Buzau - prezentare obiective turistice

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 8 тра 2016
  • Buzau, Parcul Crang, Parcul Marghiloman, Palatul Comunal, Vulcanii Noroiosi, Lacul Siriu, Bozioru, Lacul Mocearu, Magura
    Buzău este municipiul de reședință al județului cu același nume, Muntenia, România. Având 115.494 de locuitori la recensământul din 2011, este al optsprezecelea oraș ca populație din România. Orașul se află pe malul drept al râului Buzău, în dreptul ieșirii acestuia dintre dealurile subcarpatice de curbură, într-o regiune cu climă temperată.
    Flora Buzăului este cea mai diversă într-o pădure aflată în vestul orașului, rest din Codrii Vlăsiei, pădure de stejar de 189 hectare. Parcul Crâng ocupă 10 hectare din această pădure care constituie principala zonă verde a Buzăului. Ea nu este desemnată ca arie naturală protejată, dar pe teritoriul ei sunt protejate câteva specii de plante, ca laleaua pestriță, laleaua de crâng și stânjenelul de baltă⁠ În comunele învecinate Țintești și Costești se află alte resturi din Codrii Vlăsiei - pădurile Frasinu, respectiv Spătaru. În curtea aflată la intersecția între strada Crizantemelor și strada Tudor Vladimirescu, în dreptul parcului din fața Colegiului B. P. Hasdeu, se află un exemplar secular de stejar, arbore declarat monument al naturii la nivel local.[De asemenea, 6% din suprafața ariei protejate Lunca Buzăului, sit Natura 2000 gestionat de Universitatea Ecologică din București, se află pe teritoriul administrativ al municipiului, în zona de nord și est.
    Situaţi în Subcarpaţii de Curbură, în localitatea Berca, vulcanii noroioşi sunt unul dintre cele mai frumoase locuri din Buzău. Ei au fost descoperiţi în anul 1867 de către H. Cognand, aflat în căutarea unor zăcăminte petroliere. Au devenit un adevărat magnet pentru turişti, iar zeci de pensiuni din zonă profită de vizitatorii din ţară şi din străinătate.
    Regiunea are un aspect selenar, fiind caracterizată de ariditate şi raritate a vegetaţiei, dar şi de conurile craterelor care sunt în continuă fierbere. Ea este împărţită în trei zone: Pâclele Mari, Pâclele Mici şi Pâclele de la Beciu.
    Unul dintre cele mai frumoase locuri din Buzău, Tabăra de sculptură Măgura a fost constituită între anii 1970-1985 şi reprezintă un excepţional muzeu în aer liber.
    Pe o suprafaţă de câteva hectare în zona adiacentă Mânăstirii Ciolanu, timp de 16 ani, absolvenţi ai facultăţii de arte plastice au facut ucenicie în această zonă, sculptând pietrele puse la dispoziţie de cunoscuţii cioplitori din Ciuta. Pe pajiştea care se întinde pe câteva hectare se află 256 de lucrări din piatra, rezultatul a 16 ediţii a câte 16 lucrări reprezentând cele 16 secole de atestare documentară a municipiului Buzău.

КОМЕНТАРІ • 7