Bagaimana merawat masalah lemah tenaga batin || Ustaz Haron Din
Вставка
- Опубліковано 6 лют 2025
- Petua kesihatan lelaki.
Bagaimana merawat masalah lemah tenaga batin.
Ustaz Haron Din.
Membaca Surah Al-Anbiyaa' - سورة الأنبياء
Ayat 30 yang bermaksud :
Dan tidakkah orang-orang kafir itu memikirkan dan mempercayai bahawa sesungguhnya langit dan bumi itu pada asal mulanya bercantum (sebagai benda yang satu), lalu Kami pisahkan antara keduanya? Dan Kami jadikan dari air, tiap-tiap benda yang hidup? Maka mengapa mereka tidak mahu beriman?
1) Ya Qahhaar: ( القهار ) Maha Pemaksa, menggenggam segala sesuatu dalam kekuasaanNya serta memaksa segala makhluk menurut kehendakNya.
2) Ya Jabbaar: ( الجبار ) Maha Perkasa / Maha Kuat / Yang Menundukkan Segalanya, iaitu mencukupi segala keperluan, melangsungkan segala perintahNya serta memperbaiki keadaan seluruh hambaNya.
3) Ya Qawiy: ( القوى ) Maha Kuat / Maha Memiliki Kekuatan , iaitu yang memiliki kekuasaan yang sesempurnanya.
4) Ya Matiin: ( المتين ) Maha Teguh / Maha Kukuh atau Perkasa / Maha Sempurna Kekuatan-Nya , iaitu memiliki keperkasaan yang sudah sampai di puncaknya.
5) Ya Zul-Jalaali Wal Ikraam: ( ذوالجلال والإكرام ) Maha Pemilik Keagungan dan Kemuliaan / Maha Memiliki Kebesaran dan Kemuliaan. Juga Zat yang mempunyai keutamaan dan kesempurnaan, pemberi kurnia dan kenikmatan yang amat banyak dan melimpah ruah.
lemah tenaga batin,petua lelaki tahan lama,mati pucuk,mati pucuk boleh sembuh,mati pucuk boleh dirawat,
haron din,tuan guru haron din,ustaz haron din,ustaz haron din al hafiz,tg haron din,ustaz haron din perubatan islam,ruqyah asas,cara dan amalan pendinding diri,pendinding diri,darusyifa,darussyifa,amalan pendinding diri,pendinding diri dan rumah,pendinding diri dari sihir,zikir pendinding diri dari sihir,pendinding diri dan rumah,pendinding diri dari gangguan jin,amalan pendinding diri ayat 33,amalan pendinding,ruqyah asas pertama,ruqyah asas kedua,ruqyah asas ketiga,cara benteng diri,cara benteng diri dari jin,
Ya Qahhar (Yang Boleh Memaksakan Apa Sahaja)
Ya Jabbar (Yang Maha Perkasa)
Ya Qawi'e (Yang Maha Kuat)
Ya Matinn (Yang Maha Keras)
Ya Zal Jala Li wal iqram (Allah Yang Memiliki Segala Kebesaran)
Baca ketika urutan dan guna sebagai rawatan, selepas baca surah Anbia Ayat 30
Baca surah ditangan, tepuk di pinggang
Amalan yang cukup baik untuk jaga kesihatan dan kekuatan
Terima kasih Ayahnda , moga kita berkumpul bersama dalam satu jemaah di padang mahsyar kelak
Qobiltu
trima ksh,dgn izin utk diamal
Sila lihat di channel kami utk PULIH sepenuhnya...
Qobiltu...
Allahumaghfirlahu warhamhu waafihu wa'fuanhu
Awalam yarollazi nakafaru annassamawa
Ya Qahhar
Ya Jabbar
Ya Qawie
Ya Mattin
Yazaljala liwal iqrom
Tiup di telapak tangan
Tepuk di pinggang
Sy minta izin amalkan doa ni..alhamdulillah setelah di amal kan ia amat membantu dan berjaya merawat lemah tenaga batin yg sy alami..alhamdulillah.
mcmane lakukan.blh kongsi x tuan.samade bce ayat penuh@ ????
