een belangrijke factor die jullie helaas buiten beschouwing hebben gelaten is de overcommercialisering van de (pop)muziekindustrie. dus de mogelijkheid tot nieuwe inzichten en ruimte voor creativiteit wordt vaak minimaal benut omdat uit winstkenmerkend oogpunt dit niet de meest rendabele keuze is. hierdoor dat het dus gemakkelijker is om melodieën uit oudere, destijds populaire maar onder het grote publiek tegenwoordig veelal vergeten hits over te nemen en er een bepaald muzikaal sausje overheen te gieten. zelfde geldt voor artiesten met veel hits, zoals ook in deze video genoemd Ava Max en Taylor Swift bijvoorbeeld. dat die nummers in de hitijsten worden geparadeerd betekent niet per se dat het de beste muziek van dit moment is. het is voor (commerciële) muziekinstellingen zoals radiozenders maar ook streamingdiensten interessanter om tijd in zoekwerk naar de meest kwalitatieve muziek van dit moment zoveel mogelijk in te perken, zodat de tijd en dus de investering in personeel en inzet elders in geïnvesteerd kan worden. dit houdt dus eigenlijk altijd in dat er gestreefd wordt naar het meest optimale verdienmodel. de muziekindustrie, en dan popmuziek in het bijzonder, is geparasiteerd door de overcommercialisering van het dienstverlenende verdienmodel.
Ben het hier mee eens, heel duidelijk gezegd! Dis is denk ook waar heel veel van de beste nummers, bijv top 300 van top 2000 oude liedjes zijn. Toen was er meer ruimte om te expirimenteren en was het iets minder commercieel
3:29, gelijk hoorde ik Let It Be van The Beatles. Het stukje wat Ed Sheeran zegt is heel belangrijk. Er zijn maar een beperkt aantal akkoorden, van A tot G. Elk akkoord heeft wel variaties, maar blijft altijd binnen datzelfde akkoord. Ik maak zelf ook muziek, en soms als ik wat nieuws verzin betrap ik mezelf erop dat ik gewoon onbewust iets nadoe van een artiest die ik veel luister. Het is heel lastig om een origineel nummer te maken, maar het is zeker mogelijk. En wat maakt het uit als je dezelfde akkoorden gebruikt als een ander nummer, zolang je er zelf iets creatiefs en anders mee kan doen is het prima!
Dat is juist het probleem. We blijven hangen in een zelfde akkoord schema. Out of the box denken is onze westerse cultuur heel lastig. Terwijl, als ik luister naar bijvoorbeeld J-pop (Idol van Yoasobi) dan heb je heel veel akkoord wissels en transponaties
@@AllOfJas Ook een leuke variant op dit is bv kijken naar Arabische toonladders :D. Wij zijn hier gewent dat tonen een # of b variant hebben. Dus een halfje verhoogd, halfje verlaagd. Bij Arabische toonladders/ Oosters kun je ook kwart verhogen of kwart verlagen. Is erg leuk. En binnen 'westers', misschien ook meer pushen met meer dan 4 akkoorden. Dan zou het ook misschien weer spannender worden. Of wisselen van instrumenten of synthesizers. Je ziet namelijk ook dat heel vaak dezelfde type synth wordt gebruikt.
Ja kijk maar naar de grote meesters die copeerden ook van elkaar in de klassieke muziek deden ze precies het zelfde is dat een ramp nee jo helemaal niet wel slechte copieen van nummers
er zijn honderden manieren om een akkoord op verschillende manieren te spelen. dus nee je hoeft niet zoals een ed sheeran altijd de 3 zelfde akkoorden te gebruiken.
Waarschijnlijk word deze reactie over het hoofd gezien, maar wat een topvideo is dit voor een jeugdjournaal, inhoudelijk heel duidelijk en makkelijk, grijpend. Visueel heeel fijn. Jullie leggen het zo duidelijk en makkelijk uit. Hoef ik niet meer te googlen, fijn! Mijn complimenten. Het valt mij trouwens op dat er elke week héél veel troep staat tussen de nieuwste releases radar, er word inderdaad te makkelijk heel veel poep gemaakt eigenlijk. 8 van de 10 nummers die je daar luistert hoor je na 10 sec eigenlijk al dat het kwalitatief niks is en niet catchy is.
