak birleştirp rölenin eksi bobin ucuna, Kondansatörlerin (+ ) Artı kutuplarınıda sırasıyla kademeli 3 Pozisyon 2P2T DPDT anahtar üzerinden Rölenin Com ucuna bağlayıp kapasite geçişleri yapılabilir.
2. role nin com nu batarya ya baglamasak ne olur? Yani 1. role nin aktif olmasi durumunda zaten 2 . role akimi 1, role den cekmeyecek mi? yani 2. com mu neden bagliyoruz ki .
Selamlar kolay gelsin videolarınız çok eğitici severek izliyorum Mikro dalga trafosu ile zaman ayarlı bir punta kaynak makinası videosu gelir mi bir tane yapmak istiyorum takipteyim kolay gelsin
Zafer usta o ellerine sağlık teşekkürler bilgiler için. Şuan elimde lityum piller var ancak bunların hengisi ölü hangisi sağlam bir bile bilsem punta sistemini yapacam
Öne çıkan yorum SÜLEYMAN YAKUT 3 gün önce (düzenlendi) harika bir bilgiidi ELİNE EMEĞİNE SAĞLIK punta makinesine ihtiyacım var ama AKÜLÜ DEYİLDE ELEKTİRİKLE ÇALIŞAN YANİ NORMAL EV ELEKTİRİĞİ 220 VOLT İLE ÇALIŞAN DAHA GÜCLÜ BİR ŞEY YAPARSANIZ VEYA ŞEMSINI BİZE ANLATIMLI YAPARSAN GERÇEKTEN MİNNETTAR OLURUZ SAYGILARIMLA
Burada hoşuma gitmeyen kısım aküyü kısa devre etmek. Bataryalar kısa devreyi sevmezler, en azından gözden çıkardığınız “artık bunu kullanamam “ dediğiniz bir akü kullanmanız gerekir diye düşünüyorum.
hocam benim meslek elektirik elektironikçi değil.. sizi büyük bir beğeniyle izliyorum bilgi sahibi oluyoruz orası bizim alana girdiğinden 😁 bir hatırlatmadı eleştiri değildi kesinlikle ...👍
Zafer hocam eline sağlık, izlediklerimin içinde pratik ve kullanışlı olanı. Elimdeki malzemeler ile yapayım dedim, küçük role tamam, UPS eskisinden söktüğüm 12v dc 15A role var yetmez mi? 12v 9ah kuru ups aküsü kullanacağım.
Elektronik bilgisi olmayan biri olarak benim için ayrı tecrübe oldu, 15A role olmazmış :) yandı keten helvam :=) Bu roleye alternatif bir şey yok demi.
Merhabalar zafer usta paylaşımlarınız çok kıymetli sağolun. akü yerine mikrodalga transistoru ile uyarlanmış enerjiyi kullanabilirmiyizçıkış voltajı .50 altmış volt ama amperini bilemiyorum yada bu voltu düşürerek yapabilirmiyiz.neden 12 volt
tebrikler röle çalışma mantığı dahil anlaşılır olmuş çok teşekkürler hemen ilk fırsatta kendi punta kaynağımı hazırlayacağım
Puntalama uçları zımparalanıp kalem gibi yapılırsa punta kalitesi artacaktır. Teşekkürler güzel paylaşım için
Tam aranılan cihaz, Ellerine sağlık Zafer usta teşekkürler,
Güle Güle kullan kardeşim.
hocam aynı cihazdan yaptım 4 katlı bina yaptık profilleri hep punta attım süper oldu şimdi içerdeyim 15 yıl yedim saygılar..... 😀
geliltirile bilir sistem eline sağlık...
Hocam bu projeyi aylar önce yapma mys çalıştık ama videoda kesintiler var doğru düzgün bı sonuca ulaşamıyoruz. Rölenin NC ucu nereye bağlanıyor diğer uçları nasıl bağlanı ör anlaşılm8uor. Lütfen düzeltin veya bı acüôklama getirin
Eline sağlık.Tam zamanında ilaç gibi geldi. Traş makinem de şarz tutmaz olmuştu.
