Ana Bâtcă
Ana Bâtcă
  • 22
  • 2 584
Cum știi că ai luat cea mai bună decizie?
Te gândești deseori la deciziile pe care le-ai luat în trecut? Îți este greu să iei decizii în prezent, din teama de a nu greși? Aceste lucruri se întâmplă deoarece ești o persoană responsabilă, care își dorește ce-i mai bun pentru ea și familia sa.
În acest video, îți împărtășesc două perspective diferite pentru răspunsul la întrebarea "Cum știu că am luat cea mai bună decizie?", precum și două lucruri de care să ții cont pentru a lua cele mai bune decizii - fără stres, fără presiune, fără regrete, fără vinovăție.
#decizii #coaching #dezvoltarepersonala
Переглядів: 527

Відео

Dacă spun adevărul meu, provoc suferință celuilalt - confuzia care perpetuează minciuna
Переглядів 293 роки тому
"𝑪𝒂̂𝒏𝒅 𝒎𝒂̆ 𝒂𝒍𝒆𝒈 𝒑𝒆 𝒎𝒊𝒏𝒆, 𝒊̂𝒊 𝒇𝒂𝒄 𝒓𝒂̆ 𝒄𝒆𝒍𝒖𝒊𝒍𝒂𝒍𝒕" "𝑫𝒂𝒄𝒂̆ 𝒂𝒔̦ 𝒔𝒑𝒖𝒏𝒆 𝒂𝒅𝒆𝒗𝒂̆𝒓𝒖𝒍, 𝒂𝒔̦ 𝒑𝒓𝒐𝒅𝒖𝒄𝒆 𝒔𝒖𝒇𝒆𝒓𝒊𝒏𝒕̦𝒂̆ 𝒂𝒍𝒕𝒐𝒓 𝒑𝒆𝒓𝒔𝒐𝒂𝒏𝒆" Aceste două credințe cu care mulți dintre noi am crescut țin oamenii într-o confuzie care perpetuează minciuna și întreține toxicitatea în multe relații (de cuplu, profesionale, între rude, între prieteni, în grupurile și comunitățile din care facem parte, în cadrul proiectelor la...
Cum să scapi de vinovăția că faci ceva doar pentru tine?
Переглядів 254 роки тому
Cum să scapi de vinovăția că faci ceva doar pentru tine? Ai nevoie de timp pentru tine, ca să-ți reîncarci bateriile cu energie. Asta, probabil, o știi. Însă cum să nu te simți vinovată și frustrată când constați câte au rămas nefăcute? Află o soluție practică.
De ce este mai ușor să suferi decât să ieși din suferință?
Переглядів 214 роки тому
S-ar putea ca ceea ce vei auzi în acest video să ți se pară o aberație cruntă. Însă, te provoc să-ți dai voie să vezi și această perspectivă: Este întotdeauna cu mult mai ușor să stai în suferință decât să ieși din ea. De ce? Îți spun în video.
Lucrezi cu tine, dar membrii familiei nu țin pasul. O soluție + condiția pentru aplicare
Переглядів 124 роки тому
Ce faci atunci când lucrezi cu tine, cu emoțiile tale, îți schimbi perspectiva, tiparele și observi mai clar ca oricând că oamenii apropiați (partener, copil, părinți) rămân în vechile tipare disfuncționale? Ce poți face în acest context ca să fiți pe aceeași lungime de undă și să fie armonie în familie, fără să-l forțezi pe celălalt să lucreze cu el? Află din video soluția condiția pentru a ap...
Este bine să-i spunem copilului “Am încredere în tine?”
Переглядів 594 роки тому
Este bine să-i spunem copilului “Am încredere în tine?” Răspunsul meu este și da, și nu. Află din acest video când e bine să-i spui că ai încredere în el și când nu e bine.
O modalitate simplă de creștere a încrederii în sine a copiilor
Переглядів 1114 роки тому
O modalitate simplă pentru creșterea încrederii în sine a copiilor. Plus 2 greșeli ale părinților care îngreunează formarea încrederii în forțele proprii ale copiilor.
Câtă încredere ai în copilul tău? De ce neîncrederea părintelui îi face atât de rău copilului
Переглядів 3594 роки тому
Atunci când o pasăre nu poate zbura nu pentru că nu ar avea aripi, ci pentru că nu crede că le are și nu crede că poate, este o tragedie. Atunci când un om, adult sau copil, nu face lucrurile minunate pe care le poate face pentru că nu crede că este în stare, este o tragedie. Această neîncredere în sine vine din copilărie și decurge din lipsa de încredere a părintelui în el, care este cel mai m...
“Micul tiran”. Modul minunat în care te ajută fiecare om sau problemă care te înfurie la nebunie
Переглядів 204 роки тому
