دلایل توسعه نیافتگی اقتصادی؛ علی اکبر گرجی و مهدی پازوکی؛ قسمت دوم

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 10 вер 2024
  • دیدارنیوز با همکاری انجمن حقوق اساسی برگزار می‌کند
    سلسله نشست‌های تخصصی دلایل توسعه نیافتگی در برنامه "معیار"/ قسمت دوم
    قسمت نخست سلسله نشست تخصصی دلایل توسعه نیافتگی در برنامه "معیار" هفته گذشته منتشر شد و قسمت دوم این نشست را می توانید ببینید و بخوانید.
    دیدارنیوزـ گروه اجتماعی: سلسله نشست های تخصصی دیدارنیوز با همکاری انجمن حقوق اساسی به صورت ویژه و تخصصی ضبط و منتشر می شود؛ در نشست تخصصی دلایل توسعه نیافتگی که در دو قسمت تقدیم شما شده است، دکتر علی اکبر گرجی حقوقدان و متخصص حقوق اساسی ایران و دکتر مهدی پازوکی، استاد دانشگاه و اقتصاددان با اجرای دکتر حسین بیات حقوقدان و عضو هیات مدیره انجمن علمی حقوق اساسی ایران حضور داشتند.
    در قسمت دوم این نشست این مباحث مطرح شد که با معرفی کابینه‌ی دولت چهاردم به مجلس و عبور احتمالی اکثریت وزاری معرفی شده معرفی شده از فیلتر مجلس وابسته به جریان‌ جبهه پایداری کار سخت و‌ صعب رئیس جمهور برای انجام وعده‌هایی که به مردم داده آغاز می‌شود.
    سئوال اساسی اما آن است که آیا پزشکیان بدون جراحی نظام حقوقی ایران قادر با درمان اقتصاد ایران خواهد گشت یا خیر؟ وقتی از نظام حقوقی ایران سخن بمیان می‌آوریم نه اجزاء آن که کلیت نظامی ‌ست که کهنه، کهن، اساطیری، تکلیف مدار ،حق ستیز و ایدئولوژیک است این نظام حقوقی نسبتی با توسعه اقتصادی که علی القاعده باید برگرده اقتصاد بازار، آزادی اراده و صیانت از حقوق بنیادین از جمله شناسایی بی قید و شرط حق بر مالکیت، خصوصی سازی و تکریم حق بر آزادی بیان و عقیده و امثال این‌ها سوار شود نسبتی ندارد.
    نظام‌حقوقی ایران کما بیش در همه ابعاد آن وابسته و دلبسته اقتدار مرکزی دولت و دستورگرایی در همه ابعاد زندگی انسانی‌ست.تنها کافی‌ست نیم نگاهی به قانون اساسی ایران بیاندازید تا حجم حجیم و حضور گسترده دولت را به مفهوم حاکمیت در همه‌ی ابعاد زندگی انسان ایرانی مشاهده کنند. عبور از بحران اقتصادی که ایران امروز را در برگرفته جهت با بازسازی نظام مفهوم ساز حقوقی ایران که موتور محرک اصلاحات سیاسی اقتصادی نیز هست امکان پذیر نمی‌شود. در قسمت دوم گفت‌وگو با دکتر علی اکبر گرجی و دکتر مهدی پازوکی به طرح بحث در این حوزه پرداخته‌ایم.

КОМЕНТАРІ • 38

  • @khabarestan-ir
    @khabarestan-ir Місяць тому +2

    بحث خیلی جالبی بود! 👏👌 این که دکترها به این دقت به نقش نظام حقوقی کهنه و ایدئولوژیک ایران در مشکلات اقتصادی پرداخته‌اند، خیلی به‌موقع و ضروریه. 🤔

  • @چولاقشامیل
    @چولاقشامیل Місяць тому +1

    با وجود تکنولوژی ارتباطی،بهترین زمان است تا قانون اساسی توسط متخصصان نو شود

  • @چولاقشامیل
    @چولاقشامیل Місяць тому +1

    همه مسوولان به اندازه اختیارات پاسخگو باشند تا هر کس مسوولیت سخت را قبول نکند.شل نباید بگیرند.....بازنگری در قانون اساسی و نهادهای هزینه ساز و گرفتن تصمیمات سخت از واجبات است

  • @چولاقشامیل
    @چولاقشامیل Місяць тому

    کتابها و آموزشهای درست برای فرزندان خیلی ضرورت دارد

  • @چولاقشامیل
    @چولاقشامیل Місяць тому

    درود.امسال زائران اربعین بیشتر مراقب خود باشند

  • @nanahona35
    @nanahona35 Місяць тому

    آقای مجری فراموش کرد ذکر کند که شاه هم با تحکم بیشرفت اقتصادی را مقدمه‌ای برای پیشرفت سیاسی می‌دانست.

  • @MuhammadBeygzade
    @MuhammadBeygzade Місяць тому

    علی اکبر گرجی مارو گیر آورده ؟ قانون اساسی رو باید خوب تفسیر کنیم ؟
    قانون اساسی که تفسیری است مگه سنگ روی سنگ بند میشه .(نه نمیشه ۴۶ سال سابقه )

  • @ghasemfaramarzi
    @ghasemfaramarzi 28 днів тому

    آقای گرجی و پازوکی ،چی میگید مثل مرد چرا نمیگید حکومت ولای فراتر از قانونه ،ریشه اصلی را نمیگید این تفسیر و توضیح ۵۰ ساله شماها میدید چه سود،