- 83
- 10 618
Naturpark Lillebælt
Denmark
Приєднався 17 бер 2016
Naturpark Lillebælt er en maritim naturpark med et unikt hav- og fjordområde og flere kyst- og landområder, som strækker fra Trelde Næs til Hejlsminde. Formålet med Naturparken er at styrke og værne om områdets storslåede natur og bidrage til, at lokalbefolkningen og områdets gæster får glæde af naturen omkring bæltet.
10 år Stenrevene ved Lillebæltsbroen
I 2014 blev der etableret et kæmpe stenrev på havbunden i Lillebælt. Der blev lagt 130.000 tons sten ud som et huledannende stenrev. Det har været en stor gevinst for naturen hele vejen op igennem fødekæden og i dag fremstår revet med en rig natur. På filmen vises udviklingen på stenrevene siden år 2014.
Переглядів: 1 116
Відео
Tybrind Vig torskeprojekt - DTU Aqua og Naturpark Lillebælt (2024)
Переглядів 894 місяці тому
88 torsk er blevet mærket i Lillebælt, som bliver fulgt nøje de næste 3 måneder. Målet var i maj/juni (2024) at fange 100 torsk i Tybrind Vig-området, hvor der er udlagt et nyt stenrev målrettet torsk. Samme sted er der også tidligere etableret et 830 ha stort frivilligt fiskereservat. Det var dog ikke nemt at fange torskene. De lokale fiskere måtte lægge mange kræfter i for at fange nok til un...
Adfærdskodex - Code Of Conduct for både i Lillebælt
Переглядів 636 місяців тому
Når du sejler i Naturpark Lillebælt bør du være opmærksom på, at din båd kan forstyrre havets beboere. Den lille hval, marsvinet, findes i stort tal i Lillebælt, særligt i den smalle del. Og de bruger lyde som en vigtig del af deres liv.
Stenrev i Tybrind Vig
Переглядів 2676 місяців тому
Der er i 2023 udlagt et torskerev på ca. 3500 m3 sprængsten i et område på ca. en hektar i Tybrind Vig. Revet er lagt på 6-8 m. dybde og er designet, så der er mange huler og gemmesteder for især torsk. Revet dækker et areal på ca. 60m/160m. Der er lokalt aftalt en frivillig fredning af stenrevet og Tybrind Vig fra jan. 2023-jan. 2028, det er ca. 8 km2. Formålet er at få flere fisk især torsk t...
Marsvin i Naturpark Lillebælt
Переглядів 33Рік тому
I Naturpark Lillebælt vil du spotte marsvin, uanset om du går en tur langs kysten eller tager på hvalsafari med en af de mange turbåde i Lillebælt. Se mange af dem her: naturparklillebaelt.dk/booking/
På sheltertur i Naturpark Lillebælt
Переглядів 23Рік тому
I Naturpark Lillebælt er der mange dejlige overnatningssteder, og hvis du vil sove i naturen, så kan du overnatte i shelters i både Middelfart, Fredericia og Kolding Kommune. Mange af disse kan bookes på bookenshelter.dk
Naturpark Lillebælts nye virtual reality spil
Переглядів 34Рік тому
Vi har sammen med Innopixel lavet et helt nyt virtual reality spil. I spillet kommer man under havets overflade og skal klare missioner, der kombinerer leg og læring.
Stenrev i Bælt i Balance-projektet
Переглядів 408Рік тому
Hvad er stenrev, hvorfor mangler de, kan man lave nye rev? Hør mere i denne film fra Naturpark Lillebælt, som har etableret to nye stenrev i projektet Bælt i Balance. Det ene rev er verdens første smoltrev ved Varbjerg, som skal undersøges af DTU Aqua. Projektet er støttet af VELUX FONDEN og Nordea-fonden.