@@khairul555nasir8 ayat tu pendek sj..surah anbiyaa ayat yg ke 30..kna buat slps solat 5 waktu..Kesan dia sblm subuh dia bangun dulu..amek ms jgk dlm 3 ke 6 bln..kna yakin dan kna amalkan selalu.
terima kasih tuan
@helmiehelmie9658 sekarang ok ka. Sya semnjak setahun lrbih baru mngalami masalah ni ba. Org ckp sebab kegemukan saya
bang boleh tulis x ayat tu yg penuh. sy xpandai jawi. tolong bang
أَوَلَمْ يَرَ الَّذِينَ كَفَرُوا أَنَّ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ كَانَتَا رَتْقًا فَفَتَقْنَاهُمَا ۖ وَجَعَلْنَا مِنَ الْمَاءِ كُلَّ شَيْءٍ حَيٍّ ۖ أَفَلَا يُؤْمِنُونَ (30)
Surah Anbia' ayat 30
Sambung :
يا قهّار يا جبّار يا قويّ يا متين يا ذا الجلال والاكرام
Terima kasih ye.
Terimakasih sahabat
Terimekasih sahabat
trima kasih
Alhamdulillah memudahkan org..
Al-Anbiya 21:30
أَوَلَمْ يَرَ ٱلَّذِينَ كَفَرُوٓا۟ أَنَّ ٱلسَّمَٰوَٰتِ وَٱلْأَرْضَ كَانَتَا رَتْقًا فَفَتَقْنَٰهُمَاۖ وَجَعَلْنَا مِنَ ٱلْمَآءِ كُلَّ شَىْءٍ حَىٍّۖ أَفَلَا يُؤْمِنُونَ
Dan tidakkah orang-orang kafir itu memikirkan dan mempercayai bahawa sesungguhnya langit dan bumi itu pada asal mulanya bercantum (sebagai benda yang satu), lalu Kami pisahkan antara keduanya? Dan Kami jadikan dari air, tiap-tiap benda yang hidup? Maka mengapa mereka tidak mahu beriman?
1) YA QAHHAR ( القهار )
Yang Maha Perkasa
2) YA JABBAR ( الجبار )
Yang Kehendaknya Tidak Dapat Diingkari
3) YA QAWI ( القوى )
Yang Maha Kuat
4) YA MATIN ( المتين )
Yang Maha Kukuh
5) YA ZUL JALALI WAL IKRAM ( ذوالجلال والإكرام )
Yang Maha Memiliki Kebebasan & Kemuliaan
QOBILTU..MOHON DIHALALKAN UTK DIAMALKAN DAN MUGA BERMANFAAT DGN IZIN ALLAH SWT..INSYAALLAH
Terima kasih
Terima kasih Tuan
Qobiltu
Selepas hampir 7 tahun video ni trending balik. Terima kasih utk ilmu ini Almarhum Ustaz Dato Harun Din.
Mati Pucuk 7 Tahun pulih kembali. Sila lihat video berkenaan di channel saya ..🌹
Qobiltu
Bismillah hirahman nirahim
Asalammualaikum
Alhamdulillah semoga bermanfaat...insya Allah
Hadiahkan alfatehah kepada
Almarhum Datok Abu Hassan
Din Al-Hafiz.....Alfatehah
Aamiin
Assalamualaikum, Ya Qahar, Ya Jabbar, Ya Qawie, Ya Matin,Ya zal jalalil wal iqram.. Al Fatihah utk arwah TG Harun Din
Ya zal jala..
Betoi... Tertinggal.. TQ.
Alfatehah... Seorang guru yg sentiasa dirindui.. Moga tenang d sana..
Qobiltu..Alfatihah buat arwah tuan guru harun din al hafiz
Al fatihah buat tuan guru, terima kasih atas ilmunya .
banyak saya dapat ilmu asbab penulisan buku2 rawatan oleh tuan guru
Semoga syurga untuk Allahyarham tuan guru.. smoga rahmat keatas tuan guru. Rindu ;)
Al Fatihah tuan guru Dato' Harun din 😢
Qoblitu
Al fatihah buat ustaz. Semoga Allah kurniakan syurga tertingi buat Ustaz Haron Din... Sayu bila tengok video dia
Qibilu Tuan Guru Yg Dirahmati Allah Jasamu Dikenang
Terima kasih Dato' Al-fatihah buat Dato' Semoga Allah merahmati Dato' di alam sana......