Jullie moeten alleen wel een distinctie maken tussen samples en melodieën die op elkaar lijken, want natuurlijk lijken de gesampelde nummers vaak op het orgineel. Het wordt meer een probleem wanneer dat niet het geval is.
De reden dat mensen nummers opnieuw spelen is zodat de oude of de hele oude nooit uitsterven, want het is belangrijk dat muziek nooit uitsterft, en omdat nieuwe muziek oude copieert heeft iedereen er plezier van, zowel gen A tot gen X of ouder
Altijd is Kortjakje ziek, olifantje in het bos, twinkle twinkle little star, schaapje schaapje heb je witte wol, What a wonderful world. Allemaal hetzelfde!
Heel leuk en interessant filmpje! Maar: wat Ed Sheeran zegt is een beetje makkelijk. Je kunt nog zo veel variëren met het soort geluiden, met het ritme, de opbouw van het liedje, de manier waarop je akkoorden speelt, de instrumenten, de zang etc. Veel artiesten gebruiken juist bewust dezelfde akkoorden omdat dat goed werkt. Bovendien: dit is vooral iets van de popmuziek die op de radio komt. Bij andere genres is er veel meer ruimte voor variatie en experiment. En over de samples en covers: ook dat is tegenwoordig heel erg in, vooral in de popmuziek. Nummers uit de jaren 90 en 00 worden nu heel veel gesampled en (deels) gecoverd. Jammer, want ik hoor liever iets origineels en zo haal je de charme eraf van nummers als Blue.
Rock weet ik niet zeker, speel zelf blues. In blues heb je wel bepaalde akkoorden en veel voorkomende toonafstanden dus neem aan dat het bij Rock hetzelfde is.
Rock muziek is niet echt te definiëren als een ding meer omdat er nu zoveel subgenres van zijn. Zo duidelijk als deze popnummers waar letterlijk hele nummers worden heropgenomen zoals Im good ipv Im blue iig niet want dat is gewoon echt een ding dat alleen moderne pop doet. Toch gebruikt rock ook vaak wel vergelijkbare akkoorden.
Als je op spotify opzoekt friesenjung van Otto waalkes alleen is DAT de originele van Friesenjung Joost klein en Otto heeft het weer van english man in new york
Maar ff eerlijk, er zit wel verschil in bewust het nummer te laten lijken op oudere nummers zoals kriss kross Amsterdam en David guetta doet, of dat per ongeluk of onbewust de flow van een nummer overeenkomt met een ander nummer
De nummers "Banger hart" (Rob de Nijs) en "St. Elmo's Fire" (John Parr) hebben wat overeenkomsten, maar zijn zeker niet hetzelfde. Als ik het ene hoor, moet ik altijd aan het andere denken.
Misschien ben ik niet muzikaal genoeg om verschillen en overeenkomsten goed te horen. Ik dacht dat het volksliedje 'On top of Old Smokey' en het kerstliedje 'Child in a manger' dezelfde melodie hadden, maar dat schijnt toch niet helemaal zo te zijn.
lady gaga had toen ooit een liedje gestolen van madonna, toen madonna erachter kwam en haar originele nummer in haar volgende show zong, zei ze nog midden in het nummer:" She's not me" en herhaalde dat een paar keer, madonna is geweldig.
Het is grappig om te zien hoe dit liedjes kopiëren al ging sinds de jaren 1940 in de Bebop Jazz scene. Saxofoonvirtuoos Charlie Parker compineerde bijvoorbeeld over de akkoorden van "How High The Moon" een eigen melodie, namelijk "Ornithology". Of saxofonist John Coltrane in de jaren 1950/1960 een melodie over de akkoorden van "So What", genaamd "Impressions"
in de jaren 90,s had niet dat het muziek het zelfde was waren meer nieuwe melodieën en song teksten het muziek van nu is minder gevarieerd en klikt teveel het zelfde al zijn sommige nummers wel leuk niet beter wat ook het zelfde klinkt is het nummer van 2 fabiola let music play cover en het originele versie shannon let the music play.
Ik ben hier niet heel goed in maar als jij naar "Spotify" kijkt dan ziet u dat "The Weeknd" the meester luistraars heeft en "Bad Bunny" Heeft de meester streams voor een solo artiest. Dus ik wil daarme zeggen dat "Taylor Swift" niet de meest bekende pop artiest is.
