Masterpiece #23 - Gipsplaten Afwerken

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 10 вер 2024
  • Natuurlijk ben je als vakman professioneel met je vak bezig, dat weten wij als geen ander. Toch nieuwsgierig naar hoe je nóg slimmer, makkelijker en sneller kan werken? Want wist je bijvoorbeeld dat je bij het afwerken van gipsplaten met de Knauf Hopper makkelijk en snel de juiste hoeveelheid voegmateriaal op je hoekprofielen aanbrengt? Klusmasters Oane & Hylke van Nutma laten je in deze video zien waar je allemaal op moet letten bij het afwerken van gipsplaten.
    Bekijk deze én andere tips & tricks in de instructievideo’s van Masters in de bouw knauf.nl/masters
    Vind je deze video leuk? Abonneer je dan op dit kanaal!
    Knauf Website: knauf.nl/
    Facebook: bit.ly/2BbiY2Q
    Instagram: bit.ly/2Y0XSNG
    Linkedin: bit.ly/3d4SU6M
    Inschrijven e-mailnieuwsbrief: bit.ly/2AsrN8M

КОМЕНТАРІ • 8

  • @deejagers716
    @deejagers716 3 місяці тому

    Hoe is papieren tape verplicht voor plafond? Net band of (gaas band zoals jullie zeggen) is perfect voor dat ook? Waarom is dan deze band niet genoemd plafondband?

  • @Marc-ux6dm
    @Marc-ux6dm 2 роки тому +1

    Hoi, dallas profiel zou ik graag toepassen. Waar kan ik dat verkrijgen?

    • @KnaufBV
      @KnaufBV  2 роки тому

      Hi Marc, het Knauf Dallas profiel is momenteel alleen bij onze verkooppunten beschikbaar voor de professional, niet voor de particulier.

  • @jesseroet9035
    @jesseroet9035 2 роки тому

    Hi, op 2:00 geven jullie aan dat het 'verplicht' is om papierstrook te gebruiken bij plafonds. Hoe verklaren jullie de werkwijze bij Masterpiece #17 dan? Daar wordt 5mm ruimte tussen de platen gehouden en geen gaas/papier gebruikt...

    • @KnaufBV
      @KnaufBV  2 роки тому +1

      Beste Jesse,
      Dank je voor je reactie. Een begrijpelijke vraag, waar wij dan ook graag antwoord op geven.
      Gipsplaten afwerken houdt in dat de naden, ook wel voegen genaamd, worden afgewerkt met een dun laagje voegmortel. Eventueel kan het ook nog volledig dun overgepleisterd worden met een maximale laag van 1 mm om een mooi, glad en vlak resultaat te behalen. Gipsplaten hebben een glad karton waar normale gips niet goed op hecht, vandaar dat je hiervoor ook speciale voegafwerkingsproducten moet gebruiken. Deze dunne afwerking geeft onvoldoende sterkte aan het totale systeem om de te verwachten krachten te kunnen opvangen. Denk hierbij aan: uitzetten of krimpen door temperatuur, vochtverschillen of drukverschillen. Daarom is het verplicht om hier een wapening aan toe te voegen. Zo wordt de aansluiting van de platen op elkaar sterk genoeg. Voorheen mocht dit met alle wapeningen, maar sinds vorig jaar mag dit voor de plafonds nog alleen met papier, omdat dit vele malen sterker is dan gaasband.
      Een stucplatenpafond is een compleet ander systeem. Hierbij zijn zowel de plaat van 9,5 mm als een minimale laagdikte van 10 mm voor het stucwerk, onderdeel van het systeem om de krachten te kunnen opvangen. Het karton is speciaal ontworpen, zodat normaal gips hier wel een goede hechting op heeft. Een stucplaat is dan ook eigenlijk een pleisterdrager en vergelijkbaar met bijvoorbeeld Stucanet of het Steengaas. Dit zijn dus volkomen verschillende technische systemen en zijn dus niet met elkaar te vergelijken.
      Hopelijk heb ik op deze manier goed antwoord kunnen geven op je vraag. Meer informatie over de producten en verwerkingswijze kun je vinden op onze site. Mocht je dan nog steeds vragen hebben, kun je ook altijd contact opnemen met onze technische adviseurs en specialisten (contactgegevens staan op de site).
      Mocht je er niet uitkomen of toch nog vragen hebben, horen wij dat uiteraard graag!

    • @jesseroet9035
      @jesseroet9035 2 роки тому +1

      @@KnaufBV Ontzettend bedankt voor jullie antwoord en de moeite. Het is mij hiermee helemaal helder.

  • @Quattro1907
    @Quattro1907 2 роки тому

    Moet je hierbij geen voorstrijk toepassen? En kan je hierna “direct” schilderen?

    • @KnaufBV
      @KnaufBV  2 роки тому +1

      Hallo, bedankt voor je vraag. Het klopt dat je voor het afwerken van gipsplaten geen voorstrijk hoeft te gebruiken als je gebruik maakt van de juiste producten. Wel adviseren wij om een voorstrijk te gebruiken nadat de wand of het plafond is afgewerkt en eventueel geschuurd. Enerzijds om eventueel stof te binden wat door het schuren is ontstaan, en anderzijds om de zuigingsverschillen in de ondergrond op te heffen.
      Dit garandeert een mooi eindresultaat, goede kwaliteit en makkelijkere werkwijze voor het aanbrengen van de eindafwerking met bijv. verf of behang.
      Ook de leveranciers van deze afwerkingen adviseren een voorbehandeling om diezelfde redenen. Het beste kun je bij hun verwerkingsadviezen kijken welk product zij adviseren voor die voorbehandeling.
      Hopelijk ben je zo voldoende geholpen.