- 383
- 566 268
פרופסור משה עינת/ Professor Moshe Einat
Israel
Приєднався 24 лип 2016
lectures and experiments in electrical engineering
הרצאות וניסויים מדעיים, הנדסת חשמל, פיסיקה, ג'יירוטרון (gyrotron)
הרצאות וניסויים מדעיים, הנדסת חשמל, פיסיקה, ג'יירוטרון (gyrotron)
Відео
מעגלים ליניאריים 11.1 - משוב שלילי חזרה ודוגמאות
Переглядів 8521 годину тому
מעגלים ליניאריים 11.1 - משוב שלילי חזרה ודוגמאות
מעגלים ליניאריים 11.4 - משוב שלילי דוגמאות
Переглядів 5721 годину тому
מעגלים ליניאריים 11.4 - משוב שלילי דוגמאות
מעגלים ליניאריים 9.6 - מגבר גשר, צמד טרנזיסטורים, עומס אקטיבי
Переглядів 8821 день тому
מעגלים ליניאריים 9.6 - מגבר גשר, צמד טרנזיסטורים, עומס אקטיבי
מעגלים ליניאריים 9.7 - צמד טרנסיטורים, עומס אקטיבי
Переглядів 9321 день тому
מעגלים ליניאריים 9.7 - צמד טרנסיטורים, עומס אקטיבי
מעגלים ליניאריים 9.5 - מגבר הספק Class D
Переглядів 6721 день тому
מעגלים ליניאריים 9.5 - מגבר הספק Class D
מעגלים ליניאריים 9.4 - מגבר הספק Class D
Переглядів 7321 день тому
מעגלים ליניאריים 9.4 - מגבר הספק Class D
מעגלים ליניאריים 9.8 - צמד טרנסיטורים, עומס אקטיבי
Переглядів 8321 день тому
מעגלים ליניאריים 9.8 - צמד טרנסיטורים, עומס אקטיבי
מעגלים ליניאריים 9.3 - מגבר הספק Class AB, D
Переглядів 8721 день тому
מעגלים ליניאריים 9.3 - מגבר הספק Class AB, D
היי פרופסור קודם כל המון תודה על הסרטונים - מאוד עוזרים כמתעניין בתואר הנדסת חשמל. אשמח לשמוע ממך האם אכן יש הבדל מהותי לדעתך בין ללמוד תואר ראשון בהנדסת חשמל באוניברסיטה או במכללה, ואם כן במה הוא מתבטא? רמת הלימוד, עומק הלימוד, "היוקרה" בתעשייה?
@@Daniel-nu6xu באוניברסיטה יש מחקר מדעי בקצה יכולת המדע. הסטודנט המתעניין יכול לבוא שתל במעבדת מחקר ובכך רמת הלימוד קופצת מדרגה בצורה ניכרת. הדבר משליך גם על ההוראה. כאשר הסטודנט התחבר לחוקר מוביל בתחומו ולנושא המחקר שלו התועלת רבה. לגבי התעשייה, יש לעתים העדפה לבוגרי אוניברסיטה אולם היא לא מוחלטת, לא תמיד, לא בכל מקום ולא בכל נושא. בוגר טוב ממכללה בדרך כלל ימצא את מקומו. יש מקומות ששם זה המצב באופן ניכר.
17:44 😅😅
איזה מרצה תותח בלעדיו לא הייתי מבין כלום
@@natanjacobs7147 תודה על המילים החמות! 🥰
יישר כוח שדואגים למילואיניקים ומעלים ליוטיוב!
תודה רבה . אם בסעיף ג וד' אין חשיבות לתדר . למה ציינו את התדרים?
פרופסור יקר תודה רבה על הדברים שאתה מעלה זהו מנוע רגיל ? אשמח אם תסביר מה זה ומה זה מנוע רוטר כלוב (מקוצר )
@@natan0527 לא, זה מנוע מיסבים. לא כל כך מפורסם, אבל יש עליו חומר. לדעתי ההסבר לאופן פעולתו לא ברור. אני לא מקבל את הרעיונות הקיימים ואין לי רעיון מוכח אחר איך הוא עובד.
😄 עכשיו אחרי שנסראללה איננו מה תעשה עם הבדיחה :)
@@delias1yt צודקטותו....
תודה רבה משה! הסרטונים שלך מאוד מועילים!
אולי הנכס הכי גדול של האוניברסיטה הפרופסור הזה. ידע אדיר והבנה מעמיקה בכל קורס שהוא מלמד. אני יודע חשמל רק בגלל האיש הזה בסירטון של חצי דקה.
