- 19
- 69 379
Creative News
Приєднався 17 жов 2017
La #typographie comme outil de #design
Les webmasters, surtout les plus anciens, restent souvent persuadés qu'un site Web ne peut être composé qu'en Times ou en Arial. Parent pauvre du design sur Internet, la typographie ne fait que rarement l'objet d'études poussées et de choix raisonnés de la part des concepteurs de sites.
À l'heure des écrans en haute résolution, des iPhone et autres tablettes graphiques et du Wifi omniprésent, à l'heure où Internet devient une extension de la vie de tous les jours et où le nombre de pages lues sur un écran est en train de dépasser celui des pages lues sur papier, il est temps de faire le point sur l'importance et les conséquences du choix typographique dans la mise en pages virtuelle et sur les possibilités offertes aujourd'hui pour implémenter ces caractères avec l'assurance d'une compatibilité accrue, sur tous supports logiciels et matériels.
À l'heure des écrans en haute résolution, des iPhone et autres tablettes graphiques et du Wifi omniprésent, à l'heure où Internet devient une extension de la vie de tous les jours et où le nombre de pages lues sur un écran est en train de dépasser celui des pages lues sur papier, il est temps de faire le point sur l'importance et les conséquences du choix typographique dans la mise en pages virtuelle et sur les possibilités offertes aujourd'hui pour implémenter ces caractères avec l'assurance d'une compatibilité accrue, sur tous supports logiciels et matériels.
Переглядів: 3 570
Відео
Créer et lancer la marque de son entreprise - Les fondements du branding
Переглядів 1605 років тому
Détails du cours 1 h 23 min Débutant Publié le 29 mar2016 Comprenez ce qu'est le branding, apprenez à développer une marque et mesurez sa réussite ! Dans cette formation, apprenez à définir et à positionner une marque, voyez comment la communiquer efficacement en interne, auprès des employés, et en externe, via les réseaux sociaux, les publicités et d'autres canaux. Drew Boyd, expert en marketi...
Branding for Designers
Переглядів 2345 років тому
Learn about the history of branding and the key elements involved in designing a brand, from conducting market research to creating logos and identity systems.
PEPSI : LOVE IT. LIVE IT. FOOTBALL (PAYS-BAS - 2018)
Переглядів 1366 років тому
PEPSI : LOVE IT. LIVE IT. FOOTBALL (PAYS-BAS - 2018)
CONSERVATION INTERNATIONAL : NATURE SIGNS (COLOMBIE - 2018)
Переглядів 386 років тому
CONSERVATION INTERNATIONAL : NATURE SIGNS (COLOMBIE - 2018)
45:52 Reminder
What a Topic, What a Valuable Content, What a Voice, no Fumbles, What a Collection, What a Stamina and it is just have a numbers of views and chunk of Subscribers...it's Sad...Thank You Sir...🙏
Merci
cok guzel videoymus begendim
ben de beğendim
sa
alors ca c'est du jamais vu sur youtube, une vidéo à l'envers. wow
Ok, suscribed.
Passionnant ! Merci 🙏
Why in the hell is this videos 2 hours
Sure two hours is a not enough to cover everything in the history of graphic design, but I'd say it's a fair length for an educational video that provides value on UA-cam.
Merci ! L'excellence en 56:23 !
Woi DKV unm 20 nonton full jhi kah?
Great video! Thank you!
The humorous witch separately wobble because wedge frequently remember before a truculent angora. dull, tall reason
Je galère sur typographie pour mon devoir en formation graphiste
Since when does the word 'design' have an 'e' at the end??? Undermining your own credibility this way...
Mistakes exist 🤦🏿♀️
Amazing
"Why should I research soviet designs? I'm not a communist" lol really liked the video, great and calm voice
I felt that was unnecessary or maybe he was just being sarcastic-hard to tell because he was so sincere.
