3 sollicitatievragen die altijd gesteld worden

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 1 жов 2024
  • Of je nu voor het eerst solliciteert, of je je huidige baan zat bent en het tijd is voor een nieuwe uitdaging: het is fijn om te weten wat je ongeveer kunt verwachten tijdens een sollicitatiegesprek. Wat wil de persoon aan de andere kant van de tafel horen? Hoe presenteer je jezelf als dé man of vrouw voor de baan?
    Drie specifieke vragen kun je sowieso verwachten en komen altijd terug in ieder sollicitatiegesprek.
    1.Vertel eens iets over jezelf.
    Dit is de meest voor de hand liggende vraag, maar sollicitanten vergeten deze vaak voor te bereiden. Vertel niet je complete opleidings- en werkgeschiedenis, maar zorg ervoor dat je een korte pitch hebt, vergelijkbaar met de profieltekst op je cv. Noem de skills en ervaringen die voor de vacature het meest relevant zijn.
    Wil je de andere vragen ook zien, en weten hoe je daar op moet reageren? Bekijk dan de video!
    Voor onze whitepaper met 27 populaire sollicitatievragen check je www.intermedia...
    9 gekke vragen tijdens een sollicitatie
    • 9 gekke vragen tijdens...
    Drie tips om te leren snellezen
    • Drie tips om te leren ...
    Zó voorkom je een burn-out
    www.youtube.co....
    Moeten we straks allemaal 60 jaar werken?
    • Moeten we straks allem...
    Inspireren kun je leren
    www.youtube.co....
    5 tips om productiever te werken
    www.youtube.co....
    Zitten is het nieuwe roken, de bureaustoel op de brandstapel?:
    • Zitten is het nieuwe r...
    ------------------------------------------------------------------------------------
    Volg je ambities, houd een goede balans tussen werk en privé en blijf je voortdurend ontwikkelen met Intermediair.
    Op Intermediair vind je niet alleen interessante artikelen en vacatures voor je carrière, maar ook handige online tools en opleidingen. Werken is een belangrijk onderdeel van ons leven, maar dat zou niet ten koste moeten gaan van je privéleven. Daarom bieden wij je naast loopbaanadvies en -ontwikkeling, informatie over personal finance, persoonlijke groei en werk-privébalans.
    Onze samenleving verandert continu. Hoe we denken over werk, hoe we ons gedragen op het werk en welke rol we willen dat werk speelt in ons leven. Deze maatschappelijke vraagstukken onderzoeken en behandelen wij geregeld. Denk hierbij aan emancipatie, diversiteit, (arbeids)discriminatie, burn-outs, etc. Onderwerpen die vrijwel iedereen in onze samenleving aangaan.
    Bezoek onze website en laat je motiveren en inspireren!
    👉 www.intermedia...
    Volg ons op Social Media:
    📸 / intermediair
    👥 / intermediair
    💬 / intermediair
    Vind de baan die bij je past.
    💂 www.intermedia...
    Check of je verdient wat je waard bent met ons salariskompas.
    💶 www.intermedia...
    Ontwikkel jezelf verder met onze testen en tools.
    👷 www.intermedia...
    Beluister onze podcasts:
    🎤 open.spotify.c...
    🎧 podcasts.apple...