AL FATIHAH buat arwah tok guru
Alhamdulillah Qabiltu Ustadz izin mengamalkan insyaAllah berkah dunia akhirat Amiin Yaa Rabbal Alamiin
Qobiltu ilmunya,berkah ijazahnya.
Alfatihah untuk tuan guru diatas ajarannya, untuk diamalkannya
Alhamdulillah syukron 'alaika ya Rasulullah terima kasih atas nasihatnya Tuan Guru ❤️✨🌹😍🥰❤️✨🌹😍🥰❤️✨🌹😍🥰❤️✨🌹😍🥰❤️✨🌹😍🥰❤️✨🌹😍🥰❤️
Al fatihah utk arwah tn. guru harun din
Qobiltu Tuan Guru...Minta Izin untuk mengamalkan nya AAMIN Ya Allah
Qobiltu semoga Allah merahmati Ustaz Harun Din dan di tempatkan di syurga firdaus amin
Qobiltu ijazah...mksh tuan guru,,,,minta ridha minta halal untuk sya amalkn semoga bermanfaat dn berkah untuk sya juga keluarga....aaaaamiiiiin..
Alhamdulillah tuan guru izin mengamalkan insyaAllah berkah dunia akhirat Amiin
يا قهار . يا جبار . يا قوي . يا متين . يا ذا الجلال والإكرام
Al Fatihah buat Arwah Tok Guru Ustaz,
Dan minta izin utk di amalkan.
Time ksh Admin
Asalamualaikum. Izinkan sy beramal. Al-Fatihah Almarhum Ustaz Dato Harun Din
Tetiba video ni dalam semua recommendation rakyat Malaysia
Betul auhh
Tu petanda mntk sambung pkp lg la tu 🤭
Kan...aku pun heran apehal tetibe jadi rocemmendation aku 🤣
tu la tiba tiba keluar.. terpaksa la tgk buat bekalan akan datang😅
@@cloudyaxe3876 bekalan ek 😜😂😂
Qobiltu pak Ustadz, terimakasih...
Mudah²an pak Ustad senantiasa bersama hamba Allah yg sholeh di alam sana.
Aamiin.
أولم ير الذين كفروا ان السموات والأرض كانتا رتقا ففتقنىهما وجعلنا من الماء كل شيءحي أفلا يؤمنون ( سورة الأنبياء : 30 )
Al fateha buat tuan guru
Minta izin amalkan.. Terima kasih... Al-Fatihah..
Ya qoha .ya jabbar .ya qawin.ya matin.ya zajalaliwal'ikrom
, yang perkasa yang boleh mekmaksa yang maha kuat yang maha keras ,Allah yang memiliki segala kekuasaan
Qobiltu ustaz minta kebenaran utk di amalkan
mintak izin untuk di amalkan.. Al-fatihah 🤲
Rindu tuan guru. Hilang dah takda peganti. Hat yg masih ada ni, sayanglah habis2an
9pm
Kepada pemilik youtube ni...saya mohon untuk beramal dgn amalan dr Tn Guru Dato Haron Din...
alhamdulillah..semoga manfaat
Terima kasih tn..semoga Allah merahmati tn sekeluarga...
"Tngok muka xfaham jer" 😂😂😂😂
Moga Allah merahmatimu Almarhum Tuan Guru..
Jazakumullahu Khairan Kathira Tuan Guru
Rindu dengar nama Ustaz Harrun Din
Mgo ilmu arwah tuan guru curah trmkbul kmi ikotkn....
YA QAHHAR, YAA JABBAR, YAA QAWIY, YAA MATIIN, YAA ZALZALALI WALIKRAAM
💪💪💪
@@Zackzack-xy5ms Ini dia caranya ua-cam.com/video/gqUycrZSPJM/v-deo.html
hai ustaz bukan.ke haram.mengubah kejadian.tuhan...kenapa tak.berdoa je.mintak.allah besar kan zakar...tak.boleh kan..memang allah tak boleh buat....pelik allah takkan tahu yang zakar kecik yg kawin dengan.sapa macam.amne dia nk bahagiakan bini dia...atau orang zakr kevik.ni.memang allah sengaja buat sebagai tanda dia manusia celaka..sebab nk.bagi tau kalaunada wanita kawin lelaki zakar kecik ada vaik.mintak cerai..sebab dia ada bawak celaka.dlm rumah tu...tapi bila tak.kawin kata berdosa...entah aku tak tahu allah ni sengaja buat nk.menghina atau perkataan yang di katakan adil tu hanya di gunakan oleh manusia...dan Allah tidak ada istilah adil dlm.penciptaan dia..bagi dia nasib alh siapa daoat ya g bagus dan.nasib lah siapa dapat yang buruk.pandai.lah nk.hidup...tuhan. hanya tahu ada dia suruh buat manusia buat...korang senang ke susah ke...takdir buruk.ke..Allah tidak.akan pernah tahu...urusaan kehidupan di dunai.hanya itu adalah urusan mereka yang tinggal di dunia...Allah telah tetapkan pada dia dengan.kuasa dia. untuk.meliha mendengar yang perintah dia manusia ikut...