👍
Ustam seni senelerdir takip ediyorum çok güzel projelerin var kendimde teknik servisim arkadaşımda teknik servis verdiğiniz devreden punto yaptık ama verimli değil kondansatör çok yetersiz ayrıca 1 taneside işe yaramıyor sayı olarak en az 10 tane olması lazım bunun yerine 10 tane 25v 4700 mF kondansatör ile yaptık çok iyi oldu tavsiye ederim.
Kondansatörün amacı çıkış süresini ayarlamak punto kaynağının amperi yetersizliği verimini etkiler kon dansatör değil
Uzun zamandır yapmak istediğim punta makinesi dün yaptım akü yerine yüksek gerilim trafosu kullandım çok iyi oldu tskller.
Yüksek gerilim trafosu olarak ne kullanıyorsunuz
Zafer bey sizin videolarin begenmiyenleri anlamıyorum devam edin lutfen
Teşekkürler Akif
abı elım kotu gozukuyor dedın kotu motu degıl tum projelerın mukkemmel ellerını operımmm
40 yıllık elektronikçiyim senin kadar net ders anlatan görmedim.Bravo
KALİTELİ VE GÜZEL ANLATIMIN İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER.. İHTİYAÇ OLAN BİR CİHAZDI SAĞOLASIN KARDEŞİM.
valla süpersin. marş selenoidi ile yaptığım punta makinasını tetiklemek için harika bir fikir verdin bana.
102 ah akü, 80A röle ile yaptım devreyi dağı taşa kaynatıyor. Güzel devre teşekkürler
merhaba Zafer kardeşim puntalama yaparken otomatik anahtarlayan devre tasarlayın şimdiden emeğinize sağlık
Ufak bir kaza olmuş. Geçmiş olsun. Güzel paylaşım.
Teşekkürler İbrahim.
Emeğine sağlık ustam, bazen ; " bir tane olsaydı, iyi olurdu dediğimiz " bir cihazı, ucuz - pratik bir şekilde gerceklestirmissiniz.
evet 40 yılda bir lazım olur ama yokluğu 100 yıllık hissedilir ucuz ve pratik bir çözüm
Hastaya derman gibi geldi video.Saolasin Usta....
👍 Güle Güle kullan kardeşim
Sayın Zafer Yıldız, eline sağlık. Şöyle bir önerim var: Malzeme kalınlıklarına göre denemeler yapıp kapasitör değerlerini belirle, sonra sonra mesela 5 tanesini yanyana soketlere yerleştir ve çoktan seçmeli bir sviçle sistemi kademeli hale getir. Ya da ayarlı kapasitör kullanılabilir tabi. Ama elektronikçi olmadığımdan bulunurluk ve fiyatları nedir bilmiyorum.
Selamlar, kolay gelsin.
11:36 bir cevirmeli anahtarla dört beş ayrı büyüklukte kondansatör takıp ayarlamali yapilabilir.
evet güzel olur yada çok konumlu anahtarla daha güzel olur
@@ZAFERYILDIZ52 Çok konumlu anahtarla nasıl yapabiliriz? Ufak bir video ile paylaşman mümkün mü hocam? Yani anahtarı hangi konuma getirirsek, o konumdaki kondansatör bağlı olacak. Bunu anladım ama o bağlantı için anahtar hangisi ve o anahtarı kondansatörlere nasıl bağlayacağız onu bilmiyorum. Yardımcı olursan sevinirim.
Ozurdilemene gerek yok yigidim. Bize boyle eller lazim..
Zafer ustam iyi güzel ellerine sağlık bende yaptım hatta senin kapasitörle süre ayarı yaptığın yerine potla ayarlanabilen devre koydum devre küçük röleyi sürdü o röleylede 40 amperlik röleyi tetikledim devre stabil çalışıyor iki sacı birbirine puntalıyor fakat bu makineyi genelde pil puntalamada kullanılıyor pilde punta yapmıyor ve akü çok ısınıyor kullandığım kablo senin kullandığından daha kalın ama malesef kablolarda aşırı ısınıyor. Bu devre punta makinesi malesef iş görmüyor farklı bişey yapmayı düşünüyorum saygılar.