Tag hensyn til Naturpark Lillebælts mange marsvin
Переглядів 148Рік тому
Når du sejler i Naturpark Lillebælt bør du være opmærksom på, at din båd kan forstyrre havets beboere. Den lille hval, marsvinet, findes i stort tal i Lillebælt, særligt i den smalle del. Og de bruger lyde som en vigtig del af deres liv. Hør Jakob og Jonas fortælle hvad du kan gøre. Når du sejler hurtigt, fx mere end 5 knob, kan du forstyrre hvalerne. Undersøgelser viser nemlig, at særligt unde...
Verdens første smoltrev bygges fra land
Переглядів 148Рік тому
Ved Varbjerg Havn i Naturpark Lillebælt bygges verdens første smoltrev - et stenrev til mere liv i havet og især til små fisk - havørreder (smolt), der kommer ud fra åen til havet. Da smolt ofte trækker langs kysten skal der være sten tæt på land. Entreprenøren kører derfor sten ud med gravmaskine fra land. Nogle af stenene er doneret af Torben Clausen A/S efter en nedrivning i området. Også st...
Bælt i Balance forskning ved Varbjerg Havn
Переглядів 862 роки тому
I projektet Bælt i Balance arbejder Naturpark Lillebælt sammen med en række aktører for at skabe forbedringer og ny viden om Lillebælt. Ved Varbjerg Havn skal der etableres et nyt stenrev, og DTU Aqua er inden da ude for at undersøge smolt, de små havørreder, og hvordan de bevæger sig. Dette sker med hjælp fra lokale frivillige. Jakob Højer har besøgt Varbjerg Havn.
C PODS Tybrind Vig
Переглядів 1272 роки тому
Jonas fra AU fortæller om, hvordan man undersøger om der er marsvin i Tybrind Vig som del af projektet: Bælt i Balance. Stenrevet og undersøgelsen er støttet af VELUX FONDEN.
Smoltfælder
Переглядів 1562 роки тому
Marie fra DTU fortæller om undersøgelse af smolt i forbindelse med projektet: Bælt i balance. Stenrevet og undersøgelsen er støttet af VELUX FONDEN.
Naturpark Lillebælts plan for 2023 - 2027 i høring
Переглядів 292 роки тому
Naturpark Lillebælt fik i december 2017 mærket Dansk Naturpark. Mærkningen gælder for en femårig periode. Naturpark Lillebælts nuværende mærkning som dansk naturpark udløber med udgangen af 2022. For at kunne fortsætte som Dansk Naturpark skal kommunerne bag naturparken vedtage en ny plan og ansøge Friluftsrådet om fornyet mærkning for den kommende femårig periode 2023 - 2027.
Biohut Middelfart Marina 24.04.2022
Переглядів 1572 роки тому
Naturpark Lillebælt har opsat 56 fiskebørnehaver i februar 2022. Vi gør det for at skabe levesteder til fiskeyngel. Allerede i marts 2022 var der småfisk i børnehaverne.
Iltsvind i de indre danske farvande - hvordan ser der ud under overfladen?
Переглядів 3794 роки тому
Iltsvind i de indre danske farvande - hvordan ser der ud under overfladen?
Arkæologiske forundersøgelser i Tybrind Vig
Переглядів 2394 роки тому
Arkæologiske forundersøgelser i Tybrind Vig
Livet på det lave vand Fjordrejen Roskilderejen
Переглядів 45 років тому
Livet på det lave vand Fjordrejen Roskilderejen
Iltsvind-forurening-overfiskning. Den fine balance i havet ødelægges...Havet dør,så simpelt er det.Hvem har skylden, hvem står til ansvar, hvem har tilladt det og hvad skal vi gøre når havet og fjordene bobler med svovlbrinte/cyanid.. 2021 en gammel fisker er rørt til tårer oppe i Limfjorden, fiskene dør - 2041 ? Problemet har jo været kendt i mange år, der er masser af konstateringer men ingen løsninger. Det bliver ikke sjovt at være Dansker.