ZIpkın Sohbetleri: Sualtı avcılığı ve 1987 Silivri Dünya Şampiyonası

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 10 вер 2024
  • Sualtı avcılığı üzerine kısa bir sohbet
    Renzo Mazzari'nin sitesinde yarışma ile ilgili anıları:
    www.renzomazza...
    16. Dünya Sualtı Avcılığı DÜnya Şampiyonası - 1987 Silivri Türkiye
    www.cmas.org/s...

КОМЕНТАРІ • 16

  • @tunahanyalcn3905
    @tunahanyalcn3905 5 років тому +1

    Videolarınızı takip ediyorum hoca kaç dk nefesini tutabiliyor bi d ustam nefes tutma süresini nasil arttirabiliriz.
    Teşekkürler

    • @DeepFellasSpearfishing
      @DeepFellasSpearfishing  5 років тому +1

      4-5 dk civarı statik. Bolca antreman yapmalısınız. Tabi badinizin gözetimi altında olmalı. Sağlıklı dalışlar.

  • @hunsalonican6223
    @hunsalonican6223 3 роки тому +1

    Videonun başlığında yazdığınız gibi Silivri'deki "Dünya Zıpkınla Balık Avlama Şampiyonası" 1987'de oldu. Dünyanın dört bir tarafından sporcular Silivri'ye gelmişlerdi. Yalnız o zamanlar balıkçılık yapan tanıdıklarımız bu yarışmanın, tabiri caizse "Silivri'de balıkçılığın anasını ağlattığını" söylerlerdi. Benim için ise o şampiyona hoş bir çocukluk/gençlik anısı ve meslek seçimimi etkileyen önemli bir olay oldu.. Yarışmacıların su altında başına birşey gelmesi durumunda müdahale etmek için SAS Komandoları mevcuttu ki, yine yarışma için gelen Mayın Avlama gemisinde konuşlanmışlardı. Şampiyona bittiğinde ve SAS'lar ayrıldığında artık hayatta ne yapmak istediğimi çok iyi biliyordum...

    • @DeepFellasSpearfishing
      @DeepFellasSpearfishing  3 роки тому +2

      Yorumunuz için ne kadar teşekkür etsek azdır. Aslında benzeri yorumları almak, hatıraları paylaşmak için yapmıştık bu videoyu. Güzel hatıralarınızı bizimle paylaştığınız için teşekkürler. Eskiler her zaman güzel. Sağlıcakla dalın.

  • @zpkncyusuf1656
    @zpkncyusuf1656 4 роки тому +1

    vay be abi bende selimpaşalıyım 17 yaşındayım çocukluğumdan beri dalıyorum keşke sizin doğdunzu yıllarda doğsaydım buralar hala doğalken karpuz kavun tarlalır varken her tarfa beton diktiler valla eskiden babam anlatıyor karagözler hep 3 4 kg olurmuş ben 400 gramı için tüm denizi geziyorum

    • @DeepFellasSpearfishing
      @DeepFellasSpearfishing  4 роки тому

      Yorumun icin cok tesekkurler. Zamani geri getiremiyoruz malesef. Elimizden gelen suanki zamanin tadini cikarmak, dogayi korumak, gelecek nesillere en az gecmisteki kadar guzel bir doga birakmak. Saglicakla dal. Bu yillarinin kiymetini bil. :)

  • @rstinpeace1
    @rstinpeace1 3 роки тому +1

    Selamlar.. Ayni yıllarda sizden bir miktar kuzeyde 😄 ( kilyos ve riva tarafları) dalmaya başlayan biri olarak anlattıklarınızı burnumun direği sızlayarak dinledim.. Ağzınıza sağlık.. Hikayenin başlangıcında mavi renkli eskina konusunda fikir bildirmeme müsaade olursa.. O balığın minekop olabileceğini belirtmek isterim.. Ben de yaklaşık 35 yıldır av yapıyorum.. 35 yıl önceki eskinalar da hala hatiralarimdan kahverengi olarak yansimakta 😁😁 ( Brown meagre).. şaka bir yana.. Marmara hazin bir öykü aslında.. Bir yoruma cevap olarak "bugün den keyif almak ve doğayı korumak" gibi çok mantıklı şeyler yazmışsınız.. Bu noktada zıpkın tutkunları olarak elimizden geleni yaptığımızdan eminim.. Ancak insanlarımızı da tamamen akıl dışı (kanalistanbul) projeleri değil de Marmara Denizi ni en azından 80 li yıllardaki fauna zenginliği ne döndürecek rehabilitasyon projelerini hayata geçirecek yöneticileri yetkilendirmesi için bilgilendirmek de boynumuzun borcudur..

    • @DeepFellasSpearfishing
      @DeepFellasSpearfishing  3 роки тому

      Öncelikle yorumunuz için çok teşekkürler. Türkiye'deki bütün denizlerde dalmış birisi olarak Marmara'nın kendine has suyu, balığı, ortamı, havası, doğası kesinlikle para biçilmez. Ne akdenizle ne egeyle ne kuzey egeyle ne de karadenizle karşılaştırılabilir. Kesinlikle nev-i şahsına münhasır bir deniz. Konum ve göç yolları olarak da benzerine az rastlanır bir deniz. Bu sularda dalış yapanların hangi mevsimde nasıl hareketlerin olduğunu görmesi ve anlamasını dilerim. Özellikle boğaz geçişlerindeki doğa olayı tarif edilemez. Daha az zarar görmüş, daha doğal denizlerde vicdanlı avcılarla bir arada dalacağımız günlere.... Yorumunuz için tekrardan teşekkürler.

  • @Orhan_TOPAL
    @Orhan_TOPAL 4 роки тому +1

    Güzel sohbet

  • @Orhan_TOPAL
    @Orhan_TOPAL 4 роки тому +1

    Bişey sorcam zıpkını aşağıda nasıl kuruyorsunuz ? Nefesiniz bitmiyor mu ? Kaç dk nefes tutuyorsunuz? E ben 2 dakka tutuyorum ben de 50 metreye iner çıkarım o zaman ?

    • @DeepFellasSpearfishing
      @DeepFellasSpearfishing  4 роки тому

      Zıpkını su yüzeyinde kurup dalıyoruz. Nefesimiz varsa aşağıda da müdahele edebilirsiniz. O günkü durumumuza göre nefes performansımız değişiyor. Dalış esnasında 1:30-2:30 arası diyebiliriz.
      Dalış derinliği sadece tutulan nefese bağlı değil. Atletik ve anaerobik vücut performansınız da etkili bu konuda. Yorumunuz ve sorularınız için teşekkürler.

    • @Orhan_TOPAL
      @Orhan_TOPAL 4 роки тому +1

      Deep Fellas Spearfishing abi şaka yapıyorum 14 yıldır dalıyorum genelde bana sorulan soruları yansıtmaya çalışmıştım 😊

    • @DeepFellasSpearfishing
      @DeepFellasSpearfishing  4 роки тому

      @@Orhan_TOPAL Hahahhaha. Bazen çok ilginç sorular burdan da geliyor da. Sohbeti izleyip beğendiğinize sevindim. Daha nice 14 seneler dalarsınız inşallah. =)

  • @alikursadkamiloglu3497
    @alikursadkamiloglu3497 5 років тому +1

    Fon müzikleri harika :)