Când copilul, partenerul, unul dintre părinți sau cineva de la job devine “micul tiran”. Află din acest video modul minunat în care te ajută fiecare om care te înfurie la nebunie și fiecare problemă care apare în viața ta.
Deși lucrezi cu tine, încă mai apar emoții neplăcute? Cum scapi de această frustrare
Переглядів 474 роки тому
“Din nou emoții negative! De ce? Oare lucrez cu mine degeaba???” Cunosc foarte bine frustrarea pe care o simți atunci când, deși lucrezi cu tine și îți accepți emoțiile, cazi din nou și din nou în gânduri negative, în frici, în furie. Hai să-ți spun cum am rezolvat eu această frustrare, astfel încât chiar și momentele de cădere sunt pentru mine o bucurie :)
2 moduri în care problemele te ajută mult mai mult decât îți imaginezi
Переглядів 154 роки тому
Află 2 moduri în care problemele te ajută mult mai mult decât îți imaginezi. Dacă ți-aș spune acum că alegi să ai aceste probleme în viața ta, probabil te-ai înfuria pe mine. Cel mai bine oferă-ți câteva minute să vizionezi acest video.
Ce este frica? O soluție pentru dezactivarea fricii, dacă vrei să te simți în control
Переглядів 1474 роки тому
Să vorbim puțin despre frici. Dacă ești ca mine și ai frici care îți ocupă mintea și vrei să simți că ești în control, vei afla o soluție bună pentru dezactivarea fricilor. Știu, 8 minute este enorm pentru un video, dar te asigur că merită să-ți privești fricile din această perspectivă.
De ce simți că nu poți să acționezi. Cum ieși din blocaj
Переглядів 365 років тому
Îți propui să acționezi și nu reușești? Vrei să începi ceva, însă simți că stai pe loc? Te simți într-un blocaj? Pune totul pe pauză timp de 3 minute cât durează acest video și află de ce ți se întâmplă asta exact acum și ce poți face ca să ieși din blocaj.
Ce înseamnă să fii puternică
Переглядів 305 років тому
A fi puternică nu înseamnă să-mi reprim trăirile și să încerc să fiu sau să par altfel decât sunt. Uneori, cel mai bun lucru pe care îl putem face pentru noi ca să depășim momentele foarte dificile este să recunoaștem în fața noastră că ne este prea greu și că situația ne depășește. Uneori, a fi puternică înseamnă să-mi dau voie să fiu slabă. Este eliberator.
Un pas ca sa scapi de perfectionism
Переглядів 1275 років тому
Ce se intampla, de fapt, atunci cand alegem perfectionismul, cand ne concentram sa iasa perfect? Mai multe articole pentru parinti: centruldeparenting.ro/
Cum alegi ce e mai bine pentru tine cand iti dai seama ca ai gresit?
Переглядів 366 років тому
Cum alegi ce e mai bine pentru tine cand iti dai seama ca ai gresit?
Exercitiu de asumare a ceea ce faci, pentru rezultate mai bune
Переглядів 356 років тому
Exercitiu de asumare a ceea ce faci, pentru rezultate mai bune
Cum le transmitem tiparele noastre copiilor si cum sa incetam sa facem acest lucru
Переглядів 196 років тому
Cum le transmitem tiparele noastre copiilor si cum sa incetam sa facem acest lucru
„Bebelusul de 6 luni vrea mereu in brate. Cum sa previn rasfatul bebelusului?”
Переглядів 4996 років тому
„Bebelusul de 6 luni vrea mereu in brate. Cum sa previn rasfatul bebelusului?”
Cum isi poate exprima un copil furia fara sa raneasca pe nimeni
Переглядів 876 років тому
Cum isi poate exprima un copil furia fara sa raneasca pe nimeni
De ce este importanta gestionarea emotiilor la copiii de toate varstele?
Переглядів 676 років тому
De ce este importanta gestionarea emotiilor la copiii de toate varstele?
Controlul sau gestionarea emotiilor?
Переглядів 2766 років тому
Controlul sau gestionarea emotiilor?