Elinize sağlık. Ben de mikrodalga fırın trafosuyla yapmıştım. Kullanıyorum.
Sizin yaptığınızda en çok beğendiğim kısım iki röle ile zamanlayıcı yapmanız ve özellikle butona basılı tutmanıza rağmen tetiklemenin bir defa olması. Bu çok önemli. 2 saniyede kül eder yoksa.
Eğer bunu uzun süreli kullanmayı düşünüyorsanız, kabloları daha da kalın yapıp (16 veya 25 lik kablo olabilir) epey yüksek amperli bir röle ekleyin. Ssr röleler olabilir. O zaman çok iyi sonuç alırsınız. Kolay gelsin.
evet süre çık kısa mili saniye seviyesinde olduğu sürece sorun olmaz ama süre artarsa kablo yetersiz gelecektir.
Usta mikrodalga trafosuyla nasıl yaptın anlatabilir misin rica etsem? Ben primer sargıyı tutup, sekonderi sökmek ve yerine 35mm lik kablo koyarak düşük gerilim yüksek akım çıkış almak istiyorum. Fakat çıkan akım ac olacak sanırım? Bu ac akımı nasıl vereceğiz röleye? Bunu bir köprü diyotla dc ye çevirip öyle mi bağlayacaz? Bilgi verirsen çok sevinirim.
@@socialbeat2587 Ne yapmak istediğinizi anlamadım ama düşük gerilim yüksek akim için mikrodalga firin trafosunun sekonderini mecburen temizlemek gerekiyor. Kabloyu sekondere sardiktan sonra çıkıştan AC alırsınız. Eğer punta makinesi yapacaksaniz dogrultmaya gerek yok.
Röleyi de 220 v girisinden ayarlamak gerekiyor. Sekoderde yüksek akim oldugundan röle dayanamaz. Ancak ona dayanabilecek olan da arabalarda kullanilan marş rölesi, marş tetikleyici olarak bilinen malzeme ki gerek yok. 220v girisinden ayarlamak daha kolay
Eline emeğine yüreğine sağlık kardeşim çok faydalı bir video olmuş ben yaptım kabloyu daha güçlü kullandım ve röleyi yüksek amperli motorsiklet marş rölesi kullandım ve punta ucuna kullanılacak bakırların ark yapmaması için ucunun çok düzgün olmasına özen gösterdim sonuç harika sonuç harika
Sonunda. Vallaha mükemmel bir sadelik ve puntalama.
evet ilk puntayı kendime atmasaydım daha iyi olacaktı :)
@@ZAFERYILDIZ52 geçmiş olsun kardeşim 😩
inanbasar
Temiz işçilik. Güzel ders. Teşekkürler.
Ufak tefek deneme ile mükemmellik sağlanır. Yine harikasın Zafer kardeşim.
Evet araba kullanmak gibi zamanla ustalaşmak mümkün :)
Geçmiş olsun,bize video paylaşmak için elini bile yaktın.Ellerin her zaman lazım,eldiven kullan.Eldiveni atarsın,ancak sen lazımsın:)
Sayın zafer yıldız bir elektronik meraklısı olarak kanalını defalarca izliyorum. Yayınlamış olduğun pil punta cihazının şemasını ne zaman yayımlayacaksın, sabırsızlıkla bekliyorum.
yapdı puntayı gördük😅😅 elin le cok hücük bastin koptu ve sonra dedin ki, baya cok kuvet gerekiyor🤣🤣🤣😂😂😂
Eliniza sağlık zafer bey
Merhaba aciklama bolumundeki semadan gordugum kadari ile aku kutuplarini belli zamanlama ile punto seridi uzerinde kisa d vre etmekten baska bir is yapmayacakr bu devre.Yani akudeki gucu anlik olarak arttiracak bir devre elemani yok.o zaman bu isi manuel olarakta yapabiliriz.Boyle devre elemanlarina neden gerek duyalim.
