Onko nämä 3D tulostettu?

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 23 січ 2025

КОМЕНТАРІ • 32

  • @Resoundsound
    @Resoundsound 4 роки тому +6

    Mielenkiintoisia pohdintoja, kiitos niistä. Helpompi selitys voisi olla että patsaan käsien kämmen/ranneosat on tehty erikseen, ja kiinnitystä varten on kaiverrettu kuvassa näkyvät kolot? En näe että tällaisia hienoja patsaita tarvitsisi selittää 3D-tulostuksella. Ihmiset on kyllä olleet (ja ovat yhä) varsin taitavia käsistään.

    • @somebody2468
      @somebody2468 4 роки тому +1

      Miten kaiverrat kiveen onton patsaan?

    • @Resoundsound
      @Resoundsound 4 роки тому +1

      @@somebody2468 Tästähän ei käy ilmi että patsas olisi ontto. Vaan ainoastaan että patsaan ranteissa näkyy kolot. On oltava varovainen oletusten kanssa.

  • @halakomanni3096
    @halakomanni3096 4 роки тому +5

    Hienoa pohdintaa monesta asiasta. Olisko se korkeampi sivilisaatio nostanut kytkintä jostainsyystä ja seuraava puunuija/kivitaltta porukka ominut jälkeenjääneet tuotokset. Mammuttien häviämisenaikaan tapahtui myös jotain selittämätöntä.

  • @sarikenttamaa3123
    @sarikenttamaa3123 4 роки тому +7

    Onpa jännä. Se aukko on vielä neliön muotoinen. Mie uskon että on niillä ollu käytössä monen erilaisia tapoja tehä kaikkea entä mitä meillä ollu. Uskon myös että meki tullaan vielä saamaan käyttöömme mitä erikoisempia tapoja valmistaa asioita. 😊

  • @jannenissi9693
    @jannenissi9693 10 місяців тому +1

    Mikä se intian kaverin nimi on

  • @jukkatammi6092
    @jukkatammi6092 3 роки тому +3

    Hyvä ja melko todennäköinen teoria. Todisteista voi myös sanoa, ettei ole myöskään todistettu muinaisuudessa olleen kykyä tehdä kaiverrukset sen aikaisilla välineillä. Nykyisilläkin välineillä se olisi paljon aikaa vaativaa jos edes onnistuisi. Alkukantaisilla ihmisillä ei myöskään voinut olla niin paljon aikaa arjen pyörittämisessä.

  • @tikkasen_urakointi
    @tikkasen_urakointi 3 роки тому +4

    Vanhoissa arkeologisissa artifakteissa on usein se ongelma, että niillä olisi rikkinäisenä enemmän arkeologista arvoa kuin ehjänä, mutta ehjänä taas keräilyarvo on suurempi. Keräilyarvo sitten painaa vaakakupissa enemmän ja noita muinaisjäänteitä ei tutkita kunnolla, koska kunnollinen tutkiminen vaatisi esim. noiden patsaiden paloittelua. Toki ilmiselviä virallisen kerronnan kyseenalaiseksi saattavia todisteita myös salaillaan ja piilotellaan museoiden ym. laitosten varastoissa tai jopa ihan vain tuhotaan vallitsevaan narratiiviin sopimattomina.
    Nuo selvästi erittäin kehittyneen muinaisen sivilisaation jälkeensä jättämät muinaisjäänteet ovat niin yleisiä, että mielestäni niitä ei voida edes kutsua miksikään anomalioiksi. Ympäri maailmaa löytyy kivisiä esineitä, joita ei nykytekniikalla pystytä tuottamaan. Herää vain kysymys, että mitä kaikkea muinaiset ovat saaneet aikaiseksi esimerkiksi teräksestä. Joku teräspeltihän ruostuu luontoon jätettynä aika nopeasti pois ja puoli vuosisataa metsässä lojuneesta autosta ei usein enää olekaan jäljellä muuta kuin muutama pellinriekale ja valurautaosat, jotka nekin ruostuvat pois parissa tuhannessa vuodessa. Jos se muinainen sivilisaatio on lakannut olemasta vaikka kymmenentuhatta vuotta sitten, niin mistään rautaesineistä ei ole enää mitään jäljellä, ja kupariesineetkin ovat tunnistamatonta oksidimössöä kuten antikytheran kone.

    • @jukkaharmoinen9355
      @jukkaharmoinen9355  3 роки тому +2

      Hyvä mielipide, juurikin näin!