КОМЕНТАРІ

  • @lucianapetric4820
    @lucianapetric4820 2 місяці тому

    Buna ziua de multi ani am depresie anxietate iau medicamente daca nu le iau am toate sintomele rele ce exista deoarece fara ele mie frica de starile care le am

  • @ioniob9097
    @ioniob9097 8 місяців тому

    Mulți dintre noi oameni din ziua de azi nu știu cine sint dapai sa mai știe altele 😂😂😂😂

  • @ancasimonasimon7830
    @ancasimonasimon7830 2 роки тому

    Multumesc 🙏

  • @flo9486
    @flo9486 2 роки тому

    Super 👍

  • @flo9486
    @flo9486 2 роки тому

    Foarte frumos 👍

  • @catalincatalin7644
    @catalincatalin7644 2 роки тому

    TE ROG AJUTA-MA 🤣🤣! Al meu baiat, 1 an si 7 luni, vrea in brate, urla cand sotia incearca sa mai rareasca alaptarea ( o dor sfarcurile de nu mai poate). Este foarte, foarte rasfatat. Nu l-am atins, incerc sa-i explic. Stiu sigur ca gresim undeva.

    • @anabatca
      @anabatca 2 роки тому

      Un copil de un an și 7 luni are o nevoie puternică de iubire necondiționată. La această vârstă, iubirea pentru copil înseamnă să primească atenția părinților (în mod special a mamei), să aibă contact fizic iubitor (să fie ținut în brațe, mângâiat) și să îi fie încurajată autonomia, deoarece le începe să exploreze lumea și dorește să facă din ce în ce mai multe lucruri. Atunci când copilul se simte respins sau abandonat în vreun fel (de exemplu, este amenințat că este lăsat singur sau că părintele pleacă dacă nu ascultă), atunci când simte că nu primește iubirea și atenția de care are nevoie pentru a se dezvolta echilibrat, copilul o cere în toate modurile de care este capabil, iar unele moduri prin care își manifestă nevoia de atenție și iubire necondiționată pot fi foarte dificil de gestionat pentru părinți. Lucrurile pot fi gestionate prin blândețe, acceptarea copilului așa cum este, cu comportamentele pe care le manifestă, iubirea necondiționată a părinților. Atunci când copilul se simte iubit, când simte că primește atenția și iubirea de care are nevoie, el se relaxează și devine mult mai cooperant.

    • @catalincatalin7644
      @catalincatalin7644 2 роки тому

      @@anabatca multumesc frumos ! Il cocolosim mereu. Dormim impreuna, toti 3 in acelasi pat 🤣🤣🤣. Ne jucam! Doar ca mi se pare ca este cam rasfatat 😅😅.

    • @anabatca
      @anabatca 2 роки тому

      @@catalincatalin7644 copilul simte ce simte părintele. Cu alte cuvinte, dacă acțiunile părinților sunt de iubire (joacă împreună, cocoloșire, mângâieri), în timp ce gândurile și emoțiile conțin elemente de respingere și neacceptare (eticheta că e prea răsfățat, neacceptarea reacțiiilor lui etc.), atunci el poate reacționa la aceste gânduri și emoții, cerându-și dreptul de a fi iubit și acceptat total, cu limitele de rigoare, puse cu fermitate și blândețe, atunci când este cazul.

  • @marianlazar6378
    @marianlazar6378 4 роки тому

    buna,cum sa reusim sa ne controlam cel mai bine emotiile si gandurile negative?

    • @anabatca
      @anabatca 2 роки тому

      E mai simplu decât să ne chinuim să le controlăm. Soluția este să NU le controlăm, ci să mergem pe firul lor pentru a descoperi rădăcina de unde apar și să lucrăm cu cauza reală, profundă, primară, dacă se poate. Cel mai probabil, poate fi nevoie de procese de vindecare emoțională, de acceptare, de integrare a anumitor aspecte din sine pe care le respingem.

  • @florentinagheorghe5797
    @florentinagheorghe5797 4 роки тому

    Asta cam așa e

  • @tomuleasacristian1054
    @tomuleasacristian1054 5 років тому

    Sau cum face mama “dar nu mai iubire vrei du-te și fa-ți de lucru

  • @tomuleasacristian1054
    @tomuleasacristian1054 5 років тому

    Zici “nu pot acum scuze”