Viva la Vida van Coldplay is een vertraagde versie van Super Mario Bros "Star Theme" van Koji Kondo. Zelf vind ik het heel jammer dat veel muziek niet meer orgineel en live is. Daarom luister ik vaker naar Japanse muziek. Daar kunnen ze het namelijk wel
Ik denk dat muziek nooit op kan geraken. Er zijn oneindig veel combinaties van noten die bij elkaar passen, en muziek varieert ook met de jaren, dus nee is het antwoord.
WOWWW OKE DAS DUIDELIJK😂 Wat kun je toch weer goed piano spelen!En er zijn ook zo veel verschillende instrumenten dat het bijna onmogelijk is dat alle muziek alweer op is.
T kan nog leuker! Je kunt idd 3 klank akkoorden gebruiken maar het kan nog 'luier' met liedjes. Als we power chords pakken op de gitaar dat zijn 2 tonen (priem 1e toon - en de kwint 5). En dan soms zo'n akkoord het hele liedje door maar met dan wat melodie en tierlantijntjes er tussen. Bang Bang bv van Jessie J, Ariana Grande, en Nicki Minaj is bijna volledig F# en totaal maar 3 akkoorden! Groot dank is ook wel een beetje aan Beatlemania :-) toch wel enorme aanstichters van de 4 chord song. Binnen EDM (en ook Ed Sheeran) hebben vaak dezelfde chord progressie zodat je het kan loopen en kan in mixen en houdt het overzichtelijk. Leuk voor uitvoering! maar schrijf technisch kan het een beetje saai worden.
Nirvana (Kurt Cobain) schreef ook "makkelijke" liedjes. De meeste nummers van hun bestaan uit slecht 3/4 power chords. Maar wat ze er mee doen is zeer creatief. "Something In The Way" is zelfs maar 2 akkoorden! Zelf heb ik ook een lied geschreven bestaande uit maar 2 akkoorden, was een erg leuke uitdaging om te proberen.
Haha heel leuk weer deze video!!❤😂 Ik ben zelf enorm fan van Ava Max en Dua Lipa😂 Grappig dat die er ook inkwamen, al wist ik wel dat Ava Max soms wel liedjes kopieërt 😅
Net als taal raakt muziek nooit op. Een eindig aantal woorden kan een oneindig aantal verschillende zinnen maken. En dan kan je ook nog oneindig aantal woorden bij verzinnen. Zo werkt het ook met klanken en liedjes.
Vroeger moest je CDs of platen kopen om muziek te luisteren, kostte meer, maar daar verdiende de artiest dan ook aan. Nu is gratis streamen heel makkelijk, maar per 1000 streams pakt een artiest misschien een euro. Dus verdienen artiesten steeds minder. Dus tegenwoordig is het quantiteit over kwaliteit omdat artiesten ook geld willen verdienen. Echter denk ik ook dat artiesten steeds minder talent hebben en dus maar muziek gaan jatten van elkaar.
Ik vroeg me altijd af hoe checken ze dat? Want als je bv. een liedje hebt gemaakt en het is toevallig hetzelfde hoe weet je dat dan? Je kunt toch niet elk liedje op de wereld kennen?