    • @rekkuramones7671
      @rekkuramones7671 Рік тому

      Eipä nykyään mitään paloitella tarvi, koska esineiden sisälle voidaan nähdä paloittelemattakin. Kyse on vain siitä, ettei lupia myönnetä tai sitten ei ole sopivaa tutkijaa.
      Näihin lukeutuu myös Egyptiläisten taito työstää graniittia, joskin niihin graniittiesineisiin hakatut hieroglyfit ovat tehty kuparityökaluilla, jotka eivät selvästi graniittiin ole pureutuneet. Silti itse esine on todella taidokkaasti veistetty upeine pyöristyksineen.

  • @Mikael-y5e
    @Mikael-y5e 4 роки тому +6

    Ilmeisesti on ollut korkeaa teknologiaa.Ainakin Raamattu sanoo selvästi."Mitä on ollut,sitä vastakin on;ja mitä on tapahtunut,sitä vastakin tapahtuu:Ei ole mitään uutta auringon alla.Jos jotakin on,josta sanotaan:Katso,tämä on uutta,niin on sitä kuitenkin ollut jo ennen,ammoisina aikoina,jotka ovat olleet ennen meitä".Saarnaajan kirja.1:9-10..Raamattu/käännös.1933/38...Mielenkiintoisia havaintoja olet tehnyt.👍

  • @takohjelt5084
    @takohjelt5084 2 роки тому

    Tämä oli mielenkiintoinen (kirjoitukseni perässä oleva dokumentti sarja). Katsoimme vasta ensimmäisen osan mutta hyvä oli. Ensimmäisen osan nimi on: "Suuri tulva."
    Sarja ei ole Raamattu sarja vaikka ensimmäisen osan nimi viittaa vedenpaisumukseen. Sarja on tieteeseen turvaava sarja, vaikka tieteen päälinjaukset eivät hyväksy näitä sivilisaatioiden esiintymisten vuosia. Sarjassa väitetään sivilisaatioita olleen jo 24 000 vuotta sitten ja se on tieteen silmissä mahdotonta. Se on mahdotonta myös Raamatun valossa.
    Jos kuitenkin katselee tätä sarjaa pitäen koko ajan Raamatun totuudet mielessään, saa sarja ihan uutta syvyyttä. Sarjan ensimmäisen osan nimi siis on: "suuri tulva," ja Raamatun valossa se kertoo siis Vedenpaisumuksesta.
    Muinaisissa sivilisaatioissa on kaikissa kertomuksia tulvasta - KAIKISSA sivilisaatioissa. SIIS MAAILMAN LAAJUISESTI. Tämä tarkoittaa sitä että tulva on ollut koko maailmaa koskettava, niin kuin Raamatussa kerrotaan.
    Näissä sivilisaatioissa on tulvan lisäksi toinenkin ne toisiinsa liittävä asia. Nimittäin pyramidit.
    Pyramideja on joka mantereella.
    Tulva koski siis koko maailmaa ja joka kolkassa maailmaa on samantapaisia rakennelmia joita kutsutaan pyramideiksi.
    Nyt eteemme alkaa hahmottumaan globaali sivilisaatio joka joutui tulvan alle.
    Kun sarjaa katsoo, täytyy muistaa Raamatun aikarajat. Sarjassa mennään jopa yli 24 000 vuotiaisiin sivilisaatioihin, mutta sarja ei turvaakaan Raamattuun. Minä en mene vannomaan että maailma olisi 7000 vuotta vanha kuten jotkut Raamatun tutkijat opettavat. Kuitenkin Raamatusta löytyy maailman ikä ja sen alussa luotiin ihminen.
    Raamatun mukaan kaikki peittyi tulvaan ja tässä sarjassa näitä tulvan alle jääneitä sivilisaatioita nyt etsitään ja aikarajat on tieteen yleisesti hyväksymiä, vaikka tieteen päälinjat eivät hyväksykään tämän sarjan aikajanoja.
    Raamatun mukaan Jumala luodessaan maailmaa ei tuhonnut mitään siinä välissä. Jumala ei tehnyt virheitä luodessaan maailmaa ja kesken luomisen katunut luomistyötään. EI, JUMALA NÄKI KAIKEN HYVÄKSI ja päivä toisensa jälkeen jatkoi luomistaan. MITÄÄN EI TUHOTTU. JUMALA EI KATUNUT MITÄÄN ja siksi kaikki mitä luotiin oli edelleen olemassa kun ihminen astui näyttämölle.
    Dinosaurukset ja ihmiset siis kävelivät Raamatun mukaan maankamaralla yhtäaikaisesti ja tästä Jobin kirja antaa viitteitä kun Jumala puhuu Jobin kanssa Behemotista.
    Kirjoitan tähän dinosauruksista siksi, ettei tiede hyväksy niiden ja ihmisen yhtäaikaista olemassaoloa. Tiede väittää aikarajoiksi miljoonia vuosia ihmisen ja dinojen välillä. Tämä on eksyttävää tiedettä ja samasta syystä myös sarjan aikajanat on sekaisin. Sarja ei turvaa Raamattuun, mutta jos sinä turvaat katsoessasi tätä sarjaa, saat sarjasta mielikuvitusta kihelmöivää tietoa sivilisaatioista ennen tulvaa ja välittömästi sen jälkeen.
    Kannattaa aloittaa katselu ja turvata Raamattuun sitä seuratessaan.
    Tulva ja pyramidit on maailman laajuinen tosiasia tieteessä, uskonnoissa ja mytologiassa.
    .
    Johanneksen evankeliumi 17:17 Pyhitä heidät totuudessa; sinun sanasi on totuus.
    17:18 Niinkuin sinä olet lähettänyt minut maailmaan, niin olen minäkin lähettänyt heidät maailmaan;
    17:19 ja minä pyhitän itseni heidän tähtensä, että myös he olisivat pyhitetyt totuudessa. l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fwww.google.fi%2Furl%3Fsa%3Dt%26rct%3Dj%26q%3D%26esrc%3Ds%26source%3Dweb%26cd%3D%26cad%3Drja%26uact%3D8%26ved%3D2ahUKEwiOrPPs8Kv7AhXJwosKHcxGC84QFnoECAgQAQ%26url%3Dhttps%253A%252F%252Fwww.netflix.com%252Ffi%252Ftitle%252F81211003%26usg%3DAOvVaw1TOewhOPqOCuMdr23h6WoO%26fbclid%3DIwAR2zx0uuYJ-o77CSuLllQ0bxsPRuLjKAajNsdn_zL-KDd3KB3co66UtU-Cc&h=AT1py59zx8q4D-5-dW-cprJpas3tlm7cwdRJ7UI1i2VdajAlTLxCNhsAwSLYv3Uz_asRe3CIO6BBa8YdeK8itt2WxIjygpSLibGP5kSwl3N8DQ_QtzRoh7kXQinRFpyp-lwy&__tn__=H-R&c[0]=AT2D8yfm3wNLC8BwUsBjZ6CDVKlZHCfYSPo5e0lsyRzEtunfaRHypUo0-2AypFigI5oow1-T_uM98o5Fg0YrscepFNGdRqPqh-EbmJIhofcTgWm0W4avgLu3wZqp18SVFn9YyEOATN2B4PLF6Jh3y7X-fJNmcqmcWh1UKxcJI67iTbdb4mqT