gila ah zakar besar ibu jari nk.kwain dengan.siapa.??hahahaha kalau betul bagi allah zakar ni tidak bawakmapa apa.pada manusia habis kenapa dia jadikan sekua berbagai...atau Allah memang rancang sesuatu supaya ada mnausia akan kecewa dengan zakr yang kecik....dan dapat lah tuhan jadikan tu sebagai alasan untuk.humban manusia.dlm.neraka.....kesian pada manusia zakar kecik.lemah tenaga batin. .takkan ada wanita yang sanggup nk kawin dengan lelaki ada msalah zaksr ni...sebab allah.yang buat benda ni sebagai syurga manusia.....kadang Allah dlm.penciptaan dia menzalimi banyak.manusia...dengan.dia.letak kan berbagai kehinaan pada manusia tu...benar ke yang aku tahu Allah ni.maha adil maha pengasih ,maha penyayang,maha memberi ..atau Allah tu memiliki semua sifat ada bagi dia tanpa ada sifat yang mustahil bagi dia...sma ada dia nk buat zalim buat baik buat jahat dia punya suka...sebab dia tuhan...mana ada orang cipta mahluk bagi mereka sifat ganas sifat baik sifat jahat sifat zalim...tapi pencipta nye tidak ada sifat tu...betul ke
@@mansteel1658 diam lah bodo...takde dalam video ni mengatakan ustaz mengubah kejadian tuhan...ini perubatan bodo....dalam hal agama pun Allah suruh berusaha....mana boleh berdoa saja?? bodo..
Allah tak adil?? zalim? oii setan...bila ko dah cakap benda mcm ni....ko mengucap balik...nampak sangat ko pertikai ko kote kecik ya??
Inshaallha tuan guru di amalkan setiap hari
Alhamdulilah terima kasih ustaz...
Alhamdulillah tuan guru ......semoga tuan guru dalam rahmat Allah...Al fatihah
Mintak izin beramal ya admin.. Al fatihah utk tuan guru.
AL-FATIHAH ,BUAT TOK GURU.
Amalan yang manfaat
U mm ohhh pi
Masa Allah..sangat bermanfaat ustatd
Alfatihah untuk almarhum tn guru harundin
Assalamualaikum,,,Tn Guru,,,trimakaseh atas ilmunya,,,semoga TN GURU SEHAT SLALU,,,
Tuan guru ni dah meninggal dunia
qobiltu.bisirril fatihah
Qobiltu ijazah ustaz
Kobiltu pa ustad , terimakasih.
arnab, elok utk lelaki yang lemah syahwat, lemah zakar. mati pucuk.
ya qahhar - yang maha memaksa
ya jabbar - yang maha perkasa
ya qawiy - ya maha kuat
ya matin - yg maha keras
ya dzaljalaliwalikram - yg memiliki segala kebesaran
mengurut benda tu mintak dia kuat balik.
Mengurut pakai minyak apa?🙏🙏🙏 tolong jawaban
Surat Al anbiya ayat 30
اَوَلَمْ يَرَ الَّذِيْنَ كَفَرُوْٓا اَنَّ السَّمٰوٰتِ وَالْاَرْضَ كَانَتَا رَتْقًا فَفَتَقْنٰهُمَاۗ وَجَعَلْنَا مِنَ الْمَاۤءِ كُلَّ شَيْءٍ حَيٍّۗ اَفَلَا يُؤْمِنُوْنَ
يا قهّر
يا جبّار
يا قوّى
يا متين
يا ذوالجلال والاكرام
Surah apa & ayat berapa ya tuan?
Assalamualaikum..... Maaf Nk tny, ayat ni ada dlm al- quran ke ?