5:37 dit is een van de redenen waarom ik taylor shift niet leuk vind, ze verdient al mijoenen, (olivia nu ook, maar toen nog niet) en verliest dan 50% van deja vu, (olivia’s grootste hit) omdat de bridge het zelfde klinkt
Zou het misschien leuk zijn als mensen eventjes een origineel onderwerp voor een liedje kunnen kiezen?? Want Taylor zingt alleen maar over haar middelbare school vriendje, terwijl zij al ergens in de 40 is
Ik weet dat van doornroosje een stukje van een compinist is geweest maar welke weet ik niet 😊 heb dat eens gezien in een japanse anime serie 😊 en adeles muziek lijkt ook op elkaar 😊
Stuk waarschijnlijk bedacht door iemand die niet een muzikant is of door iemand die het onderwerp expres vrij eenvoudiger wou maken. In ieder geval laat iedereen weten dat er een hele andere wereld van muziek is die veel verder gaat dan pop waar veel andere akkoorden, melodieën en zelfs soort toonladers bestaan. Denk aan jazz, klassiek, indiaanse muziek enzovoort, enzovoort. Niet dat pop per se slechter is omdat het simpel is, maar ook wel. Pop gaat vaak meer over imago en weinig over muziek
Het ergste is natuurlijk als er net iets nieuws is uitgebracht of iets ouds weer een hit wordt en je moeder dat dan gelijk woord voor woord meeblèèrt (nou ja ... In elk geval het refrein), terwijl je zelf het liedje nog nooit gehoord hebt. Ik ben zo'n vreselijke moeder die dat haar kinderen wel eens aandoet. Met Murder on the the Dancefloor gebeurde dat bijvoorbeeld 😆
een belangrijke factor die jullie helaas buiten beschouwing hebben gelaten is de overcommercialisering van de (pop)muziekindustrie. dus de mogelijkheid tot nieuwe inzichten en ruimte voor creativiteit wordt vaak minimaal benut omdat uit winstkenmerkend oogpunt dit niet de meest rendabele keuze is. hierdoor dat het dus gemakkelijker is om melodieën uit oudere, destijds populaire maar onder het grote publiek tegenwoordig veelal vergeten hits over te nemen en er een bepaald muzikaal sausje overheen te gieten.
zelfde geldt voor artiesten met veel hits, zoals ook in deze video genoemd Ava Max en Taylor Swift bijvoorbeeld. dat die nummers in de hitijsten worden geparadeerd betekent niet per se dat het de beste muziek van dit moment is. het is voor (commerciële) muziekinstellingen zoals radiozenders maar ook streamingdiensten interessanter om tijd in zoekwerk naar de meest kwalitatieve muziek van dit moment zoveel mogelijk in te perken, zodat de tijd en dus de investering in personeel en inzet elders in geïnvesteerd kan worden. dit houdt dus eigenlijk altijd in dat er gestreefd wordt naar het meest optimale verdienmodel.
de muziekindustrie, en dan popmuziek in het bijzonder, is geparasiteerd door de overcommercialisering van het dienstverlenende verdienmodel.
Ben het hier mee eens, heel duidelijk gezegd! Dis is denk ook waar heel veel van de beste nummers, bijv top 300 van top 2000 oude liedjes zijn. Toen was er meer ruimte om te expirimenteren en was het iets minder commercieel
Bless
Ergens wel. Men heeft behoefte aan authenticiteit en daarbij zou een radio dj zelf weer wat mij betreft moeten gaan samenstellen.
Saai
Wat een lange comment
3:29, gelijk hoorde ik Let It Be van The Beatles. Het stukje wat Ed Sheeran zegt is heel belangrijk. Er zijn maar een beperkt aantal akkoorden, van A tot G. Elk akkoord heeft wel variaties, maar blijft altijd binnen datzelfde akkoord. Ik maak zelf ook muziek, en soms als ik wat nieuws verzin betrap ik mezelf erop dat ik gewoon onbewust iets nadoe van een artiest die ik veel luister. Het is heel lastig om een origineel nummer te maken, maar het is zeker mogelijk. En wat maakt het uit als je dezelfde akkoorden gebruikt als een ander nummer, zolang je er zelf iets creatiefs en anders mee kan doen is het prima!
10 punten! Beide liedjes zijn ook in C dus dat maakt het nog herkenbaarder
Dat is juist het probleem. We blijven hangen in een zelfde akkoord schema. Out of the box denken is onze westerse cultuur heel lastig. Terwijl, als ik luister naar bijvoorbeeld J-pop (Idol van Yoasobi) dan heb je heel veel akkoord wissels en transponaties
@@AllOfJas Ook een leuke variant op dit is bv kijken naar Arabische toonladders :D. Wij zijn hier gewent dat tonen een # of b variant hebben. Dus een halfje verhoogd, halfje verlaagd. Bij Arabische toonladders/ Oosters kun je ook kwart verhogen of kwart verlagen. Is erg leuk.
En binnen 'westers', misschien ook meer pushen met meer dan 4 akkoorden. Dan zou het ook misschien weer spannender worden. Of wisselen van instrumenten of synthesizers. Je ziet namelijk ook dat heel vaak dezelfde type synth wordt gebruikt.
