LM2596 DC-DC Regülatöre Akım Ayarı Eklemek

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 26 жов 2024

КОМЕНТАРІ • 23

  • @gaaragaara9785
    @gaaragaara9785 3 роки тому +1

    Hocam çok iyi bi anlatım olmuş emeğinize salık

  • @elektronikhobim6903
    @elektronikhobim6903 3 роки тому +1

    Çok güzel bir paylaşım olmuş

  • @oyunbulut4263
    @oyunbulut4263 2 роки тому +1

    Ustam Ben Şarj Cihazı Bozulan Atlas Marka Şarjlı Vidalama Makinem için Yeni Bir Şarj Cihazı Yaptım.Yeni Cihazımın Tüm Devresini,Mevcut Bozulan Cihazın,Kasası İçerisine Topladım.Cihazda 150 Watt'lık Step Up Voltaj Regülatör Kartı ve 75 Watt 5Amper'lik XL4015 Akım ve Voltaj Ayarlı Step Down Voltaj Düşürücü Konvertör Kullandım.Bununla Birlikte Cihaza Birde Dijital Voltmetre,Ampermetre Taktım.Batarya Şarj Olurken,Devreden Çekilen Akımı ve Bataryanın Anlık Voltaj Durumunu Voltmetre Ekranından Takip Edebiliyorum.Cihazı DC'12v 1.5A Adaktörle Besliyorum.Adaktör Cihaza Bağlı Deyilken Bile Bataryayı Şarj Standına Oturttuğumda,Bataryanın Voltaj ve Şarj Durumunu Dijital Voltmetre Ekranından Görebiliyorum.Fakat Bu Cihazla Alakalı Yardımcı Olabileceyinizi Düşündüğüm Küçük Bir Problemim Var.

  • @AlptekinCK
    @AlptekinCK 2 роки тому +1

    adblock kaldırıp ublock origin kurmanı öneririm.

  • @muhammedacar3859
    @muhammedacar3859 18 днів тому +1

    hocam sizinde bu devrede ötme sesi çıkıyor mu ben zaman zaman lazım oldukça bu devreden yapmaya çalıştım ama hep bi ses geliyor bazende akım düşük olmasına rağmen aşırı ısınıyor sesle beraber ses yokken bi sıkıntı yok ama normal çalışıyor sebebi ne olabilir acaba ilk önce bobini kendim sardığımdan ve yapıştırmadığımdan olduğunu zannediyordum ama daha sonra hazır bobinle de denedim ama değişen bir şey yok acaba feedback bacağına bi kondansatör eklesem birşey değişir mi. ama en fazla kaç nf olması lazım bilemiyorum yardımcı olursanız sevinirim.

    •  17 днів тому

      Ben hazır devreye ekleme yapmıştım bende ses yok. Veri kağıdında 2596'nın çalışma frekansı 150 kHz olarak görünüyor. Bu sesi de insan kulağı duyamaz. Demek harici elemanlarda bir rezonans durumu olabilir. Feedback bacağına eklenen kondansatörün bir etkisi olacağını sanmıyorum. Kullandığınız malzemeleri kontrol edin diyeceğim, birden fazla devre oluşturduğunuzu yazmışsınız. Düşük akımda dahi aşırı ısınma da devrede bir terslik olduğunu gösteriyor. Tek tavsiyem board üzerindeki yerleşim ile oynamanız. Bazen malzemeler yakınlığa göre birbirini EM olarak etkileyebiliyor.
      "As in any switching regulator, layout is very important. Rapidly switching currents associated with wiring inductance can generate voltage transients which can cause problems. For minimal inductance and ground loops, the wires indicated by heavy lines must be wide printed-circuit traces and must be kept as short as possible. For best results, external components must be placed as close to the switcher lC as possible using ground plane construction or single point grounding."
      Yukarıdaki yazı da zaten veri kağıdından. Kabloların sıkıntı yaratabileceğinden bahsetmiş ve mümkün olduğu kadar diğer elemanları da entegreye yakın tutun, uzun bağlantı yolları bobin etkisi yaratabilir mealinde bir şeyler diyor.
      Kolay gelsin...

    • @muhammedacar3859
      @muhammedacar3859 17 днів тому +1

      Saolun benim hazir devreydi ama başka bir buck converter devresi bulmuştum onun üzerine entegreyi aktardım ama lm358 i uzay montaj yapmiştim ondan olabilir dediğiniz gibi ise ama sanki 150kz ide tekrar aç kapa yaparak bi pulse daha oluşturuyor gibi geldi bana

  • @ahmetozdal8129
    @ahmetozdal8129 3 роки тому +1

    Burak hocam transistör kullanarak el feneri power ledleri akım sınırlaması yapacak anahtarlamalı bir devre var mıdır? Teşekkürler.