Aynen benimde aklıma geldi, bu aceme kişiler için gücü kessin diye, düz yapınca kablo yapışır kalırsa akü güm, ince uçlu cımbızım vardı 12v 9ah veya 7AH cımbızımın ucunu yedi :)
Ayarlı kondasistör kullanmak gerekli
Eline sağlık
çok konumlu anahtar ile birçok kondansatörü değiştirmeden devreye alıp çıkarabilirsin ben basit olsun diye minimum yapıda oluşturdum sistemi.
Budur shemasi drive.google.com/file/d/1lWA7rOW88dgW1KrfeDyran3UaDG6oQUv/view?usp=drivesdk
o yanık parmaklari iyi bilirim. ozelliklede kotu kokusunu ☺. eline saglik harika bi calisma olmuş 👍
evet Mehmet yanık deri kokusu 😂😂
eline emeğine sağlık. kardeşim.
ellerıne sağlık bilmediğim için soracağım oto rolelerı olabılırmı teşekkurler
Kablolarin tam nereye bağli olmasi gerekiyor ? Şeması hala yok size zahmet bir şema atin ona göre bizde yapalım. Tşkler hocam.
Devreyi yaptım ve gayet güzel çalışıyor. Teşekkürler.
Mrb.lar Murat bey zafer bey çok yoğun olduğundan sorularıma cevap alamıyorum. Oğlum bu işlere meraklı biri videoyu seyrettikten sonra bunu yapabilmek için gerekli malzemeleri istedi. Kayseride zor imkanlarla arayıp buldum. montajı videodaki gibi yaptı. Ampul yakma işlemini de tamamladı. Ancak punta işine gelince işlem bir türlü gerçekleşmiyor. önce 12 V 10 amper trafo kullandık. Kısa devre oluyor sandık 12 V 7 Amper akü aldık. Yine de işlem gerçekleşmiyor. Kablo kalınlığından şüphelendik kabloları değiştirdik sonuç gene olmadı. Yanlışımız sizce nerede olabilir? Neden punta aşamasında başarı sağlayamıyoruz. Bu konuda yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.Saygılar
Merhaba bizede yardımcı olurmusunuz nasıl yaptiniz
cok kolay ve anlasilir olmus tebrikler tskler...
akidişler beğene basmAk demek daha çok video demek EMEĞE saygı demek..!!usta eli yıpranmış sayın master :eline anlatımına sağlık!!
Teşekkürler Hakan
elim kötü gözüküyor ne demek usta. elini beğenmeyen izlemesin. eline koluna sağlık
Punta uçlarını pirinç kullansanız daha mükemmel sonuç verir
Zafer usta projeyi yaptım kondansator ile zamanlama güzel fakat punta yapan bölümüde seninki gibi kalın bakırdan yaptım punta yapmıyor fazla beklerse yakıyor sanırım 2.5mm bakır kullanmak gerekiyor
Zafer hocam yanlış anlamazsanız bir önerim olacak, direk cihazın yapımına girmek yerine pil punta makinesi nedir ne işe yarar nerelerde kullanılabilir, neden ihtiyacımız vardır. Bir iki cümle ile de olsa bunun bilgisini ilk önce paylaşırsanız videolarınızın daha verimli olacağını düşünüyorum. Başarılar dilerim.
Arkadaşlar puntalamanın ne olduğunu bilmeyen bu videoyu izlemesin gibi cevaplar yazmayın, ilk defa videoya denk gelen birisi olabilir, kanal menfaati için bir öneride bulunmaya çalışıyorum...
Teşekkürler İbrahim doğru demişsin bazen nasıl yararıma o kadar odaklanıyorsun ki ne işe yararı atlıyorsun dediğini göz önünde bulunduracağım 👍👍
ZAFER YILDIZ Başarılarınızın devamını dilerim. İyi çalışmalar.
Hangi ilde ikamet ediyorsunuz?
Bu malzeme fiyatları ile iki tane punta makinası alınır.Teşekürler...
.