Can anyone tell me who uses positive space and negative space
Ege ders dr.Onur AKŞİT Grafik Tasarım Tarihi 1 (6. Hafta (1:21:55’ten itibaren) Swiss Typography (International Style) (1955-75) İsviçre Tipografisi (Uluslarası Tarz) 2. Dünya Savaşı sonrası Avrupa’da baskın olan tarzdır. Düzen, matematiksel oranlar ve katı grid yapıya dayanır. Kalvinist Hollanda’nın De Stijl’i atkilediği gibi İsveç’in milli karakteri de Uluslararası Tarz’ı etkiledi: Netlik, yapı, katı kurallar. Grid yapı öğeleri organize etmeye yarar. Tipografi ve görsel öğeler matematiksel olarak ölçeklenir. Josef Müller-Brockman, bu tarzı yayan New Graphic Design Journal adlı derginin kurucusudur. Yeni Tipografi kurucusu Jan Tschihold’un görüşleri bu tarzı etkilemiştir: Tipgrafi dinamik ve işlevsel olmalıdır. O yüzden Sans Serif (Serifsiz) tipografi kullanılır. Bu tarzın Yeni Tipografiden farkı, altın oran ve matematiksel sistemlere bağlılıktır. Bazı tasarımcılar altın oranı merceğin üzerine yerleştirip model ve nesnelerin mükemmelen dizilmesini sağlıyordu. Basit geometrik formlar, titiz matematiksel keskinlikle ölçeklenip yerleştirilir. Renk ise idareli kullanılır. Bilgiyi vurgulamak ve odak noktası yaratmak renk kullanımında amaçlardır. Siyah beyaz fotoğraf; doğrudan, nesnel ve keskin bir ifade için tercih edilir. 33’te Milano’da Studio Boggeri kuruldu ve Moholy-Nagy ile Bauhaus tarzlarından etkilendiler. Yine de daha gevşek bir anlayışa sahip oldular ve daha iyi bir düzenleme için kuralların yıkılabileceğini gösterdiler. İsviçre Tarzı sonradan Amerika’ya da ulaştı. Amerikalı ve Kanadalı tasarımcılar bu tarzdan ancak gerektiğinde yararlandılar. İsviçre Tipografi Tarzı’nın günümüzde de etkili sonuçları vardır: Lay out’ta grid kullanımı, altın oran’ın kullanımı, tipografide matematiksel ölçüler kullanımı.
1.18.13 itibaren ege ders dr. Onur AKŞİT Grafik Tasarım Tarihi 5.hafta The New York School (1950-65) New York okulu, “az çoktur” anlayışı ve işlevselciliğe dayanır. Mesajı iletmek için imaj ve gepmetrik formlar kullanılır. Ortak kültürel semboller ve sözcükler, bir hikaye anlatmak için kullanılır. Böylece görseller ve sözcükler arasında bağ kurulur. Henry Wolf’un örneğinde yaratılan bir göz yanılgısı (trompe-l'oeil - 3. Boyut varmış algısı yaratma tekniği) ile bir adamın sırtında paperback (kağıtsırtı) yazısını görürüz. Bradbury Thompson’ın işlerinde kolaj ve deneysel baskı tekniklerini görürüz. Asimetirk tipografi ve klasik Amerikan imaj ve temalarını birlikte kullanır. Paul Rand, Picasso afişinde ressamın portre fotoğrafı ile ona özgü fırça darbelerini bir arada kullanır ve çift anlam yaratır: Hem bir sanatçının portresi hem de onun işlerinin portresi. George Tscherny’nin poster örneğinde az çoktur anlayışı vardır. Her öğe iletişime hizmet eder. Fazladan öğeler olsaydı mesaj anlaşılmaz olabilirdi. (Afişteki slogan: “Her duvar bir kapıdır”) Tony Palladino, fotoğraf harici alternatif yollar denemiştir. Bu afişteki çizimler gibi. (Afişteki slogan: “Tünelin ucundaki ışık değil, içteki ışık”) Saul Bass, cut-paper tekniği ve el yazımı tipografi ile en ünlü film afişlerinden birini yaratmıştır. İkini örnekte iki aşığı görmemizi engelleyen perdeyi kullanarak mizahi bir yaklaşım göstermiştir (Love in the Afternoon: Öğleden sonra Aşk). Saul Bass daha sonra karısı ile birlikte film jeneriği ve afişleri konusunda çok başarılı çalışmalarına devam etmiştir. New York School tarzında sadelik, samimiyet, mizah ve entelektüel zekaya rastlarız. Tasarımcılar, modernizmin temel kavramları ile Avrupa avant garde (öncü) teknikleri birleştirip yeni bir dil yaratmışlardır. Bauhaus’un bu yeni versiyonu olgunlaşıp kendine güvenli ve dinamik bir yaklaşıma dönüşmüştür. Bu durumun 50 ve 60’ların Amerikası’nın entelektüel ortamını yansıttığını söyleyebiliriz. New York School, tasarımın Amerikan dilini yaratmıştır. Milton Glaser ve William Golden da incelenmesi gereken diğer tasarımcılardandır.