שלום אני בן 18 עוד חודשיים ואני רוצה לעשות אחרי הלימודים עתודה בהנדסת חשמל מה אני צריך לעשות כדי להתקבל?
@@too260 אתה צריך להירשם לעתודה, ולהתרשם לאוניברסיטה ללימודים. פנה למדור רישום וקבלה. יש פרטים באתר האוניברסיטה. אם תשלח פרטים אנסה לבקש שיצרו איתך קשר לסיוע. בהצלחה.
@@too260 גם אני עתודאי... צריך להירשם לעתודה מצד הצבא, ולהרשם לאוניברסיטה , מומלץ לאוניברסיטת אריאל (-: . למיטב ידיעתי הרישום הוא עד מרץ.
@@too260 ניתן להתייעץ בנושא בדקנט הסטודנטים בטלפון 03-9066318. בהצלחה! תבוא להגיד שלום!
אין על רוח יונים 😊
איך ניתן להצטרף לשיעורי הזום?
@@shalev-_-5041 כרגע אין שיעורי זום.
@@shalev-_-5041 השיעורים מצולמים ועולים ליוטיוב. יש פליי ליסט של הצילומים מהכיתה.
וואו משה, איזה כיף לעבור איתך ככה קורס שלם שמועבר בצורה הכי כיפית ומהנה שיכולה להיות! ההקלטות פשוט מדהימות, באיכות מעולה הרבה יותר מכל מיני פלטפורמות אחרות! תודה רבה על ההשקעה, היה אחלה קורס :)
@@חגילנדסברג תודה על המילים החמות!
תאורתית אם מצליחים למנוע מהשבשבת חיכוך לגמרי ומהירות הסיבוב נוצרת על ידי תנע של פוטונים שנעים במהירות האור אז מהירות הסיבוב אמורה להגיע למהירות האור?
שאלה טובה. נראה שכן. עקרונית יהיו גורמי כשל אחרים הרבה קודם, כמו התפרקות בגלל צנטריפוגה וכו'. אבל מבחינת האפקט עצמו, בהתעלם מגורמי הפרעה אחרים, נראה שהתשובה היא כן.
אם מחקר שיכול לאיים על תעשיית התרופות לא מקבל סיוע זה אומר שבעלי אינטרסים שולטים באקדמיה!!
אני חייב לפרגן,בתור סטודנט לשעבר באריאל. אני כל הזמן חוזר וצופה בסרטונים כדי לרענן את הזיכרון ולהבין יותר טוב. לא מצאתי מרצה באינטרנט שמסביר בצורה יותר טובה ממך. תודה רבה!!
תודה על המילים החמות!
שלום רב לך, בתור בן אדם שרוצה ללמוד הנדסת חשמל מה העיצות שלך? האם זה מספיק לשלוט ביסודות כדי להצליח? ומה הנושאים במתמטיקה שהכי משתמשים בהם? מה אתה מציע, ללמוד במכללה או באוניברסטה? יש הבדל ענק? ובכנות כמה קשה הנדסת חשמל? זה לא כאילו שזה ימנע אוץח מללימוד אבל רוצה לדעת הכל כדי שאדע מה מחכה לי. על מה כני צריך לתת יותר פוקוס בתחום בכללי מה כדאי, ללמוד הנדסאי ולעבוד לשנים ספרות ולהלשים למהנדס או ישר ללמוד הנדסה?
הסרטונים שלך מעולים אני בכלל לומד במקום אחר אבל פשוט אתה מסביר את הדברים בצורה כול כך קלה ומעניינת
תודה! אפה אתה לומד?
מתי העונה הבאה יוצאת?
עונה של מה? בנתיים יש פה ושם סרטונים חדשים. מה אתה מזמין? איך היתה העונה הקודמת?
העונה הזאת הייתה מעולה! מחכה לעונה 2 של מעגלים לא ליניאריים@@professormosheeinat1096
העונה הזאת הייתה מעולה! מחכה לעונה 2 של מעגלים לא ליניאריים@@professormosheeinat1096
משום מה לא רואה את התגובות שלי בציטוט, לא יודע אם הם שם. בכל מקרה, כמו שאמרתי; העונה הזאת הייתה מעולה! מחכה לעונת ההמשך של מעגלים לא ליניאריים- נקמת הטרנזיסטור
This is akin to using a MOAB to kill a spider 🤣🤦♂️
משה אתה פרופסור אלוף !! אני בתור מילואימניק לומד דרך הרצאותייך ביוטיוב ונהנה מכל רגע ! אלוף אמיתי ... דקה 49:15 שווה זהב😂
תודה על המילים החמות! אני שמח שהסרטים מצליחים לעזור קצת. תעשו ותצליחו. ה' ישמור אתכם.