EMEĞİNE SAĞLIK ELİN İÇİN GEŞMİŞ OLSUN
teşekkürle sağ olun
Abi senin videoların sayende insan elektronikçi olur Helal be,Devamı gelsin 👍🏼Bu arada emeğine sağlık, başarılar 🙏🏼😁
Teşekkür ederim eksik olmayın
Kondansatör soketine trimer kondansatör olsa daha iyi olurdu ama o kadar yüksek kapasiteli trimer yok
evet sistem stabil çalışıyor. ancak 12v 7a kü yetersiz geliyor olabilir. teller yapıştırıyor ancak pillere yapışmıyor.. ayrıca kapsitörü 10v altı kullanmayın patlıyor:)
Parçayı oynatmadan aynı yere iki defa bas, double pulse ile daha sağlam puntoluyor...
Öğreneceğiz artık yaptık ama kullanmayı tam çözemedik :))
My professor Ivor I am sure that you are creative and be able to know your videos are a sense and fun with a lot of science and creativity, and I hope to solve the translation problem into Arabic and find it translated to understand this science and thank you very much ❤
Merhabalar çok güzel bir çalışma olmuş.Seyrettim ve beğendim elllerinize sağlık; belli başlı bazı eksiklikler gördüm ve sizlerle de paylaşmak istedim.Öncelik olarak kablolar yeteri kadar anlık amperi kaldıracak kapasitede değil! İkinci olarak da sistemde kullanılan 30A'lik röle kondansatör ile tetiklendiği vakit platin veya gümüş olan röle kontak uçları her ne ise puntolamak istediğiniz metallere daha gelmeden sistemden çekilen akımın yüksek bir bölümünün kaybına sebebiyet veriyor.Yetersiz gelen akım ise metal yüzeyini ısıtarak oksitlenmesine sebebiyet veriyor ve yeteri kadar puntolanmasına mani oluyor.Punto makinelerinde en önemli unsur puntolanacak yüzeyin ısınarak deforme etmeden kaynatmasıdır .Pil puntolarken pilde oluşabilecek ısı,kısa devre ve ciddi yaralanmalara sebebiyet verebilir.Bu sistemi 80a veya 100a lik bir metal tip tiristör ile kondansatör röleli veya transistörlü zamanlayıcı kullanarak yüksek derecede kaliteli yakmadan nokta kaynak yapabilirsiniz çalışmalarınızın devamını dileyerek emeği geçenlere başarılar dilerim.
Hocam rica etsem bu konuda bana yardımcı olurmusun taslak bir şema çizermisin elemanlarla birlikte
@@dogruiletisim Tabiki ne demek çizimi paylaşırım.
Kolay gelsin bunu araba aküsüyle yapabilirmiyiz (60 amper akü) röleyi daha yüksek seçmemiz gerekirmi 30 amper röle olurmu
emeginize saglik cok.guzel ve maliyetsiz ustam peki akünün amperini yukseltirsek rölelerindemi ona gore yükseltmek gerek örnek 12 v 40 amper paralel akü bagladik diyelim röle amperi ne olmasi lazim t.ederim
Ellerinize sağlık çok teşekkürler.
Ancak şemayı unuttunuz sanırım.
Şu dislike verenleri görünce dayanamayıp hemen like veriyorum. Elinize ne geçiyor dislike verince. Zafer bey çok başarılı bir yayıncı. Tebrik ederim zafer bey.
Usta eline sağlık , devrenin punta yapmak için akımı yetersiz 30 amperlik röleye giren akü bacağıyla puntalama kısmına giren bacak arasına güçlü kondansatörler koyarak çok daha iyi puntalama yapabilirsin kolay gelsin .
akü yerine led trafolarına benzer trafolar kullanabilirmiyiz
Bien! pero si Sacas punta a los Electrodos de Cobre queda mejor!
Merhaba devre şeması çok karışık olmuş herkesin anlaması mümkün değil. Ancak videoyu 7:48 de durdursan bağlantıyı net olarak görebilirler.
Videoda eksiklikler var akü bağlantısı ne şekilde de videoda yok devre şeması ile video arasinda farklılık var
Aynen videoya bakarak yaptık çalışmıyor şema ile görüntü farklı ayrıca 1 kapasitör ile punto yapmak imkansız
Eline emeğine sağlık üstadım mevlana. Şehrinden selam ve dua ile hayırlı akşamlar
Hayırlı akşamlar Mahmut teşekkür ederim.
