Butun yorumlari tek tek okuyup sorulara gecistirme cevaplar vermekten kacinarak ayrintili sekilde akillardaki belirsizlikleri kaldirmaniz bu mecrada bulunmaz nimetlerden ablacim Agzina emegine saglik Basarilarin daim olsun ! 😊
ben lise son sınıfım uzay ve havacılık okuyup ROKETSAN ya da TAİ de görev almak istiyorum gelecek sene buraya tekrar geleceğim bu mesajı okuyacağım inşallah o zaman ODTÜ yü kazanmış olurum .
Çocukluktan beri hayali Uzay mühendisi olan ve uzay mühendisliğinden mezun birinin kardeşi olarak ülkemizin koşulları nedeniyle bu bölümden vazgeçmek zorunda kaldim.Her ne kadar ITU ,ODTU Turkiye çapında çok kaliteli okullar olsalar da globalde ilk 500 e giremeyen okullar olduğunu unutmamak gerekiyor.Bu bölümü yazmak isteyenler eğer Türkiye'de meslek hayatınıza devam etmek istiyorsanız büyük ihtimalle uçak ve makine mühendislerinin arka planında kalabilirsiniz eğer yurtdışında devam etmek istiyorsanız aldığınız egitimin diğer ülkelerin aşağısında kaldığını farkedebilir ve ablam gibi bir bolümünüzle alakası olamayan, istemediğiniz bir yerde çalışmak zorunda kalabilirsiniz.Umarim ülkemiz bir gün uzay endüstrisinde söz sahibi olabilir ve benim gibi gençlere gereken fırsatı yaratabilir ama şuan bu pek mümkün görünmüyor.
Merhaba ben bi sey sormak istiyorum da bizim tercihler basladi sizce ucak motor govde bolumunu mu yoksa muhendisligi mi tercih edeyim işsiz kalma ihtimali en az olan hangisi acaba
Sizi çok sevdim, çok tatlı bir insana benziyorsunuz videolarınız çok güzel ve çooook yararlı umarım en kısa zamanda yükselişe geçersiniz 🙏🏻 Son iki yıldır uzay mühendisliği istiyorum ama kendime güvenim olmadığından sürekli fikir değişikliği yaptım. Lise hayatım boyunca fiziği hep kendi başıma öğrenmeye çalıştım ve başarılı olduğumu düşünüyorum, bazen zorluyor ama zorlamasından bile zevk alıyorum ve bu yks süreci bittikten sonra fark ettim ki hayatta zorluk olmayınca bütün o iyi şeylerin (arkadaşlarla takılma, oyun oynama vsvs) bir anlamı kalmıyor. Artı olarak seviyorum ilgi duyduğum bir alan (içinde fizik olan her şey ilgi alanımdır diyebilirim) ama bilemiyorum işte. Uzay mühendisliği bölümü seçince dersler beni zorlar, yüksek not alamam diye korkuyorum çalışkan biri olmama rağmen çünkü zeki biri hiç değilim ama gerektiği kadar çalışınca yapabiliyorum. Bir mesleğe karar vermek çok zormuş. Bir de ben çok seçici ve kararsız bir insanımdır katbekat daha zor oluyor. Potansiyelimin sevmediğim bir meslek yüzünden yok olup gitmesini hiç istemem. Çok heyecan doluyum canım dünya için bir şeyler yapmak istiyor. Elon Musk'ı kendimle bir tutamam tabii ki ama insan onun yaptıklarına bakınca "vay be ben de böyle şeyler yapmak istiyorum" diyor. Yaptığı her şey ilham verici (ilham veren tek kişi o değil tabii ki). Umarım böyle içimi dökmem sizin için rahatsız edici olmamıştır. Videolarda çok samimi geliyorsunuz tavsiyeleriniz vardır diye yazmak istedim. Mutlu ve başarılı bir hayat yaşamanızı dilerim
Mesajın çok tatli teşekkür ederim. Kararsızlık yasaman normal hayata dair az tecrübeyle iş secmemiz bekleniyor ama mühendisliğin soyle bir artisi var ki okudugun mühendisliği sevmezsen başka alanlara kayabilirsin sana bir sürü yetenek kazandırıyor çünkü. Hatta mühendis bile olmayabilirsin ki böyle çok örnekler var. Havacılık Bolumu daha idealist yaklaşılan bir bölüm. Nokta atışı yaparak direk hava araçlarıyla ilgilenmek için geliyorsun. Turkiyedeki en reklamsal ya da etkili isler de bu alanda yapılıyor şu anda. Dersler zor bir sey diyemiyorum o konuda. Bazen haftalarca çalışsan da olmuyor. Ama emek verince yine de bir yerlere geliniyor. Emek onemli. ODTÜ mezunu bir mühendis olmak ilerde kariyerde değişim yaparken kolaylıklar sağlıyor. O yüzden diplomanda yazan şey olarak çalışmana gerek yok her zaman.
Merve abla öncelikle bize ögrettiklerin için çok teşekkür ederim sadece istegim eminim benim gibi gençler çok vardır odtü den veya itüden bu bölüm ögrencilerin abd de ki ıevy leuge üniversitelerine nasıl gidebileceği hakkında ayrıntılı bir video çeker misin? Eminim çok fazla kişinin işine yarayacaktır. Ona göre üniversitesi hayatımızı şekillendirebiliriz şimdiden teşekkür ederim :)
Videolaraniz çok faydalı elinize emeğinize sağlık ben lise 2 öğrencisiyim bana bir öneriniz var mıdır ve videolarnizin hepsini merakla bekleyeceğim hayatınızda başarılar
Tesekkur ederim😊Internet elinin altında onu akıllıca kullanmanı tavsiye ederim. Dil öğrenme olsun hobi olsun bolum seçme olsun.. Bir de sececegin okul ve bölüm için bölüm sayfalarını mezunların linkedin sayfalarını falan karistirmani öneririm ki sana örnek kariyer yollari olsun. Çoğumuzun etrafında cogu meslekten insan yok, bu nedenle bilmedigin mesleklerden insanların ne iş yaptıklarını anlamanın en iyi yolu linkedin geçmişlerini araştırmak:)
Gelecekte Türkiye Uzay Ajansı'nda çalışıyor olacak başlıca çalışanların ve çoğunluğun mezun olduğu bölüm bu mu olacak sizce? Ya da diğer ülkelerin uzay ajanslarında böyle mi?
Merhabalar, Ben bu sene Havacılık VE Uzay Mühendisliği kazandım.Bilgisayar alacağım.Alırken nelere dikkat etmeliyim ya da aklınızda önerebileceğinız bir model var mı?
Merhaba ben dönem 5 tıp öğrencisiyim. Zamanında puanım tutarken yazamadım. Kimse desteklemedi çok uğraşmıştım o zamanlar neyse. Şimdi ilerisi için okumak istiyorum ama 2. Öğretim var mı, tüm dersler devamlılık ister mi, bir bilgiye ulaşamadım. Cevaplayan olursa sevinirim 🙏
Benim yapmam gereken bir Tübitak projem var uzay ve havacılıkla ilgili ama daha bir fikrim yok. Bana bu konuda yardımcı olursaniz size çok minnettar kalırim. Yeni bir fikir, gelistirebilecegimiz bir buluş vs.
Merhaba, Benim küçüklükten beri astronot olmak gibi bir hayalim var, Üniversiteyi okuduktan sonra başvurulara katılıp, Amerikaya ya da herhangi bir uzay ajansına gitmeyi düşünüyorum. Sizce çok mu zor? Lise 2. sınıf öğrencisiyim ve yaşıtlarıma göre üstün düzey bir İngilizcem de var. Ve Bana bir öneriniz var mı acaba?
Yapabilirsin istedigin bölümde çift anadal.ortalaman yüksekse ve zamanın olduğunu düşünüyorsan diğer bolumun derslerine de. Ama bunu beraber goturebilenler çok az oluyor genelde. 2 bolumun de dersleri ağır.
Soruları detaylı ve anlaşılır bir şekilde anlattığınız için teşekkür ederim! Sana yaptığım roketler hakkında bir kaç sorum var abla, sana nereden ulaşabilirim?
Oncekilkle cok bilgilendirici bir video olmus . Benim bir sorum olacakti is bulma konusunda daha okurken calismaya basladiginizi soylediniz ODTU kibrista okuyan birisi bunu yapabilir mi yani kibris kucuk bir yer fazla sirket yok, orada okuyan yuksek ortalamali bir ODTU lu sizin gibi is bulabilir mi cevaplarsaniz cok cok cok sevinirim oldukca onemli bu benim icin . Simdiden tesekkurler❤
Ben İzmir ekonomi üniversitesi tercih etmek istiyorum bu üniversite hakkında bilginiz var mı yada bu üniversiteden mezun olmaktan sonra iş bulabilir miyim. Şimdiden teşekkür ederim 🌸
Şu an tercih dönemindeyim de odtü tutmuyo maalesef baska herhangi bir üniversite de okumak yada mezuna kalıp odtü için bi yıl daha çalışmak arasindayim sizce de üni çok önemli mi iş bulma konusunda vs. Cevaplarsaniz çok sevinirim.
@@Eai504. Anladım, peki araştırmanıza göre hatırladığınız kadarıyla iyi veya kötü yanları nelerdi? Neden gitmeliyim ya da neden gitmemeliyim? Mesela Mersinde prof yok ama bölümü istiyorum, kendimi geliştirebilr miyim?
@@Muhammed_A494 Tabii ki kendini geliştirmek senin elinde bir şey. Yatay geçiş yapıp diğer okullara geçme imkanın da mevcut olacak . (Çevremde var kütahya da tıp okuyup ankaraya gelecek olan çok zor değil çalışan geçiş yapar diyor ) Neden öneririm dersen havacılık günümüzde gitgide gelişiyor.Iş imkanı artmış durumda açıkta kalma ihtimalin baya düşükken . Yurt dışı ihtimalinde oldukça fazla. Mersinde bir uygulama vardı diye biliyorum 42 ülke ile anlaşmalı yani küçümsememek gerek sağlayacağı imkanlar iyi diye biliyorum. Google de cep numaraları vardı ararsan geri dönüş yaparlar diye düşünüyorum 2 gün önce aradığımda dönmüşlerdi. Ayrıca diğer mühendisliklerin hepsinden demeyeyim ama çoğundan dersler bilgi olarak vs daha kapsamlı. Başarılar diliyorum umarım hakkında hayırlısı olur 🙏🏻
Benim anlamafığım şey uzay ve havacılık muhendisi olduğumuzda uzayla ilgili şeyleri mi araştırcaz yada araştırabilcek miyiz?Yada çalısma hayatımızda eğitimimiz bittiğinde uzayla ilgilenebilcek miyiz kısaca uzay merakımızı giderebilcek miyiz. Cevaplarsanız sevınırım :)
Uzay merakını gidermek için bölümü okumana gerek yok internette çok fazla şey var. Turkiyedeki uzay üzerine çalışmaları araştırırsan nasıl bir iş ve ne tür projeler olduğunu görürsün. Uzay diye bahsedildiğinde herkesin gözünde galaksiler gezegenler falan beliriyor sanki onları öğreneceğiz gibi. Böyle bir durum yok. Sen bir araç tasarliyorsun atmosferin dışında istedigin görevleri yerine getirecek bir araç. Bunun icin de mekanik termal aerodinamik kontrol vs gibi temelleri alman gerekiyor ki buralardan bakinca makine mühendisliği gibi de yaklaşabilirsin. Space craft design ya da orbital mechanics gibi seçmeli dersler alabilirsin bunlar uzay aracı tasarlamayla ilgili seyler. Ama yaptığın şey bir araç bir makine. Bunu atlamamak gerekiyor. Merak gidermek için okunacak bölüm değil kısaca.