Ja kijk maar naar de grote meesters die copeerden ook van elkaar in de klassieke muziek deden ze precies het zelfde is dat een ramp nee jo helemaal niet wel slechte copieen van nummers
er zijn honderden manieren om een akkoord op verschillende manieren te spelen.
dus nee je hoeft niet zoals een ed sheeran altijd de 3 zelfde akkoorden te gebruiken.
Waarschijnlijk word deze reactie over het hoofd gezien, maar wat een topvideo is dit voor een jeugdjournaal, inhoudelijk heel duidelijk en makkelijk, grijpend. Visueel heeel fijn. Jullie leggen het zo duidelijk en makkelijk uit. Hoef ik niet meer te googlen, fijn! Mijn complimenten.
Het valt mij trouwens op dat er elke week héél veel troep staat tussen de nieuwste releases radar, er word inderdaad te makkelijk heel veel poep gemaakt eigenlijk. 8 van de 10 nummers die je daar luistert hoor je na 10 sec eigenlijk al dat het kwalitatief niks is en niet catchy is.
Leuk lied ❤ 2:52
Jullie moeten alleen wel een distinctie maken tussen samples en melodieën die op elkaar lijken, want natuurlijk lijken de gesampelde nummers vaak op het orgineel. Het wordt meer een probleem wanneer dat niet het geval is.
Leuke video blijf zo doorgaan ❤
6:13 ik hoor hier vooral de intro van Alfred Jodokus Kwak 😁
haha echt zo. was mij nooit opgevallen!
Ik heb nog een aanrader dat je kan zien dat veel nummers zelfde akkoorden gebruiken. Axis of awesome - 4 chord song
Fantastische video met een hilarisch einde. Thanks!
Echt heel leuk! ❤
Under Pressure, door Queen + David Bowie.
Ice Ice Baby, door Vanilla Ice
klopt inderdaad
De reden dat mensen nummers opnieuw spelen is zodat de oude of de hele oude nooit uitsterven, want het is belangrijk dat muziek nooit uitsterft, en omdat nieuwe muziek oude copieert heeft iedereen er plezier van, zowel gen A tot gen X of ouder
7:35 Mensen die muziek van het expressionisme of avant garde mooi vinden zouden dit waarschijnlijk nog wel wat vinden, leuke atonaliteit :)
Doet me een beetje denken aan Giant Steps, als je dat nummer kent
Love uitgezocht😍😘😗😚😙
Altijd is Kortjakje ziek, olifantje in het bos, twinkle twinkle little star, schaapje schaapje heb je witte wol, What a wonderful world.
Allemaal hetzelfde!
Kunnen jullie plss een uitgezogd maken over hoe muziek bands zijn ontstaan,ik houw trouwens erg veel van jullie uitgezocht videos💜
Heel leuk en interessant filmpje! Maar: wat Ed Sheeran zegt is een beetje makkelijk. Je kunt nog zo veel variëren met het soort geluiden, met het ritme, de opbouw van het liedje, de manier waarop je akkoorden speelt, de instrumenten, de zang etc. Veel artiesten gebruiken juist bewust dezelfde akkoorden omdat dat goed werkt. Bovendien: dit is vooral iets van de popmuziek die op de radio komt. Bij andere genres is er veel meer ruimte voor variatie en experiment. En over de samples en covers: ook dat is tegenwoordig heel erg in, vooral in de popmuziek. Nummers uit de jaren 90 en 00 worden nu heel veel gesampled en (deels) gecoverd. Jammer, want ik hoor liever iets origineels en zo haal je de charme eraf van nummers als Blue.
Voor de muziek nerds onder ons, ze noemen die akkoorden ook wel the 4 pop chords. Gebruikt in honderden pop nummers.
Elke keer als ik deze voorbeelden zie, gaat het over pop muziek. Heeft rock dit ook? Of gebeurd het daar minder?
Goeie vraag!
Rock weet ik niet zeker, speel zelf blues. In blues heb je wel bepaalde akkoorden en veel voorkomende toonafstanden dus neem aan dat het bij Rock hetzelfde is.