    • @rekkuramones7671
      @rekkuramones7671 Рік тому +1

      Egypti ja Raamattu ei historiallisesti sovi yhteen, koska sitä virheellisesti verrataan vasta Egyptin Uuden Valtakunnan aikoihin. Jos sitä vertaakin jo sitä edeltäneeseen toiseen aikaan, niin se sopii paremmin yhteen tunnetun Egyptin historian kanssa. Egyptistä ei paljoa ole tietoa aiemmilta kausilta, koska Faaraoilla oli tapana pyyhkiä ne pois historiasta itseään omaa kauttaan pönkittääkseen.
      Kheopsin pyramidit katsotaan olleen Khufun rakennuttamia, mutta luultavammin ne olivat muinaisia jo tuolloin ja niitä lähinnä omittiin itselleen lisäämällä hieroglyfejä niihin. Itse katson niiden olevan ajalta ennen mullistusta eli ainakin yli 7000 vuotta nykyistä arviota vanhempia.

  • @janis198011051
    @janis198011051 3 роки тому +2

    Jos nuo kädet on myöhemmin katkenneet ja korjattu noin että tehty kolo molempiin osiin ja sisälle joku tuki.

  • @NikolaiGranat
    @NikolaiGranat 2 місяці тому

    Minä ihmettelen ettei näissä ole kulumaa kuin luonnossa?oisko asialla ollut kgb?niinkuin Iorin saagassa?

  • @jouniseppa3796
    @jouniseppa3796 4 роки тому +1

    Mielenkiinnolla seuranneena, niin kallistun siihen, että valaamalla ovat tehneet. The Movie Great Pyramid K 2019, on katsottavissa youtubessa.