Merhabalar.Ben 26 yaşında bir daha sınava girerek bu bölümü okumak istiyorum hedefim de savunma sanayii de çalışmak sizce mezun olduktan sonra yaşımdan dolayı çok büyük handikap yaşar mıyım.Sizde galiba savunma sanayii şirketlerinden birinde çalışıyorsunuz bu konuda en sağlıklı cevabı sizden alabilirim.Şimdeden teşekkürler.
Merhaba, öncelikle video için teşekkürler emeğinize sağlık çok faydalı olmuş.Benim merak ettiğim konu Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Havacılık Ve Uzay Mühendisliği bölümünün TAI ile imzalamış olduğu bir protokol var bu sayede birinci sınıftan itibaren TAI de staj görülüyor sizce bunun faydası olur mu veya işe alımlarda avantajları neler?
Faydası olur. Aday mühendislik tarzi anlaşmalar yapılmış olabilir. Mezun olunca orada devam etme şansınız baya yüksek olur kendinizi gösterebilirseniz.
Merhaba video için teşekkürler çok faydalı oldu. Merak ettiğim şey siz şuan çalştığınız yerde elektrik elektronik alanında mı yoksa havacılık alanında mı çalışıyorsunuz
Aybü uzay ve havacılık için ne düşünüyosun?Akademik kadrosuna baktım çoğunun lisansı itü ve odtüden yüksek lisansını bu okullarda ve çoğu yurt dışında yapmış. Haftada bir günde tusaşda staj imkanı var üstelik bir miktar ücret de ödüyorlarmış bunun için,bir de burada okursam stajıda burda yaptığım için taı de çalışma ihtimalim yüksek midir? Sonuçların açıklanması yakındır tercih dönemine gireceğim bnm için çok önemli sorularımı cevaplarsan çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkürler..
Hiç bilmiyorum acikcasi o okuldaki bölümü. ilk defa da bu videoların altına gelen yorumlarda gördüm yıldırım beyazitta bu bölümün açıldığını. Tusasta staj yapıp orada işe devam etme fırsatı yaratabilir bu durum ama herkesi aldıklarını sanmıyorum. 10 15 kisilik mesela kotasi vardır yine yüksek ortalama yapmak gerekir. Sana tavsiyem o bölümun asistanlarına okul ve bölümle ilgili mail atmak olabilir.
@@mervedemircan7255 ben aybüde okuyorum Tai ile olan protokolden her öğrenci faydalanabiliyor. Corona öncesi gidiyorduk maalesef corona bunu da mahvetti. Çok verimliydi gittiğim süre boyunca. Bazı derslerimizi Tai Akademi’de görüyorduk hatta intro dersinde bazı haftalar hangarları geziyorduk :)
@@yikikdamla Merhaba, ben daha sınava hazırlanıyorum ama merak ettiğim bir şey var sormak istiyorum. Googleda her hangi bir siteden sıralamalara baktığımda ODTÜ, Tarsus , İskenderun üni gibi bazı üniversiteleri görüyorum. Ama yotubdan araştırdıgımda başka ünilerde de havacılık ve uzay müh. bölümünün olduğunu fark ettim. Tam olarak kaç ünide bu bölümün olduğunu nereden öğrenebilirim ve tabii ünilerin isimlerini.
Derslerim sayısal ve sözel çok iyi ne seçiçeğimi bilmiyorum sayısal düşünüyorum americakada ,kanadada uzay ve havacılık mühendisliği okumak istiyorum ama önümde engeller var çünkü bilgisayar ile ilgili bilgim çok yok yazılım fln bilgim yok ve İngilizcem çok kötü ondan hayallerimi gerçekleştiremiyceğim
Akademik anlamda burada da prof olabilirsin , ticaret anlamında teknoloji şirketi kurabilir uluslararası devler ligine kafa tutabilirsin, teknik anlamda eğer ülkenin şartları el veriyorsa astronot bile olabilirsin. Ama bence ulasabilecegin en yüksek nokta kendi icinde hayattan tatmin olmus ve huzurlu bir hayata sahip olduğunu hissettigin nokta :)
Peki odtüde erasmus yapıp hangi ülkeye gidebilirz. Çünkü yurtdışında çalışmak istiyorum bide fiziğimi nasıl geliştirebilirim. Cevaplarsanız sevinirim☺☺
Hocam fiziği seviceksiniz. Ben fiziği çoook seviyorum. Everest olsa 1.vitese alır geçerim. Ama matematikte en kolay yerlerde bile beynimin 5. Viteste çalıştırmam gerekiyor. Size tavsiyem sevemiyorsanız. Çabalayın ve gayret edin. Zaten lise fiziği bence zor değil. Akıl ve mantık çerçevesinde düşünün çoğu formülü bulup onlardan başka formüller türetebilirisniz.
Merhaba ben uçak govde motor bölümü okumak istiyorum ama çoğu kişi Eskişehir ya da kocaeli üni öneriyor havacılık için sizin tavsiyeniz nedir acaba?🙏🙏🤍
Merhabalar, Öncelikle video için teşekkürler, çok güzel olmuş. Soracağım bir soru var. Ae'ye ilgimiz olduğunu nasıl anlayabiliriz? Mesela sizin ilginiz ne seviyedeydi? Ben lise matematik ve fiziğini seven biriyim ama ae, uçak müh. Aklımda yoktu. Bilgisayar düşünüyordum ama odtüsünü kaçırdık 😂 Bilgisayar için TOBB veya hacettepe geliyor ama eğer aerospace'e kayarsam ODTÜde okumuş olacağım. Bu konuda emin olamadım açıkçası. Ne tür insanlar sever ve yapar, yanıtlarsanız sevinirim.
Ilgi açısından tübitak Bilim çocuk ve bilim teknik dergilerinin sadece uzay ve havacılık konulu dergilerini alırdım küçüklüğümden beri. Fiziği de cok severdim. Ama bilgisayar da iyi bir tercih
Havacılık ve uzay mühendisliği roket yapabilir mi? Roketsan delta v.s gibi yerlerde çalışabilirler mı? Türkiye uzay ajansı kuruldu bu ajansı geleceği hakkında ne düşünüyorsunuz?
Ben İtü elektronik ve haberleşme veya odtü havacılık uzay arasın da kaldım askeri teknolejiler radar elektronik harp üzerin de çalışmak istiyorum hangi bölümü okumam gerek
Hocam hiç köpek saldırısına denk geldiniz mi yahut tanıdıklarınızın başına geldi mi? Bölüm çok uzakta ve geceleri orada gezmek imkansız. Vereceğiniz bir öğüt var mıdır? Biraz tırsıyorum :)
evet ne yazıkki duyduğum oluyor öyle şeyler ama ben denk gelmedim. ama bu olaylar gece geç saatlerde kampüsün biraz uzak ıssız yerlerinde oluyor genelde. köpekler geceleri toplanıp gezebiliyorlar. o yüzden normal zamanda karşılaşılan bir şey değil. ben hiç karşılaşmadım. zaten geceleri gezmek istiyorsan havacılık bölümü yerine devrimde yürümeni tavsiye ederim :D
@@mervedemircan7255 anladım. Bende havacılıkta okuyacağım da hazırlığım şuan ondan dolayı sordum. Anlaşılan tek gezmemek lazım geceleri oralarda. Ne saçma iş. Ek olarak şey sormak istiyorum; bölüme geçmeden önce kendiniz çalışmalar yaptınız mı? 1 yıldır matematik fizik yüzü görmedim. Calculus ve fizik kitabı alıp yazın oturup uğraşsam işe yarar mı yoksa gerek yok mu?
Bi düşündük biz de o zamanlar tabi ama sonra yapmadık:D zaten lisedeki gibi çalışmayla olmuyor bazen sanki matematiği fiziği yeni öğrenmiyormuşsun gibi oluyor o yüzden kasma bence tatilini yap
@@mervedemircan7255 anladım teşekkürler:)) kendinizi bu bölüme yeni girmiş birinin mentoru olarak düşünürseniz vereceğiniz tavsiyeler neler olur? Bu tavsiyeler ciddiye alınacaktır yalnız ona göre ha :D
Merhaba bir şey soracağım ODTÜ ankara ile kıbrıs'ın ne farkı var acaba aynı şartlarla aynı ortalamayla kıbrıstan mezun olsam iş bulma ihtimalim düşüyor mu veya diğer konya vs kayseri vs samsun vs gibi bu bölüm üzerine olan ünilerden daha mı avantajlı oluyorum iş bulma konusunda merak ediyorum cevaplarsanız sevinirim :)
@@recep9082 1. Ben zaten bu yıl kıbrısa gitmeyeceğim şuan 11e yeni geçtim gelecek için konuşuyorum o zamana kadar herşey belli olur 2. bende tabiikide biliyorum ODTÜ ankaranın kıbrıstan daha iyi ve daha avantajlı olduğunu fakat şuda bi gerçek ODTÜ kıbrıs geçen sene 27bin sıralamayla kapatırken bu saydığınız ünilerden en yakını konya 42binde kapatmış kayseri samsun 50bin civarı diye biliyorum sizce de kıbrıs daha avantajlı durmuyor mu yani puanı daha yüksek bu da iş bulmak açısından çok büyük avantaj değil mi İTÜ ve ODTÜ ankara dışında :) yanıtınız için teşekkür ederim.