Nee hoor ook bij rock zelfs al gebeurd bij de grote meesters in de klassieke muziek al eeuwen apen mensen na dus ook in metal en rock
De metal scene is in ieder geval nog heel innovatief. Maar daar zijn natuurlijk veel meer combinaties te bedenken dan in pop muziek…
Rock muziek is niet echt te definiëren als een ding meer omdat er nu zoveel subgenres van zijn. Zo duidelijk als deze popnummers waar letterlijk hele nummers worden heropgenomen zoals Im good ipv Im blue iig niet want dat is gewoon echt een ding dat alleen moderne pop doet. Toch gebruikt rock ook vaak wel vergelijkbare akkoorden.
Luister het begin van "halleluhja" van "milk and honey" en daarna het begin van "truth hurts" van "lizzo"
Leuke video's 🎉❤
Nog een voorbeeld van liedjes die op elkaar lijken
English man in NewYork
En Friesnjung van joost klein
Jaar hoor het maar dan versneld.
Als je op spotify opzoekt friesenjung van Otto waalkes alleen is DAT de originele van Friesenjung Joost klein en Otto heeft het weer van english man in new york
is een sample eigenlijk tho
Leuke video net als altijd en je hebt gelijk maar het gaat er vooral om om wat JIJ leuk vind of het een oud liedje is ja of nee! 😊
piano was super Kawai //>o
Super mooi aflevering
Ik denk B
Wanneer komt een uitgezocht over klimaat
Leuke video:)
Fantastische video Jeugdjournaal!! Blijf zo doorgaan met meer uitgezocht videos. ❤❤❤❤naar jullie. Like zodat het jeugdjournaal dit ziet❤❤!!
Omg ik was zo blij toen in jungkook zag kpop lover 4 ever
Ik wist niet dat jij piano kon spelen😊 mooi hoor❤
2:28 Jungkook 💜💜💜
6:25 YES!!
Maak ook een uitgezocht over hoe de aarde onstaan is
daar is niet iedereen het overeens dus waarschijnlijk gaan ze die niet doen. maar wel een leuk onderwerp om over door te praten
Maar ff eerlijk, er zit wel verschil in bewust het nummer te laten lijken op oudere nummers zoals kriss kross Amsterdam en David guetta doet, of dat per ongeluk of onbewust de flow van een nummer overeenkomt met een ander nummer
Je kan zo mooie piano spelen ❤❤❤❤❤❤❤
bro hij kan akkoorden spelen
Chapoo nos, erg indrukwekkende en muzikaal onderbouwde video. Zo houden jullie de jeugd slimmer dan de ouderen ;)
Is er al een uitgezocht over snoep?
Jungkook Standing Next To You💜
ARMY voor altijd!💜
😝✨
5:53 ik hoorde wel, maar ik zou niet zeggen “he dat is het zelfde”
I love Taylor Swift ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
Leuk dat jij ook piano speelt!
De nummers "Banger hart" (Rob de Nijs) en "St. Elmo's Fire" (John Parr) hebben wat overeenkomsten, maar zijn zeker niet hetzelfde. Als ik het ene hoor, moet ik altijd aan het andere denken.
Misschien ben ik niet muzikaal genoeg om verschillen en overeenkomsten goed te horen. Ik dacht dat het volksliedje 'On top of Old Smokey' en het kerstliedje 'Child in a manger' dezelfde melodie hadden, maar dat schijnt toch niet helemaal zo te zijn.
lady gaga had toen ooit een liedje gestolen van madonna, toen madonna erachter kwam en haar originele nummer in haar volgende show zong, zei ze nog midden in het nummer:" She's not me" en herhaalde dat een paar keer, madonna is geweldig.
Het is grappig om te zien hoe dit liedjes kopiëren al ging sinds de jaren 1940 in de Bebop Jazz scene. Saxofoonvirtuoos Charlie Parker compineerde bijvoorbeeld over de akkoorden van "How High The Moon" een eigen melodie, namelijk "Ornithology". Of saxofonist John Coltrane in de jaren 1950/1960 een melodie over de akkoorden van "So What", genaamd "Impressions"
Eerste super leuke video groetjes may britt❤❤❤
je hebt t niet eens af kunnen kijken want de video duurt 8 minuten. Jij hebt 5 minuten daarna gereageerd en heb je maar 3 minuten de video gekeken
Lekker Bezig ❤
Jij kan heeeeeeel erg goed piano spelen. Jij moet song reting gaan doen
1. take on me, 2. feel this moment(feat. christina aguilera) 3. perfect (feat. haris) 😏
in de jaren 90,s had niet dat het muziek het zelfde was waren meer nieuwe melodieën en song teksten het muziek van nu is minder gevarieerd en klikt teveel het zelfde al zijn sommige nummers wel leuk niet beter wat ook het zelfde klinkt is het nummer van 2 fabiola let music play cover en het originele versie shannon let the music play.