Sekadar bertanya.
@@muhammadfirdauszakaria3442
Surat Al Anbiya ayat 30
Terima kasih teks nya tuan
@@maxman9825 terima kasih bnyk2 tuan.
Syg sgguh arwah ni. Amat merendah diri tuannya.
alfatehah untuk arwah uztas
Qobiltu ijazah TG
Qobiltu pa ustad
Al Anbiya' ayat 30
Apa.pulak.kena mengena surat anbiya dengan.cerita zakar ni.semua ni. Batin lah zakar lembik lah...psksi tayam lah..takkan tuhan nk.marah...kslau.marah cakap.ah..asal.m bagi zakar.lembik orang lainzakar keras..seksli dia cakap orang lain 20 bini.kau sorang bini😂😂😂😂😂 gila dunia dunia hidup penuh tipu daya manusia jadi mangsa .di.paksa terima sesuatu yang dia tahu.takda yang yang dia tahu tak.mendatang kan kebaikan. Tapi tetap di bagi...akgir nye hamba tu kurfur...jadi.cukup kuat lah alasan untuk Dia menghumban hamba tu ke.neraka....ni.lah kesdilan tuhan adakala bersifat kejam...pelik aku pikir a dlm dunia ni.semua ysng bagus yang kuat yang tuhan suka yang takda kelemahan....pas tu yang lemah tak.guna ta perlu lah dia ciptakan atau dia cilta.l&btnb?
6bbnń
@@mansteel1658 apa kau merepek ni syaitonn?
Alfatihah hadiah utk tn guru. Qobiltu
Alhamdulillah qobiltu ya us terima kasih smoga pahala yg dbca smpai kpd ustz
Alfateha buat tuan guru..
Moga ilmu ini bermanfaat buat kaum Adam yg memerlukannya. Qobiltu. Aamiin. yaa rabb
Alhamdulillah. Semoga memberi manfaat. Aamiin.
Qobiltu ijazah mhn izin di amalkan smgallah ustad sht selalu amiin
Baca Surah Al anbiya ayat 30 diserta dgn Ya Qahhar,ya Jabbar,ya Qawie ,ya Matin, ya Zaljala lilwalikram hembus pada kedua tangan kemudian ditepuk dibelakang pinggang untuk kekuatan dan kesihatan badan.
Surah Al anbiya' ayat 30
Qobiltu pak ustadz
Alfatihah buat arwah tuan guru
Alhamdulillah.. qobiltu tuan Guru
Qabiltu izajah
Al fatihah untuk tuan guru haron din..
qahhar. jabbar. qawie. matten.
ya zaljaliwalikram.
lps tu tepuk pinggang..
qobiltu pak ustad
Alhamdulilah terima kasih ustaz ..mohon izin mengamalkan nya..
Alhamdulillah...sgt bermanfaat infomasinya👍😄
qobiltu ustaz,semoga dicucuri rahmat keatas arwah ustaz,al fatihah
Rindu ustaz..
qobiltu
Qobiltu tuan guru Al-Fatihah...
Qobiltu ustaz..
Qobiltu tuan guru selalu dlm llindungan allah
Jarang dgr dlm ceramah2 tuan guru berseloroh... rindunya
Qobiltu Ya Allah
Semoga Allah mengampunkan arwah. Amiin
Aminnn
Innalilahi wainna ilaihi rajiuun... Husnul khotimah... Allahumma ajal ni min hu
Al-fatihah buat tuan guru..
SmgA sgl Amal kebaikan tuan guru dtrm dsisi Allah swt
Mintak diizinkan Dan diijazahkan ayat surah Al ambiyaa ayat 30 Dan 5 nama Allah s.w.t..
Surah AL ambiya ke bang?
Qobiltu Ijazah.. Mohon izin utk mengamalkannya.. Al-fatihah
Alhamdulillah.Bacalah Surah alIkhlas 3 kali,dapat pahala spt baca dan khatam Alquran 1 kali.Semoga dirahmati roh nya,amiin.
aik...mudahnya..
@@iradee2007 terlalu mudah tu pasal tak terbuat. alangkah peliknya..
Alhamdulillah qobiltu ustaz
Qobiltu ijazah nya
Qobiltu Ustaz. Terima kasih.
Terima kasih ...qobil tu
Qobiltu
Subahannallah allahuakbar