Yani kıbrıs mezunu ve ankara mezunu tabi ki bir değil. Egitim açısından bazı hocalarımız haftalık gidip orada da ders veriyordu hatta bizim bölümden oraya kalıcı ders vermeye giden çok iyi hocalar da var. Ama kıbrıs olmasını iyi düşünmek lazım. Benim pek tanıdığım yok o yüzden nerde çalışırlar naparlar bilemiyorum. Araştırman lazim linkedinden falan
@count on öncelikle fikrini belirttiğin için teşekkür ederim ama bende bilmiyorum işte kıbrıs olsa da adı ODTÜ diye bana diğer ünilerden yakın gelmişti (itü ve odtü ankara çok yüksek puan istediği için onu seçenekler arasına almadım) evet kıbrısta öğrenciliği biraz araştırdım zormuş özellikle oradaki fiyatlar büyük sıkıntı yaratıyor ama kıbrıs için güzel ve sakin huzurlu diyorlar,yani evet bende Türkiyede kalmak isterim ama itü ve odtü dışında türkiyede bu bölümde ünilerin yetersiz olduğu yönünde birkaç yazı okudum hani burada o ünilerde okumaktansa biraz daha zorlayıp kıbrıs odtü'de biraz daha kendimi geliştirip iş bulma yönünde avantaj sağlarım diye düşünmüştüm ama bu sadece benim fikrim belkide yanlıştır sizler daha tecrübelisiniz :) siz ne düşünüyorsunuz ?
@@mervedemircan7255 peki sizce bu bölümü Konya,Kayseri,Samsun,İstanbul Gelişim veya Ankara Yıldırım Beyazıt da mı okumak daha avantajlı mantıklı odtü'nün kıbrıs kampüsünde mi ? cevapladığınız için çok teşekkür ederim :)
Sana tavsiyem linkedinde o üniversiteleri yazıp o bölümden mezun birilerini bulmaya çalış. Ve su anda ne yaptıklarına nerede calistiklarina bak.Sana kariyer yolunu gösterecektir. Çünkü gerçekten bilmiyorum oralardan mezunlar ne yapıyor. En faydalı kaynak linkedin olacaktır.
Uzay ve Havacılık bölümü ile Uçak mühendisliğinde çok benzer konuların görürüldüğü ve birisinin diploması ile diğer bölümde de iş imkanı bulabileceğimize dair bir şey duymuştum doğru mu bu? ve ek olarak ben Türkiyede savunma sanayiden çok Rusya ya da diğer Avrupa ülkelerinde çalışmak istiyorum bunun için ne yapmam lazım?
Merhaba ben uzay veya uçak mühendisliği okumak istiyorum ama daha çok uzay hakkında araştırmalar yeni şeyler öğrenmek istiyorum ama sizce doğru bir bölüm mü bunun için uçak veya uzay?
Iki bölümün çok farkı yok ve genel olarak havacılık alanında calismak için bu iki bölüm ideal. Uzay diye bahsedildiğinde herkesin gözünde galaksiler gezegenler falan beliriyor sanki onları öğreneceğiz gibi. Böyle bir durum yok. Sen bir araç tasarliyorsun atmosferin dışında istedigin görevleri yerine getirecek bir araç. Bunun icin de mekanik termal aerodinamik kontrol vs gibi temelleri alman gerekiyor ki buralardan bakinca makine, uçak ya da uzay mühendisliği olması çok fark etmiyor. Ekstra uzay araci tasarlamayla ilgili acilan bir kac seçmeli ders var, alabilirsin. Ama yaptığın, ilgilendigin şey bir araç, bir makine. Bunu atlamamak gerekiyor.
Çok çok istiyorum bu bölümü ve kendimi geliştirmek adına yurt dışında okumak nasa, cern gibi çok büyük yerlerde çalışmak gibi hedeflerimde var ancak büyük bir korkum var, kapalıyım.. sizce bunun bana eksi getirecegini biliyorum siz biraz karşılaşabileceğim sorunlardan bahseder misiniz ?
Çok başarılı olursanız kesinlikle önemli değil ama önyargıyla karşılacaksınız büyük ihtimalle kendinizi güzel ifade ederseniz bu önyargıyı yıkabilirsiniz☺️
Nasada çalışabilmek için seçili üniversiteler vardır ve oraya girebilrsen bile 4 yıl ekstra master ve phd ile geçer amerikada okudun diyelim yaklaşık 400-500 bin dolar borca giriryorsun ve nasada çalışamama olasılığın var onun yerine san antonio ve avrupadaki şirketler adına çalışmak daha mantıklı olur
havacılık ve uzay mühendisliği okumak istiyorum ancak örneğin pilot olmak için gözde sorun olmaması gerekiyor yoksa olamıyorsun. Havacılık ve uzay mühendisliğinde okumak için böyle bir şey var mı acaba? Bende miyop var çünkü ya da gözümü lazerle çizdirsem sorun olur mu?
@@ecz117 bence yazılım okumalısın çünkü günümüz geçtikçe tamamen teknolojik oluyor ve bence kendini gelistirirsen işsiz kalmazsın yazılımda.Ucaktan daha fazla iş olanağın var, yapacakların sınırsız..Yani yazılım diyorum
@@pandorina8375 teşekkür ederim kafamda daha az soru kaldı yazılım okuyacağım çünkü yapacaklarım sınırsız inşallah güzel bir üniversite kazanırım çünkü gelecek tamamen yazılımdan ibaret
Itü uzay ve havacılık müh düşünüyorum sırlamam da gayet yetiyor ama iş bulma konusunda etrafın sürekli olumsuz düşünceleri ile karşılaşıyorum. Yıldız pc müh. yazarsam is alanı daha çok gibi görünüyor. Lütfen yardımcı olur musunuz?
@@mervedemircan7255 iş ilânlarına bakıyorum hic te böyle mühendis arayan bi ilana rastlamadım. Uzay müh arayan firmalar da genelde 3 yıl tecrübeli birilerini arıyorlar
@@savasdemir5509 ilanlar bölüm isimlerine verilmez zaten mesela itki sisteöleri mühendisi analiz mühendisi gibi o yüzden bu seni yanıltmasın uzay mühendisliği araştırma alanındaki ilanlara bakmalısın
Merhaba sadece iyi bir ortalama yapıp yüksek lisansta ise yarışmalara falan katılmak, cv doldurmak mantıklı mı? Okuduğum ünide cv doldurabileceğimi hiç sanmıyorum. Ya da yol yakınken yeniden üni sınavına girip odtüye gitmek daha mı mantıklı? Bu sene 2. sınıfım
Bilinen bir universiteden mezun olmayacak isen lisansta ilk 3te mezun olmak iyi bir işi garantiler gibi düşünüyorum. Tekrar üniversite sınavına hazırlanmaya hazır olmak gerekir o ayrı bir durum.
fizik bölümü ile çift anadal yapmak sizce mümkün mü? Yani çift anadal fizik yapsam çok zorlanır mıyım? Yada bölümü okuduktan sonra iyi bir fizikçi olmak istiyorsak master doktora yaparak bu olası mı?
Merve Demircan benimde hedefim fizik okumaktı fakat odtü Havacılık ve Uzay Mühendisliğine yerleştim. Üni yerleşme sistemim de öss sistemi değil, farklı bir sistem o yüzden değiştirme seçme şansım da yoktu. Cevabın için teşekkürler.
@@aysedagbasi709 çift anadal yapabilirsin odtude eğer 3 üzerinde ortalaman olursa. Ama 2 alan da ağır dersler içeriyor o nedenle devam ettirme konusunda gerçekten istekli olmak gerek. Master konusunda da mezun olduktan sonra yapabilirsin ona bir engel çıkmaz, masterda çalışacağın hocayı ikna edersen eğer.
Merve Demircan benimde korkularım başarılı olup olamayacağımla alakalı ama denemeden bilemem elbette . Vakit ayırıp cevapladığın için çok teşekkür ederim.
@@mervedemircan7255 merhabalar, peki sizce temel bilimler nasıl, mühendislik nasıl insan yetiştirir? Bir de sizce temel bilimlerde başarılı olmak için nasıl, müh.de başarılı olmak için nasıl özelliklere sahip olmak gerekir?? Pratik zekaya sahip olmayan birisi iyi bir mühendis olabilir mi sizce? Fikirlerinizi duymak isterim
Abla merhaba ben uçak mühendisliği düşünüyorum ama fizik sevmediğin için yapamazsın tarzı yorumlar duyuyorum sence fizikten hoşlanmayan biri bu meslekte başarılı olabilir mi
Bölüm hocasının soyledigi şey de buydu fiziği sevmezsen hatta çok ilgili olmazsan bu meslekte zorlanırsın . Çünkü aerodinamik , yapı , itki , gibi ana dalları var ve eğitim bu ana dalların üzerine gelişiyor. Fizikin öz evladı aerodinamik sektörde çok çok değerli.
Yani turkiyedeki onemli şirketlerde de genelde ingilizce bilinmesi isteniyor normal ingilizcenin dışında mühendislik jargonunda olan terimlere hakim olunmalı. Çünkü makaleler okuman gerek arastirmalari anlaman gerek uluslararasında. Ben böyle düşünüyorum ama türkçe okuyan biriyle konuşmak daha mantıklı.
Yurtdışı imkanları olarak Airbus germany , eads , Airbus UK gibi yerlerde de çalışabiliyormuş iyi bir ortalaması olan öğrenci bu yerlerde çalışabilir mi ?
Bölüme çok iyi bir İngilizce ile mi girdiniz yoksa hazırlıkta oludunuz mu bir anda İngilizce eğitim anlayamam korkusuyla beni korkutuyor çünkü. Bahsettiğiniz mühendislik, iş ingilizcelerini hazırlık yeterli olarak karşılıyor mu acaba? Son alarakta videoda bahsetmiş gibisiniz ama Roscosmos’ta staj yapılabildiğini duydum odtüden doğru mu
@@alirzaeyi1291 merhaba 🤗 çok sorum var şimdiden kusura bakma 😅 ilk olarak eğitimi nasıl? siyasi görüşle ilgili bı baskı var mı hocalar tarafından? okulun kampüsü ve çevresi nasıl? okulun staj yapmak için anlaştığı yerler var mı ve iş imkanları açısından nasıl?