Your all vdos are very good, and this,too. But there build grey/black soldering spots. What are the reasons for these- high ampere or time duration of mili seconds? Please reassemble this work ones more for the better improvement. Thank you very much.
Kıymetli bilgileri başarılarınızın devamını dilerim
teşekkürler sağ olun
Teşekkürler emeğinize sağlık güzel paylaşım
merhaba zafer bey, öncelikle elinize sağlık güzel bir video olmuş. bende videodaki gibi aynı şekilde bir punta makinası yapmaya çalıştım. malzemeleri aldım bağlantıları yaptım ancak punta yapamıyor. 12v 30A röleyi T90 (f15)-A tipi aldım 5 ayaklı acaba ondan dolayı mı yapmıyor diye düşünüyorum. Punta için butona bastığımda çıt çıt sesler geliyor ama bi puntalama işlemi gerçekleşmiyor. ancak 5-6 defa artarda butona bastığımda kıvılcım çıkartıp punta yapmaya çalışıyor ancak sadece nikel şerit üzerinde renk değiştirebiliyor. bi bağlantı kurulmuyor. ve kablolar çok ısınıyor. mümkün mertebe enerji kablolarını tek bakır kablolardan seçmiş olmama rağmen kabloların plastiklerini eritecek kadar ısınıyor. Geri dönüş yapıp yardımcı olabilirseniz sevinirim. heves ettim yapmak istiyorum.
abi trafonun guc kablosuna bunu kurup trafonun belli bi sure calisip sonra durmasini saglayabilirmiyim
herşey çok güzel ancak lambayla deneme yaptıktan sonra uçları nereye nasıl bağlıyoruz. çizimde NC diye basedilen uç nereye bağlanıyor videoyu 100 defa izlememe rağmen çözemedik. çözebildiğimiz kadar yaptık oda çalışmadı. Proje güzel ancak uylanabilir olması önemli
ben yaptım gayet iyi oldu ve sistemi değiştirdim. bu fikir sayesinde bende farlı şekilde yaptığım punta makinasını iyi sonuç alırsam paylaşmayı düşünüyorum.
@@tekno-tekin merhaba. en son bağlantıları yapamıyorum. devre şeması vermiş ama çözemedim. yardımcı olurmusun
Eline sağlık.
Puntalanacak olan iki metal parçayı punto çubuklarının arasına alıp puntolamayı denedinizmi.Nasıl bir sonuç çıkıyor.
Kondansatör kapasite seçimi için 3 kondansatörün groundunı (-) ortak birleştirp rölenin eksi bobin ucuna, Kondansatörlerin (+ ) Artı kutuplarınıda sırasıyla kademeli 3 Pozisyon 2P2T DPDT anahtar üzerinden Rölenin Com ucuna bağlayıp kapasite geçişleri yapılabilir.
Sistemi kurdum. Lamba testi tamam ama maalesef en küçük bir puntalama yok. Nedeni hakkında bir fikriniz var mı?
Adam bizim için elini yakmış, değerini bilin.
Ellerine sağlık ama akü şarj ihtiyacı doğacak mı ve malzeme linki bırakabilirdin bence
aradığım video reis ellerine sağlık malzeme listesini de paylaşırsan yapım için daha faydalı olacaktır emeğine sağlık teşekkürler
Teşekkürler Devre şeması açıklamalar kısmında mevcut malzeme zaten basit Akü 2 Adet Röle 1 Kondansatör.
2. role nin com nu batarya ya baglamasak ne olur?
Yani 1. role nin aktif olmasi durumunda zaten 2 . role akimi 1, role den cekmeyecek mi?
yani 2. com mu neden bagliyoruz ki .