timestamps 8:29 Belle Epoque 9:17 Chéret 10:40 Tolouse-Lautrec 12:00 Art Nouveau 13:26 Beardsley 14:34 Mucha 15:40 Arts & Crafts, William Morris 18:27 Sachplakat, Bernhard, Hohlwein, Erdt 21:09 WWI, war propaganda 24:43 Soviet Russia: Revolution and Constructivism 29:20 Avantgarde 29:47 Futurism 31:33 Dada 33:30 De Stijl 36:44 Bauhaus 41:45 photography, Moholy-Nagy 44:03 New Typography, Tschichold 48:10 Great age of the poster: Cassandre, Colin, Carlu ("the three C's") 51:54 American magazines (Vogue, Seventeen, Vanity Fair, Fortune) 53:53 Brodovitch, Harper's Bazaar - the art director 55:51 American Modernism, WPA. 57:42 Beall and REA 59:17 Rand 1:00:10 Nazism and propaganda 1:04:34 USA propaganda 1:05:35 Rockwell 1:09:12 Post War optimism in USA in the late 40s and the 50s 1:10:42 Paepcke, CCA 1:13:05 emersion of the graphic designer as a professional figure in society 1:13:30 fused metaphor and the age of images (Chermayeff & Geismar, Rand, Bass, Danziger, Dorfsman, DDB...) 1:18:13 NY School (Wolf, Thompson's Westvaco, Rand, Golden, Tscherny, Bass, Glaser) 1:21:56 Swiss typography aka International Style (Muller-Brockmann, die neue graphik, Keller, Hoffman, Odermatt, Vivarelli, Huber, Boggeri, Steiner, Saks...) 1:25:46 American corporate identity 1:30:33 the 60s, protest and change: feminism, minorities, anti-war, environmentalism 1:34:39 Fillmore posters: counter culture, anti establishment. [fillmore:modernism=art nouveau:industrialization] 1:38:45 typographic eclecticism (the beginning of post-modernism) 1:41:55 album cover design 1:44:31 Japanese design 1:48:09 New Wave (Odermatt, Tissi, Weingart, Friedman, Greiman, Kunz) 1:54:08 postmodernism 1:58:00 digital revolution & democratization of design 2:05:00 vernacular design (language) 2:08:40 California design 2:14:20 conclusion
Do you know which designers used positive space and who used negetive space
Thank youuu 😍😍
You forgot the Low-Tech 1:51:27
and Minimalism, 2:01:50
@@tristonedwards767 I think your question should be more specific. Since there will always be positive & negative spaces in any design. A more specific one would look like "A designer who has a creative use of white space?" If so, you can check out Helmut Krone
Our graphic design history teacher use this video all subject. Thanx.
it is a shame that the history of graphic design video has a shitty quality.
This guy's timeline jumps all over. That and he confuses certain terms. Lame.
Has methods/ schools of criticism (structural, deconstruction, etc.) contributed to the evolution of graphic design?
I don't often like videos. Just saying.
I think design is darwinian in some ways. Our understanding of how to communicate effectively gets better with research and data.
Thank you very much!
Is there a higher quality?
Yup. Much higher. He has it in 144p too!
uhuyy
nice content and way of teching keep it up
I think we think only what is printed is truly the culmination of a design but in this new digital era, the design styles still apply, because people are using their digital products with as much involvement as they did with books, posters, magazines, and etc.
I came back to say though that digitizing music has not killed the album cover. We still expect and enjoy album covers and if they are good enough, we still want a physical representation. And although we are in a single vs album era, single covers are still enjoyed. Also, digitizing music altered how we experience and share it. One night make a playlist and design a playlist cover. My last thought is that digital design is able to offer animation in a way that can enhance the musical experience. Imagine if the Fillmore poster designers had access to the same hi res animation tools we do today
There’s also the new ability to use the RGB color model in album art!
Thank you for so much this
This is what I'v been looking for on my way becoming a graphic designer! Thank you so, so much for the effort! Do you have high res version of this video?
this is so amazing thank you so muh for the video :D