@@helenpan8640 eğitim bence güzel ve detaylı. elbette odtu ve itudeki kadar iyi imkanlarımız olmasa bile kısa zaman içinde eksiklerimizi tamamlayacağız. hocalarımızın arasında prof yok ama kendileri oldukça deneyimli ve öğretmek için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. 2- isme çok takılmayın siyasi baskı diye bir şey yok hele adanada siyasetten kaynaklanan öğrenci grubu kavgası ben hiç duymadım :D 3- okul kampüsü şehirden biraz uzakta ama belediye otobüsleriyle imkan sağlanabiliyor ayrıca o otobüsler bir ring görevi de görüyor diyebilirim. çukurova üniversitesine ve kyk yurtlarına da otobüsle 5-10 dk da ulaşabileceğin mesafede kampüsümüz. çukurova üninin kampüsü kadar yeşil olmasa bile geniş bir alana sahip ama istediğimiz zaman çukurovaya gidip oranın imkanlarından da faydalanabiliyoruz. 4- stajda her öğrenci kendisi ayarlamak zorunda, okulun anlaşmalı olduğu bir kurum henüz yok maalesef.
Bölümün alanlarından biri de kontrol sistemleri. Bu alan elektroniğe yakın o alanda dersler de veriliyor. Yazılım için zaten bazı derslerde fortran, C, matlab gibi programları kullanmak gerekiyor. Yani ogreniyorsun ister istemez.
@@mervedemircan7255 odtü makine hakkında bilgi sahibiyseniz sizce hangisi tercih edilmeli? Makine okuyup aerodinamik veya uçak üzerine bir alanda yüksek l. yapmak ne kadar mantıklı? Bir de araştırdığım kadarıyla makine çok çok zor deniliyor iki bölüm arasında zorluk açısından ne kadar fark var? Makinenin kampüsteki konumu nasil ? Sizi soru yagmuruna tuttum biraz kusura bakmayın. Teşekkür ederim.
Makinaya benziyor bizim bölüm de o yuzden benzer zorluk dereceleri var. Konumu daha merkezde makinanın ama baya eski binaları var bize göre . Master yapabilirsin direk havacılık da okunabilir ikisi de olur. Ama aerocu olmak hedefse direk havacılık okunması mantıklı.
Ben bu bölümü okuyacağım muhtemelen de sizce nasıl bir bilgisayar almalıyım? 1.önceliğim taşınabilirlik batarya ömrü mü olsun performans mı olsun sizce? Çok gaming laptop almak istemiyorum açıkçası.
ATÜ Havacılık ve Uzay bölümünü okuyan yada herhangi bir bilgisi olan var mı? Tercih yapmayı düşünüyorum da eğitimi hocaları nasıl? Bilen varsa yazabilri mi?
@@alidogan8905 Ben Ankara Yıldırım Beyazıt'ı yazdım başka da tercih yapmadım gelirse gideceğim gelmezse kalacağım. Ama çok büyük ihtimalle mezuna kalıyorum.
Cok bilgilendirici bir video. Devamini bekliyoruz lutfen
teşekkür ederim ;))
Butun yorumlari tek tek okuyup sorulara gecistirme cevaplar vermekten kacinarak ayrintili sekilde akillardaki belirsizlikleri kaldirmaniz bu mecrada bulunmaz nimetlerden ablacim Agzina emegine saglik Basarilarin daim olsun ! 😊
I know Im kinda randomly asking but do anybody know of a good website to stream new tv shows online ?
@Miles Fox ehh atm I have been using flixportal. Just google for it :D -luka
@Luka Eugene thanks, I signed up and it seems like a nice service :) I really appreciate it !!
@Miles Fox Happy to help :D
o kadar mutlu oldum ki bu videoyu görünce! aklıma takılan her şeyin cevabını buldum ne kadar teşekkür etsem az 😭❤️
Faydalı olmasına sevindim 😊
Niye ağlıyosun arkadasım
ben lise son sınıfım uzay ve havacılık okuyup ROKETSAN ya da TAİ de görev almak istiyorum gelecek sene buraya tekrar geleceğim bu mesajı okuyacağım inşallah o zaman ODTÜ yü kazanmış olurum .
Allah inşaAllah nasip eder . Ülkenin böyle gençlere ihtiyacı var . Allah vatana millete hayırlı bir evlat olmayı nasip etsin sanada banada
İnşallah, beraber gireriz de bu video vesilesiyle tanışırız odtü havacılıkta
İnşallah başarılar dilerim
Ben 10 sınıf öğrencisiyim 3 sene sonra buraya gelip kazandım diyeceğim
Abi bende çok istiyorum 9.sinifim tavsiyelerin varmı
Tam ihtiyaç duyduğum anda detaylı bilgilendirmenize rastladım. Oğlum çok istiyor bu bölümü, teşekkür ederim emeğiniz için.
video yu 1.5x alınca normallesiyor
çok mu yavaş konuşuyormuşum, fark etmedim, geri bildirim için teşekkür ederim :)
Çok tatlısınız kafamdaki tük soruları giderdiğiniz için size minnettarım efendim.videolarınızı zevkle bekliyorum
2020'de bu bölüm için mezuna kaldım. İyi ki kalmışım iki gün sonra Havacılık ve Uzay Mühendisliğine giriş vizem var :))
ne güzell bende istiyorum
nasıl gidiyor suan
Sizin sayenizde burayı seçtim teşekkür ederim :))
hayırlı olsun, umarım beklentilerini karşılar :))
Çocukluktan beri hayali Uzay mühendisi olan ve uzay mühendisliğinden mezun birinin kardeşi olarak ülkemizin koşulları nedeniyle bu bölümden vazgeçmek zorunda kaldim.Her ne kadar ITU ,ODTU Turkiye çapında çok kaliteli okullar olsalar da globalde ilk 500 e giremeyen okullar olduğunu unutmamak gerekiyor.Bu bölümü yazmak isteyenler eğer Türkiye'de meslek hayatınıza devam etmek istiyorsanız büyük ihtimalle uçak ve makine mühendislerinin arka planında kalabilirsiniz eğer yurtdışında devam etmek istiyorsanız aldığınız egitimin diğer ülkelerin aşağısında kaldığını farkedebilir ve ablam gibi bir bolümünüzle alakası olamayan, istemediğiniz bir yerde çalışmak zorunda kalabilirsiniz.Umarim ülkemiz bir gün uzay endüstrisinde söz sahibi olabilir ve benim gibi gençlere gereken fırsatı yaratabilir ama şuan bu pek mümkün görünmüyor.
Merhaba ben bi sey sormak istiyorum da bizim tercihler basladi sizce ucak motor govde bolumunu mu yoksa muhendisligi mi tercih edeyim işsiz kalma ihtimali en az olan hangisi acaba
Veya insta hesabiniz varsa ilwtisime gecwbilir miyim
Odtü Havacılık Uzay mühendisliğinde uçak mühendisliği temelli eğitim verilir. Uçak mühendislerinin arkasında kalma gibi bir durum olmaz.
Olum her yere bunu yazıyorsun. İyi rakip eleme taktiği
Sizi çok sevdim, çok tatlı bir insana benziyorsunuz videolarınız çok güzel ve çooook yararlı umarım en kısa zamanda yükselişe geçersiniz 🙏🏻 Son iki yıldır uzay mühendisliği istiyorum ama kendime güvenim olmadığından sürekli fikir değişikliği yaptım. Lise hayatım boyunca fiziği hep kendi başıma öğrenmeye çalıştım ve başarılı olduğumu düşünüyorum, bazen zorluyor ama zorlamasından bile zevk alıyorum ve bu yks süreci bittikten sonra fark ettim ki hayatta zorluk olmayınca bütün o iyi şeylerin (arkadaşlarla takılma, oyun oynama vsvs) bir anlamı kalmıyor. Artı olarak seviyorum ilgi duyduğum bir alan (içinde fizik olan her şey ilgi alanımdır diyebilirim) ama bilemiyorum işte. Uzay mühendisliği bölümü seçince dersler beni zorlar, yüksek not alamam diye korkuyorum çalışkan biri olmama rağmen çünkü zeki biri hiç değilim ama gerektiği kadar çalışınca yapabiliyorum. Bir mesleğe karar vermek çok zormuş. Bir de ben çok seçici ve kararsız bir insanımdır katbekat daha zor oluyor. Potansiyelimin sevmediğim bir meslek yüzünden yok olup gitmesini hiç istemem. Çok heyecan doluyum canım dünya için bir şeyler yapmak istiyor. Elon Musk'ı kendimle bir tutamam tabii ki ama insan onun yaptıklarına bakınca "vay be ben de böyle şeyler yapmak istiyorum" diyor. Yaptığı her şey ilham verici (ilham veren tek kişi o değil tabii ki). Umarım böyle içimi dökmem sizin için rahatsız edici olmamıştır. Videolarda çok samimi geliyorsunuz tavsiyeleriniz vardır diye yazmak istedim. Mutlu ve başarılı bir hayat yaşamanızı dilerim
Mesajın çok tatli teşekkür ederim. Kararsızlık yasaman normal hayata dair az tecrübeyle iş secmemiz bekleniyor ama mühendisliğin soyle bir artisi var ki okudugun mühendisliği sevmezsen başka alanlara kayabilirsin sana bir sürü yetenek kazandırıyor çünkü. Hatta mühendis bile olmayabilirsin ki böyle çok örnekler var. Havacılık Bolumu daha idealist yaklaşılan bir bölüm. Nokta atışı yaparak direk hava araçlarıyla ilgilenmek için geliyorsun. Turkiyedeki en reklamsal ya da etkili isler de bu alanda yapılıyor şu anda. Dersler zor bir sey diyemiyorum o konuda. Bazen haftalarca çalışsan da olmuyor. Ama emek verince yine de bir yerlere geliniyor. Emek onemli. ODTÜ mezunu bir mühendis olmak ilerde kariyerde değişim yaparken kolaylıklar sağlıyor. O yüzden diplomanda yazan şey olarak çalışmana gerek yok her zaman.
Çok sağolunn🙏🏻🙏🏻
😊😊
Videoların devamını bekliyoruz
Devamı geldi :)
baya yararlı oldu cidden çok teşekkürler 😊😊❤❤👌
Rica ederim :)
ablacım arkaya niye halısaha videolarındaki müziklerden koydun
Yarışmalarda ilgili bi video umarım gelir. :)
ua-cam.com/video/aDu-t1_s7sQ/v-deo.html
ua-cam.com/video/L0kn3bVXwFQ/v-deo.html
Merve Demircan link için teşekkür ederim. Ben dünyadaki diğer yarışmaları,etkinlikleri merak etmiştim.Araştırıp da bulamadıkların için.
Ya da Belçika’daki gibi başka neler var?
Vizyoner geç’in global de Avrupa da benzeri var mı? Tüm uçak mühendislerinin buluşma noktası duyurular gibi?