Selamlar kolay gelsin videolarınız çok eğitici severek izliyorum Mikro dalga trafosu ile zaman ayarlı bir punta kaynak makinası videosu gelir mi bir tane yapmak istiyorum takipteyim kolay gelsin
Zafer usta o ellerine sağlık teşekkürler bilgiler için. Şuan elimde lityum piller var ancak bunların hengisi ölü hangisi sağlam bir bile bilsem punta sistemini yapacam
Elerini yakma usta kolay gelsin 👍🏻👍🏻👍🏻
usta şu günlerde bize bir hobi kattığın için çok teşekkürler. iyi çalışmalar emeğine sağlık ;)
Öne çıkan yorum
SÜLEYMAN YAKUT
3 gün önce (düzenlendi)
harika bir bilgiidi ELİNE EMEĞİNE SAĞLIK punta makinesine ihtiyacım var ama AKÜLÜ DEYİLDE ELEKTİRİKLE ÇALIŞAN YANİ NORMAL EV ELEKTİRİĞİ 220 VOLT İLE ÇALIŞAN DAHA GÜCLÜ BİR ŞEY YAPARSANIZ VEYA ŞEMSINI BİZE ANLATIMLI YAPARSAN GERÇEKTEN MİNNETTAR OLURUZ SAYGILARIMLA
Burada hoşuma gitmeyen kısım aküyü kısa devre etmek. Bataryalar kısa devreyi sevmezler, en azından gözden çıkardığınız “artık bunu kullanamam “ dediğiniz bir akü kullanmanız gerekir diye düşünüyorum.
kısa devre süresi 0,5 ms ine 0,1 ms arası değişiyor bir süreklilik yok
Harikasın insallah yaparım
Eline sağlık ustam
hocam benim meslek elektirik elektironikçi değil.. sizi büyük bir beğeniyle izliyorum bilgi sahibi oluyoruz orası bizim alana girdiğinden 😁 bir hatırlatmadı eleştiri değildi kesinlikle ...👍
evet bende klemens deyip aldım ama söylerken nasıl olduysa kroşe demişim montajda da fark etmemişim 😂
Abi akülü yerine 12 v 15 amper power supply olurmu
Guzel calisma. Geçmiş olsun bu arada
teşekkürler sağ olun
, geçmiş olsun derinin kokusu geldi
Merhaba çıkan cezve saplarını puntalamak için bir punta makinası yapmak için bir devre çizip verebilirmisin
tşk eline sağlık akü yerine pc güç kaynağını kullanabılırmıyız
Hayır akım yetmez
hocam devrenin açık şemasını daha anlaşılır şekilde çizip paylaşmanız mümkün mü acaba ? mesela proteus de bir isis şema olsa güzel olurdu....
eline sağlık, işe yarar bir paylaşım. teşekkür ederiz
👍
zafer bey selamlar bu devrenin şemasını görmek yada indirmek için baktıgımda başka yerlere yönlendiriyor kontrol edermisiniz
Geçmiş olsun abi
Zafer hocam bunu akü yerine lityum pil ile yapabilirmiyiz
Zafer hocam eline sağlık, izlediklerimin içinde pratik ve kullanışlı olanı. Elimdeki malzemeler ile yapayım dedim, küçük role tamam, UPS eskisinden söktüğüm 12v dc 15A role var yetmez mi? 12v 9ah kuru ups aküsü kullanacağım.
Elektronik bilgisi olmayan biri olarak benim için ayrı tecrübe oldu, 15A role olmazmış :) yandı keten helvam :=) Bu roleye alternatif bir şey yok demi.
çok faydalı oldu,teşekkürler
Ben teşekkür ederim
Merhabalar zafer usta paylaşımlarınız çok kıymetli sağolun.
akü yerine mikrodalga transistoru ile uyarlanmış enerjiyi kullanabilirmiyizçıkış voltajı .50 altmış volt ama amperini bilemiyorum yada bu voltu düşürerek yapabilirmiyiz.neden 12 volt
Hocam oncelikle eline ağzına sağlık.Sorum şu acaba akü yerine yuksek amperli adaptör ile olur mu?
Benim çok işime yarar. Elinize sağlık...
Güle Güle kullan kardeşim.
Başarılı tebrikler 👏👍
Teşekkür Ederim
aynı şemayı kurdum akım veriyo ama punta yapacak güç yok. akü 12v 9A nerede eksiklik olabilir.
Kullanılan kablo kesiti küçükse yeterli akımı vermez kullandığın akü ah yani kapasitesi düşük anlık olarak yetersiz akım veriyor olabilir