De huidige muziek klinkt allemaal t zelfde. Super simpel en totaal geen diepgang
Ik ben hier niet heel goed in maar als jij naar "Spotify" kijkt dan ziet u dat "The Weeknd" the meester luistraars heeft en "Bad Bunny" Heeft de meester streams voor een solo artiest. Dus ik wil daarme zeggen dat "Taylor Swift" niet de meest bekende pop artiest is.
130 op de vluchtstrook en Have you ever been mellow
Viva la Vida van Coldplay is een vertraagde versie van Super Mario Bros "Star Theme" van Koji Kondo.
Zelf vind ik het heel jammer dat veel muziek niet meer orgineel en live is. Daarom luister ik vaker naar Japanse muziek. Daar kunnen ze het namelijk wel
Het begin van nothing else matters (beetje midden van intro) en waves
Ik denk dat muziek nooit op kan geraken. Er zijn oneindig veel combinaties van noten die bij elkaar passen, en muziek varieert ook met de jaren, dus nee is het antwoord.
Heel interessant ❤😊😊
WOWWW OKE DAS DUIDELIJK😂 Wat kun je toch weer goed piano spelen!En er zijn ook zo veel verschillende instrumenten dat het bijna onmogelijk is dat alle muziek alweer op is.
T kan nog leuker! Je kunt idd 3 klank akkoorden gebruiken maar het kan nog 'luier' met liedjes. Als we power chords pakken op de gitaar dat zijn 2 tonen (priem 1e toon - en de kwint 5). En dan soms zo'n akkoord het hele liedje door maar met dan wat melodie en tierlantijntjes er tussen. Bang Bang bv van Jessie J, Ariana Grande, en Nicki Minaj is bijna volledig F# en totaal maar 3 akkoorden!
Groot dank is ook wel een beetje aan Beatlemania :-) toch wel enorme aanstichters van de 4 chord song.
Binnen EDM (en ook Ed Sheeran) hebben vaak dezelfde chord progressie zodat je het kan loopen en kan in mixen en houdt het overzichtelijk. Leuk voor uitvoering! maar schrijf technisch kan het een beetje saai worden.
Nirvana (Kurt Cobain) schreef ook "makkelijke" liedjes. De meeste nummers van hun bestaan uit slecht 3/4 power chords. Maar wat ze er mee doen is zeer creatief. "Something In The Way" is zelfs maar 2 akkoorden! Zelf heb ik ook een lied geschreven bestaande uit maar 2 akkoorden, was een erg leuke uitdaging om te proberen.
Haha heel leuk weer deze video!!❤😂 Ik ben zelf enorm fan van Ava Max en Dua Lipa😂 Grappig dat die er ook inkwamen, al wist ik wel dat Ava Max soms wel liedjes kopieërt 😅
liedjes kopieeren is niet erg maar niet illegaal doen
1:04 zieke rizz
Benjamin kan echt goed piano spelen 😮❤😂😊
Nog twee liedjes die hetzelfde klinken: “130 op de vluchtstrook” en “have you ever been mellow”
Wat is jullie favoriete lied.die van mij is in bloom
Net als taal raakt muziek nooit op. Een eindig aantal woorden kan een oneindig aantal verschillende zinnen maken. En dan kan je ook nog oneindig aantal woorden bij verzinnen. Zo werkt het ook met klanken en liedjes.
De intro van Cheap Trills van Sia, Treat You Better van Shawn Mendes en Shape of you van Ed Sheeran👀
0:25 David guetta & Bebe Rexha - I’m goog (blue) Eiffel 65 blue
er zit een verschil tussen liedjes pikken en akkoordenschema's/cadensen pikken, want akkoordenschema's kunnen nog een andere melodie hebben.
