AM ADUNAT FRUNZELE DIN GRADINĂ CU SUFLANTA RURIS SF1345e

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 12 гру 2023
  • SUFLANTĂ PE ACUMULATOR RURIS SF1345e
    www.ruris.ro/produse-pe-acumu...
    Chiar dacă suntem deja la mijlocul lunii Decembrie, la noi în grădină s-au adunat în ultima perioadă foarte multe frunze căzute de la plantele pe care le avem în grădină (pomi fructiferi precum cireș iunie, cireș mai, cireș kordia, vișin și arbuști fructiferi precum muri thornfree, zmeură glen ample, zmeură polka, zmeură polonez, zmeură delniwa, afin duke, afin blue crop, afin legacy, coacăz negru, coacăz roșu) sau aduse de vânt din grădinile vecinilor, astfel că mi-am propus să le adun pe toate astfel încât să fac compost din frunze uscate.
    Ca să-mi fie mai ușor și să nu rup folia agrotextil (folia de mulcire) sau să rănesc plantele cu grebla, cea mai bună, elegantă și distractivă metoda a fost să folosesc SUFLANTA RURIS SF1345e, o suflantă electrică pe acumulator care are o putere suficient de mare încât să împrăștie frunzele uscate care erau aproape lipită de sol, iar rezultatul final este că toată zona din spatele curții mele cu arbuști fructiferi arăta foarte bine, din punct de vedere estetic. Mai mult decât atât, un alt avantaj al faptului că am adunat frunzele uscate îl reprezintă aerisirea corectă a plantelor, întrucât se poate observa clar din conținutul clipului că acolo unde frunzele au stat o perioadă luna de timp pe sol, din cauza umidității ridicate, s-au dezvoltat fungi care ar fi putut afecta plantele.
  • Навчання та стиль

КОМЕНТАРІ • 9

  • @leonx3088
    @leonx3088 5 місяців тому +3

    Bine ai revenit

    • @cristiannegoita80
      @cristiannegoita80  5 місяців тому +2

      😅 bine v-am regasit!

    • @leonx3088
      @leonx3088 5 місяців тому +2

      @@cristiannegoita80 acum cred că până la semănatul tomatelor nu va mai vedeam din păcate, asta o spun din experiența anilor trecuți, să aveți sărbători fericite alături de cei dragi.

  • @BobbyBoB-1-
    @BobbyBoB-1- 5 місяців тому +2

    Buna o suflanta in gospodarie, si mai ales cum ai tu pe baterie. Merge bine, are putere mare LIKE. Spor la treaba Cristian!

    • @cristiannegoita80
      @cristiannegoita80  5 місяців тому +2

      Salutare, Boby!
      Așa este, chiar este utilă o suflantă la casa omului, mai ales când e vorba de frunzele adunate lângă casă, în spații înguste, iar la mine, cu atât mai mult, printre plantele de zmeur și mur, unde în anii trecuți adunam frunzele cu mâna, că nu puteam să bag grebla întrucât răneam plantele. Iar dacă este și cu acumulator, care poate fi folosit și la mașina de tuns gazon, cu atât mai bine! Toate cele bune și să ne revedem cu bine și anul viitor!

  • @adrianstefan23
    @adrianstefan23 5 місяців тому +2

    👍👍👌👌

  • @heuropicus8652
    @heuropicus8652 4 місяці тому

    Si cum supravietuieste murul, afinul si zmeurul in mediul natural fara ca cineva sa sufle frunzele? Sporii de mucegai contribuie la degradarea frunzelor moarte. Tu aduci tocatura de brad pt mulcire dar toamna sufli frunzele de la baza plantelor. Unde-i logica ?

    • @cristiannegoita80
      @cristiannegoita80  4 місяці тому

      Vă răspund punctual:
      1. Plantele din grădina mea sunt de cultură, nu sălbatice, motiv pentru care sunt mai sensibile la bolile fungice.
      2. Grădina mea nu este livadă, pepinieră sau pădure, astfel că dacă nu aș fi adunat frunzele uscate, vântul le-ar fi împrăstiat peste tot, în mod special pe lângă casă, iar asta ar fi însemnat un disconfort (am pățit-o în anii trecuți, când toate frunzele din spatele grădinii erau grămadă pe prispa casei).
      3. Tocătura de brad pe care am pus-o la afini rămâne în ghivece, nu este împrăștiată de vânt.
      4. Tocătura de brad am pus-o în vară, ca strat de mulci (frunzele uscate lăsate aiurea pe sol nu înseamnă mulci), iar crengile tocate erau sănătoase, nu precum frunzele uscate.
      5. Tocătura de brad pe care o fac acum, presupun că ați văzut pozele postate zilele trecute, va fi făcută compost, nu mulci.