Merve abla öncelikle bize ögrettiklerin için çok teşekkür ederim sadece istegim eminim benim gibi gençler çok vardır odtü den veya itüden bu bölüm ögrencilerin abd de ki ıevy leuge üniversitelerine nasıl gidebileceği hakkında ayrıntılı bir video çeker misin? Eminim çok fazla kişinin işine yarayacaktır. Ona göre üniversitesi hayatımızı şekillendirebiliriz şimdiden teşekkür ederim :)
Seneye ODTÜ de havacılık ve Uzay mühendisliği bölümünde olacağım
Kardeşim istiyo bu bölümü odtü havacılık ve uzay mühendisliği yazıcak
ben de yazacağım denk gelebiliriz
@@fonksiyoncanavari belki sınıf arkadaşı olursunuz inş:))
@@fonksiyoncanavari kazandınmı
seneye ODTÜ havacılık ve Uzaydan yazıcam
Uçak mühendisliği, uçak ve Uzay mühendisligi, havacılık ve Uzay mühendisligi arasındaki farklari açıkladığıniz bı video çekebilir misiniz? 🙂
Cektim, izleyebilirsiniz :)
@@mervedemircan7255 izledim çok teşekkürler 🥰🥰🥰
Videolaraniz çok faydalı elinize emeğinize sağlık ben lise 2 öğrencisiyim bana bir öneriniz var mıdır ve videolarnizin hepsini merakla bekleyeceğim hayatınızda başarılar
Tesekkur ederim😊Internet elinin altında onu akıllıca kullanmanı tavsiye ederim. Dil öğrenme olsun hobi olsun bolum seçme olsun.. Bir de sececegin okul ve bölüm için bölüm sayfalarını mezunların linkedin sayfalarını falan karistirmani öneririm ki sana örnek kariyer yollari olsun. Çoğumuzun etrafında cogu meslekten insan yok, bu nedenle bilmedigin mesleklerden insanların ne iş yaptıklarını anlamanın en iyi yolu linkedin geçmişlerini araştırmak:)
Gelecekte Türkiye Uzay Ajansı'nda çalışıyor olacak başlıca çalışanların ve çoğunluğun mezun olduğu bölüm bu mu olacak sizce? Ya da diğer ülkelerin uzay ajanslarında böyle mi?
Çok iyi soru
Havacılık sektöründe çalışmak istiyorum ama sıralamam tutmayabilir,makine mühendisliği okuyup havacılık sektöründe çalışabilir miyim?
Havacılık sektöründe çalışabilme ihtimalim düşük mü?
Çalışabilirsin
Sıralaman tam olarak kaç
Makineden havacılık sektörüne çok kolay yönelebilirsin .
Merhabalar, Ben bu sene Havacılık VE Uzay Mühendisliği kazandım.Bilgisayar alacağım.Alırken nelere dikkat etmeliyim ya da aklınızda önerebileceğinız bir model var mı?
selam 10. sinifim bende uzay muh dusunuyorum simdilik nasi gidiyo hazirlikta misin
Sende bize önerebilir misin?
@@ilginontheshore Gayet güzel gidiyor. Evet bu sene hazırlıktaydım ve bu sene bitirdim. Umarım meslektaşım olursun. Gayet güzel bir bölüm:)
@@di1ara_mesela nereyi yazmayı düşünüyorsun?
@@di1ara_ ben de Adana Hatay Mersin gibi yerleri araştırıyorum. Gidilmeli mi bilmiyorum, neden vazgeçtiniz
Merhaba ben dönem 5 tıp öğrencisiyim. Zamanında puanım tutarken yazamadım. Kimse desteklemedi çok uğraşmıştım o zamanlar neyse. Şimdi ilerisi için okumak istiyorum ama 2. Öğretim var mı, tüm dersler devamlılık ister mi, bir bilgiye ulaşamadım. Cevaplayan olursa sevinirim 🙏
Benim yapmam gereken bir Tübitak projem var uzay ve havacılıkla ilgili ama daha bir fikrim yok. Bana bu konuda yardımcı olursaniz size çok minnettar kalırim. Yeni bir fikir, gelistirebilecegimiz bir buluş vs.
Merhaba, Benim küçüklükten beri astronot olmak gibi bir hayalim var, Üniversiteyi okuduktan sonra başvurulara katılıp, Amerikaya ya da herhangi bir uzay ajansına gitmeyi düşünüyorum. Sizce çok mu zor? Lise 2. sınıf öğrencisiyim ve yaşıtlarıma göre üstün düzey bir İngilizcem de var. Ve Bana bir öneriniz var mı acaba?
Bende astronot olmak istiyorum
çevrem bırak o işi hayatta olamazsın gibi şeyler söyleyip hevesimi kırıyorlar sanki imkansız gibi davranıyorlar
Teşekkürler...
Çok güzel bir video olmuş emeğin içini teşekkürler. Ufak bir sorum olucak ; girdiğin üni sınavında ilk kaç bin deydin
Ilk 5bindeydim
Alp arslan türkeş üniversitesi nasıldı sizce
Adana da
Çok bilgilendirici bir video olmuş. Teşekkürler. Peki sizce bu bölümü seçmeden önce tasarım kursuna gitmek bölümdeki başarı açısından yararlı olur mu?
Tasarim kursu derken ? Catia solidworks tarzı çizim programlarını öğrenmek mi?
Cemre demirel ama dişi hali
Cift ana dal ile fizik okumak çok zorlar mı?
Çift ana dal yapıp makine mühendisliği okuma imkanı olduğunu duymuştum bu konu hakkında biraz bilgi verir misin
Yapabilirsin istedigin bölümde çift anadal.ortalaman yüksekse ve zamanın olduğunu düşünüyorsan diğer bolumun derslerine de. Ama bunu beraber goturebilenler çok az oluyor genelde. 2 bolumun de dersleri ağır.
Merve Demircan cevap için teşekkürler 🙏🏻 🙏🏻🙏🏻
Soruları detaylı ve anlaşılır bir şekilde anlattığınız için teşekkür ederim! Sana yaptığım roketler hakkında bir kaç sorum var abla, sana nereden ulaşabilirim?
Oncekilkle cok bilgilendirici bir video olmus . Benim bir sorum olacakti is bulma konusunda daha okurken calismaya basladiginizi soylediniz ODTU kibrista okuyan birisi bunu yapabilir mi yani kibris kucuk bir yer fazla sirket yok, orada okuyan yuksek ortalamali bir ODTU lu sizin gibi is bulabilir mi cevaplarsaniz cok cok cok sevinirim oldukca onemli bu benim icin . Simdiden tesekkurler❤
Ben İzmir ekonomi üniversitesi tercih etmek istiyorum bu üniversite hakkında bilginiz var mı yada bu üniversiteden mezun olmaktan sonra iş bulabilir miyim.
Şimdiden teşekkür ederim 🌸
Hey naptin
Acaba bu mesleğin en zor tarafları nelerdir?
Şu an tercih dönemindeyim de odtü tutmuyo maalesef baska herhangi bir üniversite de okumak yada mezuna kalıp odtü için bi yıl daha çalışmak arasindayim sizce de üni çok önemli mi iş bulma konusunda vs. Cevaplarsaniz çok sevinirim.
Ben de aynı durumdayım samsun üniversitesini araştırıyorum
@@hayrunisayavuz1311 siralaman kaç
naptınız ya
Sıralamam 54k idi ve şuan samsun üniversitesi uzay ve havacılık müh okuyacağım
@@hayrunisayavuz1311 nasıl peki memnun musun,anlatimlari ,staj imkanları ,kampüs uzaklığı
Omü den mezun olunca işsiz kalır mıyız peki , lütfen cevap verin illa odtüde mi okumamız gerekiyor yani
Teşekkürler
Sadece odtü de yok ama bu bolum
Peki ya mersin hatay adana gibi şehirlerde okursak ?
Mersin Hatay veya Adana yazdın mı??
@@Muhammed_A494 yok hukuk ve sınıf öğrt yazdım :)
Ama araştırmıştım sağlam bölüm odtü dışı olsada gidilir 👌
@@Eai504. Anladım, peki araştırmanıza göre hatırladığınız kadarıyla iyi veya kötü yanları nelerdi? Neden gitmeliyim ya da neden gitmemeliyim? Mesela Mersinde prof yok ama bölümü istiyorum, kendimi geliştirebilr miyim?
@@Muhammed_A494 Tabii ki kendini geliştirmek senin elinde bir şey.
Yatay geçiş yapıp diğer okullara geçme imkanın da mevcut olacak .
(Çevremde var kütahya da tıp okuyup ankaraya gelecek olan çok zor değil çalışan geçiş yapar diyor )
Neden öneririm dersen havacılık günümüzde gitgide gelişiyor.Iş imkanı artmış durumda açıkta kalma ihtimalin baya düşükken .
Yurt dışı ihtimalinde oldukça fazla.
Mersinde bir uygulama vardı diye biliyorum 42 ülke ile anlaşmalı yani küçümsememek gerek sağlayacağı imkanlar iyi diye biliyorum.
Google de cep numaraları vardı ararsan geri dönüş yaparlar diye düşünüyorum 2 gün önce aradığımda dönmüşlerdi.
Ayrıca diğer mühendisliklerin hepsinden demeyeyim ama çoğundan dersler bilgi olarak vs daha kapsamlı.
Başarılar diliyorum umarım hakkında hayırlısı olur 🙏🏻
Benim anlamafığım şey uzay ve havacılık muhendisi olduğumuzda uzayla ilgili şeyleri mi araştırcaz yada araştırabilcek miyiz?Yada çalısma hayatımızda eğitimimiz bittiğinde uzayla ilgilenebilcek miyiz kısaca uzay merakımızı giderebilcek miyiz. Cevaplarsanız sevınırım :)
Uzay merakını gidermek için bölümü okumana gerek yok internette çok fazla şey var. Turkiyedeki uzay üzerine çalışmaları araştırırsan nasıl bir iş ve ne tür projeler olduğunu görürsün. Uzay diye bahsedildiğinde herkesin gözünde galaksiler gezegenler falan beliriyor sanki onları öğreneceğiz gibi. Böyle bir durum yok. Sen bir araç tasarliyorsun atmosferin dışında istedigin görevleri yerine getirecek bir araç. Bunun icin de mekanik termal aerodinamik kontrol vs gibi temelleri alman gerekiyor ki buralardan bakinca makine mühendisliği gibi de yaklaşabilirsin. Space craft design ya da orbital mechanics gibi seçmeli dersler alabilirsin bunlar uzay aracı tasarlamayla ilgili seyler. Ama yaptığın şey bir araç bir makine. Bunu atlamamak gerekiyor.
Merak gidermek için okunacak bölüm değil kısaca.