  • @gorkemylmaz720
    @gorkemylmaz720 Рік тому +1

    Merhaba bir karış led bağladım cayır cayır yaktı devreyi. Neden olmuştur sizce

    •  Рік тому

      Çıkış gerilimini kaç volta ayarladınız?
      Akım koruma direnci eklediniz mi?
      Bir karış LED ?

  • @suleymanyakut9524
    @suleymanyakut9524 5 місяців тому +1

    hocam LM2596 nın FB bacağı hangisi FB bacağı ile microcontroller yapabilir miyim?

    •  5 місяців тому

      2596 entegresinin 4 numaralı bacağı geri besleme bacağı. Bu bacağı mikrodenetleyici ile kullanmak ilginç bir fikir, ama nasıl bir senaryo düşündünüz bilemiyorum.
      Kolay gelsin...

  • @sygulsoy
    @sygulsoy 3 роки тому

    Merhaba, bütün koruma önlemleri olan (over voltage, heat v.s.) hatta solid state kapasitör kullanan hazır modüllerle güvenli bir router dc ups yapabilir misiniz?
    Mesela 12 v 7a'lık bir standart akü ile çalışan bir ups olabilir mi?

  • @yasinerdogan8402
    @yasinerdogan8402 3 роки тому +1

    İyi çalışmalar bu devre ve modül birbirine nasıl bağlanıyor ben devreyi kurdum ve akımı tam açıp tam kapatıyor nasıl çözebilirim yardımcı olursanız sevinirim

    •  3 роки тому

      Ben video (6.35) deki devreyi kurdum. Opamp Lm358, diyot olarak da 1N4148 kullandım. R1 direncini güç kaynağının negatif ucuna (Out-) bağladım. Yani artık güç kaynağının eksi ucu olarak (Load -) kullanılıyor. 1N4148 in katodunu da modül üzerindeki LM2596 entegresinin Feedback bacağına bağladım, çalışıyor.

  • @gaaragaara9785
    @gaaragaara9785 3 роки тому +1

    Böyle bi devre yapa bilir miyiz ?

  • @aliihsancelik4244
    @aliihsancelik4244 Рік тому

    Hocam bir sorum olacak ben 12 v 210 amper aküye bunu bağlasam ve 48 v 7 amperlik UPS cihazına baglasam olurmu .UPS cihazının akuleri bitti .elimdeki aküyü kullanmak istiyorum teşekkürler

  • @berkay2148
    @berkay2148 Рік тому +1

    Hocam merabalar 48V 10A lik bir SMPS için 10A sınırlaması sağlayabilir mi bu devre ?

    •  Рік тому

      Merhaba. 2596 en fazla 3A akım verebiliyor.

  • @gaaragaara9785
    @gaaragaara9785 3 роки тому

    Hocam peki ya bu 18650 ltyum iyon pillet nasıl hızlı şarj ediliyor
    Hocam bide size ulaşabileceğimiz bi e posta adresi varmı.

    •  3 роки тому

      Selamlar. Ekteki videoyu izleyin. Çok güzel anlatım yapılmış:
      ua-cam.com/video/7Js_F-O3IpQ/v-deo.html&ab_channel=EvdeElektronik

  • @gaaragaara9785
    @gaaragaara9785 3 роки тому +1

    Hocam vende bi adet dc dc dönüştürücü yapıp bir adet 18650 batery charger yapmak istiyorum amacım hızlı şarj etmek
    4.2 V 1.3 A e ayarlı bir adet voltaj çıkışı almam lazım fakat beni amacım pil patlasada kaynaktan çekilen voltaj ve akım hep sabit hiç düşmeyecek pil dolmaya başlayınca akım çekmesi düşüyo ya heh bu hiç düşmeyecek hep stabil 4.2 V 1.3 A verecek

    •  3 роки тому +1

      Öncelikle teşekkür ederim. Pilin gerilimi şarj ettiğiniz gerilime yaklaştıkça akım azalır. Yani pil gerilimi 4,2 volta ulaştığında, şarj cihazınızın gerilimi de 4,2 volt olduğundan akım geçmez. Akım geçmesi için iki uç arasında potansiyel FARK olması gerekir. Yani "pil patlasa da sabit akımla şarj edeyim" mümkün değil. Akım kontrolü olabilecek maksimum akımı sınırlandırmaktır. (Sanırım TP4065 pil şarj cihazında bu değer 1 amper). Yoksa şarjın bittiği çekilen akımın (yaklaşık) sıfıra geldiğinden anlaşılır.