Vroeger moest je CDs of platen kopen om muziek te luisteren, kostte meer, maar daar verdiende de artiest dan ook aan. Nu is gratis streamen heel makkelijk, maar per 1000 streams pakt een artiest misschien een euro. Dus verdienen artiesten steeds minder. Dus tegenwoordig is het quantiteit over kwaliteit omdat artiesten ook geld willen verdienen.
Echter denk ik ook dat artiesten steeds minder talent hebben en dus maar muziek gaan jatten van elkaar.
Jo jeugdjournaal
Ik vroeg me altijd af hoe checken ze dat? Want als je bv. een liedje hebt gemaakt en het is toevallig hetzelfde hoe weet je dat dan? Je kunt toch niet elk liedje op de wereld kennen?
Sweet dreams zat in trolls 3 en het Originele is van Eurythmics
Better place - trolls 3
Better place: NSYNC
The monster en monster onder je bed!
5:37 dit is een van de redenen waarom ik taylor shift niet leuk vind, ze verdient al mijoenen, (olivia nu ook, maar toen nog niet) en verliest dan 50% van deja vu, (olivia’s grootste hit) omdat de bridge het zelfde klinkt
Lesley gore- you don't own me
André hazes- zeg maar niets meer
SAYGRACE - you don't own me
6:12 james horner - Legends of the fall.
Zou het misschien leuk zijn als mensen eventjes een origineel onderwerp voor een liedje kunnen kiezen??
Want Taylor zingt alleen maar over haar middelbare school vriendje, terwijl zij al ergens in de 40 is
Jij kunt heel goed piano spelen zou je dat vaker willen doen alsjeblieft
Ik weet dat van doornroosje een stukje van een compinist is geweest maar welke weet ik niet 😊 heb dat eens gezien in een japanse anime serie 😊 en adeles muziek lijkt ook op elkaar 😊
Die drie liedjes aan het begin lijken echt op elkaar😂 nonsense-sabrina carpenter is de og
Stuk waarschijnlijk bedacht door iemand die niet een muzikant is of door iemand die het onderwerp expres vrij eenvoudiger wou maken. In ieder geval laat iedereen weten dat er een hele andere wereld van muziek is die veel verder gaat dan pop waar veel andere akkoorden, melodieën en zelfs soort toonladers bestaan. Denk aan jazz, klassiek, indiaanse muziek enzovoort, enzovoort. Niet dat pop per se slechter is omdat het simpel is, maar ook wel. Pop gaat vaak meer over imago en weinig over muziek
Kunnen jullie een vidoe maken over monster
Het ergste is natuurlijk als er net iets nieuws is uitgebracht of iets ouds weer een hit wordt en je moeder dat dan gelijk woord voor woord meeblèèrt (nou ja ... In elk geval het refrein), terwijl je zelf het liedje nog nooit gehoord hebt. Ik ben zo'n vreselijke moeder die dat haar kinderen wel eens aandoet. Met Murder on the the Dancefloor gebeurde dat bijvoorbeeld 😆
Radar love
As it was en take on me
... de meeste voorbeelden zijn letterlijk covers van elkaar...
SNORING PIRATES IS EXACT THE ROAD TO NOWHERE
Bij de vraag van de quiz wist ik gelijk al dat het was afgepakt van Whenever Whenever van Shakira 😂
Is my head and my heart niet afgeleid van all around the world?
Leuk item. Interessant 👌
Ben ik de enige die zag dat er "kawai" op de piano stond 😂
Lucas&Steve up till dawn
Barthezz on the move
Zie gins komt de stoomboot uit spanje weer aan en piet ging uit fietsen toen knapte zijn band. Als je die allebei neuriet krijg je hetzelfde deuntje
Ik hoorde bij die eerste klank van de piano al champagne problems van Taylor🥲
Samee
Ik hoor dat
Bløf Zoutelande
van jack harlow is het een sample. Dit geld ook voor het liedje im good.
Samplen is niet erg maar een cord progression 100% na maken wel
Wel interessant alle Russians video niet kan op reageren of meaning laten op jullie kanal
Ik wist niet dat jij piano kon spelen!
Muziek verveelt nooit 😊
Klopt
Is dit niet gewoon gekopieerd van Vsauce?
Dit is dus echt al jaren lang mijn vraag
Alles gaat nu door ai gebeuren