@@mervedemircan7255 Ben galaksilerle uzayla uzayın sirlariyla ilgilenmek istiyorum ne okumaliyim
@@yagmurdemirci6434 Astrofizik okumalısın.
Merhabalar.Ben 26 yaşında bir daha sınava girerek bu bölümü okumak istiyorum hedefim de savunma sanayii de çalışmak sizce mezun olduktan sonra yaşımdan dolayı çok büyük handikap yaşar mıyım.Sizde galiba savunma sanayii şirketlerinden birinde çalışıyorsunuz bu konuda en sağlıklı cevabı sizden alabilirim.Şimdeden teşekkürler.
Merhaba, öncelikle video için teşekkürler emeğinize sağlık çok faydalı olmuş.Benim merak ettiğim konu Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Havacılık Ve Uzay Mühendisliği bölümünün TAI ile imzalamış olduğu bir protokol var bu sayede birinci sınıftan itibaren TAI de staj görülüyor sizce bunun faydası olur mu veya işe alımlarda avantajları neler?
Faydası olur. Aday mühendislik tarzi anlaşmalar yapılmış olabilir. Mezun olunca orada devam etme şansınız baya yüksek olur kendinizi gösterebilirseniz.
@@mervedemircan7255 Çok teşekkürler :)
Merhaba video için teşekkürler çok faydalı oldu. Merak ettiğim şey siz şuan çalştığınız yerde elektrik elektronik alanında mı yoksa havacılık alanında mı çalışıyorsunuz
Havacılık alanında çalışıyorum ama iki disiplinden öğrendiklerimi de uyguluyorum.
Aybü uzay ve havacılık için ne düşünüyosun?Akademik kadrosuna baktım çoğunun lisansı itü ve odtüden yüksek lisansını bu okullarda ve çoğu yurt dışında yapmış. Haftada bir günde tusaşda staj imkanı var üstelik bir miktar ücret de ödüyorlarmış bunun için,bir de burada okursam stajıda burda yaptığım için taı de çalışma ihtimalim yüksek midir? Sonuçların açıklanması yakındır tercih dönemine gireceğim bnm için çok önemli sorularımı cevaplarsan çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkürler..
Hiç bilmiyorum acikcasi o okuldaki bölümü. ilk defa da bu videoların altına gelen yorumlarda gördüm yıldırım beyazitta bu bölümün açıldığını. Tusasta staj yapıp orada işe devam etme fırsatı yaratabilir bu durum ama herkesi aldıklarını sanmıyorum. 10 15 kisilik mesela kotasi vardır yine yüksek ortalama yapmak gerekir. Sana tavsiyem o bölümun asistanlarına okul ve bölümle ilgili mail atmak olabilir.
@@AlITopicsTube Bu bölümde misiniz? Ben de düşünüyorum da okuyan birini bulup sormak istiyorum
@@AlITopicsTube eğer bilgin varsa bölümün iş imkanları nasıl sence bizim ülkede uzay çalışmaları pek yapılmıyo bnm de aklımı karıştıran bir mesele bu
@@mervedemircan7255 ben aybüde okuyorum Tai ile olan protokolden her öğrenci faydalanabiliyor. Corona öncesi gidiyorduk maalesef corona bunu da mahvetti. Çok verimliydi gittiğim süre boyunca. Bazı derslerimizi Tai Akademi’de görüyorduk hatta intro dersinde bazı haftalar hangarları geziyorduk :)
@@yikikdamla Merhaba, ben daha sınava hazırlanıyorum ama merak ettiğim bir şey var sormak istiyorum. Googleda her hangi bir siteden sıralamalara baktığımda ODTÜ, Tarsus , İskenderun üni gibi bazı üniversiteleri görüyorum. Ama yotubdan araştırdıgımda başka ünilerde de havacılık ve uzay müh. bölümünün olduğunu fark ettim. Tam olarak kaç ünide bu bölümün olduğunu nereden öğrenebilirim ve tabii ünilerin isimlerini.
Derslerim sayısal ve sözel çok iyi ne seçiçeğimi bilmiyorum sayısal düşünüyorum americakada ,kanadada uzay ve havacılık mühendisliği okumak istiyorum ama önümde engeller var çünkü bilgisayar ile ilgili bilgim çok yok yazılım fln bilgim yok ve İngilizcem çok kötü ondan hayallerimi gerçekleştiremiyceğim
Uzay ve havacılık mugendisliği okuyan birinin ulaşabilecegi en uç nokta nedir? Mesela tıpda prof oluyosun.
Akademik anlamda burada da prof olabilirsin , ticaret anlamında teknoloji şirketi kurabilir uluslararası devler ligine kafa tutabilirsin, teknik anlamda eğer ülkenin şartları el veriyorsa astronot bile olabilirsin. Ama bence ulasabilecegin en yüksek nokta kendi icinde hayattan tatmin olmus ve huzurlu bir hayata sahip olduğunu hissettigin nokta :)
Peki odtüde erasmus yapıp hangi ülkeye gidebilirz.
Çünkü yurtdışında çalışmak istiyorum bide fiziğimi nasıl geliştirebilirim.
Cevaplarsanız sevinirim☺☺
+
Hocam fiziği seviceksiniz. Ben fiziği çoook seviyorum. Everest olsa 1.vitese alır geçerim. Ama matematikte en kolay yerlerde bile beynimin 5. Viteste çalıştırmam gerekiyor. Size tavsiyem sevemiyorsanız. Çabalayın ve gayret edin. Zaten lise fiziği bence zor değil. Akıl ve mantık çerçevesinde düşünün çoğu formülü bulup onlardan başka formüller türetebilirisniz.
Merhaba ben uçak govde motor bölümü okumak istiyorum ama çoğu kişi Eskişehir ya da kocaeli üni öneriyor havacılık için sizin tavsiyeniz nedir acaba?🙏🙏🤍
Erciyes üniversitesi
sağa bakıyorum boğaziçi fizik el sallıyor sola bakıyorum itü uzay önümde ayt kimya soru bankası 🥺
Yurt dışında eğitim alındığı takdirde Türkiye savunma sanayi /sivil havacılık alanlarında çalışma imkanları artar mı?
Merhabalar,
Öncelikle video için teşekkürler, çok güzel olmuş.
Soracağım bir soru var.
Ae'ye ilgimiz olduğunu nasıl anlayabiliriz?
Mesela sizin ilginiz ne seviyedeydi?
Ben lise matematik ve fiziğini seven biriyim ama ae, uçak müh. Aklımda yoktu. Bilgisayar düşünüyordum ama odtüsünü kaçırdık 😂 Bilgisayar için TOBB veya hacettepe geliyor ama eğer aerospace'e kayarsam ODTÜde okumuş olacağım. Bu konuda emin olamadım açıkçası. Ne tür insanlar sever ve yapar, yanıtlarsanız sevinirim.
Ilgi açısından tübitak Bilim çocuk ve bilim teknik dergilerinin sadece uzay ve havacılık konulu dergilerini alırdım küçüklüğümden beri. Fiziği de cok severdim. Ama bilgisayar da iyi bir tercih
Hangi bölümü yazdınız?
@@Murat-hf5bw selamlar, bilkent makinedeyim hocam
Tamamdır teşekkür ederim.Benim de ODTÜ'de havacılık ve uzay mühendisliği tutuyor ama yazsam mı emin olamadım.
@@Murat-hf5bw abi yazdın mı su an okuyor musun o bölümde
Havacılık ve uzay mühendisliği roket yapabilir mi? Roketsan delta v.s gibi yerlerde çalışabilirler mı? Türkiye uzay ajansı kuruldu bu ajansı geleceği hakkında ne düşünüyorsunuz?
Tabi ki yapar hatta direk havacılık mühendislerinin alanıdır roketler. Bahsettigin yerlerde de çalışıyorlar.
Ben İtü elektronik ve haberleşme veya odtü havacılık uzay arasın da kaldım askeri teknolejiler radar elektronik harp üzerin de çalışmak istiyorum hangi bölümü okumam gerek
iki bölüm mezunu da bahsettiğin alanlarda çalışabilir.
Bildiğiniz en iyi uzay mühendisliği bölümü nerde var (yurtdışında)
Times higher education ve QS Ranking Top 100 listesine bakalirsin
@@mervedemircan7255 MIT daha iyi değilmi? Ben öyle biliyordum.
@@zgrprod ben de aksini iddia etmedim ?
Özel üniversiteden %50 burslu olarak bitirmek yuksek lisans yaparken veya iş hayatinda zorluk çıkartırmı teşekkürler
İzmir ekonomi
Hocam hiç köpek saldırısına denk geldiniz mi yahut tanıdıklarınızın başına geldi mi? Bölüm çok uzakta ve geceleri orada gezmek imkansız. Vereceğiniz bir öğüt var mıdır? Biraz tırsıyorum :)
evet ne yazıkki duyduğum oluyor öyle şeyler ama ben denk gelmedim. ama bu olaylar gece geç saatlerde kampüsün biraz uzak ıssız yerlerinde oluyor genelde. köpekler geceleri toplanıp gezebiliyorlar. o yüzden normal zamanda karşılaşılan bir şey değil. ben hiç karşılaşmadım. zaten geceleri gezmek istiyorsan havacılık bölümü yerine devrimde yürümeni tavsiye ederim :D
@@mervedemircan7255 anladım. Bende havacılıkta okuyacağım da hazırlığım şuan ondan dolayı sordum. Anlaşılan tek gezmemek lazım geceleri oralarda. Ne saçma iş. Ek olarak şey sormak istiyorum; bölüme geçmeden önce kendiniz çalışmalar yaptınız mı? 1 yıldır matematik fizik yüzü görmedim. Calculus ve fizik kitabı alıp yazın oturup uğraşsam işe yarar mı yoksa gerek yok mu?