מדהים הדבר הזה
פגז
זה ממש מגניב! יש אפשרות לנצל את המנוע לייצור חשמל? איך זה לעומת לתא סולארי באותו גודל?
עקרונית כן, לא יודע כמה יעילות זה יכול לתת. אפקט חלש יחסית. צריך לבדוק.
היי, בדקה 08:35 כתבת 2 וחצי כפול Vs ואז בשורה הבאה לא כתבת מבלי לשנות את שאר המקדמים ביחס לשורה הקודמת. אשמח אם תוכל לענות לי מדוע עשית זאת?
?
שווה לשמוע את השיעורים שלך רק בגלל ההמלצות סרטים😏,תודה!
תהנה!
יפה
אחד הדברים הכי יפים שראיתי
כול הכבור שאתם עוזרים זה ממש עוזר כול הכבוד הצלת חיים מצויין זה חשוב לא לזלזל
Hello. Very interesting. What radio frequency power does the gyratron have. What frequency? Can't split the water? By introducing a vial of water into a variable magnetic field and at the same time subjecting it to microwave radiation.
the gyrotron frequancy is 95 GHz, the power in this experiment is few kW. this gyrotron can deliver ~30kW.
שלום פרופסור. אשמח לדעת איפה אתה מלמד?
באוניברסיטת אריאל. למה אתה שואל?
@@professormosheeinat1096 סיימתי לימודי הנדסאי, ואני לא הייתי בטוח אם להמשיך להנדסה, ואחרי שצפיתי בסרטון וראיתי איך הפרופסור מלמד השתכנעתי. אשמח ללמוד אצלך תודה פרופסור
@@nisimgez958 ברוך הבא!
היי משה, תודה רבה על סרטונים ברמה מאוד גבוהה. אני לומד דרכך את כל החומר של הסמסטר וזה פשוט מעולה ! תודה!
תודה על המילים החמות, אני שמח לשמוע שהשיעורים עוזרים.
זכינו.
מקדם הצימוד יהיה בין 0 ל 1 רק אם מראש ממניחים שהסלילים בצימוד חיובי (נקודות הסימון באותו מקום בשני הסלילים). עבור מקרה כללי יותר, מקדם הצימוד הוא בין מינוס 1 לפלוס 1 כי השראות הדדית יכולה להיות חיובית או שלילית. לחילופין, אפשר לקבוע שהיא מיד חיובית ולשנו סימנים בהתאם לכיווני הזרמים אך דרך זאת אינה מומלצת כי יכולה להוביל לטעויות. כמו כן, נקודה חשובה מאד הודות ההבדל בין שנאי לסלילים צמודים פוספסה כאן. ההבדל הכי חשוב בין שנאי לשני סלילים צמודים הוא שבסלילים צמודים יש אגירת אנרגיה בכל אחת מההשראויות העצמיות, וגם בהשראות ההדדית. בשנאי תתכן אגירת אנרגיה קטנה בהשראויות של כל סליל אם הוא אינו אידיאלי (צימוד שונה מ 1), אבל אין כמעט אגירת אנרגיה עי ההשראות ההדדית. שנאי הוא התקן שמעביר אנרגיה מיידית ללא אגירתה בליבה, זה בעיקר נכון לגבי שנאי אידיאלי. שם אין כלל אגירת אנרגיה (השראויות שטף זליגה אפסיות והשראות מגנוט אינסופית). בשנאי לא מקובל לדבר על השראויות עצמיות כוללות של כל סליל או על השראות הדדית, אלא על השראיות חלקיות של שטף זליגה (השראות דרך האוויר בעקבות קווי שטף שלא עברו דרך הליבה המשוטפת) ועל השראות מגנוט משוקפת לצד אחד של השנאי (היא קשורה בהשראות ההדדית אך אינה זהה לה). על מנת ששנאי יקרא אידיאלי, מספיקים שני תנאים" התנגדויות אוהמיות של הסלילים אפס וחלחלות יחסית של הליבה אינסופית. כל השאר נגזר משני אלו.
לאיזה תחום/התמחות הניסויים האלה קשורים אם אני רוצה להגיע לעסוק בזה?
בניסוי הזה יש מגנטיות, ובקרה, pwm.
תענוג לראות את הסרטונים שלך
מאוד יפה
תודה!
תודה רבה
נהניתי לראות את ההרצאות שלך, תודה!
משה עינת 👑👑👑 המרצה הכי טוב באריאל בפער
בהקבלה לעולם החשמל יש פה מעגל RLC. גאון או לא????
אכן. כמו במטוטלת רגילה גם כאן. מעבר בין אנרגיה פוטנציאלית לקינטית שוב ושוב.