КОМЕНТАРІ • 5

  • @thewaytruthandlife
    @thewaytruthandlife 5 років тому +10

    De afgelopen 30 jaar heb ik al heel wat sollicitaties gesprekken ondergaan (dat heb je met een - te - flexibele arbeidsmarkt, waar je al heel erg snel - te - duur en - te - oud bent na je 35-40e bent) maar deze vragen heb ik lang niet altijd op tafel geworpen gekregen. Af en toe eens een keer, maar zeker niet alle 3 tegelijk. Dat komt maar zelden voor.
    Bedenk wel jij hebt hun wat te bieden en zij hebben jou wat te bieden; jij bent niet een "underdog" in een onderhandelingspositie... zij willen tenslotte wat JIJ kunt. Jij komt op sollicitatie gesprek bij hen, maar zij komen ook op sollicitatie gesprek bij jou. Er moet dus een wederzijdse klik zijn, niet enkel dat zij het met jou zien zitten... andersom moet dat ook gelden. En als je het niet ziet zitten durf dan ook het gesprek af te breken en weg te gaan, en zorg ALTIJD voor meerdere ijzers in het vuur (meerdere sollicitaties) zodat je nooit afhankelijk bent van 1 potentiele werkgever. Niet om arrogant te zijn, maar wel om duidelijk te krijgen dat het hier om het belang van allebei de partijen gaat en niet enkel om hun belang.
    Werkgevers denken wel dat ZIJ het voor het zeggen hebben, voor een deel wellicht, maar niet helemaal; het mes snijd namelijk ALTIJD aan 2 kanten, vroeg of laat! niet alleen aan hun kant.
    Ervaring is geen noodzakelijk voordeel meer, bedrijven gaat het meestal om de centen, niet zo zeer meer om de ervaring die je hebt. Dat was vroeger wel zo maar dat is niet meer. Hooguit in uitzonderlijke posities waar ze echt en alleen op zoek zijn naar ervaren mensen die gelijk van start kunnen in hun vakgebied. Maar dat zij uitzonderingsposities/gevallen, de krenten in de pap.
    Vrijwilligers werk: nee ook geen plus (niet meer, vroeger- 30 of meer jaar terug- wel)
    Probeer zoveel mogelijk aan het werk te zijn in het vak gebied waarin je bent opgeleid en dan zolang mogelijk, blijf zolang mogelijk op dezelfde plek zitten. Vrijwilligers werk of werken tussen door in een supermarkt of fabriek is ECHT geen plus punt.... (niet meer vroeger wel). Helaas weet ik uit ervaring dat dit allemaal, in onze HYPER flexibele arbeidsmarkt tegenwoordig, erg moeilijk is.... binnen no time staat men tegenwoordig weer op straat ondanks je prestaties. Extra je best doen overuren maken is ook al niet meer het criterium om langdurig aan de slag te blijven. Helaas is het enige dat nog telt het geld dat een bedrijf aan je kwijt is....dat is het enige war men naar kijkt. Niet naar je kwaliteiten, want ze trekken zo een blik mensen open die exact het zelfde kunnen als jij. Niet je overmatige prestaties, door harder te werken, langer te blijven etc het is puur een centen kwestie geworden, niet meer. Wat Kost jij en wat lever jij op. Dat is helaas de enige afweging die gemaakt word.
    Er zijn maar super weinig bedrijven die naar de mens achter het werk kijken. Dat zie je ook duidelijk in de loon ontwikkelingen van de laatste jaren.... 2005-2019. Inderdaad de economie groeit, maar niet de lonen van de werknemers. maw waar gaat al dat geld dan naar toe ?
    Wat Newoaknl zegt over requiters is waar.... je bent vele tijd en ook geld kwijt aan requiters zonder dat het persé wat oplevert... je kunt er op leeg lopen.
    Als je solliciteert stap dan ZELF direct op het bedrijf af en vermijd zoveel mogelijk tussen personen (UZB's, W&S bureaus etc). Want vaak (niet altijd) levert het te weinig op of zoals newoaknl zegt een klein tijdelijk baantje....waarbij je zo weer op straat staat.
    Je CV in portefeuille laten houden... leuk ......mag ...… geen probleem... maar in 30 jaar werk ervaring is er nog NIEMAND die ooit mijn Cv uit zijn bureau la heeft getrokken (als bedrijf zijnde) die er op terug kwam... beetje een wassen neus eigenlijk. Ik ben nog nooit door een bedrijf direct benaderd omdat ze mijn CV terugvonden en interessant vonden. Headhunters, UZB's W^S bureau's etc ja die trekken wel eens een CV uit de trucken doos maar dan leverde het alsnog weinig op zoals eerder gezegd.

  • @LeveMarnehuizen
    @LeveMarnehuizen 3 роки тому +2

    "Vertel eens iets over jezelf" is natuurlijk geen vraag (maar een opdracht).
    Verder een leuke, informatieve video!

  • @user-mu7pt5je8w
    @user-mu7pt5je8w 2 роки тому

    Mijn arbeidsverleden tot mijn 35 jaar Werd ik gelijk
    aangenomen
    Heel wat werkervaringen in de gezondheidszorg
    Opleidingen gevolgd goed gewerkt zonder
    verzuim
    Diverse richtingen gezondheidszorg revalidatieoord
    verstandelijke gehandicapten inrichting psychiatrie ouderenzorg
    hoe ouder ik werd des te moeilijker kreeg ik een baan
    Als gediplomeerde werd het niet gemakkelijk
    Het liefst als leerling en jong
    Ontplooiingsmogelijkheid waren er niet
    🤾‍♀️🤸🏿