Bi düşündük biz de o zamanlar tabi ama sonra yapmadık:D zaten lisedeki gibi çalışmayla olmuyor bazen sanki matematiği fiziği yeni öğrenmiyormuşsun gibi oluyor o yüzden kasma bence tatilini yap
@@mervedemircan7255 anladım teşekkürler:)) kendinizi bu bölüme yeni girmiş birinin mentoru olarak düşünürseniz vereceğiniz tavsiyeler neler olur? Bu tavsiyeler ciddiye alınacaktır yalnız ona göre ha :D
Yarışmalara katıl, mezun olmadan paper çıkar, ingilizceni akıcı hale getir ve büyük düşün :)
Merhaba bir şey soracağım ODTÜ ankara ile kıbrıs'ın ne farkı var acaba aynı şartlarla aynı ortalamayla kıbrıstan mezun olsam iş bulma ihtimalim düşüyor mu veya diğer konya vs kayseri vs samsun vs gibi bu bölüm üzerine olan ünilerden daha mı avantajlı oluyorum iş bulma konusunda merak ediyorum cevaplarsanız sevinirim :)
@@recep9082 1. Ben zaten bu yıl kıbrısa gitmeyeceğim şuan 11e yeni geçtim gelecek için konuşuyorum o zamana kadar herşey belli olur 2. bende tabiikide biliyorum ODTÜ ankaranın kıbrıstan daha iyi ve daha avantajlı olduğunu fakat şuda bi gerçek ODTÜ kıbrıs geçen sene 27bin sıralamayla kapatırken bu saydığınız ünilerden en yakını konya 42binde kapatmış kayseri samsun 50bin civarı diye biliyorum sizce de kıbrıs daha avantajlı durmuyor mu yani puanı daha yüksek bu da iş bulmak açısından çok büyük avantaj değil mi İTÜ ve ODTÜ ankara dışında :) yanıtınız için teşekkür ederim.
Yani kıbrıs mezunu ve ankara mezunu tabi ki bir değil. Egitim açısından bazı hocalarımız haftalık gidip orada da ders veriyordu hatta bizim bölümden oraya kalıcı ders vermeye giden çok iyi hocalar da var. Ama kıbrıs olmasını iyi düşünmek lazım. Benim pek tanıdığım yok o yüzden nerde çalışırlar naparlar bilemiyorum. Araştırman lazim linkedinden falan
@count on öncelikle fikrini belirttiğin için teşekkür ederim ama bende bilmiyorum işte kıbrıs olsa da adı ODTÜ diye bana diğer ünilerden yakın gelmişti (itü ve odtü ankara çok yüksek puan istediği için onu seçenekler arasına almadım) evet kıbrısta öğrenciliği biraz araştırdım zormuş özellikle oradaki fiyatlar büyük sıkıntı yaratıyor ama kıbrıs için güzel ve sakin huzurlu diyorlar,yani evet bende Türkiyede kalmak isterim ama itü ve odtü dışında türkiyede bu bölümde ünilerin yetersiz olduğu yönünde birkaç yazı okudum hani burada o ünilerde okumaktansa biraz daha zorlayıp kıbrıs odtü'de biraz daha kendimi geliştirip iş bulma yönünde avantaj sağlarım diye düşünmüştüm ama bu sadece benim fikrim belkide yanlıştır sizler daha tecrübelisiniz :) siz ne düşünüyorsunuz ?
@@mervedemircan7255 peki sizce bu bölümü Konya,Kayseri,Samsun,İstanbul Gelişim veya Ankara Yıldırım Beyazıt da mı okumak daha avantajlı mantıklı odtü'nün kıbrıs kampüsünde mi ? cevapladığınız için çok teşekkür ederim :)
Sana tavsiyem linkedinde o üniversiteleri yazıp o bölümden mezun birilerini bulmaya çalış. Ve su anda ne yaptıklarına nerede calistiklarina bak.Sana kariyer yolunu gösterecektir. Çünkü gerçekten bilmiyorum oralardan mezunlar ne yapıyor. En faydalı kaynak linkedin olacaktır.
Uçak,havacılık ve uzay mühendisliğinde çizim yeteneğimizin olması mı gerekiyor yoksa bilgisayar üzerinden mi çizim yapılıyor
Bilgisayar üzerinden
@@mervedemircan7255 Teşekkür ederim.
Bolum programlari (solidwork, autocad, matlab gibi) icin onerebileceginiz laptop markasi ve sistemi var mi ?
Ben asus vivobook N580vd kullanıyorum yeterli oluyor.
@@mervedemircan7255 macbook almayı düşünüyordum kullanamıyor muyuz:/
İng ile okunan bir bölümde üniversitede direk ing olarak mı başlanılıyor yoksa hazırlık varmı her bölümde
Yeterli ing yoksa hazırlık goruyorsun
Uzay ve Havacılık bölümü ile Uçak mühendisliğinde çok benzer konuların görürüldüğü ve birisinin diploması ile diğer bölümde de iş imkanı bulabileceğimize dair bir şey duymuştum doğru mu bu? ve ek olarak ben Türkiyede savunma sanayiden çok Rusya ya da diğer Avrupa ülkelerinde çalışmak istiyorum bunun için ne yapmam lazım?
5. dakikada yazmıştım daha sonra söylemişsiniz zaten pardon :D
Odtü veya itüden mezun olduktan sonra boeing ya da airbus’da iş bulabilme ihtimalimiz var mı?
Var
Merhabalar hocam,havacilik ve uzay muhendisligi ilr ucak muhendisligi hangidi daha avantajli ve calidma alanlari fazka
Merhaba ben uzay veya uçak mühendisliği okumak istiyorum ama daha çok uzay hakkında araştırmalar yeni şeyler öğrenmek istiyorum ama sizce doğru bir bölüm mü bunun için uçak veya uzay?
Iki bölümün çok farkı yok ve genel olarak havacılık alanında calismak için bu iki bölüm ideal.
Uzay diye bahsedildiğinde herkesin gözünde galaksiler gezegenler falan beliriyor sanki onları öğreneceğiz gibi. Böyle bir durum yok. Sen bir araç tasarliyorsun atmosferin dışında istedigin görevleri yerine getirecek bir araç. Bunun icin de mekanik termal aerodinamik kontrol vs gibi temelleri alman gerekiyor ki buralardan bakinca makine, uçak ya da uzay mühendisliği olması çok fark etmiyor. Ekstra uzay araci tasarlamayla ilgili acilan bir kac seçmeli ders var, alabilirsin. Ama yaptığın, ilgilendigin şey bir araç, bir makine. Bunu atlamamak gerekiyor.
@@mervedemircan7255 Teşekkürler
Havacilik ve uzay mühendisliğini italyada okumakla ilgili bir bilginiz var mi
Politecnico di Milano bu konuda iyidir.
Merhabalar size bir sorum olacakti. Bu bölümü seçersek yurt dışında çalışmamız zor olur mu?
Sana ve kendini ne kadar geliştirdiğine bağlı.
Çok çok istiyorum bu bölümü ve kendimi geliştirmek adına yurt dışında okumak nasa, cern gibi çok büyük yerlerde çalışmak gibi hedeflerimde var ancak büyük bir korkum var, kapalıyım.. sizce bunun bana eksi getirecegini biliyorum siz biraz karşılaşabileceğim sorunlardan bahseder misiniz ?
Çok başarılı olursanız kesinlikle önemli değil ama önyargıyla karşılacaksınız büyük ihtimalle kendinizi güzel ifade ederseniz bu önyargıyı yıkabilirsiniz☺️
Nasada çalışabilmek için seçili üniversiteler vardır ve oraya girebilrsen bile 4 yıl ekstra master ve phd ile geçer amerikada okudun diyelim yaklaşık 400-500 bin dolar borca giriryorsun ve nasada çalışamama olasılığın var onun yerine san antonio ve avrupadaki şirketler adına çalışmak daha mantıklı olur
He bide amerikan vatandaşı olucan
@@babanzzz7510 vatandaşlık almayı düşünmüyorum nasa da çalışan Türkler de var, ayrıca tavsiyeleriniz için teşekkür ederim araştıracagım
@@sy1.166 abicim anlamıyosun galiba bi süre orda yaşaman lazım
Uzay hakkında yurtdışında çalışmak istiyorum ama pilotluk okumakta istiyorum hangi üniversite hangi bölümü seçmeliyim
Bende uzay veya pilotluk düşünüyorum ayniyiz knk
sizce adanada bu bölümü okumak mantıklı mı
havacılık ve uzay mühendisliği okumak istiyorum ancak örneğin pilot olmak için gözde sorun olmaması gerekiyor yoksa olamıyorsun. Havacılık ve uzay mühendisliğinde okumak için böyle bir şey var mı acaba? Bende miyop var çünkü ya da gözümü lazerle çizdirsem sorun olur mu?
Yok ek olarak hepimiz mezun olurken gözlukluyuz😁
Uni de yazılım mi havacılık ve uzay mi okumalıyım? Hangisinde daha rahat iş bulurum
Bende arasında kaldim
Özel universtelerde tam burslu okumak istiyorum
@@ecz117 bence yazılım okumalısın çünkü günümüz geçtikçe tamamen teknolojik oluyor ve bence kendini gelistirirsen işsiz kalmazsın yazılımda.Ucaktan daha fazla iş olanağın var, yapacakların sınırsız..Yani yazılım diyorum
@@pandorina8375 teşekkür ederim kafamda daha az soru kaldı yazılım okuyacağım çünkü yapacaklarım sınırsız inşallah güzel bir üniversite kazanırım çünkü gelecek tamamen yazılımdan ibaret
@@pandorina8375 teşekkür ederim ben tam burslu okumak istiyorum sence iyimidir
Bu bölümde okuyan biri Türkiye'de nerelerde iş bulabilir?
THY, ASELSAN vb. yerler. Artık Milli Uzay Programı da var hem.
Itü uzay ve havacılık müh düşünüyorum sırlamam da gayet yetiyor ama iş bulma konusunda etrafın sürekli olumsuz düşünceleri ile karşılaşıyorum. Yıldız pc müh. yazarsam is alanı daha çok gibi görünüyor. Lütfen yardımcı olur musunuz?
Işsiz kalmazsın itü uçak ya da uzay mühendisliğinden çıkınca. O konuda yanılıyorlar.
@@mervedemircan7255 iş ilânlarına bakıyorum hic te böyle mühendis arayan bi ilana rastlamadım. Uzay müh arayan firmalar da genelde 3 yıl tecrübeli birilerini arıyorlar
@@savasdemir5509 ilanlar bölüm isimlerine verilmez zaten mesela itki sisteöleri mühendisi analiz mühendisi gibi o yüzden bu seni yanıltmasın uzay mühendisliği araştırma alanındaki ilanlara bakmalısın
@@emreaygoren1701 kardeş simdi mi söylenir bu ? Yazdık tercihi artık :(
@@savasdemir5509 olsun en kötü hazırlıktan sonra merkezi yatay geçiş yaparsın çok kolay yapmak eğer puanına tutuyoduysa bu sene
Merhaba sadece iyi bir ortalama yapıp yüksek lisansta ise yarışmalara falan katılmak, cv doldurmak mantıklı mı? Okuduğum ünide cv doldurabileceğimi hiç sanmıyorum. Ya da yol yakınken yeniden üni sınavına girip odtüye gitmek daha mı mantıklı? Bu sene 2. sınıfım
Bilinen bir universiteden mezun olmayacak isen lisansta ilk 3te mezun olmak iyi bir işi garantiler gibi düşünüyorum. Tekrar üniversite sınavına hazırlanmaya hazır olmak gerekir o ayrı bir durum.