  • @Naskalin
    @Naskalin 2 роки тому

    Mielestäni aika kaukaa haettu tuo 3d tulostusajatus. Omaan silmään tuo näyttäisi valutyönä toteutetulta patsaalta, missä on massa on valettu tarkkaan muottiin. Käsien osalta reiät viittaisivat siihen että kädet on esim. terästangolla olleet vahvistettuja, mutta siltikään työ ei ole kestänyt ikuisuutta. Nuo pienet piperrykset olisi mahdollista toteuttaa oikeilla vastaavilla koruilla/koristeilla. esim tekemällä kipsimuotit johon on vastaavanlaisella korulla painettu tuo muotti, joka on sitten kipsin kovetettua valettu. Käsittääkseni Suomessa taiteilija Pertti Kukkonen valmistaa betonierikoisvaluja värjätyllä betonimassalla. Esim. kuparia kun lisää betoniin niin pystyisi valmistamaan vihreää betonia.

    • @jukkaharmoinen9355
      @jukkaharmoinen9355  2 роки тому

      @Juoppo Lalli, Juu on valukin mahdollinen, mutta yksi asia kyllä sotii sitä vastaan. Jos tehdään muotti niin sitten niitä valetaan useita. Näissä temppeleissä ne tahtoo olla monesti uniikki kappaleita.

    • @Naskalin
      @Naskalin 2 роки тому +1

      @@jukkaharmoinen9355 Tosiaan kaikki mitä mainitsin on vain puhdasta spekulaatiota mahdollisesta työtavasta. Nämä ovat omia ajatuksiani, eivät edusta aiheeseen perehtyneen mielipiteitä. Esimerkiksi kipsimuotti ei tule tämän tyyppisissä valurakenteissa missään nimessä ehjänä säilymään. Vaan muotti tehdään kipsistä sen takia, että yksityiskohtaiset betonirakenteet säilyvät ehjänä ja että pehmeämpi kipsi saadaan helposti kovettuneen betonin ympäriltä murrettua. Valutyönä tämä olisi äärimmäisen vaativa työ toteuttaa. Mutta toisaalta jos saman tekee kivestä nakuttamalla, niin vaikeusaste tulisi olemaan käytännössä mahdoton. Irronneet kädet viittaavat myös siihen, että ne on toteutettu erillisinä rakenteina ja kiinnitetty jälkikäteen. Tässä tapauksessa patsas kun edustaa palvottavaa, pyhää jumalhahmoa, niin ainakaan itse en usko, että niitä useampia valetaan per pyhä paikka. Periaatteella yksi Jeesus ristillä kirkossa riittää, kymmentä ristiinnaulittua Jeesusta ei tarvita

    • @jukkaharmoinen9355
      @jukkaharmoinen9355  2 роки тому

      @@Naskalin niinpä, omatkin mietteet ovat spekulointia ja tarkoitus onkin herättää keskustelua. Tästä kipsivalujutusta, eikös siinäkin pidä olla jokin malli mistä "kopio" otetaan, siitä päästään siihen että mitenkä se sitten on tehty. Mielenkiintoisia juttuja, näitä on mukava pohtia....

    • @Naskalin
      @Naskalin 2 роки тому

      @@jukkaharmoinen9355 Kun en ole kipsihommien ammattilainen, niin voin vain todeta, että itse ehkä lähtisin kipsistä muokkaamaan muottia. Kipsiä kuitenkin suhteellisen helppo on työstää ja lisäksi jos muottiin tulisi esim. kaiverrusvirhe, niin kovettamalla virheen päälle lisää massaa voisi muotti olla melko helposti korjattaavissa ja uudelleen kaiverrettavissa. Savi on myös yksi vaihtoehto muottia varten. Savipatsaitahan on tehty muinaisista ajoista lähtien. Ming vaasit hyvä esimerkki hyvinkin tarkkamuotoisista astian muodoista.

  • @Mikael-y5e
    @Mikael-y5e 7 місяців тому +1

    You tube kanavalla Universe inside you löytyy samoista asioita juttuja.Osa on suomennettuna.

  • @tommiritalacom
    @tommiritalacom 4 місяці тому +1

    ✨👍

  • @timosalo4617
    @timosalo4617 6 місяців тому

    Isäni teki kipsivaluja tuolla systeemillä

  • @mihkel86
    @mihkel86 2 роки тому +1

    Valattuja noi on

  • @pasihirvasoja1700
    @pasihirvasoja1700 3 роки тому

    🤔♻️🤯