שימור אנרגיה
הסבר בבקשה.
להלן הסבר: הג'יירוטרון הוא שפופרת אלקטרונים המפיקה קרינה אלקטרומגנטית בעוצמה חזקה במיוחד, ובתדר מאוד גבוה. אורך הגל הוא כ 3 מילימטר. צפיפות ההספק המשודר גבוהה מאוד. מייד עם הפעלת הקרינה היא נספגת בבזלת, מחממת אותה עד ל2000 מעלות בערך. זאת בתוך שניות ספורות. הבזלת החמה מאירה כמו גחלים במדורה ומתנזלת. הטכנולוגיה הזו מתוכננת להיות מפותחת למקדח לעומק רב למעבי כדור הארץ. אנו מתכננים להגיע ל10 ק"מ לצורך הוצאת אנרגיה גאוטרמית. מעניין?
Can you create an animation on how this works? @@professormosheeinat1096
מאוד @@professormosheeinat1096
אחלה משה עינת
נקודה חשובה מאד פוספסה כאן. טעינת קבל דרך התנגדות אכן גוררת הפסדי חום בנגד, אך אין זה אומר שחצי מכמות האנרגיה העודפת שלא נאגרה בקבל תתבזבז תמיד בצורת חום בנגד. גם הביטוי לאנרגיה הכוללת שנצרכה מהמקור מרמז שחצי מכמות האנרגיה התבזבזה ללא תלות בערך הנגד. כמה מהאנרגיה שלא הלכה לקבל היה מתבזז אם ערך הנגד היה שואף לאפס? התשובה היא בדיוק אותה הכמות- מחצית מהאנרגיה הכוללת שהמקור השקיע. לאן הלכה אנרגיה זו? בעבודה של הנעת המטענים לטעינת הקבל - אנרגיה שהומרה לשדה אלקטרומגנטי. אם ערך הנגד הוא אפס, הקבל מבחינה תיאורטית, יטען באפס זמן עי פולס זרם בעל רוחב אפזי וגובה אינסופי - פונק' הלם וזה כמובן טעינה לא אקספוננציאלית או מקרה פרטי שכן ניתן לבטא פונק' הלם גם עי אקספוננט. גם ההלם בזרם יוצר פולס של אנרגיה אלקטרומגנטית או אפקט אנטנה שמפזר אנרגיה למרחב. גם אנרגיה זו בסופו של דבר נקלטת בגופים אחרים ומומרת לחום. זו למעשה אחת הבעיות\מגבלות בממירי הספק ממותגים מסוג קבל ממותג. תהליך העברת אנרגיה בין קבלים גם אם ללא התנגדות או עם מוליכי מעל, תמיד כרוך בהפסדי טעינה. הפתרון הוא לטעון את הקבל עי מקור זרם במקום מקור מתח. אגב מבחינה דואלית, אותו הדבר קורה אם טוענים סליל עי מקור זרם במקום מקור מתח. לסיכום, בטעינת קבל עי מקור מתח, חצי מהאנרגיה הולך על הנעת המטענים מהמקור אל שני לוחות הקבל והחצי האחר הולך לאגירה בקבל. הוספת נגד באמצע, מאטה את תהליך הטעינה אבל מקטינה את זרם הטעינה וההפך - הקטנת הנגד מקטינה את משך הטעינה אבל מגדילה את הזרם (הספק מבוזבז). גם המקרה הפרטי והגבולי של נגד אפס עדיין גורר את אותה כמות אנרגיה שנאבדת בטעינה, רק הפעם בצורת פולס קרינה אלקטרומגנטית. טכנית, קבל עדיף לטעון עי מקור זרם מבוקר, וסליל עדיף לטעון עי מקור מתח מבוקר, שכן לקבל וסליל אין כל "התנגדות" לשינויי זרם ומתח בהתאמה, שכן משתנים אלו אינם נותלים חלק באגירת האנרגיה ולכן אינם מחייבים רציפות בזמן.
מוווושלם
: -)
המרצה הכי טוב באריאל!
תודה על המילים החמות! מעריך!
אין עליך משה. כל הכבוד! מרצה מיוחד ואיש מיוחד
תודה! תבורך!
מרצה מדהים. פשוט מדהים.
תודה על הפרגון!
לגבי סעיף ג, מדוע אין זה מספיק לקחת את הביטוי של If ולהכפיל פי R בהתאם לחוק אוהם וכך למצוא את מתח הנגד?
זה אכן מספיק עבור מתח הנגד. אבל נדרשנו למתח המוצא.
@@professormosheeinat1096 תודה רבה!