@@mervedemircan7255 teşekkür ederim
Atü mü tercih ettin?
@@medusa9546 sen ATÜ ye mı gidiyosun
@@meliketekin86 evet
Dgs ile havacilik ve uzay muhendislgi okusam lisansta cok zorlanirimiyim birde 30 yaslarda mezun olsam is konusunda cok sıkıntı olurmu
fizik bölümü ile çift anadal yapmak sizce mümkün mü? Yani çift anadal fizik yapsam çok zorlanır mıyım? Yada bölümü okuduktan sonra iyi bir fizikçi olmak istiyorsak master doktora yaparak bu olası mı?
Fizikçi olmak için neden havacılık muh okuyasın ki ? Direk fizik oku. Mühendislikle temel bilimler farkli anlayışla insan yetiştirir.
Merve Demircan benimde hedefim fizik okumaktı fakat odtü Havacılık ve Uzay Mühendisliğine yerleştim. Üni yerleşme sistemim de öss sistemi değil, farklı bir sistem o yüzden değiştirme seçme şansım da yoktu. Cevabın için teşekkürler.
@@aysedagbasi709 çift anadal yapabilirsin odtude eğer 3 üzerinde ortalaman olursa. Ama 2 alan da ağır dersler içeriyor o nedenle devam ettirme konusunda gerçekten istekli olmak gerek. Master konusunda da mezun olduktan sonra yapabilirsin ona bir engel çıkmaz, masterda çalışacağın hocayı ikna edersen eğer.
Merve Demircan benimde korkularım başarılı olup olamayacağımla alakalı ama denemeden bilemem elbette . Vakit ayırıp cevapladığın için çok teşekkür ederim.
@@mervedemircan7255 merhabalar, peki sizce temel bilimler nasıl, mühendislik nasıl insan yetiştirir? Bir de sizce temel bilimlerde başarılı olmak için nasıl, müh.de başarılı olmak için nasıl özelliklere sahip olmak gerekir?? Pratik zekaya sahip olmayan birisi iyi bir mühendis olabilir mi sizce? Fikirlerinizi duymak isterim
Puanım odtü uzay ve havacılık a yetmiyo itü uzaya yetiyo çok fark var mı yazmalı mıyım
Iki bölüm farkı için ua-cam.com/video/XyqbR1RigPg/v-deo.html
sıralaman kaç
Selamün aleyküm. Bir turboşaft motoru tasarlamak için gereken bilgileri nerden öğrenebilirim?
Abla merhaba ben uçak mühendisliği düşünüyorum ama fizik sevmediğin için yapamazsın tarzı yorumlar duyuyorum sence fizikten hoşlanmayan biri bu meslekte başarılı olabilir mi
Fizik temelli çok ders var sevmiyorsan zorlanabilirsin
Bölüm hocasının soyledigi şey de buydu fiziği sevmezsen hatta çok ilgili olmazsan bu meslekte zorlanırsın . Çünkü aerodinamik , yapı , itki , gibi ana dalları var ve eğitim bu ana dalların üzerine gelişiyor. Fizikin öz evladı aerodinamik sektörde çok çok değerli.
Aynı soru bizzat benim aklımdan geçmişti .
Bunu düşünüyordum ben de
iha ve siha larla çalışmak için hangi bölümü okumak daha yararlıdır
havacılık, elektronik, makina gibi
Uzay mühendisliği mi uçak mühendisliği mi uzay mühendisliği okumak çok mu zor
uçak mühendisliğide zor uzayda😃
Uzay muhendisligi ile havacilik ve uzay muhendisligi arasindaki fark nedir
ua-cam.com/video/XyqbR1RigPg/v-deo.html
ingilizcenizi nasıl gekistiridinzi
Merhabalar Merve Hanım. Bu bolumu türkçe okusam gerçekten çok şey kaybetmiş olur muyum?
+1
Yani turkiyedeki onemli şirketlerde de genelde ingilizce bilinmesi isteniyor normal ingilizcenin dışında mühendislik jargonunda olan terimlere hakim olunmalı. Çünkü makaleler okuman gerek arastirmalari anlaman gerek uluslararasında. Ben böyle düşünüyorum ama türkçe okuyan biriyle konuşmak daha mantıklı.
@@mervedemircan7255 ablacım Instagrama bakma sansin var mi
Instagram dm kutum aşırı doldu ya bu konuyla ilgili herkese cevap vermem mümkün değil o yüzden:/
ingilizceyi kendin halledemezsen büyük sorun olur mezun olunca
Yurtdışı imkanları olarak Airbus germany , eads , Airbus UK gibi yerlerde de çalışabiliyormuş iyi bir ortalaması olan öğrenci bu yerlerde çalışabilir mi ?
Çalışabilir
Bölüme çok iyi bir İngilizce ile mi girdiniz yoksa hazırlıkta oludunuz mu bir anda İngilizce eğitim anlayamam korkusuyla beni korkutuyor çünkü. Bahsettiğiniz mühendislik, iş ingilizcelerini hazırlık yeterli olarak karşılıyor mu acaba? Son alarakta videoda bahsetmiş gibisiniz ama Roscosmos’ta staj yapılabildiğini duydum odtüden doğru mu
Hazırlık okudum ortalama seviyedeydi ingilizcem. Bölümde alışılıyor mühendislik ingilizcesine de.Roscosmosta staj yapan duymadım ben.
Merve Demircan cevap için teşekkür ederim 😊
Adana Alparslan Türkeş bilim ve teknoloji üniversitesinde havacılık ve uzay mühendisliği okumak nasıl?
Merhaba, ben ikinci sınıftayım. Sorun varsa alabilirim
@@alirzaeyi1291 merhaba 🤗 çok sorum var şimdiden kusura bakma 😅
ilk olarak eğitimi nasıl? siyasi görüşle ilgili bı baskı var mı hocalar tarafından? okulun kampüsü ve çevresi nasıl? okulun staj yapmak için anlaştığı yerler var mı ve iş imkanları açısından nasıl?
@@helenpan8640 eğitim bence güzel ve detaylı. elbette odtu ve itudeki kadar iyi imkanlarımız olmasa bile kısa zaman içinde eksiklerimizi tamamlayacağız. hocalarımızın arasında prof yok ama kendileri oldukça deneyimli ve öğretmek için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar.
2- isme çok takılmayın siyasi baskı diye bir şey yok hele adanada siyasetten kaynaklanan öğrenci grubu kavgası ben hiç duymadım :D
3- okul kampüsü şehirden biraz uzakta ama belediye otobüsleriyle imkan sağlanabiliyor ayrıca o otobüsler bir ring görevi de görüyor diyebilirim. çukurova üniversitesine ve kyk yurtlarına da otobüsle 5-10 dk da ulaşabileceğin mesafede kampüsümüz. çukurova üninin kampüsü kadar yeşil olmasa bile geniş bir alana sahip ama istediğimiz zaman çukurovaya gidip oranın imkanlarından da faydalanabiliyoruz.
4- stajda her öğrenci kendisi ayarlamak zorunda, okulun anlaşmalı olduğu bir kurum henüz yok maalesef.
@@alirzaeyi1291 çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için, aklımdaki tüm soruları cevapladınız ☺️
@@helenpan8640 ne demek :)
Merhabalar erciyes üniversitesinin uluslararası denkliği var mı uçak mühendisliği için? Her yere baktım bulamıyorum
Bilemiyorum
a a bulabildin mi
bölümde tüm dersler mekanik bir eğitim mi yoksa seçmeli dersler dışında da öğrencilere elektronik ve yazılım anlamında dersler veriliyor mu?
Bölümün alanlarından biri de kontrol sistemleri. Bu alan elektroniğe yakın o alanda dersler de veriliyor. Yazılım için zaten bazı derslerde fortran, C, matlab gibi programları kullanmak gerekiyor. Yani ogreniyorsun ister istemez.
@@mervedemircan7255 teşekkür ederim
FORMULA 1 için şans var mı?
odtü kuzey kıbrıs kampüsüne gitsem sonradan ana kampüse geçebilir miyim?
Sanmıyorum hiç görmedim öyle birisini. Zaten puan farkı çok var.
İş imkanları tam olarak ne sıralayabilir misiniz sorunun altına rica etsem
Peki bölümün kampsün sosyal merkezine göre konumu nasıl ve malum kampüs çok büyük ring seferleri vs var mı ve yeterli mi?
Uzak. Ring var 15 Dk da bir. Idare ediliyor otostop vs
@@mervedemircan7255 odtü makine hakkında bilgi sahibiyseniz sizce hangisi tercih edilmeli? Makine okuyup aerodinamik veya uçak üzerine bir alanda yüksek l. yapmak ne kadar mantıklı? Bir de araştırdığım kadarıyla makine çok çok zor deniliyor iki bölüm arasında zorluk açısından ne kadar fark var? Makinenin kampüsteki konumu nasil ? Sizi soru yagmuruna tuttum biraz kusura bakmayın. Teşekkür ederim.
Makinaya benziyor bizim bölüm de o yuzden benzer zorluk dereceleri var. Konumu daha merkezde makinanın ama baya eski binaları var bize göre . Master yapabilirsin direk havacılık da okunabilir ikisi de olur. Ama aerocu olmak hedefse direk havacılık okunması mantıklı.
Ben bu bölümü okuyacağım muhtemelen de sizce nasıl bir bilgisayar almalıyım? 1.önceliğim taşınabilirlik batarya ömrü mü olsun performans mı olsun sizce? Çok gaming laptop almak istemiyorum açıkçası.
Bölüm geldi mi
10.sınıf ankara fen yılsonu ort:99.76 hedef ODTÜ uzay mühendisliği
Hadi bakalım:)
11 e mi geçtin yani ?
Ortalamaya bakma reis çalışmayla her şey olur
Geldi mi
ATÜ Havacılık ve Uzay bölümünü okuyan yada herhangi bir bilgisi olan var mı? Tercih yapmayı düşünüyorum da eğitimi hocaları nasıl? Bilen varsa yazabilri mi?
Sen nererleri yazdın merak ettim ?
Ben İskenderun ve Adana'yı yazdım
@@alidogan8905 Ben Ankara Yıldırım Beyazıt'ı yazdım başka da tercih yapmadım gelirse gideceğim gelmezse kalacağım. Ama çok büyük ihtimalle mezuna kalıyorum.
@@Aysenurborann geldi mi
Ben ATÜ ye gidiyorum bu sene
@@meliketekin86 hoşgeldin aramıza, kacla kazandın